paar dagen werken bij JEANNET HAAZEN

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

paar dagen werken bij JEANNET HAAZEN

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-03 00:20

Oké, meer een verslag van een paar dagen dan een verslag van de dag, daarom is het ook wat langer.

Dinsdag:
Vroeg opstaan Gaaaap de laatste keer kijken of ik alle spullen had en nadat de paarden gevoerd etc. waren konden we vertrekken, zo rustig mogelijk om mijn broertje niet wakker te maken Slapen . Na ongeveer een uurtje rijden waren we dan eindelijk in Neeroeteren, bij Chris en Jeannette Haazen. Een zware week staat op de planning. Hard werken om ervaring op te doen Slim .

Afbeelding
Jeannette op Ainsley's Quicksilver, een schat van een dier en nog prachtig ook! Hij houdt zich ook vrij schoon, vooral voor een schimmel.

Meteen kon ik beginnen met vegen. Nadat ik het hele erf en alle stallen had aangeveegd moesten een aantal paarden klaar gemaakt worden (15 à 16 paarden Wow! ). Allemaal grondig poetsen Pling (handig met een paardenstofzuiger) en bandageren, de dekens op en terug naar stal. Zo nu en dan moest een paard gezadeld worden en een ander weer afverzorgd. Voeren Vork , en weer vegen. Ook moesten alle zadels en hoofdstellen gepoetst worden tot alles glom. Pas als de stallen, de paarden en al het tuig en materiaal helemaal pikobello in orde was konden we eten Koffie (of thee <!-- s;) --><img src=)!" title="Koffie (of thee Knipoog)!" /> Vork en even lekker gaan zitten.

Jeannette vroeg of ik even Rockefeller van de Zelm (v. RosenKavalier) even uit wilde stappen Bloos *LOL* . Wat een heerlijk dier is dat toch Kwijl ! Echt een pracht hengst!

Afbeelding
Afbeelding
Jeannette met Rockefeller Kwijl

's Avonds, toen we helemaal klaar waren ben ik gaan douchen en gaan eten Vork Vingers aflikken bij Chris en Jeannette. Nog even tv gekeken met hun en naar bed gegaan. Slapen

Woensdag:

Weer vroeg opstaan Gaaaap , wat niet zo gemakkelijk was aangezien het ijskoud was 's morgens Ziek , in de kamer waar ik sliep (een keuken, badkamer en twee slaapkamers tussen de stallen).

Afbeelding
Jeannette op Chirlon, wat een zwijntje, elke dag was hij even vies. Maar wel een eerlijk paard in de omgang.

Vandaag weer even hard werken. Net zoals dinsdag eigenlijk. Alleen moest ik ook nog San Colorado longeren. Hij had er niet zoveel zin in dus ik moest zorgen dat hij niet alles afkorte in de longeerbak.

Mijn handen kreeg ik bijna niet meer schoon van alle lederolie. En de stof die van Chirlon (v. Ceylon) afkwam.

Afbeelding
nog eens Jeannette op Chirlon

Tegen de namiddag heb ik Nartan (v. Jazz) nog voor Jeannette uitgestapt Bloos Haha! . Je merkt wel aan hem dat hij een echte hengst is ~~}> . Hij probeerde overal een optie te zoeken om weg te schieten, wat hem een keer gelukt is Frusty . Chris kwam dan ook meteen bezorgd om de hoek kijken of ik nog zat Bloos! (ik zat nog Haha! ). Maar wat een vreselijk groot paard! Bij 1.78m hield de meetlat op, maar Nartan ging nog een stukje door. Wow!

's Avonds weer heerlijk gedoucht en gegeten bij Chris en Jeannette. Wat kan Chris toch heerlijk koken Vork Vingers aflikken OK dan! ! Weer even tv gekeken en met de honden gespeeld en daarna lekker mijn bedje ingekropen Slapen ...

Donderdag:

Weer hetzelfde als de andere dagen. Alleen waren we eerder klaar aangezien de donderdag, Jeannette's vrije middag is. Op donderdag vertrekt ze altijd vrij vroeg.

's Middags heb ik met Alisha de bordjes van de bak afgeverfd wat veel verfspatters op onze rijbroeken en schoenen veroorzaakte en 's avonds heb ik San Colorado gereden. Dat ging best lekker, vooral op het einde ging het beter.

Daarna met Chris gegeten en bijgepraat over dingen die hij en mijn stiefvader mee hadden gemaakt vroeger. Dat was heel gezellig en het eten weer heerlijk. Rond elf uur werd ik moe, heb ik de lichten op stal uitgemaakt, gedoucht en ben gaan slapen.

Vrijdag

Vandaag was mijn laatste dag. Nou ja ochtend, want om 12 uur werd ik gehaald.

Ik ben extra vroeg begonnen en heb zoveel mogelijk geholpen. Het was flink koud -7 graden Ziek dus ik was blij dat ik me een beetje kon warmen onder het solarium Nagelbijten / Gniffelen .

Toen de meeste paarden klaar waren en we geveegd hadden heb ik San Colorado weer gereden en heeft Nanda me een beetje geholpen aangezien hij soms best lastig was, was ik daar wel blij mee.

Daarna snel mijn spullen ingepakt, nog even geholpen en afscheid genomen. Doei, doei Alhoewel afscheid, morgen zie ik Chris en Nanda op wedstrijd en woensdag moet ik er weer heen voor mijn wekelijkse les.

Eenmaal thuis meteen aan de slag gegaan met de paarden hier en geoefend voor morgen.

Het was een leerzame Slim , maar drukke en zware week. Ik was wel blij er even tussenuit te kunnen aangezien de laatste tijd veel gebeurd was! Haha!

Groetjes Solvej Doei, doei


Saskia9

Berichten: 10382
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-03 09:20

jeetje wat gaaf om dat eens te mogen doen zeg !!
mooie paarden !!
echt leuk voor je dat je een leuke en leerzame week hebt gehad !!

Trotse mama van Julian 15-01-2011 <3 En Nina 06-07-2014 <3

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-03 09:24

Dat meisje op die zwarte is Jeanette toch niet? Jeanette heeft van die korte pootjes?

Wel heel erg leuk dat je veel hebt kunnen leren!

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-03 09:37

Echt cool, nu ben je zeker goed bijgeleerd. Cool
Leuk om dat een weekje te doen zeg... Lachen

Mickey

Berichten: 34647
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-03 11:35

Volgens mij is dat heel leuk geweest.
Mijn staleigenaresse lest bij Jeanette.
Ik ben wel eens een paar keer mee geweest.
Jeanette geeft ook heel duidelijk les vind ik.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

IngridM

Berichten: 10535
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-03 11:50

waarvoor was dit weekje ???? voor school ?

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-03 12:34

Nee, ik wilde gewoon eens ergens anders ervaring op doen en toen heb ik gevraagd aan Chris of ik daar eens kon komen werken en dat was goed. Ze hadden het al over een volgende keer dus het is wel goed bevallen van beide kanten denk ik Schijnheilig
Jeannette had trouwens een mooi compliment gemaakt hoorde ik van mijn stiefvader Haha! ze had gezegd dat er wel toekomst in me zat, ik zat mooi en rustig op het paard en had veel inzet en motivatie (ja lijkt me wel als ik vrijwillig een week me kapot ga werken.. ik was het 's avonds echt moe, en dat wil wat zeggen, als ik als full time adhd'er moe ben Schijnheilig ). Ja ik ga denk ik vaker daar werken in de vakanties

Anne_GTI

Berichten: 16831
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-03 13:44

Hey, tof voor je zeg!!!
Als je er de volgende keer bent moet je eens vragen of ze nog wel een cola-beerenburgh drinkt... Die combi heb ik haar nl. aangeraden tijdens de zwolse paardendagen. Lachen met haar hoor, vind het echt een tof mens. Doe haar de groeten als ze het nog weet.

Van goede paarden kun je een boel leren idd. Kwam ik gisteren ook weer eens achter. Dat zijn toch de beste instructeurs.

favoriet tijdverdrijf overdrijven is ook een vak
hoe sloop je een crosshindernis... nou zo dus
Gaat een ruiter naar de kapper; komt ie weer buiten.... Wat denk je.... Pony weg....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __denise, _Lott_Wanda_, asm_kayleigh, esmee_stip, goesju, Googlebot, idion, Isabelle_H, janneke584, laura22, Myrthee_, Nicky1234, Oblivion, Rena100, SannevZ, Vernon, x_Elise, XxLiEsJuHhxX en 29 bezoekers