heerlijke rit door waterleidingduinen

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
olav

Berichten: 161
Geregistreerd: 15-10-03
Woonplaats: noordwijk

heerlijke rit door waterleidingduinen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-11-03 23:09

vandaag heb ik met vrienden een heerlijke rit met paard en wagen door de amsterdamse waterleidingduinen gemaakt. Ondanks het wat mindere weer was het beregezellig.!! de gluhwein deed de rest.... Ook met slecht weer is het omgaan met paarden, uiteraard in goed gezelschap, een heerlijke bezigheid. Na afloop een lekkere warme chocomel met rum en slagroom en de dag is compleet. Met dank aan coby,ton. martine, cor onze koetsier en uiteraard mirthe, die onze koetsier gedurende de tweede helft van onze rit de leidsels uit handen heeft genomen.
De 3400 hectare grote Amsterdamse Waterleidingduinen zijn eigendom van de gemeente Amsterdam en worden beheerd door Gemeentewaterleidingen, het waterleidingbedrijf van Amsterdam en omstreken. Men zegt "Gemeentewaterleidingen" (meervoud) omdat het drinkwater wordt geproduceerd in twee grote wingebieden. Het merendeel van het drinkwater komt uit de Rijn, via de Amsterdamse Waterleidingduinen tussen Zandvoort en Noordwijk. Het resterende deel komt uit de Bethunepolder en het Amsterdam-Rijnkanaal.
De zeewering, dus het beheer van de zeereep is geheel uitbesteed aan het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Aan het natuurbeheer wordt grote zorg besteed. Dit komt niet alleen in het duinlandschap tot uiting maar ook in in het feit dat Gemeentewaterleidingen natuurbeheerders en -onderzoekers in dienst heeft. De samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf (zowel groen, de natuurafdeling, als blauw, de waterproduktie-afdelingen) is intensief en verloopt goed. Natuurbeheer in het veld richt zich niet alleen op flora en fauna maar ook op historie, landschap en bodem. Het toelaten van verstuivingen is daar een mooi voorbeeld van. Een rit, ook mogelik te paard, is zeker de moeite waard.


Safri_girl

Berichten: 17
Geregistreerd: 01-11-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-03 23:12

Wat voor paard(en) liep(en) ervoor?
Ikzelf heb 2 fjordjes en t is de bedoeling dat die samen voor onze huifkar komen.
De ene is al beleerd. de ander gaan we binnenkort mee beginnen, die is nl net pas ingereden(ben k eigenlijk nog mee bezig Tong uitsteken )

vicky

Berichten: 3056
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 14:04

het waren 2 merens. Ik wil mijn haffie`s ook gaan inspannen. Maar kom maar eens aan een goede kar! Waar heb jij de jouwe vandaan?

http://www.teamcarlee.nl http://www.endurancebythesea.nl
3820,5 goed gekeurde wedstrijd kilometers Winnaar Cavalor Cup 2012 & 2013! Met Internationaal endurance gereden. CEI 1* en 2x 2*

klien

Berichten: 2130
Geregistreerd: 21-08-03
Woonplaats: Heemskerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 16:47

vicky schreef:
Maar kom maar eens aan een goede kar! Waar heb jij de jouwe vandaan?

Ja, wij zijn ook al een tijd opzoek. Een wagen voor enkelspan, liefst een marathonwagen, geremd. Een nieuwe is te duur voor ons, maar een tweedehandse moet toch te vinden zijn.
Wij mochten een paar jaar terug ook door deze waterleidingduinen met het vierspan. De boswachter wilde altijd mee. Het was geweldig, zelfs herten gezien en een vos.
We hebben 1 keer een buitenrit gemaakt, ook met de boswachter, op de paarden. Hij heeft ons plekjes laten zien, waar niemand ooit mocht komen met paarden. OK dan!

olav

Berichten: 161
Geregistreerd: 15-10-03
Woonplaats: noordwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-03 22:40

ook wij hebben herten gezien. Jammer dat de honden niet mee mogen

iedere dag is een nieuwe uitdaging en verrassing

Safri_girl

Berichten: 17
Geregistreerd: 01-11-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 22:52

Wij hebben onze huifkar gekocht via www.marktplaats.nl (hij komt uit Limburg)
Was voor niet al te veel geld, en nu hebben we m zelf opgeknapt Lachen
Staat klaar voor gebruik *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie