Wie wil er mee brainstormen?

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Wie wil er mee brainstormen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-03 14:15

Afgelopen zomer zouden Lindy en ik een trektocht door nederland maken (van Friesland naar Limburg) maar dat is helaas niet door gegaan door allerlei omstandigheden. Heel erg jammer.

Maar ik wil het idee dus niet zomaar laten varen. Ik wil voor aankomende zomer een nieuwe trektocht plannen.
Ik weet nog niet met wie of hoeveel mensen (Bokkers die deze droom delen???) en hoe of wat.
Wat ik wel weet is dat het géén trektocht van 3 dagen word, ik ga uit van zo'n 2 a 3 weken, misschien zelfs langer. En ik weet ook dat ik zeker weten door de bergen of andere buitenlandse natuurgebieden wil trekken. En het leukste lijkt mij wel een reis met bestemming te hebben, maar zonder tijdslimiet. (Het is misschien een leuk idee om op een bestemming in het buitenland te komen waar we nog een weekje relaxed kunnen vakantie vieren na de tocht) Én van de vorige trektocht hadden we besloten om het te rijden voor het goede doel, dat wil ik met deze volgende tocht ook doen. En dan voor het Brooke Hospital, voor paarden door/met paarden.
Of het haalbaar is weet ik niet, ik wil er iniedergeval over brainstormen en informatie over inwinnen zodat ik daar achter kan komen.
Dus aan jullie de vraag; Wie wil er mee brainstormen en/of ervaringen delen?


ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 14:27

Ik keek even in je profiel maar kan het niet echt vinden, dus ik vraag het toch maar even - hoeveel en wat voor trektochten heb je tot nu toe gedaan? En je paardje?
Ik heb afgelopen zomer de Veluwe Trail rondgereden (in de hittegolf!) en het was een prachtig avontuur maar het was ook heel erg zwaar, voor zowel mij als mijn (prima in conditie zijnde) paardje. Dan reed ik nog niet eens met volle bepakking... Het lijkt mij ook lastig om op de bonnefooi overnachtingen te vinden (hoewel dat in het buitenland vaak makkelijker is als in Nederland) en zaken als eten en koken te regelen. Hoewel het wel makkelijker word als je met meerderen bent, dat is waar. Maar als je in een tent slaapt en zelf kookt kan je weer niet zo lang rijden per dag, dus dat is weer een beperking...

Bouw voldoende rustdagen in, dat kan ik je wel vertellen. 3 dagen rijden 1 dag rust is zeker niet overdreven. Na een week misschien wel 2 of 3 dagen rust om allemaal echt even bij te komen (zou je dan kunnen plannen op een luxere adres).

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 14:46

Ow dat is wel gaaf! Helaas geen paard om die daar aan bloot te stellen op dit moment, maar als je geen plaats van bestemming hebt, dan heb ik nu op dit moment nog wel een idee. In samenhang met de recordpoging,( wat momenteel geen recordpoging meer is), anyway.... Als dat nog door gaat mét als goede doel Brooke dan kun je evt. je vertrek of aankomst daar aan koppelen met een sponsortocht voor brooke??

En verder voldoene rust houden en natuurlijk de conditie opbouwen van je paard. Ik vind het écht een leuk idee.... ik houd dit topic in de gaten.

- Offline -

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-03 22:21

Om even terug te komen op wat ik al aan trektochten heb gedaan, het enige wat ik nog heb gedaan is langeafstand rijden. (zo'n 30 a 35 km per keer, zonder bagage ed) Maar daarom begin ik nu al met denken en vooral ook trainen, ik ga zowiso heel veel oefenen, ook onder barre weersomstandig heden, gewoon alles uitproberen zoadat ik weet tijdens de uiteindelijke tocht wat voor mij en mn ponybeest qua uitrusting en afstand/rust per dag goed is. Ook wil ik endurance wedstrijden gaan rijden als training. Maar hoe ik/we alles gaan regelen moeten we nog uitzoeken. Ik wil wel overnachtingsplaatsen proberen te regelen, maar wel zo dat er geen vaste datum aan zit wanneer wij bij elke plaats zouden moeten zijn. Tijdsdruk lijkt me funest voor zon tocht, dan vraag je al snel teveel omdat je toch optijd bij je overnachtingsplaats wil zijn. Met een tentje op pad gaan zou ook een mogelijkheid zijn, maar we zouden ook half om half kunnen doen, ene nacht in een tent en de andere op een boederij oid. Iig wil ik wel dat áls ik zoiets zou gaan doen dat het perfect geregeld is zodat de kans van slagen optimaal is!
Maar het leukste is natuurlijk wanneer ik meer mensen kan vinden die ook zo'n toch willen doen zodat we met zn allen aan de slag kunnen gaan. Dus bij deze ook even een oproepje, bokkers die serieus geintreseerd zijn om zo'n tocht mee te rijden, pb me of zet het in dit topic!

Gracia

Berichten: 2441
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 22:28

het lijkt me echt onwijs g aaf om mee te doen..... ik heb ook echt interesse.... wat dacht je van een rondje door nederland ofzo??? en er schijnt een boekje te zijn over overnachtingen bij de boer... zal het wel eens navragen bij de anwb! het lijkt me echt heel leuk. echt een uitdaging, hou wel van extreem lange ritten... en zeker voor een goed doel...

Gracia & Zizora
Een tuigpaard is goud waard!

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 22:55

Ik zou toch echt eerst maar eens een dag of 4 gaan test-draaien, en dan ook van adres naar adres trekken, voordat je aan een echt lang avontuur begint. Afstand- en temporijden is een prima manier om conditie op te bouwen, maar je vind een hele hoop dingen proefondervindelijk uit op het moment dat je de 4de dag je zadel, laat staan je paard, niet meer onder ogen wilt hebben.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

ikke

Berichten: 27295
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 23:10

Schot in de roos, de NVVR heeft een boekje uitgegeven: Bepakt en bezakt. Ik zal eens kijken of er nog exemplaren van verkrijgbaar zijn. ik ben bang van niet, maar zoals goed meubilair betaamt heb ik een exemplaar.
Daarnaast zijn er binnen de NVVR diverse, actieve, leden die veel ervaring hebben op het gebied van trektochten, ook langer dan drie dagen en in het buitenland. Vergis je niet, een klasse II endurance is in geen enkel opzicht te vergelijken met 25km met volle bepakking. Ga inderdaad eerst maar eens vier dagen trekken over de veluwe, dan kom je erachter wat het inhoudt; Ridder Dijkshoorn zegt niet zonder reden in zijn boek om zijn tocht Sneek-Vaals v.v. niet zonder meer na te doen. Ik ken Ridder persoonlijk en hij heeft eenaantal dingen niet in zijn boek staan, die hem wel zijn overkomen. De man-met-de-hamer staat meerdere keren voor je klaar.
Voor meer info over de NVVR, kijk op www.recreatieruiter.nl

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-03 23:24

Ja daar heb ik info over gekeregen (ook voor de vorige tocht heb je me daar info over gegeven) Ik heb een info pakketje aangevraagd en ik zou lid worden maar ht schiet er steeds bij in om even dat formuliertje in te vullen en op de bus te doen om lid te worden. Moet ik toch eens doen, het proefexemplaar van het boekje dat ik kreeg vond ik heel intresant om te lezen en ik denk dat ik er wel waardevolle tips uit kan halen!

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 16:49

Intresse heb ik wel zeker, als ik maar ruim te voren weet wanneer het gehouden, toch niet de gehele zomervakantie? En als iemand een paard over heeft, natuurlijk.

- Offline -

Mellow

Berichten: 5444
Geregistreerd: 22-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 17:00

ow janke als het volgende zomer is en ik heb een pony tot beschikking wil ik graag mee.
verder geen tips ofzo.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 17:08

Lees dat boekje van Ridder Dijkshoorn eens, is zowiezo erg leuk om te lezen, maar je leest er ook in wat je zoal tegen komt. Hij startte in Friesland, en reed met z'n paard het hele land door. Hartstikke leuk boekje, ik zou het ook graag willen hebben (heb het ooit geleend van een heeeeel oud NVVR'er) dus als iemand het voor me te koop weet ergens.....

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 17:09

He verdorie Ikke was me weer voor zie ik... Sorry, had eerst de andere reacties moeten lezen voor ik reageerde....

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 20:55

Sonja schreef:
Lees dat boekje van Ridder Dijkshoorn eens, is zowiezo erg leuk om te lezen, maar je leest er ook in wat je zoal tegen komt. Hij startte in Friesland, en reed met z'n paard het hele land door. Hartstikke leuk boekje, ik zou het ook graag willen hebben (heb het ooit geleend van een heeeeel oud NVVR'er) dus als iemand het voor me te koop weet ergens.....Clown ridder Dijkshoorn? Misschien is dat wel familie van mij

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Jet

Berichten: 7724
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 08:43

Bij http://www.mediaboek.nl staat het boek van Dijkshoorn gewoon te koop, misschien is het een herdruk. Sneek Vaals Sneek heet het.
Er staat geen ISBN nummer bij, maar het is dus gewoon te koop voor bijna € 14,--. Verder heb ik geen tips voor je, Vulcano, maar het lijkt me heel zwaar, helemaal in Nederland waar alles volgebouwd is met autowegen en snelwegen. Succes in elk geval!

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-03 13:50

Dit is het isbn nummer: 9053680012
Ik ga m nu bestellen

Ik ga snel even alles op een rijtje zetten. Het leukste leek mij om door het buitenland, door de bergen en ruige natuur een tocht te maken. Maar als voorbereiding is een tocht dwars door Nederland ook heel leuk.
Ik had het er laatst nog even over met Lindy en toen bedacht ik dat het misschien wel te combineren zou kunnen zijn met de recordpoging langste buitenrit. (waar ook ideeen voor kwamen om er een sponsor tocht voor Brooke van te maken)
Als er nou één groep dwars door nederland trekt bedacht ik dat er misschien wel elke dag, dat we door een ander gedeelte van nederland rijden, ook een groep bokkers mee rijdt. Dat als we bijv. door drenthe komen dat er een groep Drenthse bokkers meerijd en als we door overijsel komen rijden er een groep overijselse bokkers mee.
Zo hoeft niet iedereen naar 1 bepaald punt in Nederland te komen, wat voor sommigen ook niet te doen is, en dan kunnen er waarschijnlijk veel meer mensen meerijden en lukt de record poging mss ook nog. En dan koppelen we daar de inzamelings Actie voor Brooke aan vast, per km, of per ruiter die meerijd ofzo?
Misschien een onmogelijk idee, maar misschien dat we het idee met zn allen zo kunnen maken dat het wel mogelijk word.

Maar zo'n rit door nederland lijkt mij een goeie oefening om te kijken of we dan een evt rit door het buitenland ook aan zouden kunnen... Want dat is mijn uiteindelijke doel!

Pauline
Berichten: 11638
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 15:39

Het lijkt me onwijs gaaf om met Joris mee te ridjen, maar dan wel een heel stuk Lachen
Maar: je moet je schema aanpassen op het langzaamste paard, dus ruim van te voren weten wie wat kan en wil.

Ik heb je toen een adres om te logeren aangeboden (daar heb je niet op gereageerd), en die adressen moet je denk ik vooraf hebben. Dus als je met veel mensen gaat wordt hetw el erg moeilijk om een plek voor de nacht te vinden.

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-03 19:35

Ja ik dacht zelf aan ong een groepje van 4 personen (evt 6).
En het is pas in de zomer maanden dus, ik ga straks wat concrete plannen neerzetten en zodra we weten met wat voor groepje we gaan kunnen we beginnen met trainen en voorbereiden!
En voordat we zo'n vast groepje hebben moeten we natuurlijk wel wat globale plannen en richtlijnen hebben. Ik moet wel zeggen; Weet waar je aan begint. Het klinkt simpel, maar het is een heel regel werk, niet alleen voor de tocht maar ook het gedeelte wat voor Brooke geregeld moet worden! En de tocht zelf moet ook niet onderschat worden. Het vergt heel wat training! Niet alleen voor je paard maar ook voor jezelf. Het is onmogelijk om een paard in 2 maandjes voor zo'n tocht klaar te stomen. Daarom begin ik nu al met de voorbereiding en voor de tocht dagelijkse training.
Ik wil trouwens nog wel even kwijt dat Brooke centraal staat voor deze tocht! En mensen die graag wat voor Brooke willen doen, kunnen ons ten alle tijde helpen!
Ik kom zo snel mogelijk met meer info!

ikke

Berichten: 27295
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 22:48

In aanvulling op m'n PB aan je: Het boekje bepakt en bezakt is uitverkocht, maar er gaan stemmen op om een nieuwe uitgave te maken. Judith (van de ledenadministratie) is een van de auteurs van het boek, ze wil je ongetwijfelt van dienst zijn met de voorbereiding.
Ik weet niet of ik concreet is voor je kan betekenen verder, maar ik blijf graag op de hoogte, eventueel via PB. Mogelijk komt er iets langs waar ik iets mee kan.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-03 22:56

Trektocht

Voorbereidingen
Natuurlijk moeten er voorbereidingen getroffen worden. Ik denk dat we als eerste moeten gaan bekijken wat iedereen van zo’n rit verwacht. En wat iedereen voor ogen heeft bij een trektocht. Want de groep die met elkaar die tocht gaat doen moet behalve goed voorbereid ook het met elkaar eens zijn en weten wat ze van elkaar verwachten. Zo’n trektocht is natuurlijk niet niks en vergt veel van je paard maar ook van jezelf.
Maar ook een vaste groep vaststellen is niet makkelijk, want er zullen misschien meerderen zijn die mee willen, maar de groep moet niet groter zijn dan 4 tot 6 mensen.
En mensen die er nog geen ervaring mee hebben zullen er eerst achter moeten komen of ze zo’n tocht wel aankunnen. En dat is niet alleen voor henzelf, maar ook voor de anderen die meegaan. Je moet op elkaar kunnen rekenen, niet alleen tijdens de tocht maar ook tijdens de voorbereiding. Goed overleg is daarbij een must!

Ik zal dan maar als eerste vertellen wat ik verwacht van de tocht en hoe die er voor mij ong. zou moeten uitzien.
Ik denk zelf aan een tocht door het buitenland, door de bergen en de ruige natuur. Vooral om er zelf van te leren, maar ook om closer te worden met mijn pony. Op zo’n tocht moet je op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar feilloos kunnen aanvoelen. Maar het kan ook een heel goede zelfleer zijn. Je kunt jezelf meerdere malen tegenkomen, tijdens de training, maar ook tijdens de tocht. Je moet kunnen improviseren en je moet een bepaalde denkwijze er voor hebben of krijgen. Ik hoop na de tocht met andere ogen naar de wereld en tegen het leven aan te kunnen kijken. De tocht wil ik ook doen om mezelf te bewijzen. Vaak zeg ik dingen die ik niet doe of niet afmaak en veel mensen denken dat ik een luchtfietser ben, een dromer. Juist daarom wil ik bewijzen dat ik zo’n tocht wel degelijk kan maken! En ik hoop er ook een paar goede vrienden aan over te houden, nieuwe mensen te ontmoeten, want ik heb nu via Bokt een oproepje gedaan voor reisgenoten en dat zullen mensen zijn die ik nog helemaal niet ken. En na zo’n tocht zal dat wel anders zijn! Haha!

Ik heb totaal geen idee hoe lang zo’n tocht gaat duren, aangezien ik nog niet weet hoeveel km je per dag zou kunnen afleggen. En ik zou ook nog niet weten waar we precies heen zouden moeten rijden, ik dacht zelf aan Spanje, Frankrijk of Italië. Maar dan zal de rit al onderin of buiten Nederland moeten beginnen, in België of Luxemburg. Een rit van onderin Nederland naar de middellandse zee (Nice, FR) is al meer dan 1000 km.
En ik denk dat je dan al snel een week of 4 onderweg bent. En je moet ook nog rekening met rustdagen houden. En natuurlijk de afsluiting van de tocht niet te vergeten, ik wilde als afsluiting van de tocht een weekje (of 2) vakantie houden op de plaats van bestemming van de tocht. Misschien dat we dat ook zouden kunnen regelen dmv sponsors voor ons zelf, want behalve dat we de tocht voor Brooke gaan rijden zullen we ook sponsors voor ons zelf moeten zoeken, want de uitrusting die je voor de tocht nodig hebt zal niet goedkoop zijn.

Hier nog even overzichtelijk lijstje met dingen die geregeld moeten worden en waar je rekening mee moet houden. Het lijkt een klein lijstje maar per streepje moet flink wat werk gedaan worden incl heel veel overleg! We moeten vooral niks over het hoofd zien!

- Training van jezelf en je paard
- Uitrusting (incl bepakking/bagage)
- Route plannen
- Sponsors voor de tocht (uitrusting)
- Beslag (Ik krijg een cursus noodbeslag, zodat ik bij losse ijzers zelf een noodijzer kan onder slaan en verder kan rijden totdat we een hoefsmid tegen komen)
- Brooke (Hoe regelen we de sponsoring? En daarbij moeten we alles uit de kast halen om er zoveel mogelijk uit te halen voor Brooke (en dan moeten we natuurlijk behalve sponsors voor de tocht ook proberen nieuwe donateurs te werven, bijv dmv van voorlichting met de documentaire(video) of folders ed ed) en hulp van bokkers die niet met de tocht meerijden is daarbij erg welkom!)

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 23:21

Wat ik wel weet is dat je in Nederland moet beginnen. Neem het maar van me aan dat voor de eerste keer een week of langer op trektocht Nederland zwaar zat is. Ga je eerste keer alsjeblieft niet onnodig zwaar maken voor jezelf en je paard door er zwaar terrein en onbekende omgeving aan toe te voegen. In eigen land kan je een backup team van ouders/familie vormen dat je hier of daar te hulp kan komen (bagage brengen, traileren als er een paard uitvalt, alvast een tent opzoeken als je dagmars langer is geworden als geplanned, wat te eten halen als je geen energie meer hebt om te koken).

Reken erop dat lang niet alle paarden zo'n tocht aankunnen, lichamelijk en geestelijk. Rowan heeft het 8 dagen lang prima gedaan, maar de stalgenoot die mee was was met 3 dagen hartstikke op - dikke kogels, geen energie, geen zin, geen enkele motivatie. Die is naar huis gegaan, die wilde gewoon niet meer. En een paard dat niet meer wil is heel vermoeiend om te rijden, daar ga je zelf aan onderdoor.

Zoals ik zei, ga ter voorbereiding eens een midweekje de Veluwe rond. Kan mooi in het voorseizoen. Wedden dat je daarna anders denkt over je 2-weekse avontuur in het buitenland? Dit is niet om je plannen de kop in te drukken, maar om te voorkomen dat je de zwaarte onderschat...

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-03 20:34

Ik weet het, daarom wil ik nu ook beginnen met trainen en in de vakanties 'kleine' trektochtjes doen (van 3 of 4 dagen later mss eens een week) gewoon om te oefenen en te kijken hoe mn pony het oppakt en hoelang ik het zou kunnen volhouden.

Billy

Berichten: 19078
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-03 21:21

En doe het in het voor-of naseizoen. Hoe goed je je paard ook getraind hebt, als het bloedheet is is het niet fijn om elke dag 50 km te rijden. Echt gezond is het ook niet, zeker niet voor je paard.

Be a voice, not an echo!

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-03 22:10

Ik heb net besloten dat ik (heb een boekje met uitgebreide info besteld, met routes en overnachtingsplaatsen ed ed) dat ik eerst de elfstedentocht ga rijden als training en om te kijken hoe Goldy en ik het doen. En het is lekker dicht bij huis door friesland!

Gracia

Berichten: 2441
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-03 22:17

leuk idee.... jammer dat friesland een beetje ver is voor mij (gouda) anders kon ik mee oefenen... maar ik oefen wel in mijn eigen omgeving. ik wil nog steeds graag meedoen als het kan!!!!
succes met je elftstedentocht!!! OK dan!

Gracia & Zizora
Een tuigpaard is goud waard!

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-11-03 13:08

Tuurlijk kun je nog steeds meedoen! Haha!
Ik denk dat het wel een goed idee is om in Januari het definitieve groepje mensen vast te stellen die meegaan. Dan heeft iedereen nog even een beetje bedenktijd en tijd om te kijken wat ze kunnen.
Natuurlijk kunnen we tot die tijd wel vast een beetje concrete plannen maken en vooral mbt Brooke, want daarvoor moet ook heel veel geregeld worden! En als we eenmaal het groepje hebben vastgesteld kunnen we met zn allen aan de slag met de definitieve tocht!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ellepel, Googlebot, Hobbyhorse, jks, k_m, Kabayo, lievenamme, Marian_lara, Nannetje7, Pabie, Pernilla, Tamara en 34 bezoekers