Leuke Barokke dag

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nouvel

Berichten: 24387
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-01 22:06

Vandaag heb ik met Jacky op een wedstrijd voor barokke paarden gestart. Jacky (voluit Jacoma) is de moeder van Quietta, de jonge Lusitano die ik rijd.
De verzorgster van Jacky was 2 weken op vakantie, dus heb haar die tijd gereden en vandaag heb ik haar (niet voor punten) in de B gestart.
Het was Jacky's allereerste wedstrijd, dus ik was heel benieuwd hoe ze zich zou gaan gedragen en of ze een beetje te rijden zou zijn, want ze heeft nogal heel ernstig de neiging om zich heel erg vast te houden en dan doe je niks anders dan een beetje rondstuiteren op een paniekerig paard!
Isca (halfzusje van Jack) en Quietta waren ook mee, dus we gingen met een wagen vol op pad. Voor Quietta ook een spannende dag, want die was nog helemaal nooit van huis geweest. Ik wilde haar vandaag gewoon even meenemen om haar alvast een beetje aan alle drukte te laten wennen.

Gelukkig was het terrein ondanks alle regen nog heel aardig en was Jacky voor haar doen echt heel fijn te rijden, ze wilde zich lekker ontspannen en deed echt haar best. Alleen al met het losrijden was ik al helemaal blij!
Gelukkig liet ze zich in de proeven ook heel aardig rijden, alleen na de galop heeft ze wel heel veel moeite om zich te ontspannen. Maar ik was echt heel tevreden over haar! (na alles wat ze in haar leventje al heeft meegemaakt met slofteugels e.d...)
Nadat Jack en Isca klaar waren heb ik Quietta opgezadeld die met een vriendin van mij aan de hand het terrein al aardig verkend had en ben ik met haar wat rond gaan rijden, het was allemaal wel heel spannend voor haar, maar ze gedroeg zich keurig voor een kleine priegelige jonge merrie!
Toen de paarden lekker aan de hand liepen te grazen en we onze punten kregen konden we helemaal tevreden zijn, ik was met Jacky 2e met 157 pt en 3e met 154pt en degene die Isca rijdt was 1e met 158 pt (en in de andere proef helaas 4e met 148 pt, omdat Isca even vreselijke haast kreeg toen er over straat een draver met een noodgang voorbij kwam).

Toen ze alle 3 ook nog 'ns zonder problemen zo de veewagen weer opliepen konden we moe maar zeker voldaan huiswaarts keren!
Een hele gezellige dag met heel veel leuke mensen en vooral hele mooie paarden!!!


Joleen

Berichten: 4246
Geregistreerd: 27-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-01 22:23

Wauw, goed hoor!! Gefeliciteerd!! Party!! Party!! Party!! En dat voor een eerste keer? Cool Cool Cool

Er staat een man op de bus te wachten, valt hij eraf..

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-01 22:43

Ben je in Wassenaar gestart???
Lijkt me zo gaaf.
Ik had daar mijn ggk PRE hengst in de klasse Z1 zullen starten, maar we hadden zaterdag de eerste training voor de caroussel met alleen PRE's.
We zijn pas weer 3 maanden aan het trainen, na een blessure van meer dan een half jaar, dus ik vond het teveel, zo alles na elkaar. Scheve mond\ Ik hoop volgende keer wel mee te kunnen doen.

Maar goed gereden jij toch?!?! Gefeliciteerd!

Fitzroy
Berichten: 18033
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-01 22:43

Gaaf hoor Nouvel, dat het allemaal zo meeviel met Jack.
Jammer dat mijn bed te lekker lag maar misschien komt er nog wel eens een andere keer om te kijken.

En als je volgend jaar met Quiet gaat starten zie ik het zeker nog wel!

Nouvel

Berichten: 24387
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-01 08:48

Hoi Suzanne,

Het was idd in Wassenaar. Heel mooi rustig een ruim terrein daar, echt super!
Ik vind die dagen voor barokke paarden altijd heel gezellig, het sfeertje is heel ontspannen en gemoedelijk (en er lopen echt prachtige paarden!).

Logisch dat je niet blijft slepen met je paard in zo'n weekend, zo'n carousseltraining is dan wel weer even zwaar genoeg. Maar als het nog 'ns uitkomt moet je echt meedoen, hartstikke leuk!

Groetjes, Ellis


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chanicha, drenthie, flash40, gwennndolyn, idion, kiwini, shaddy82, sylva en 27 bezoekers