Weer helemaal gek op....

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Weer helemaal gek op....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-03 11:21

...Regina!

Ze gedroeg zich weer vreselijk onder het zadel, zo'n 3 weken terug was het toppunt, ik had les en het was één grote ramp. Ze begon zelfs opeens van de hoefslag af te springen en onstuurbaar rond te rennen. Ook hield ze gewoon constant rechts gigantisch vast. Ik heb haar die week nog 1 of 2 keer gereden en het was niet veel beter. Toen de lunterenit, ook dat viel me vreselijk tegen. Voor de rest was het niet zo duidelijk merkbaar, maar ze was gewoon niet te rijden. Ze hield constant dat bit vast en ik had gewoon niets over haar te zeggen, was compleet afhankelijk van de rest.
Toen we terug kwamen heb ik besloten haar even niet meer te rijden, ik ben haar gaan longeren om even een rustperiode in te lassen (het rijden hadden we beide ook gewoon geen plezier meer in).
Longeren heeft ook even de nodige gevechten gekost, maar ging daarna super. Zondag heb ik haar voor het laatst gelongeerd en ze gedroeg zich buitengewoon goed (zelfs als haar grote vriendin naar de wei liep bleef ze op mij letten).

Gister kwam er iemand kijken die haar misschien wilde gaan rijden als ik naar Rotterdam ga... Dus ben er gister weet opgestapt, kon het toch rustig weer gaan proberen nu het longeren zo goed ging.
Ze gedroeg zich super! Heb nog even rustig aan gedaan, maar ze liep (grote stukken) lekker op twee teugels en hield rechts niet meer vast. Daarbij liep ze in stap heel ontspannen en weer een stukje lager. Ook in de draf liep ze stukken lekker laag en ontspannen Lovers
Daarna die vrouw er even opgelaten en ook die kon er zo mee wegrijden (meestal schiet ze in de stress als er een vreemde opstapt).
Helaas vond die vrouw haar te klein, en ben ik dus nog steeds op zoek naar een bijrijder....
Maar ben weer zo trots op haar en blij met haar. Nu moeten we die stijgende lijn alleen even vast zien te houden. Ik heb me dan ook voorgenomen om min. één keer in de week te blijven longeren, dat doet haar gewoon zo goed.
Op stal was ze daarna ook weer zo braaf en aanhankelijk, dat ik het er best wel even moeilijk mee had dat ik met haar moet stoppen, maar goed het is niet anders helaas Scheve mond
Mocht iemand nog een goede bijrijder voor de merrie weten, dan houd ik me aanbevolen

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


Tin
Berichten: 3681
Geregistreerd: 29-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 11:45

Wat fijn dat het zo super ging! Haha!
Ik hoop echt dat je gauw een goede bijrijder vindt..

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 12:19

Hey, klinkt goed Richtje! Ik had al tijdens die rit m'n twijfels over Regina en Chrisje... Blijkt dat ik wel goed daarmee zat. Wel heel leuk om te lezen, dat zo'n korte break, en dingen iets anders aanpakken, zo goed zijn uitgevallen. Komt wel weer helemaal goed met jullie twee zo te lezen Lachen

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-03 16:14

Maya, in wat voor opzicht had je je twijfels over Regina en Chrisje?
Ben wel blij dit te lezen namelijk, had er zelf echt geen goed gevoel over. Maar hoorde van verschillende kanten dat het toch wel meeviel en ze zich toch wel goed gedroeg, dus begon me al af te vragen of het dan toch aan mij lag.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 18:04

Nou, of jullie ze wel constant onder controle hadden eigenlijk... Ik had geregeld het gevoel, dat die paarden op stap gingen, en jullie meeliften. Scheve mond Dit wisselde wel, soms was t erg (ik denk aan de laatste galop) dat er duidelijke vechtpartijen waren, en soms ging t ook heel netjes in mijn ogen. Ze gedroeg zich wel netjes, maar ik had niet de indruk dat jullie altijd de paarden onder controle hadden. Verder vond ik haar behoorlijk veel de sterren aan t bewonderen... Snap je wat ik bedoel?

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 18:13

Sterren kijken? Rowan ook. Deed niets anders. In zo'n grote groep gedragen ze zich nou eenmaal heel anders. Maar ik ben blij dat het nu weer wat beter boterd tussen jullie Lachen

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 18:45

Fijn dat je er weer even mee verder kunt en er een beter gevoel over hebt. Dat gevecht schiet ook niet op.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-03 20:18

Het sterrenkijken heb ik in principe ook niet zo veel problemen mee, en dat ze een beetje druk is maakt me verder ook echt niet uit. Zou leuk zijn als ze het niet doet, maar dat is nou eenmaal niet anders. Het was natuurlijk ook pas de tweede keer dat ze in een groep liep (eerste keer in zo'n grote groep) en de derde keer dat ik haar op de trailer had en dat ze het bos in ging.
Maar wat ik gewoon heel vervelend vond dat ze zich zo vreselijk sterk maakte op rechts, en ik gewoon compleet geen rem en stuur had.
Je hebt verder wel gelijk hoor, er waren zat momenten dat ik even echt niets in te brengen had (vooral als ze chris in de verte zag) en ook toen we met de lunch even naar beneden gingen, richting water, was ik echt compleet afhankelijk van Dennis.
Maar goed, het is en blijft een jong, onervaren en nerveus, eigenwijs paard. Maar ben erg blij dat ze ook zo haar goede periodes heeft, anders was het echt niet leuk meer.
En tja, realiseer me ook heel goed dat het in slechte periodes lang niet altijd haar schuld is. En ik eigenlijk blij moet zijn dat ze zo haar best voor me doet in de goede periodes....
Ze is welliswaar snel afgeleid, en wil (vooral als ik 's ochtends rijd) ook best wel eens vreselijk eigenwijs zijn. Maar vaak is het (gedeeltelijk) gewoon onbegrip en / of angst/ nerveusiteit. Ik merk als alle andere omstandigheden gunstig zijn, dat ze alles voor me doet als ik het maar duidelijk genoeg en op de goede manier van haar vraag.
Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik heb met weinig paarden zoveel gevechten gehad, maar ook van weinig paarden zo vreselijk veel geleerd. En dan echt niet op dressuurmatig niveau, maar gewoon een stukje wederzijds vertrouwen, respect en begrip zowel in de omgang als onder het zadel.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-03 21:41

En daar gaat het uiteindelijk om! Top hoor!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharmaineS, ECM, EmptyWords, hielkebro, Renee1991, SassyMoon, xApple en 15 bezoekers