2e buitenrit met Aranka en AHA-erlebnis Moenira

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joyce B

Berichten: 14737
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

2e buitenrit met Aranka en AHA-erlebnis Moenira

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-03 19:48

Donderdagochtend heel vroeg was ik samen met Minkieboy voor de eerste keer los met Aranka naar buiten gegaan. Eerst langs de weg ernaast, en op het schapendijkje met hulp van haar opgestapt (wilde geen pony die met of zonder mij de dijk af zou vliegen Knipoog )
Ze was ontzettend druk het eerste half uur en kon haar heel moeilijk bij me houden. Gelukkig werd dat later beter. Gelijk afgesproken dit snel te herhalen, en zo gingen we vanmiddag met zijn drieën (Minkieboy, Judibo en ik) met onze pony's op stap. Deze keer had ik Aranka eerst even een paar minuten in de bak laten draven, en dat scheelde al een hoop. Ben er langs de weg gewoon op blijven zitten en op enkel stilsta-momenten na omdat iets echt te spannend werd (meestal ging ze overal wel luid snuifend langs, heel dapper voorop!) ging het ontzettend goed! De andere twee pony's konden haar maar met moeite bijhouden in draf (Donja gaf zelfs een bokpartijtje) maar dat ging steeds beter toen ze wat uitgeraast was. Het was best spannend zo de tweede keer, maar ben super trots!
Ik ben pas 6 weken met haar bezig, helemaal weer vanaf het beginnen met eerst wennen aan zadel, longeren en toen pas er weer op, en ze is al twee jaar niet van het erf geweest en daarvoor heeft ze ook weinig hoeven doen in haar leventje.
Dit wordt een super leuke allround pony voor de gevorderde ruiter!

Hopelijk binnenkort een miniboktrit Haha! in Appelscha!!!

Verder reed ik vandaag nog Moenira, die ik altijd mee neem naar de rijvereniging, en in het begin had ze wat moeite met rond worden. In de les moet ik haar dan wat mer lengte geven en vaak stelling vragen en weer rechtstellen, voltes en achtjes rijden. Ze werd op een geven moment al veel mooier rond in de hals, en plotseling nadat ik haar wer meer had opgepakt en goed aan mijn been probeerde te krijgen, werd het gevoel ineens weer anders. Het voelde alsof ze één, elastisch, geheel werd. Haar kaak voelde als een elastiekje terwijl ze voorheen vooral haar hals afboog of rond maakt. Nu zag je die halsspieren nog veel beter en dikker en ze liep ruimer. Het zat heerlijk en ik had een prettige aanleuning. Niet te zwaar en niet te licht en heel soepel en meegaand. Ik denk dat ik nu weer een hogere dimensie van het nagevelijk rijden heb gevoeld. Daar ben ik heel blij mee, want dan weet ik naar welk gevoel ik toe moet werken! Fijn hoor, dat ik deze pony's mag rijden, ze helpen je echt om meer rijgevoel te krijgen.
Andrew kon mij dit laatste stukje nooit geven, dan werd hij juist erg zwaar. Ik kon hem daar nooit doorheen rijden.

Donderdag ga ik kijken bij Dressuurschool Carmen ( http://www.dressuurschoolcarmen.tmfweb.nl ), en als het zo positief is als het lijkt, dan begin ik op de dinsdag erna daar met privélessen samen met Aranka...

Wat een leven vol paarden de laatste tijd!!!


gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-03 13:58

he succes met je paardje, is ie nog jong dat alles nog zo spannend is?

joyce B

Berichten: 14737
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-03 16:57

Aranka is al 7 jaar, maar van die 7 jaar is ze maar heel weinig in handen geweest. De meeste jaren van haar leven heeft ze in de wei doorgebracht. Ze is beleerd en toen heeft ze heel even meegelopen in de lessen van een manege hier in de buurt voor ze verkocht werd aan haar eigenaresse. Ze bleek drachtig en vervolgens heeft ze bij ons op stal weer twee jaar stilgestaan en is toen ook amper in handen geweest. Alleen voor de hoefsmid en de wormenkuur kwam ze in handen. Binnen en buiten zetten gaat bij ons met de hele groep tegelijk.
Ik hoorde dat ze nu toch te koop stond en omdat ik zelf met een kreupele pony zat, heb ik gewoon contact opgenomen of ik haar mocht "trainen" voor hun. Ze is dus niet van mij, maar ik heb haar wel helemaal voor mezelf en mag er alles mee (rijden, lessen, wedstrijdjes, buitenritten) tot ze verkocht is. Ben helemaal van voor af aan begonnen, maar alles gaat natuurlijk wel een stuk sneller dan bij een helemaal groene pony.
Buitenrijden heeft ze waarschijnlijk nooit gedaan. Vandaar dat ik haar zo braaf vind. Twee weken terug ging ik voor het eerst van het erf en toen ben ik na een paar honderd meter omgekeerd omdat ze zo begon te snuiven en te stressen dat ik het niet vertrouwde, en nu loopt ze overal, soms snuivend, voorbij terwijl ik op haar rug zit... En dat na nog maar een paar keer oefenen sinds twee jaar niet van het erf te zijn geweest!
Ze is braver en vooral dapperder dan mijn eigen pony...(12 jaar oud, en rijd al een leven lang buiten) Alleen de rem zit er nog niet helemaal op... Ze is wat te fris de laatste paar weken.

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-03 20:57

dat komt allemaal wel met die rem, gewoon goed oefeenen in de bak en aan de longe met veel belonen. Ik zou het grondwerk eerst gaan oefenen, halt houden, braaf stilstaan, en de gangen en dan de weg op, of als je zeker van de zaak bent gewoon gaan, het is ook een kwestie van gevoel he?

joyce B

Berichten: 14737
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-03 21:42

Het is meer een energieoverschot dan niet weten hoe het hoort... Aan de hand gaat het prima, maar zodra ik te lang stap met rijden dan begint het geklier. Ga ik draven dan zit er een turbo op die af en toe in de derde versnelling schiet... Pfff, ze is heet dan!
Maar buiten met andere paarden gaat het best goed. Binnenkort gaan we hopelijk naar Appelscha met Minkieboy van Bokt (stalgenootje) en dan kan ik haar eens heerlijk laten gaan... Echt even die energie eruit lopen.
Na een flink end draven of galoperen kan ze vaak wel weer even lekker ontspannen stappen. Ook stond ze buiten wel braaf te wachten bij de weg en als een ander moest plassen of zo. Alleen je wordt er zo moe van dat wanneer ze loopt, ze steeds zo hard wil... Maar 't is wel een schatje hoor!

Judibo

Berichten: 1411
Geregistreerd: 28-01-02
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-03 22:28

Jaa, het ging gister echt heel leuk met Aranka! Super pony hoor, daar krijgen ze echt een hele leuk pony aan. Haha, en die draf ging idd een klein beetje heel hard, Donja werd behoorlijk heet.... Wat je al niet meemaakt tijdens zo'n buitenritje. Aranka zo braaf en Donja die bijna d'r nek breekt.... Ik was blij dat we heel thuis waren!
Fijn dat Moenira daarna ook zo lekker liep.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: EstherCosta, Lynnepinny, patrice02, Whizz, xPearl, Yahoo en 32 bezoekers