Beau verkopen???

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-01 12:53

Oef wat is dit erg zeg. Met de titel van dit bericht wil ik niet zeggen dat ik Beau echt verkopen wil, maar soms zit ik toch wel te denken. Dan lijkt een grote pony mij zoveel leuker dan Beau om verschillende redenen. Zoals dat ik met zo`n pony in de les mee rijden kan en met goed fatsoen deelnemen aan een onderlinge wedstrijd, met rijden zit je gewoon hoger wat me leuker lijkt en zo zit ik ook op ooghoogte met vriendinnen. Ik hoef me geen zorgen te maken dat ikte zwaar ben voor zo`n pony en kan in de zomer eindeloze tochten maken. Kortomik heb echt het idee dat ik met een grotere pony meer zou kunnen dan met Beau. Maar aan de andere kant: een grotere pony kost meer geld als ik hem s`winters op de manege zou stallen en kost veel tijd omdat hij in tegenstelling tot Beau niet genoegen zal nemen met maar een halfuurtje rijden per dag in de winter. Bovendien wil ik Beau, die ik nu drie jaar heb, ook niet graag kwijt Verdrietig . Zijn er hier mensen die wel eens een pony verkocht hebben omdat die te klein was of omdat ze er geen uitdaging meer in zagen? Met Beau heb ik soms ook het idee dat ik alles wat ik wilde met hem bereikt heb. Het klinkt misschien stom maar de uitdaging is er gewoon een beetje af. Nou ja, dit wou ik gewoon even kwijt.


Polly

Berichten: 14424
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 12:56

Ik weet niet of je alleen met hem rijdt, maar is het geen idee om hem te leren voor een karretje te lopen?? Ik kan ook niet rijden op Polly maar ik wil haar wel leren voor een kar te lopen kijken of ze dat ook leuk vind (ze heeft mijn vriend een keer getrokken die op skates stond ze genooot.
Misschien is dat een nieuwe uitdaging???
Ikzelf zou Polly nooit wegdoen, echt niet ik zou haar echt niet kunnen missen ondanks dat ik helemaal niks met haar kan doen (op rijgebied dan he)

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 12:58

Citaat:
Op 2001-08-27 13:53, schreef Mellien:
Maar aan de andere kant: een grotere pony kost meer geld als ik hem s`winters op de manege zou stallen en kost veel tijd omdat hij in tegenstelling tot Beau niet genoegen zal nemen met maar een halfuurtje rijden per dag in de winter.

Tenzij je bijvoorbeeld een Haflinger of Fjord neemt die en rustig karakter heeft. Die kun je rustig een paar dagen buiten laten staan (dus ook geen pensiongeld maar een kleiner bedrag voor een weiland o.i.d) zonder dat ze heel erg fel worden.

Ik snap best dat je graag een grotere pony wilt. Maar het zal ook ontzettend moeilijk zijn om Beau te verkopen. Kun je niet iemand vinden die tegen een kleine vergoeding Beau als 'eigen' pony wil verzorgen en rijden zodat jij er een grotere maar sobere pony bij kunt kopen?

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 13:13

Komt heel vaak voor, dat kinderen over stappen op een grotere pony (gaat ook wel gepaard met tranen hoor!). Vaak is het ook beter voor het behoud van de pony. Iedereen vindt nu wel dat ponies alles kunnen maar helaas is dat niet zo. Als je in de laatste Bit leest, is er een fysiotherapeut die vertelt hoeveel gewicht een pony kan dragen. Als je er te zwaar voor bent, doe je er zowiezo beter aan om Beau weg te doen naar iemand die hij makkelijker kan dragen. Paardrijden is een dure hobby, dus doe het dan goed, anders is het geld weggegooid. Als Beau een fijne pony is, zijn er veel kinderen die op hem zitten te wachten.

janna

Berichten: 4074
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 13:58

ik heb dat ook gehad!
Het is heel erg om je pony te verkopen, totdat....
de deurbel gaat, en er twee superlieve mensen voor de deur staan voor je pony. Dat meisje heeft wel 15 minuten met mijn pony gestapt, voordat ze ging draven, en deed alles heel rustig aan. Ook waren ze zo lief voor haar!
Ik heb veel mazzel gehad met de nieuwe eigenaren. Bij hen heeft die pony veel meer te doen dan bij mij. Ik was te lang, en te zwaar. Ongelooflijk, maar ik zat te juichen in de auto, toen ik haar had weggebracht! Hetzelfde trouwens bij mijn paard. Die was mij niet pittig genoeg, en het Z was voor hem eigenlijk iets te hoog gegrepen. Waar hij nu staat, heeft hij het super naar zijn zin.
Als je adverteert, vraag dan naar een goed tehuis, en zeg dat je het controleert.

LadyMadonna

Berichten: 56576
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 14:17

tja, je staat een beetje in mijn schoenen (alleen mijn schoenen zijn inmiddels de deur uit).
Ik heb zoals je weet honey. Ik heb haar nu 4 jaar, en hou ontzettend veel van het beestje.
Te lang, beperkingen, bla bla bla, ik liep er steeds vaker tegenaan. Ik kon als ik zou willen zo een grote pony kunnen kopen, maar dat zou betekenen dat honey dan weg moest, dus de keus was voor mij snel gemaakt, geen nieuwe pony, omdat ik gewoon heel simpel van mening ben dat je het niet over een bankstel hebt (daar zeg ik niet mee dat jij dat wel zegt, maar als je naar sommige mensen kijkt, die hebben zowat elke week een nieuwe).
ANyway, hon ging dus niet weg, maar ik kan niet beweren dat ik nooit over een verkoop nagedacht heb, en ik wordt er nog steeds regelmatig mee geconfronteerd. Dan heb ik een dag niet zoveel tijd, en pak ik jamaica, met als gevolg dat ik voor honey dus geen tijd heb. Dan voel ik me schuldig, maarja, denk je nou echt dat hon er wakker van ligt van die pluk gras meer? en dat ze niet hoeft te werken? Hmm, leer mij Honey kennen, nee dus.
Behalve rijden kan je net als mij je heil zoeken in andere dingen, zoals mennen en vrijheidsdressuur. Ik ben destijds echt niet gaan mennen omdat ik het zo geweldig leuk vond, maar ik moest wat (ik vind mennen leuk hoor, maar ik zit er gewoon liever op).
Dit gold in het begin ook voor de vrijheidsdressuur, maar dat sloeg iets meer aan dan ik had verwacht Schijnheilig .
Ik had de mogelijkheid een andere pony ERBIJ te kopen, die mogelijkheid heb jij (nog) niet.
Kijk eens of een vriendin van je een grote pony heeft/verzorgt waar je af en toe op mag rijden (want ik begrijp uit je verhaal dat het je alleen voor om het rijden gaat dat je een grotere zou willen).
Of zoek een bijrij/verzorgpony. Op de manege, kan je daar niet een uurtje per week vrijrijden ipv les?
Een pony huren/leasen, eventueel alleen de zomermaanden?
Dit zijn enkele opties die ik destijds overwogen heb.
Ik had het voordeel dat ik zo naar ada kon (wel een uur op de scooter, maarja) als ik wilde rijden, of ik ging naar de manege, en reed even een lesje mee..... Vaak reed ik dan in de beginnersgroep omdat ik niet op andere tijden kon, maarja, was niet belangrijk....
Lang verhaal, maar hopelijk heb je er iets aan
Greetz stef

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 14:37

moeilijke keuze! Wanneer je er aan toe bent krijg je dat gevoel vanzelf.

Een grotere pony is natuurlijk geweldig. Daar kun je ook op rijden en ook onderlinge wedstrijdjes meedoen. Misschien zelfs wel echte wedstrijden. ik rijdt ook op en pony. ben trouwens 27 jaar en dat gaat heel goed. Ik ga met haar ook 'echte' wedstrijden starten. als de tijd daar rijp voor is.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-01 16:33

Bedankt voor alle reacties! Op zich heb ik het nu wel mooi voor elkaar met mijn eigen Beau en ook help ik een vriendin met haar twee verzorgfjorden. Een van de twee heeft een veulentje en haar zijn we aan het inrijden. Op deze merrie rijd ik vaak en als Eva weg is verzorg ik ze allebei. Maar soms lijkt het me gewoon heel leuk een helemaal eigen grote pony te hebben die aan al mijn wensen voldoet. Ik denk ook wel eens na over het houden van twee paardjes zoals jij dat ook doet Stef. In de zomer kunnen Beau en de Haf ( want die wil ik het liefst) gezellig samen in de wei van Beau die een halve hectare groot is. In de winter heb ik Beau altijd bij huis maar aangezien dit best lastig is ivm hooi en stro wat met de auto gehaald moet en de mestafvoer lijkt me dit met een Haf alleen of met beide bij huis echt niet te doen. Ook niet wat betreft ruimte trouwens. Daarom had ik bedacht de Haf dan op de manege te zetten voor 300 per maand wat naar mijn mening veel geld is ( in vergelijking met sommige andere maneges niet maarjah). Dit bedrag is nog wel op te brengen en Beau kost bij mij thuis ook niet veel maar als ik ze beide op ijzers heb ( wat ik graag wil om buiten te rijden) is het gelijk allemaal al een heel stuk duurder. En zo blijf ik denken...

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 16:42

Als je beau nou gebruikt als gezeldschaps pony voor je grote toekomstige pony?

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 19:53

Oef, hier moest de pony ook altijd weg als er een grotere kwam. Dat is echt niet leuk, maar achteraf vind ik het eigenlijk enorm meevallen. Ik kan me herinneren toen we mijn 2e pony gingen kijken, een C, dat ik zat te janken op dat dier want ik vond hem zo leuk maar dan moest mijn oude pony weg en dat wilde ik helemáál niet.

Je moet die keuze voor jezelf maken. Welk belang laat je zwaarder wegen, dat je je gek bent met je pony of dat je meer wilt doen met het rijden e.d. Dat kan niemand voor jou doen. Beide opties zijn niet gek. Ik kan het me voorstellen dat je je pony houdt omdat je er gek mee bent, maar ik vind het dus helemaal niet raar om een paard te verkopen dat niet meer kan doen wat jij er mee wilt. Maar daar zullen de meningen erg over uiteenlopen.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Ireen_

Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 20:28

ik had toen ik 10 jaar was ook bijna een shetlander gekregen.. ik wou het zooo graag!! achteraf ben ik blij dat ik het niet gedaan heb, als ik namelijk aan een pony gehecht ben zou ik die nooit van m'n leven meer weg doen.. en nu heb ik Evita waar ik m'n hele leven niet te groot/zwaar voor zal worden.. maargoed, daar heb jij niks aan natuurlijk.. is er niet heel toevallig een klein meisje in de buurt of een nichtje/neefje die Beau van je wil kopen? zo zou je hem nog op kunnen zoeken wanneer je dat wil..

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 20:39

tja, moeilijke keus. Ik zeg altijd maar zo, waar liggen je eisen?
Ik heb ook een ukkie, maar ik wil nie eens een grotere. De drang naar rijden is bij mij veel lager dan bij de meeste. Contact en liefde vind ik veel belangrijker, en ik geloof dat dat aarig gelukt is met die kleine van mij.
maar als je echt verder wil? dan heb je de keus eigenlijkal gemaakt.. maar do geen gekke dingen en denk er nog eens goed overna!
Succes

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

madelien

Berichten: 1669
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-01 21:28

tja ik kan je niet echt advies geven alleen maar zeggen dat ik mijn shet heb verkocht en dat hij het beter heeft nu mar nu kamp ik met hetzelfde probleem met mijn welsh: hij is slank gebouwd en ik heb lange benen. maar ja hij loopt vrolijk door dus mij boeit het niet als ik echt te zwaar wordt gaat mijn zus hem rijden (ja mijn zus die is kleiner en lichter) maar ja eh veel suc6 met het maken van je beslissing.................

<3Trotse mama van Madison (14-09-09), het prinsesje en Marisol (19-01-12), ons Sumo-kindje <3
|( Papa Hendrik, vredig heengegaan op 25-04-08. Papa Richard, onverwachts overleden op 08-07-08. Uit het oog, maar nooit uit mijn hart!! |(

Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-01 22:05

Ik weeg zo`n 53 kg en zou dus volgens het artikel in de Bit over grote ruiters en kleine pony`s te zwaar zijn voor een Shet. Beau is ook geen erg stevig gebouwde Shet maar toch loopt hij nog vrolijk onze ritten uit. Ik denk gewoon hem te houden en te genieten van de Fjorden die ik rijden mag. De eigen Haf zal voorlopig wel een droom blijven. Wie weet wat er later nog gebeurt. Het liefst zou ik de beide paardjes samen houden en voor beau een leuk bijrijdster zoeken... Maar goed, ik mag blij zijn met wat ik nu heb en dat ben ik!

LadyMadonna

Berichten: 56576
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 12:54

die 3 kilo ligt ie niet wakker van hoor, ik weeg zo'n 58. dus tja......
Heb hon nog nooit horen roepen dat ik te zwaar ben Haha!

Anke

Berichten: 18745
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: DL - Havert

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 10:43

Zolang de pony aangeeft dat hij het leuk vindt en er geen moeite mee heeft, is het toch prima!
Waarom koop je je geen jonge haf, dat os goedkoper in aanschaf en ook in stalgeld/weidegeld. Tegen de tij dat ie wat ouder is (rijden) ben je klaar met school en zit je financieel ruimer.
Ik heb nu ook een haflingerveulen, een fjordenveulen en een appaloosajaarling. Ik zit nu in mijn laatste jaar, dus daarna heb ik meer geld (tuig, hoefijzers etc.)
Het is maar hoe graag je iets wilt, wil je het heeeel erg graag, dan lukt het je ook (eigen ervaring)

Succes met je beslissingen, zorg ervoor dat de beslissing die je ook mag nemen, dat je er helemaal achter staat!!!!

Groetjes Anke

Centered Riding instructrice

* Dressuur Menjury *

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 12:54

gzmmmm,
shetlanders kunnen vrij veel hebben.
Sun heeft (gelukkig) shetlanderbloed,is helaas erg rank gebouwd maar wel zeer mooi en een gouden hartje en karakter.ik rijd er nog steeds op,weeg nu zo'n 49 kg en ik ben 1.65m (inmiddels) geworden.
Sunny neemt nog vaak een loopje met me,zoals een rengallopje naar huis omdat ze toevallig van een grassprietje schrok Schijnheilig

Springen doe ik niet of nooit meer,ik ben zelf bang van springen ( Frusty (die smile past er leuk bij zeg!))
en vind mezelf er te zwaar voor als sunny met mij en al de lucht in moet.Ik rijd nu ong. 4 a 5 keer per week,soms laat ik het eigenaartje van kim erop rijden en soms gaan we een heel eind wandelen Lovers Lovers

Ik heb erg moeite met het idee al om afstand van sunny te (moeten) doen... Scheve mond\ maar ik zou haar dan ook nooit verkopen Lovers


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _veerle, elise t., gerlindie, Googlebot, Maaike_Melis, nadine_yvana, sanne83, stella92, trysteffy, Vagabondo en 11 bezoekers