Wat moet ik nu met school?? Ik weet het niet meer.

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pinacolada

Berichten: 3774
Geregistreerd: 04-05-03
Woonplaats: Friesland

Wat moet ik nu met school?? Ik weet het niet meer.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-03 19:33

Ik doe Agrarische bedrijfskunde op hbo voor 2de jaar. Ik vind er eigenlijk helemaal niks aan, vorig jaar al niet. De school vind ik niet leuk en de opleiding ook echt niet. Heel eigenlijk lijkt de Stoas in Dronten mij wel leuk, maar met openbaar vervoer is daar niet te komen. Op kamers kan en wil ik niet, want ik zit ook met paarden etc.

Ik weet niet meer wat ik moet, ga met giga tegenzin naar school.. Wat ik anders moet weet ik ook niet.. Verdrietig

Kan wel gaan werken en dan sparen voor rijbewijs.. Dan is het elke dag een dik uur in de auto, ook een best eind. En dan moet je weer werk vinden...


Marije_jiplover

Berichten: 20159
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 20:03

Tja, dat is een lastige keuze. Eén ding is zeker, je moet niet door blijven gaan met iets dat je echt niet leuk vind. Maar wat je dan wel wilt gaan doen, moet je eens goed bij jezelf te raden gaan.
Ga eens rondkijken naar opleiding bij je in de buurt, die wel aan te reizen zijn, en ook voldoen aan je interesses en kunnen.
Succes ermee.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

KellyenXena

Berichten: 3615
Geregistreerd: 08-04-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 20:33

Ik kan me volledig vinden in bovenstaande reactie..Wat vervelend zeg..Ik zeg ook,ga niet door met iets waar je echt tegenop ziet..
De enigste raad die ik je kan geven is..Volg je hart..

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 20:36

Ik kan ook niet zeggen wat je wel moet doen. Maar ik ga met Marije_jiplover mee dat je zeker moet durven te stoppen.
Dat kreeg ik trouwens nog als advies mee van mijn bedrijfsleider (toen ik daar stopte, vanwege mijn studie) dat één ding heel belangrijk was. Als ik mijn studie niets vond moest ik durven stoppen. Hij had dat destijds niet gedaan en had hier nog steeds spijt van.
Succes met je keuze!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 22:18

Tja, een kamer is hier makkelijk te vinden (ik doe BTW Bedrijfskunde & Agribussiness, variant Paard & Management). Volgens twee huisgenotes is de Stoas wel een leuke school. Openbaar Vervoer is redelijk goed, weet niet precies waar je woont? Maar op de Stoas heb je maar 2 dagen les, dus heb je daarna nog vrije tijd...
Veel succes iig met beslissen.

Kendra

Berichten: 5983
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-03 22:24

't Ligt er ook een beetje aan wat je met je opleiding wilt - ik zie veel mensen die uiteindelijk na hun opleiding toch iets anders zijn gaan doen (ik ook) wat niet echt paste bij die opleiding. Weet je, uiteindelijk vind je je weg toch wel - da's mijn ervaring tenminste. Ik ben nog steeds blij met mijn diploma omdat het me toegang gaf tot de arbeidsmarkt, ook al ben ik uiteindelijk ergens anders terecht gekomen.
Dus: stoppen ok, maar zorg wel dat je een diploma haalt, want dat is in ieder geval als 'entree' op de arbeidsmarkt ontzettend handig.

AnnaBabs
Berichten: 1363
Geregistreerd: 20-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 07:57

Als het niks is moet je stoppen! Ik heb dat pas na 3 jaar gedaan en had het eigenlijk ook eerder willen doen.
Als je graag naar de stoas wil: ik zit op de HAS in Den-Bosch en bij ons in het gebouw zit ook de Stoas. Misschien is dat iets?
Succes ermee hoor.

Nadhir

Berichten: 1293
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 08:31

Idd stoppen als je het niet leuk vind, zit nu zelf ook op een opleiding die ik absoluut niet leuk vind maar mn ouders willen hoe dan ook dat ik het afmaak, moet nu nog een klein jaartje maar toch, ik zou echt naar een andere opleiding zoeken, veel informeren enzo.

Maar veel succes ermee

Je bent niet sterker dan je paard, maar wel slimmer en sneller.

Berdien en Daphne: Zusjes en Kei hippe Yostipaardenmiepjes in hart en nieren!

joyce B

Berichten: 14745
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 08:58

Als je niet weet wat je wilt, kun je beter stoppen en eerst gaan werken. Misschien dat je dan in de periode erna erachter komt wat je wel wilt doen... Of je ontdekt dat leren en een diploma toch wel belangrijk is... en niet altijd leuk!

In elk geval heeft steeds maar wat anders proberen niet zo veel zin. elemaal niet als het onder tijdsdruk gebeurd. Neem dus de tijd en zoek een baantje (in overleg met je ouders natuurlijk) zodat je niet steeds tegen hetzelfde probleem aan blijft lopen! Succes...

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 09:12

Gaan werken zou ik niet zo snel doen. Ik heb er ook over gedacht omdat ik geen idee had wat ik wilde.
Toch heb ik besloten met een studie te beginnen, ik hoorde zoveel mensen die wel een 'jaartje' zijn gaan werken, en dus nooit meer aan een studie zijn begonnen.
Als je een keer werkt en aan het geld gewend bent, is het een hele stap om al het geld op te geven en weer achter de boeken te gaan zitten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Marije_jiplover

Berichten: 20159
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 09:45

Dat is zeker een goede tip, richtje, want als je nadt je gewerkt hebt toch weer gaat studeren, merk je echt wel hoe weinig zo'n studiebeurs nou eigenlijk is.
Wat heel belangrijk voor je is, is kijken wat je wel en niet leuk vind. Eigenlijk ben je net wat te laat, want om nu nog in een andere opleiding in te stromen is ook niet echt gemakkelijk, nu het schooljaar echt weer begonnen is, maar als je dit echt niet leuk vindt moet je hier niet mee doorgaan.
Maak een keuze.
Een vriendin van mij kwam er in oktober/november zo'n beetje achter dat de opleiding die ze deed (was toevallig stoas in dronten) niet leuk vond (ze zat in het eerste jaar). Ze zat daar wel op kamers enzo. Ze heeft haar besluit genomen, is gestopt, heeft tot juni als secretaresse gewerkt, wat ze echt niet zo leuk vond, maar in november op een nieuwe opleiding binnenkomen ging niet.
Nu is ze weer begonnen en inderdaad, ze doet nu iets wat ze wel leuk vind, maar ze mist het wel dat ze veel minder geld heeft.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

SharirBobby

Berichten: 2409
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 15:58

ja moeilijk hoor als je het eigenlijk niet leuk vind.
ik ben afgelopen jaar ook in het 2e jaar van een hbo opleiding gestopt en nu aan een nieuwe opleiding begonnen.

Als je zeker weet dat je een andere opleiding nog gaat doen, bedenk dan goed dat je niet oneindig studiefinanciering krijgt. ik krijg het nu namelijk ook nog, maar ik krijg niet meer alle jaren van mijn opleiding, omdat ik al ruim 1,5 jaar studiefinanciering heb gehad. maargoed, zoveel is de studifinanciering tegenwoordig toch niet meer dus dat valt wel te overzien

het is jammer dat net het nieuwe schooljaar is begonnen, maar bij de meeste opleidingen kan je ook nu nog wel instromen (in oktober ofzo), bij ons het eerste jaar kwamen er na het eerste blok ook nog leerlingen bij. die hadden het wel gigantisch druk om het eerste blok in te halen, maargoed dat zijn dingen waar je voor kunt kiezen of je dat wel of niet doet.
je kunt ook dit jaar nog op je opleiding afmaken, of nog even je P halen als je die nog niet hebt, of werken tot de zomer.

jammer dat je niet op kamers kan. ik heb de bof dat m'n zus voor sharir kan zorgen, heb je ook geen paardvriendelijke familieleden?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Loretta en 7 bezoekers