Zelfbeheersing... ;(

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Zelfbeheersing... ;(

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-03 23:24

Bah, het zit me al de hele avond gigantisch dwars. ik voel me zo schuldig... Ik ben vandaag voor het eerst tijdens het rijden m'n zelfbeheersing verloren... Verdrietig

Ik voelde het al toen ik opsteeg dat Kasje totaal geen zin had om te dressuren, maar ja ik moest toch een keer m'n proefje oefenen voor volgende week onderlinge wedstrijd. Ik dacht toen lekker relaxed los te gaan rijden, maar ik kreeg gewoon geen ontspanning bij Kasje. Het halsje was mooi, spier zat er goed op, goed actief van achteren, maar geen ontspanning. Toen heb ik wat oefeningetjes gedaan om de ontspanning te krijgen, maar niks werkte. Ik dacht nou dan doen we een lekker galopje, met een langere teugel, maar dat werd van alle kanten wegdrukken, kaken vastzetten en klooien maar.

Het beroerde was dat ik wist dat er voor het zicht van een voorbijgaande buitenstaander niks te zien zou zijn, maar het voelde gewoon absoluut niet goed aan. Het was het nodige geknok. Kasje wilde alleen maar vluchten voor m'n been als ie er al op wilde reageren. Versnellen in bochten, hangen in m'n handen, proberen genoeg hand op te zoeken om in te kantelen, wegdrukken, etc. Gewoon mega-irritant. Elke correctie voor ontspanning werkte precies tegenovergesteld ineens.

Toch maar het proefje gaan oefenen. Nou de A-C lijn werd onderhand een slangevolte door het telkens wegdrukken en de schouder erin zetten. Gaf ik ietsjes meer druk op m'n buitenteugel en binnenbeen maakte hij daar weer gebruik van om totaal de andere kant op te willen slingeren, zelfs door m'n begrenzing heen. Grrr... Dus maar weer opnieuw beginnen, dit keer wilde hij de bocht te vlot doorzwiepen, maar goed toch doorgereden. Hij wilde niet sluiten, niet ontspannen, alleen maar hard en uitzwiepen en volledig op m'n hand lopen. Zelfs in de galop sloeg uit flink uit naar achteren en ineens z'n hele lichaam wegdrukken met een kamelennek.

Ik was zo ontzettend boos, het waren de meest simpele oefeningetjes, puur een B proefje. Oefeningen die we telkens weer oefenen met dressuren, maar het zat er gewoon niet in vandaag. Alleen maar gekloot. Echt alsof hij zelfs niet eens normaal op 4 eigen benen kon lopen en z'n eigen hoofd niet kon dragen ofzo.

Ik heb volgens mij de hele manege bij elkaar geschreeuwd, maar het kon me geen ruk schelen, gelukkig was het rustig op stal Haha! Ik heb ook flinke schoppen en klappen uitgedeeld, het ging praktisch zwart voor m'n ogen... en waarom Verward Geen idee... Ik heb werkelijkwaar geen idee waarom ik me zo liet opfokken... Toen ik afsteeg zag ik gewoon angst in z'n ogen, maar wel een blik dat hij dondersgoed wist waar hij mee bezig was geweest. Normaal gesproken ook als ik hem per ongeluk onterecht op z'n donder geef krijg ik fikse bokken om m'n oren, maar dit keer geen bok of wat, hij wist dat hij fout zat. Maar daarnaast zat ik weer ontiegelijk fout door zo door het lint te gaan. Ik schrok er van.

Ik heb hem echt te hard aangepakt. Ik voel me zo verrot schuldig. Ik heb hem later op stal even een flinke knuffel gegeven en hij leek het alweer te zijn vergeten. Maar bij mij blijft het schuldgevoel knagen. Ik snap er de ballen niet van. Ik voel me er gewoon depri onder. Ik wilde dit helemaal niet doen, maar het gebeurde helaas. Ik voel me gewoon echt zo schuldig tegenover hem...

Oké, ik weet dat ik hem normaal gesproken de hemel in verwen en echt goed voor hem zorg, hij komt absoluut niks te kort. En ik behandel hem zo eerlijk mogelijk. Dit alles in tegenstelling tot sommige mensen bij ons op stal, maar toch...

Ik ben gewoon teleurgesteld en erg pissed op mezelf... Ik had dit niet verwacht van mezelf... Bah.! Boos!

Hopelijk gebeurt het niet nog eens of als het gebeurt dat ik het snel genoeg in de gaten heb om het redelijk voor te kunnen zijn. Ik hoop dat dit een lesje is geweest voor mezelf.

*zucht* Ik moest dit even van me afschrijven...

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


DinkeyGirl

Berichten: 3325
Geregistreerd: 01-10-01
Woonplaats: Hendrik Ido Ambacht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 00:13

Hej meid,

Ik snap dat je van jezelf baalt maar als je heel eerlijk bent had hij het wel een beetje verdiend. Toch snap ik dat je pissed op jezelf bent dat je je zo door hem uit de tent hebt laten lokken.
Geeft nix, niemand is perfect, we are only human. Het overkomt mij ook wel eens, en ja dan baal ik ook van mezelf, maar ook van hem omdat ik weet dat hij het WEL kan en op dat moment gewoon even op z'n Hollands sch**t aan mij heeft. Ik kan heel pissig worden omdat hij dan voor mijn gevoel op zo'n moment mij in de steek laat. Zo ook met jou en je proefje. Toch denkt een paard niet zo dat hij jou expres zal gaan dwarszitten, ook al voel je het op dat moment wel zo. Je bent teleurgesteld en dan kunnen je frustraties wel eens hoger oplopen dan je eigenlijk wilt.
Gelukkig zijn onze lieverds al heel snel weer vergeten en met een extra appeltje of pepermuntje zijn ze allang blij, maar dan voel je je zelf er nog steeds niet echt beter over.

Bedenk maar dat je niet de enige bent en dat je de volgende keer heel wat meer van hem zult slikken (Ik spreek uit ervaring Schijnheilig ) waarna je eerder zult denken: vandaag heeft hij een baaldag, dan maar niet. Vechten heeft geen zin want winnen doe je toch niet, morgen is er weer een dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 08:11

Dit overkomt iedereen wel eens. Maar ik snap 'het schuldig voelen' heb ik ook altijd. Als ik het gevoel heb dat ik boos ga worden ga ik even stappen met een lange teugel. Even afkoelen.
Laatst bijgewerkt door Lisette op 08-09-03 08:36, in het totaal 1 keer bewerkt

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 08:29

Trek er gewoon een les uit. Iedereen schiet wel eens it zijn slof en gelukkig zijn paarden zo vergevingsgezind dat ze het na een half uurtje alweer zijn vergeten. Knuffel je diertje maar eens goed en de volgende keer als het stoom uit je oren komt, ga je gewoon even met een lange teugel stappen en tot 100 tellen. Knipoog

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 08:33

ik ken het, het gebeurd denk ik iedereen weleens!
lekker even verwennen vandaag, en alles komt weer goed!
adem in...adem uit Lachen
succes!

Pauline

Berichten: 11598
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 08:35

Ja, ik ken het gevoel helemaal! Ik word soms ook zo boos (gelukkig maar zelden, maar toch) en dan ga ik te ver, denk ik. Joris is daarna gewoon nog steeds lief en knuffeliug maar als ik dan in mijn bedje lig kan ik er niet van slapen...

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 08:38

Bekijk het van de positieve kant: Jij voelt je schuldig en weet dus dat je hier "fout" zat. Er zijn genoeg mensen die zich hier echt niet druk om maken.
Ik denk dat jij niet de enige bent die zoiets een keer overkomt.

* To Belg, or not to Belg *

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 10:50

Als je het slecht aanvoelt met je paard kun je beter niet doorgaan. Gewoon lekker een andere keer zo'n proefje oefenen Lachen

Hier heb je per slot van rekening ook niet veel aan gehad

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

LindaM

Berichten: 811
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: Raamsdonk

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 10:55

Ik ken het en wat mij dan hielp was gewoon even al je verwachtingen en eisen overboord te zetten hoe moeilijk dat ook is. Ga de volgende keer een buitenritje maken of ga gewoon een uur suf met lange teugel rijden en fluiten. Doe dingen waar je vrolijk van wordt en probeer daarna vanuit die lol hem weer op te pakken. Laat je niet opstressen door die onderlinge wedstrijd!
Gewoon wanneer jullie beiden weer ontspannen en 'gezellig' zijn weer eens serieus rijden.
En inderdaad wat Roomkabouter zegt: afstappen als je het voelt aankomen of wat ik weleens doe als het met de dressuur niet wil een hindernisje neerzetten of gewoon een buitenritje maken! Niet te schuldig voelen!

Natascha

Berichten: 6390
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 11:29

Ik heb van het weekend ook zoiets meegemaakt. Wat ontzettend rottig voelt zoiets zeg. Maar iedereen maakt fouten en zelfbeheersing verliezen voelt gewoon erg klote Knipoog

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 11:30

Ik ken het heel goed. Je hebt op dat moment een bepaald beeld voor ogen en een bepaald gevoel. Jij wilt lekker je proef oefenen. Je wilt het ideaal beeld bereiken, je wil het gevoel hebben dat je klaar bent voor de wedstrijd. Een beetje bevestiging, een beetje de zenuwen weg krijgen ('zie je, we kunnen het heel goed').
En dat gaat dan niet. Dan baal je. Je wil koste wat het kost dat beeld krijgen, je gaat je toch ongemerkt meer spannen en je verwacht dat je paard zich dan wel ontspant. Dat werkt niet... helaas.

Volgens mij kent iedereen het wel. Lekker stoppen, lekker een 'baaldag' opnemen wat rijden betreft en andere dingen doen. Volgende keer beter.

Schuldig voelen heeft geen nut, je weet dat jij ook fout zat en de volgende keer beter. Het zal nu niet zo snel nog een keer gebeuren!

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Diana_Mabel

Berichten: 6871
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 12:01

Ik kan erover mee praten, je weet dat je paard het kan maar het komt er niet uit dat is erg frustrerend. Tot een uitbarsting is het bij mij nog niet gekomen.
Als Mable zo is ga ik allerlei zelfveronnen figuren rijden dus afwenden op plekken waar ze het niet verwacht kleine voltes in en uit rijden en zig zag tussen balkjes door enzen dan moet ze echt opletten en op haar eigen benen lopen en ik heb geen kans om boos te worden want ik moet zel ook mijn koppie erbij houden Lachen

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-03 12:31

Tsja *zucht* het zit me nog steeds niet lekker... en ik kan pas woensdag weer rijden aangezien m'n bijrijdster de maandag en de dinsdag doet... ik hoop dat het woensdagavond beter gaat, want dit was voor zowel Kasje als voor mij niet leuk... alleen heb ik gevoelsmatig een langere nasleep dan hij denk ik ... Verdrietig

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 12:38

knapte je paard niet om nadat je door het lint was gegaan? ik heb het ook wel eens gehad en toen knapte mn haflinger er wel van op....tja was ook wel even zielig maar had achter af toch wel nut....

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 13:09

Dit heeft iedereen wel eens.
Ewald heeft er ook een handje van als hij vind dat we vaak genoeg achter elkaar hebben gedressuurt (normaal gesproken dressuur ik eigenlijks neit vaker als 2x achter elkaar, dan een longeerdagje er tussen ofzo) of gewoon geen zin heeft gaat hij lopen klieren. Als ik hem dan op zijn kop geef dan begint ie zich een partij uit te sloven. Dan moet ik altijd weer lachen, zo maf als hij dan doet Haha!

Maar ik begrijp je volkomen en zelf heb ik het ook wel eens, gelukkig maar zelden Lachen

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3

Miss_Petit

Berichten: 5447
Geregistreerd: 20-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 13:22

Mayo, dit kan natuurlijk altijd een keertje gebeuren.
Ben je dr ook gelijk ook achter waarom ik weinig proefjes rijd Tong uitsteken

Ik heb je wel gehoord Knipoog

Maar neem aan dat jij je paardje het beste kent Ik heb ook zo vaak dat mensen zeggen dat het er goed uitziet, en dat ik dat niet zo voelt.
Dat is omdat je weet hoe die wel kan lopen, en je steeds terug wilt naar dat punt Lachen

Denk dat je je leert beter te beheersen en mee om te gaan door te doen.
Proberen veel geduld op te brengen.

Je hebt het laatst gezien bij Handy Boy, dat ik hem op dat moment beloonde Lachen

Mayo, maak je niet zo druk. Neem de tijd...
Zoals je zelf al eens zei, het kroontje op het werk komt vanzelf een keer Lachen

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 13:26

Romkabouter schreef:
Als je het slecht aanvoelt met je paard kun je beter niet doorgaan. Gewoon lekker een andere keer zo'n proefje oefenen Lachen

Hier heb je per slot van rekening ook niet veel aan gehad


das toevalligl het 2e topic dat ik lees, en weer geeft rom een zinnig antwoord(net zoals in dat topic wat ik hiervoor las over het zindelijk maken van een paard Verward )

maar ik ken het maar al te goed hoor mayo!

ik zie het heeeeeeel veel om me heen, en vooral op wedstrijden

maar ook ik heb me er weleens schuldig aan gemaakt, destiny accepteerde het wel als ik eens te lomp deed of echt om nix uitviel tegen haar, of ja om nix....als ik gewoon te lomp iets afstrafte wat ook zachtzinniger had gekund.

Quentin die accepteert het dus niet, ook al weet hij dat hij op dat moment ook zelf fout is, hij pakt me gewoon kei hard terug door te staken&te steigeren en me later op stal te bijten ofzo

als ik hem kwaad maak, moet ik echt de eerst volgende dagen goed uitkijken wat ik doe

dus bij hem raak ik mn zelfbeheersing nooit meer kwijt Knipoog

maar de volgende keer als je merkt van nou t wordt vandaag nix, ga dan iets totaal anders doen!
springen, buitenrijden, longeren(mn instructeur zegt altijd je kan beter goed longeren dan slecht rijden.....) of alleen maar wat vwnw stappen draven en galloperen en dan uitsappen en een andere keer een proefje oefenen.

het kan ook zijn, omdat je van te voren al bedacht had dat je het proefje wilde oefenen, dat je onbewust al wat gespannen was, wat hij merkte en waardoor het dus niet lekker ging.

maar ja hoe dan ook, het is niet eerlijk tov je paard, want ook al snapt hij dat hij fout was, je had het ook op een vriendelijkere manier aan hem duidelijk kunnen maken.

maar ik begrijp het wel!

volgende keer dus maar iets anders doen, dan toch doorzetten, want je weet, hier heb je dus helemaal nix aan gehad!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 13:29

Mayo schreef:
Tsja *zucht* het zit me nog steeds niet lekker... en ik kan pas woensdag weer rijden aangezien m'n bijrijdster de maandag en de dinsdag doet... ik hoop dat het woensdagavond beter gaat, want dit was voor zowel Kasje als voor mij niet leuk... alleen heb ik gevoelsmatig een langere nasleep dan hij denk ik ... Verdrietig


misschien wel goed juist, dat hij nu 2 dagen door een ander gereden wordt.

dan is hij het alweer zo goed als vergeten, en heeft ie weer 2x normaal gereden, en is het voor jou ook weer een paar daagjes langer geleden

denk dat t woensdag beter gaat, dan wanneer je er vandaag weer op was gegaan!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Let_be
Berichten: 7796
Geregistreerd: 25-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 14:03

Als ik shaggie ben longeer ik altijd...ookal heb ik wedstrijd.... Had zondag ook wedstrijd en was door eerste week school zo moe dat ik dinsdag, vrijdag en zaterdag heb gelongeerd.....
Misschien niet super om te oefenen, maar anders weet ik toch wel dat ik te boos word....

Maar dan heb ik nog wel eens hoor...heel af en toe....maar dan is het ook zo weer over omdat ik het me eigen verbied....Dan denk ik: Ze is 4, ze hoort wild te zijn en is maar een dier......

Savannah (Z2) :):) & Aldate <3 & Giorado :~ !
http://www.horse4u.nl

Maaike

Berichten: 11576
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 14:17

volgende keer als je zoiets al voelt bij t losrijden gewoon lekker ernaast gaan lopen dus Lachen Even wandelen met zn tweetjes. Kan erg veel goed doen.
jammer dat t is gebeurd

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-03 20:30

Ik heb vanavond even heerlijk met hem geknuffeld. Hij gilde gewoon naar me toen ik aankwam en dook bovenop me toen ik de stal in kwam Lovers We hebben weer goede moed en gaan er fris weer lekker tegenaan, hoe? Dat zien we dan wel weer Haha!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100857
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 20:41

Precies, that's the spirit ! OK dan!

Niets menselijks is je blijkbaar vreemd...... gelukkig maar, want iedereen heeft vroeg of laat wel een keer dat ie compleet uit z'n dak gaat.
En waarom ?
't Kan van alles zijn.
De ene keer een paard dat blijft drammen, de andere keer weer iets anders.
En zolang het geen gewoonte wordt is het allemaal niet zo verschrikkelijk, ook al hou je er zelf een beroerd gevoel aan over.
Je ziet wel hoe snel je paard het vergeten is.
Zoals jij hem zijn fouten vergeeft, vergeeft hij jou ook wel weer.

Uithuilen en opnieuw beginnen

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 21:57

Ook mij klinkt dit bekend in de oren, hoewel ik nog niet echt vreselijk uitgevallen ben tegen Regina. Denk ook dat Regina mij dit hehoorlijk kwalijk zou nemen en het dus niet zou pikken.
Wel heeft Regina af en toe zo'n dag dat er echt niets mee te beginnen is. In het begin reed ik dan heel koppig gewoon door, maar heb nu maar tegenwoordig stap ik maar gewoon af en stop ik ermee....
Maar zo te horen zit het al weer helemaal goed tussen jou en Kasje, succes woensdag!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

snowdon

Berichten: 26222
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-03 08:59

Heel herkenbaar Verdrietig Succes woensdag, wees eerlijk tegenover jezelf en Kasje en stop als je merkt dat t niets wordt...

Liekje1981

Berichten: 2281
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-03 12:57

Ik heb precies het zelfde gehad .

Toen ik mijn paardje kocht was hij super lief en braaf Schijnheilig .

Hij komt na aankoop thuis.
Weekje rustig aangedaan, en daarna gaan rijden nou de he* brak echt los.

Steigeren, bokken, wegschieten, nergens voor thuis en niet moe worden.

Ik kreeg het advies om hem even wijs te gaan maken dat ik de baas was ~~}> .

Nou goed advies is het nooit geweest .

Ik heb er denk ik langer over gedaan om mijn eigen veroorzaakte ellende te corrigeren als die van Noury's gedrag.

Nu 5 maanden later, hou hij me nog steeds bezig.
Wegschieten, staken enz.
Maar stukke minder.

Kan nu (gewoon) rijden, en gaat hij steeds minder in verzet

Mijn instructeur heeft geleerd NEGEREN, gewoon verder gaan dan rijd je iets langer totdat HIJ het opgeeft.

En verdorrie het werkt, als hij wegschiet laat ik hem bijv 2 a 3 passen gaan, voor hem is de lol eraf en hij gaat lopen.

Had ik persoonlijk nooit verwacht dat dit zou werken.

Ik denk dat Noureyev is mijn leven moest komen omdat ik mijn zelfbeheersing moest verlengen Schijnheilig .

Ik kan nog steeds onwijs boos worden, maar doe hem totaal niets.

Schiet niet op ik kan door mijn actie dan niet slapen en
wordt zo depri dat ik ook niet kan eten ( Misselijk ).

En ben daarna onwijs bang Nagelbijten / Gniffelen dat hij mijn vriendje niet meer wil zijn Huilen

En als we geen combinatie vormen, heeft wedstrijden rijden ook geen zin.

Ik ben nog steeds niet op een Proef niveau maar ben er nu echt hard naar toe aan het trainen en ik hoop volgend jaar mijn aller eerste landelijke proef te gaan rijden.

Ik heb dus echt hetzelfde meegemaakt, gewoon als het NIET gaat stappen tot 120 tellen, opnieuw aandraven, rustig blijven en weer verder gaan.

Werkt echt en je heb zo meer plezier in het rijden.

Ikke ook Knipoog

Brechfa Felicia 02-10-2016 Welsh Partbred / Wilana(15-05-2003) 21-02-2013 Met pensioen (27-06-2015) CarlandxBayard / Zazu R.I.P knappe meid (25-05-2004) (04-02-2010/29-11-2012) CarlandxVoltairexJoost / Noureyev R.I.P. kanjer (12-02-1995)(28-03-2003/12-10-2009) TCN PartoutxSymfonie


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anita45, Anne_vD, b485, BrightBren, herous, kunamosity, meniekske, miicchhellee, normann_love, Roosch, Tink89, Vagabondo, zorah en 37 bezoekers