Inladen

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-01 22:11

Ikke zette lot in de trailer en hij stond met z'n achtervoeten op de laadklep en ik stond in de trailer hij zet z'n laatste voorbeen in de trailer en ineens knalt de trailer omhoog!!!!!
de laadklep kwam dus plat op de grond te liggen en de rest ging zeg maar verticaal de lucht in met een grote sprong waren Lottie en ik eruit en toen knalde de trailer terug.. ik had m'n hart in m'n keel bonken en lottie stond heel hard te snurken!!
Mijn vader had de trailer aangekoppeld was naar de voorkant van de stallen gereden en met het inladen was de trailer dus van de trekhaak afgesprongen m'n vader helemaal van sorrysorry maarja hij heeft griep en z'n kop er niet bij maar wou me toch graag naar les brengen nadat de trailer echt goed vastzat liep lot er ook gewoon weer braaf in....
maar was wel ff schrikken!!!!
ging echt met zo'n klap alles leek wel een aardbeving......

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 22:13

wow en liep ie daarna weer gewoon de trailer in. wat is het toch een lief en braaf beest he?

Je mag heel blij zijn met lot. Maar dat ben je al dat weet ik.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 22:15

Wat een fantastisch paard dat hij er na die tijd nog zo goed in ging. Dat had ik met Muzefee noooooit voor elkaar gekregen.

Toppaardje zeg!

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-01 23:20

Ik had ook een keer de trailer verkeerd aangekoppeld. Gelukkig liet ik het nog even controleren anders was de trailer misschien onderweg van de auto afgegaan. Daar moet je toch niet aan denken!! Brrrr...

Gelukkig dat het bij jullie voor het vertrek gebeurde!! Sindsdien laat ik altijd controleren of hij goed zit!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Ineke2

Berichten: 22198
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 11:04

pff...sjonge ds inderdaad schrikken zeg!! Brave lot Lachen Had ik met Bassie denk ik niet meer voor mekaar gekregen, ook al is hij ook heel braaf...ALS ie dan iets engs vind gaat ie er niet meer langs/in (heel misschien met veel geduld)

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 11:30

Dit gebeurde mij ruim een jaar geleden ook hij loopt dus nu de trailer niet meer op. Hij viel ook echt en het halster knalde kapot en dit toen op de vroege morgen. Ik was niet blij.

De vrachtwagen wel gelukkig maar we moesten toen ook even aandringen.

Als er iemand in de buurt is die me wil helpen een keer GRAAG. Ik heb een vrij eigenwijs paard.

Gr Pris

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:06

Ik heb ook eens z'on grap gehad, gelukkig niet met trailer. Ik had het met mijn marathonwagen die we achter de wagen aangekoppeld hadden. Ik keek achterom en ik zag nog net mijn wagentje wegrollen....
GElukkig is er niets gebeurd met andere weggebruikers! Je moet er toch niet aan denken dat zoiets met je paard gebeurt......

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:11

Gelukkig is Lot koel!
Maar dit soort dingen MAG NIET gebeuren. Je hebt een lieve pa, maar dit is echt heeeeeel suf, sorry dat ik het zeg.
Jullie kwamen met de schrik vrij en het zal niet nog eens gebeuren denk ik.
enig idee wat er had kunnen gebeuren???

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:12

nee inderdaad niet. echt heel erg als dat je overkomt. las gister een verhaal brr echt heel erg. zal t hier ff neerzetten. Dit verhaal geeft heel erg aan dat je altijd moet blijven opletten. hoe gewoon dingen ook worden. Is van Marianne. stef had laatst een foto van Kiss hier neergezet. die tinker met zo weinig sokken.


Onze Kiss hebben we namelijk afgelopen vrijdag moeten laten inslapen, en geloof me dat gaat niet in je kouwe kleren zitten. Kiss was onze kanjer, onder het zadel, maar zeer zeker voor de kar. Hij deed het bijzonder goed in de vaardigheid, maar ook de dressuur hadden we nu helemaal voor elkaar. En hij deed het graag! Vorig jaar was hij reserve kampioen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.
Maar afgelopen maandag ging het fout, door onze routine, het gaat allemaal zo gemakkelijk, je paardje voor de kar zetten, we hadden vergeten het lamoen vast te zetten met borgpennen. Ik was aan het oefenen in de bak, en opeens stond ik met de kar stil, en zag ik Kiss voor mij uit rennen, en op zo'n moment begrijp je even niet wat er gebeurt is. Kiss raakte helemaal in paniek, hij heeft een paar rondjes door de bak gerend, maar waar niemand erg in had, was dat het hek van de bak en het hek van het erf ook niet gesloten waren. het gevolg was dat Kiss de dijk is opgerend, en pas een stuk verder tot stilstand kwam. Een buurman heeft hem gegrepen, en wij waren er met de auto achteraan gereden, en ik heb hem ter plaatse het lamoen eraf gehaald, en zijn tuig af gedaan. Zijn linkerachterbeen had hij opgetrokken, en ik zag wel bloed, maar door zijn sokken kon je eigenlijk niet goed zien wat er aan de hand was. We zijn heel voorzichtig naar huis gestapt, want mijn man had de trailer gehaald, maar ik durfde hem er niet in te zetten, omdat ik niet wist of hij er nog uit zou willen of kunnen lopen.
Op stal was de veearts ook snel ter plaatse, maar die zij al gelijk dat hij er niks aan durfde te doen. Dit was een vervanger, want het was inmiddels ’s avonds. Het was namelijk om half 6 gebeurt. Toen zijn we eerst (nadat de veearts hem pijnstillers had gegeven en het been verbonden had) naar de kliniek van onze eigen veearts in Oud-Beijerland gegaan, hier wonen wij vlakbij.
Marieke (onze veearts) heeft hem verdoofd en de wond samen met nog een arts bekeken, maar durfde er ook verder niets aan te doen. Kiss had een wond ter grootte van een vuist, net boven zij kootholte, zijn buigpees was voor 2/3 kapot en de sesampees was ook beschadigd, om de pezen zitten nog een soort hoes, die waren ook helemaal kapot.
Zij heeft ons toen door verwezen naar Utrecht, omdat daar een arts zat die gespecialiseerd is in pezen, deze arts heeft Kiss ’s nachts nog geopereerd. De operatie was gelukt, maar waar we al voor gewaarschuwd werden, is dat er gevaar dreigde voor infectie’s. Ze hadden namelijk om de pezen te ontlasten het been in het gips gezet. Dat betekende, dat ze niet precies konden zien hoe de wond zich ging ontwikkelen.
We mochten iedere dag op bezoek bij hem, en hij leek er aardig aan toe te zijn, hij kwam lekker kroelen, en at brood en peentjes op, dus we hadden hoop. Maar de veearts waarschuwde ons wel, dat we niet meer konden doen dan afwachten. En een donderdagochtend belde ze op dat het niet goed ging met hem, hij belaste het been niet, dat was een teken dat hij last had van de pezen. Ze gingen het gips eraf halen en de wond bekijken. ’s Middags werden we weer gebeld, dat het niet goed ging. Ze hadden getracht de wond te spoelen, maar er zaten heel veel bacteriën in en de wondranden waren helemaal geïnfecteerd.
We kregen te horen dat er niet veel kans was, dat het been goed zou komen. De enige optie was, om iedere dag, zeker 8 weken lang de wond te spoelen, dat betekende dat het voor Kiss een lijdensweg zou worden, hij moest dan iedere dag onder verdoving, gips eraf wond spoelen, gips erom, etc. met kans van slagen van 1 %. Als hij nog tevreden in de wei had kunnen blijven lopen, dan hadden we daar zeker voor gekozen, maar een paard op drie benen, is ook voor een dier niet leuk meer, zeker omdat Kiss bijzonder dominant was, en de baas over onze andere Tinkers konden we hem dit ook niet aan doen.
In overleg met Marieke hebben we er toen voor gekozen om hem in te laten slapen.
Morgen zou Kiss 5 jaar geworden zijn, en we hadden hem al vanaf zijn eerste jaar. We hadden toen nog nooit gehoord van een Tinker.
Geloof me dit doet pijn, maar ik wil met dit verhaal kwijt, dat onze Tinkers ook levende dieren zijn, en dat hoe vertrouwd je er ook mee bent, er altijd dingen kunnen gebeuren, die je niet meer verwacht.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:14

Afbeelding
kiss

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Ineke2

Berichten: 22198
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:22

o wat erg...ik heb kippevel gekregen na het lezen van dit bericht....wens ze maar heel veel sterkte met dit verlies.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 13:29

Inderdaad, een ongeluk zit in een klein hoekje.
Dus: altijd de bak dicht, altijd beschermers om, altijd alles checken ook de naden. Dekensingels goed strak maken ( niet te strak, maar zo min mogelijk ruimte). Niet je paard zomaar los laten staan met tuig om. Niet je paard aan een haak zetten waar al een halster aan hangt (is mij gebeurd). Geen te groot halster.
En ga zo maar door.
Zelf kan ik heel pietluttig zijn, maar ik vergeet ook wel eens wat.
Zoals dat halster, daar stond ie dus met een pootje ingehaakt. Hemelzijdank bleef hij staan tot ik erbij was en ik het been uit het halster kon tillen. Ik weet namelijk niet wat het het snelst had begeven: halster, muurring of been.
tragisch verhaal van Kiss, echt heel erg.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 14:51

wat verschikkelijk zeg ik ben er ff stil van,...........
Verdrietig

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 16:02

Brr, je moet er toch niet aan denken. Zonde zeg van zo'n beestje. Dat wens je toch geen een dier. Pas geleden is het paard van kennissen overleden. Hij had koliek, veearts erbij, medicijnen, dag er na nog steeds, weer andere medicijnen, hielp nog niets. Er kwam maar geen ontlasting, laxeermiddelen, kwam maar klein beetje af. De vierde dag is de veearts er weer bij geweest,heeft hem rectaal gevoeld, er was een darmafsluiting, en de ontlasting die erin zat was gaan ontsteken. het beest had echt ongelofelijke pijn, kon nauwelijks lopen van pijn. Het liep al tegen de avond, en met spoed werd er iemand op getrommeld met een trailer, en hetbeest is naar de kliniek gebracjy en daar ingeslapen. Ze konden ervoor kiezen het thuis te laten doen, maar het was bijna weekend en dan zou ie daar een paar dagen moeten liggen. Nu niet dus...
Denk je: hebben we dat gehad, hoorde ik de week erop een verhaal van iemand met wie ik op de manege heb gelesd, haar paard werd destijds ook in de les gebruikt, heb ik ook wel op gereden. Hadden ze een springwedstrijd gehad, is daar verkeerd terecht gekomen, naar Utrecht overebracht met een gebroken been, maar heeft het ook niet mogen halen...
Ik heb het eerst wel weer gehad!

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-01 17:29

Tja in dit geval kon paps er niets aan doen.
Normaal klikt de trailer altijd en mijn vader dacht dat ie dat nou ook deed , niet dus of maar half want toen mijn vader van de plek wegreed bleef de trailer erop zitten.
en fouten maakt iedereen gelukkig is er niets gebeurd.
ach hij brengt me al 7 jaar wekelijks met de trailer weg er is nooit iets gebeurd.
Ik moet zeggen dat ik ook wel makkelijk ben met Lot hij staat altijd los etc. maarja het sluipt erin want hij doet toch nooit wat... toch maar meer op gaan letten

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 19:05

Als we toch nare verhalen aan het vertellen zijn... Een kennis van ons moest zijn paarden in de trailer verbrengen, 2 paarden en veulen in de trailer gezet en met zijn auto ervoor onderweg. Die auto was dus veel te licht voor de trailer, aan het slingeren geraakt. Hele spul in de sloot!! Hij had zelf maar een schram en ook zijn paarden hadden bijna niets. Had echt supergeluk!!
Als je bedenkt wat er had kunnen gebeuren!!

Zelf check ik alles goed als ik met de wagen rijd, zodat dingen mij niet overkomen als bij Kiss. Niemand maakt ook het tuig vast behalve ik of mijn vader. Gewoon voor de zekerheid! Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar liever niets vanwege mijn toedoen!

ikke

Berichten: 28229
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 19:17

Enge, vervelende, verdrietige en andere niet prettige zaken horen helaas ook bij paarden, voor iedereen die ze heeft, hier bekend of niet, sterke.
Ander verhaal als waarschuwing voor jullie. Om alle deze verhalen niet ook nog een financiele cosequentie te laten hebben had ik mijn paard verzekerd. Wordt mijn verzekering overgenomen door Interpolis. Verlagen ze eerst de verzekerde som omdat mijn paard ouder is dan een bepaalde leeftijd. Het jaar erna wordt ze uit de verzekering gegooid omdat ze te oud is. Jullie zijn gewaarschuwd!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 21:00

oww nimmie wat laat je me schrikken!gelukkig ging het goed,

en kiss..wens de eigenaren maar sterkte,ik schrik er wel van.
vanavond werd ik ook opgeschrikt.ik vroeg aan de paul hoe het met zijn twee nieuwe jonge paarden ging.met de vos ging het goed.zei hij.en de bruine zei ik?tja die is verongelukt.ik wist niet wat ik hoorde.wanneer dan ?hoe dan? ze waren bezig geweest met hem in de bak,en toen was hij gaan steigeren.echter viel hij met een klap aan de grond,omdat ie te hoog kwam en uit balans raakte.maar hij viel zo verkeerd,het bloed kwam uit de oren,veearts kon ook niets meer voor hem doen..........tja daar schrik ik echt van.niemand kon er wat aan doen,het paard was gewoon verkeerd terecht gekomen...........erg he?

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-01 21:22

iets dat zo onschuldig lijkt kan zo erg zijn... Bah! Ben zo blij dat die banketstaaf's van ons nog rondlopen. Als ik dit zo hoor had er zoveel mis kunnen gaan...

Laui

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Mirjam

Berichten: 703
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 00:23

Wat een nare verhalen allemaal. Volgens mij kan je achteraf jezelf wel voor je kop slaan als je zoiets gebeurt als met Kiss.
Gelukkig dat met Lot niets mis ging.

Mijn vriend was een keer vergeten de trailer aan de auto te koppelen. Hij had hem er wel achter gezet, maar niet eraan. Het wieltje voor stond gelukkig nog wel naar beneden. Ik met Lamanda erop en de hele trailer beweegt naar voren. Bijna de auto in. Ik schrok me helemaal rot. Lamanda deed het niets, nogal logisch de trailer gaat altijd naar voren als ze erin staat! Maar na wat nare trailerervaringen van anderen heb ik voor Lamanda van die lange transportbeschermers met bont gekocht.

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 09:07

Wat een naar verhaal van Kiss wens ze veel sterkte het is of je je eigen kind verliest.

Gr Pris

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 10:52

Inderdaad, er gebeuren veel nare dingen, waarvan er veel voorkomen hadden kunnen worden. Vaak gebeuren ongelukken ook door onwetendheid. Zoals die keer dat ik mijn pony uit de trailer wilde halen (ik reed met mijn vriendin en haar vader mee, ik was een jaar of 12). Hij deed de klep open en voordat ik het touw had los kunnen maken, deed hij opeens dat ding erachter los (hoe heet dat ook alweer Verward ). Nou mijn pony wilde meteen weg en begon te hangen. Resultaat: touw brak, pony klapte achterover de trailer uit en rende weg. En het was nog mijn schuld ook, ik had een onopgevoede pony...

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

liselore
Berichten: 15
Geregistreerd: 09-03-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-01 17:31

hoi
echt erg dat lijkt me echt eng om mee te maken.
ik wil wel even zeggen dat je echt een heel braaf beest heb en dat hij jou dus echt goed vertrouwt.
gr liselore


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers