Mag ik volgend jaar een merrieveulen, plies? ;)

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Mag ik volgend jaar een merrieveulen, plies? ;)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-03 09:52

Zaterdagnacht/ochtend werd ik om half vijf wakker gebeld, het bleek de buurman:
“Jullie paarden lopen bij mij op de oprit”
Omdat al onze paarden ’s nachts op stal staan leek mij dat behoorlijk onmogelijk dus ik zei gelijk dat dat onze paarden niet konden zijn. Maar ik was inmiddels toch wakker dus besloot even te gaan kijken van wie ze waren. Onderweg pakte ik nog even 2 touwen en halsters en rustig wandelde ik naar de weg. Gelijktijdig met mij kwam ook mijn moeder aanlopen, het bleek dat zij ook waren wakker gebeld, maar dan door mensen aan het begin van de straat, een paar 100 meter verderop…
Samen liepen we het hek door en daar stonden ze, in de berm te grazen…

Who’s the Boss en Jonkvrouw….. Zij staan alweer een tijdje in een land verderop in de straat waar ze de beschikking hebben over een heerlijke stal waar ze naar hartelust in en uit kunnen wandelen.
Ik moest er eigenlijk wel om gniffelen, ze stonden heel op hun gemakje dus het was wel duidelijk dat ze niets mankeerden, ze leken alleen een beetje verontwaardigd dat ze niet het terrein op konden. Jonkvrouw maakte het haar o zo bekende murmelende geluidje wat tussen een hinnik en een brom zit, wat ze altijd doet als ze ons ziet en liet zich vervolgens zo pakken. Net als Boss welke ik het halstertouw om zijn hoofd knoopte bij gebrek aan beter, ik had niet gerekend op zo’n klein koppie dus had alleen paardenhalsters bij de hand.

We besloten ze gelijk maar weer terug te brengen, op ons gemakje konden we richting het landje kuieren terwijl mijn vader ook al aan kwam lopen, met in zijn kielzog 1 van de katten die die nacht niet binnen wilde komen. Boss was nog een beetje beduusd van zijn avontuurtje en liep zo mak als een lammetje mee, eerder die week hadden we ze al even opgehaald voor de hoefsmid en toen had hij nog wel praatjes. Onderweg viel me wel op dat er veel lichten branden in de huizen die we passeerden, wel vreemd om kwart voor 5 zaterdag ochtend… Na een kort wandelingetje van 5 minuutjes konden we ze weer in het landje kwijt en net toen we de hele omheining gecontroleerd hadden kwam de politie ook al aan. Die waren gebeld omdat er losse paarden door de straat heen galoppeerden, vandaar dus dat de hele buurt wakker lag Haha! Tja, ze gaan zelf in een wijk wonen die ‘Boerenstreek’ heet dus dan weet je al een beetje wat je te wachten staat.
Ondertussen kwam er een buurman aanlopen, hij gaf aan dat het die nacht tot 4 uur best onrustig was geweest met jongeren die terg kwamen van het stappen. We vermoeden toch dat die het hek hebben opengezet. Op de terug weg naar huis kwamen we de buurman tegen die mij gebeld had, die vertelde dat ze met zijn tweeën achterom zijn huis zijn geweest richting zijn weiland, schijnbaar hebben ze gezocht naar een ingang om bij ons het terrein op te komen. Toen ze erachter kwamen dat dat niet ging lukken hebben ze hun post opgezet in de berm voor ons hek Lovers
De volgende dag ben ik gelijk terug gegaan en heb een goed stevig hangslot om het hek gehangen om verder uitbreekpogingen in de kiem te smoren.

Toen ik gistermiddag net terug was bij Katja vandaan om haar nieuwe aanwinst even te bekijken kwamen er 2 kinderen in paniek ons terrein opgerend. Of ik de eigenaar was van de merrie met veulen aan het begin van de straat… Blijkbaar had Boss de smaak te pakken en was over het hek heen gesprongen om bij het paard verderop te buurten. Ik ben gelijk in de auto gesprongen en erheen gescheurd en ja hoor, daar stond hij. Heel op zijn gemakje met een buurman om zijn nek heen en ondertussen bijtend (nee, niet onderdanig luchthappen) in het paard wat hij met een bezoekje kwam vereren. Een tiental meters verderop stond een Jonkvrouw die nog wel netjes achter het hek stond maar knap over de zeik was. De aardige meneer had hem een paardenhalster omgedaan in de veronderstelling dat hij hem zo wel even terug kon zetten, Boss weigerde echter om bij deze man ook maar 1 stap te zetten. Ik had in de gauwigheid een ponyhalster meegepakt (veulenhalsters past hij niet meer), die heb ik gelijk omgewurmd en de dondersteen stapte gelijk netjes met me mee. Eenmaal weer in het weiland besloot hij, totaal niet onder de indruk, om eerst even bij Jonkvrouw bij te tanken om vervolgens een paar baldadige rondjes door het weiland te bokken met het schuim van Jonkvrouw op zijn hoofd. Bij zijn arme moeder liepen de zweetdruppels over haar hoeven heen, ik had gelukkig nog een zweetdeken met kruissingeltjes in mijn auto liggen zodat ze iig geen kou kon vatten.
Ik heb ze een flinke portie hooi gegeven welke ik in truck had liggen (wat ik al niet in mijn auto heb hè? Haha!) waar ik ze even zoet mee kon houden zodat ik ondertussen even materiaal kon halen om het hek mee te verhogen. Ik heb op de plekken waar het hek lager als 1.20 was en geen aangrenzende sloot heeft de boel verhoogd en hoop maar dat dit voldoende is.
Ik heb iig wel besloten om Boss niet thuis met een maatje op te fokken en ben nu al heeeel hard aan het duimen dat Jonkvrouw ons volgend jaar een gezond merrieveulen schenkt.


youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 09:59

Fijn he veulens.. Als Wise guy met de andere veulens komt te staan, gaat de omheining op minstens 1.50m, er zit me iets teveel springbloed achter Haha! Gelukkig staat di niet langs de weg dan ofzo, en kunnen ze niet echt weg, maar schrikken doe je wel..klein ettertje..

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 10:00

Volgens mij heeft Boss heel wat talenten, hij schrikt net terug voor een sprongetje, is makkelijk op straat, weet zelf zijn weg te vinden enzovoort, hij is van alle markten thuis Lachen. Een veulen van de wereld zullen we maar zeggen Haha!.

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 10:03

Positief bekijken, hij is nu tenminste verkeersmak!!

Dus toch maar een goed opfokadresje zoeken?

Dees

Berichten: 16604
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 13:11

Hahahaha...geweldig! Jij bent er maar mooi klaar mee, maar ik zit hier te genieten achter mijn beeldscherm.
karaktertje!

Mer1980

Berichten: 10629
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 13:23

Ik heb me rotgelachen, maar ik snap dat het best vervelend kan zijn. Haha! Maar ook al heb je de wens om een merrieveulen. Kijk nog eens naar mijn topic: [VvdD] heb ik een springpaard gefokt????? want ook merrieveulentjes kunnen gaan buurten bij andere paarden door over hekken van 1.30m te springen. Alleen de mijne slaat soms ipv bijten. Schijnheilig Schijnheilig Schijnheilig

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

dakhilah

Berichten: 797
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 13:29

hoi,
je dressuurt toch Verward ?????....volgens mij heeft die uk meer spring aanleg Schijnheilig ....hahahaha....wat een gremlin Schijnheilig ....
gelukkig is alles tot nu toe goed afgelopen Ach gut .... sterkte met die boevekop... Knipoog
gr,sas.

Littleghoul

Berichten: 1823
Geregistreerd: 02-04-03
Woonplaats: Austerlitz

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 13:51

Tjeetje wat een verhaal.. je maakt nog eens wat mee Knipoog !

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 17:23

Dat doet mijn dooie diender nou nooit! Bij ons is het het merrieveulen dat op de weg loopt. Arme Suuz en haar vangpraktijken midden in de nacht!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Lizz

Berichten: 7233
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 19:25

hij houdt je wel van de straat hè Haha!
geweldig zo'n veulen!

Dankjewel Koos en Lub voor de mooie jaren.

Tigger
Berichten: 3902
Geregistreerd: 27-06-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 20:11

Wat een paard.... nu al...

We gaan het mee maken volgend jaar.....

Billy

Berichten: 19015
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 20:55

Tis gewoon je eigen schuld Suus
jij wilde hem persë Who's the Boss noemen. Ik heb je nog zo gewaarschuwd, noem hem nou Watje, maar je wilde niet luisteren
Dan krijg je dit soort ellende he? Haha!

Ach, hij laat in ieder geval zien dat hij genoeg talent en karakter heeft. Sterkte met hem

Be a voice, not an echo!

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 21:10

hahah die boss toch
het is echt een doerak zeg!
ben benieuwd waar je de kleine dondersteen naar opfok brengt en ben heel benieuwd hoe hij als 3 jarige word Lachen

liberty

Berichten: 17218
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 21:31

Fijn he, paarden Haha! Wij werden eens om 11 uur 's avonds gebeld, jullie paarden lopen op de weg. Ik zei, die zijn niet van ons, dus waren we niet gaan kijken. De volgende dag werden we door de boomkweker gebeld, er lopen paarden tussen de bomen, dus wij toch maar gaan kijken, bleken ze van een wei af te komen een kleine km verderop Scheve mond Dus gevangen en de eigenaar gebeld.
Ook waren we eens 3 pony's kwijt! In het niks leken ze verdewen. We dachten dat ze er 's ochtends nog stonden, en 's avonds waren ze weg Scheve mond Alles afgezocht in de buurt, maar we konden ze niet vinden. Tegelijk kregen we een erg raar telefoontje die zei dat ie de buurman was en wist waar de paarden waren, was dus helemaal niet waar!! Uiteindelijk vonden we ze 12 km verderop, volgens mij waren ze gestolen, maar zijn ze uiteindelijk losgelaten op een een of ander veld. Want de pony's moesten of door het bos of door een dorp om daar te komen, en niemand had wat gemerkt Scheve mond En we hebben een veulens in de bomen gehad Schijnheilig Dat is een nadeeel als je naast een boomkweker woont Schijnheilig

Maar Boss word wel een goeie springer lijkt mij OK dan!

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-03 21:38

O maar Sjuim, dat kunnen merries ook hoor. En het halfzusje van je toekomstige veulen kruipt overal onderdoor, geeft niets om schrikdraad en wandelt als het moet dwars door een stel planken heen, dus of dat nu zo'n verbetering is Tong uitsteken .
1.20 is trouwens ook wel erg laag, daar hou je alleen een volwassen paard achter Knipoog .
Leuk he al die avonturen met jonge paarden Haha!

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 09:31

Inderdaad ken ik ook een merrieveulen met een beetje teveel eigen initiatief, dus aan het geslacht zal het niet liggen! Ze zijn gewoon ongelovelijk bijdehand die veulens!! Wel weer een prachtverhaal hoor!

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 11:08

Prachtig verhaal, echt superleuk om te lezen. En ik moet eigenlijk wel meegaan met Billy, moet je het beestje maar niet zo noemen Tong uitsteken *LOL* Wel mooi dat alles steeds goed afloopt enzo, en dat je in een prettige buurt woont.

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-03 11:14

Geweldig verhaal Sjuim. Ze kunnen er wat van of niet. Mijn Wizkid is samen met zijn partner in crime onder het lint door gelimbo-danst. De beide moeder en Seven in de stress achterlatend. Die zijn uiteindelijk ook maar gegaan. Waarna het hele clubje aan de wandel ging door de prachtige omgeving van de Lutte. Uiteindelijk hebben een paar bouwvakkers ze gespot op het voetbalveld (ze hielpen een handje in het onderhoud) en aan de doelpaal gebonden. De Pensionhouder heeft ze weer opgehaald en een extra stroomdraadje gespannen Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie