What's happening with Gestion Joker???

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

What's happening with Gestion Joker???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-03 12:23

Wie weet wat er nou precies gebeurt met Joker? Is ie verkocht ofzo? Of weet ik veel. Ben wel benieuwd, heb er al heel lang nix meer over gehoord.


Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-03 13:51

Weet er helemaal niemand iets over hem??? Scheve mond

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 14:13

Dit heb ik gevonden.
Ik dacht dat hij nu een nieuwe berijder had. Anky wil namelijk niet meer op hem rijden. Maar of ie verkocht is? Dat kan ik niet vinden.

Ik dacht bij mezelf: best een goede planning om in januari een been te breken", grapt Anky van Grunsven. Een half jaar na de ongelukkige val van haar paard Gestion Joker, waarbij ze een gecompliceerde breuk in haar linkerbovenbeen opliep, bewijst de regerend olympisch kampioene dressuur dat ze haar gevoel voor humor nog niet is verloren.

Het ongeluk, de verstoorde voorbereiding en het pensioen van de succesvolle Gestion Bonfire hebben Van Grunsven in de aanloop naar de Olympische Spelen van Athene niet van de wijs gebracht. "Athene is bovendien nog ver weg, voor mij en mijn nieuwe paard."

De Olympische Spelen van Sydney van 2000, waar Van Grunsven naast het individuele goud ook een zilveren medaille met het Nederlands team veroverde, maakten haar tot Nederlands recordhoudster medailles op de Olympische Spelen. Met haar in Barcelona, Atlanta en Sydney behaalde oogst van één gouden en vier zilveren medailles evenaarde ze het vergeelde record van schermer Arie de Jong en Charles Pahud de Mortanges, die zijn sporen eveneens in de hippische sport verdiende.

Het was bovendien niet ondenkbaar dat Van Grunsven haar illustere voorgangers uit de eerste helft van de vorige eeuw volgend jaar in de bakermat van de Spelen van hun olympische troon zal stoten, ondanks het feit dat Bonfire na Sydney mocht genieten van zijn oude dag. De val van Joker in januari leek echter in één klap aan alle bespiegelingen een einde te maken. Zo niet voor Van Grunsven. De amazone uit Erp bekent dat ze geen moment aan Athene had gedacht, nadat ze uit het zadel was geworpen.

"Nee hoor, ik dacht: dat had ik slechter kunnen doen. Januari en februari zijn sowieso altijd redelijk rustig en de Olympiade is pas volgend jaar", kijkt Van Grunsven terug. "Natuurlijk is het niet ideaal en ik had gehoopt op een kortere revalidatieperiode, maar dat heb je niet in de hand. Op dit moment gaat het best goed met mijn been. Tijdens het paardrijden heb ik geen enkel probleem en het lopen gaat steeds beter."

Joker, die ten tijde van het ongeluk herstellende was van een blessure, was minder gelukkig. Het paard werd na de manoeuvre nooit meer de oude en moest zijn plaats afstaan aan Gestion Salinero en Gestion Krack C. Hoewel de jonge paarden hun vaste berijdster enkele maanden moesten missen, heeft het tweetal geen trainingsachterstand opgelopen.

"Tijdens mijn blessure heeft mijn vriend en trainer Sjef Janssen ze getraind, dus ze hebben doorgereden en zijn goed in conditie. Dat iemand anders de teugels in handen heeft hoeft ook geen probleem te zijn. Natuurlijk is het afhankelijk van degene die rijdt, maar Sjef kan gewoon heel goed rijden. De kleine nuances zijn daarna aan mij."

Van Grunsven onderstreepte haar woorden meteen tijdens haar rentree in juni op het NK dressuur. Op het Nijmeegse Park Brakkenstein veroverde ze met de negenjarige Salinero voor de elfde keer de nationale dressuurtitel, na winst op de Grand Prix, de Grand Prix Special en de afsluitende Kür op Muziek. "Dat is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen. Ik heb pas een week voor het NK besloten om deel te nemen, maar dat het zo goed zou gaan daar had ik ook niet op gerekend. Ik ben met Salinero en Krack naar Nijmegen vertrokken. Ik had eigenlijk verwacht dat het met de laatste goed zou gaan, maar uiteindelijk ging het boven verwachting met Salinero."

Ook het mindere optreden van de relatief onervaren Salinero afgelopen maand tijdens Breda Hippique was snel verklaard en baarde Van Grunsven geen zorgen met het oog op de eventuele keuze voor het paard voor Athene. "Salinero was in Breda namelijk redelijk van slag. Het is ook een heel moeilijk concours, aangezien er eveneens andere onderdelen zoals de vierspannen gaande zijn. Het is erg hectisch en dat heb je niet op die manier bij de Olympiade. Bovendien zijn we volgend jaar weer een jaar verder en heeft Salinero ook meer ervaring, want er zijn nog genoeg concoursen tot de Spelen."

"Dit geldt ook voor Krack. Ik train door met beide paarden richting Athene. Je moet het zekere voor het onzekere nemen, ook in verband met blessures. Natuurlijk doe je in die periode bepaalde zaken iets anders dan voorheen met Bonfire. Ik kende Bonfire zo goed, terwijl het nu met Salinero in sommige gevallen nog een kwestie van aftasten is. Daar houd je rekening mee tijdens de voorbereiding."

Hoewel Van Grunsven in Athene de regerend kampioene is, verwacht ze niet dat de gouden medaille van Sydney extra druk met zich mee zal brengen. Sterker nog, de afwezigheid van Bonfire zou in dit opzicht wel eens een voordeel kunnen zijn. "De druk om te presteren voor de Spelen van Atlanta en Sydney was ook erg groot. Bovendien kan de druk nu zelfs wel eens iets minder zijn, aangezien mensen weten dat ik nu met een nieuw, jong paard arriveer."

Ook Van Grunsven zelf is op voorhand realistisch over haar kansen. "Salinero is natuurlijk nog maar negen jaar. Op welke termijn je eventueel succes kunt boeken is altijd de vraag. Je wilt ook niets forceren. Aan de andere kant, je streeft natuurlijk altijd perfectie na. Je wilt het allerhoogste, maar hoe ver je dan komt moet de toekomst uitwijzen. En als het nu niet lukt, dan hebben we altijd nog de Olympische Spelen van Peking in 2008", voegt ze er lachend aan toe.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 15:13

laatste wat ik van joker hoorde is dat hij ook een blessure had en een tijd bijd e eigenaar ind e wei heeft gelopen. maar dat is ook alweer 3 maanden terug dat ik dat hoorde.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-03 15:16

Ik vind het wel een beetje raar dat ze er nu no9oit meer op gaat rijden. Ik hoor haar nog praten van haar Joker die zo goed was enzo blablabla. En dat ze zo van die bloedpaardjes houdt enzo.

Nou, wij vallen ook wel eens van een paard maar dan gaan we er toch ook weer op?
Wat vinden jullie hier nou van?

Begrijp me goed, ik ben geen tegenstander van haar, eerder een soort van fan, maar dit vind ik toch een beetje kinderachtig.

Leo
Coordinator Horse Event en moderator LZP en BB

Berichten: 43044
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 15:19

Durft ze er niet meer op, of wil ze niet meer omdat hij nooit meer een topper kan worden ofzo??? Verward

'It's the Unknown we fear when we look up on death and darkness, nothing more'
- Albus Dumbledore -

Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-03 17:56

Leo_ke schreef:
Durft ze er niet meer op, of wil ze niet meer omdat hij nooit meer een topper kan worden ofzo??? Verward


Ik heb eigenlijk geen idee, zou het wel eens willen weten. Scheve mond

amagun
Berichten: 3061
Geregistreerd: 26-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 18:00

Joker staat in de wei bij de famillie Strating (Gestion) hij blijft kwakkelen met zijn gezondheid, toen ze er af viel was ie herstellende van een blessure dat sprintje door de binnenbak heeft hem natuurlijk ook geen goed gedaan...

Liesje_Lover

Berichten: 6861
Geregistreerd: 03-11-02
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 18:44

Tja als ie nooit meer echt beter kan worden en je toch zo hard moet trainen als anky....Toen ik laatst bij anky was heb ik joker trouwens ook niet gezien...wel krack C en salinero, daar sta ik nog mee op de foto Haha!

Aimee

Berichten: 11086
Geregistreerd: 24-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 20:43

Joker was mijn grote liefde toen ik bij Anky op stal werkte. Het is een geweldig paard en zou met een goede gezondheid ook een héél goed paard zijn; "beter dan Bonfire", zijn Anky's eigen woorden.
Anky is inderdaad bang en stapt niet zomaar op het eerste het beste paard, maar dat is niet de reden dat ze Joker niet meer rijdt. Hij is gewoon geblesseerd en dat komt waarschijnlijk nooit meer goed. Huilen

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 23:51

Ik heb vandaag gevraagd aan iemand die werkt bij Anky, dat Joker is verkocht.

Sjef heeft hem al die tijd wel doorgetrained. Ik zal nog eens vragen of waarom ze niet meer op hem rijdt.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-03 08:44

Heike schreef:
Ik zal nog eens vragen of waarom ze niet meer op hem rijdt.


Ben wel benieuwd.

dynamiek

Berichten: 3251
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Harskamp

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 10:18

Wouter24 schreef:
Joker staat in de wei bij de famillie Strating (Gestion) hij blijft kwakkelen met zijn gezondheid, toen ze er af viel was ie herstellende van een blessure dat sprintje door de binnenbak heeft hem natuurlijk ook geen goed gedaan...
\

O dus hij staat nu in Eemnes bij de Rikihoeve! Dat is lekker dicht bij mijn thuis, als het goed is kan je hem dan vanaf de weg in de wei zijn lopen

27-11-2015 Welkom home Cruising
13-05-2011 Rust maar zacht lieve Dynamiek, eindelijk kan je nu gaan genieten van de groene weides.

Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 15:40

Ik vraag me dan toch af hoe ernstig hij geblesseerd is. Dat kan toch niet alleen van dat sprintje door de bak zijn lijkt mij???
Ben toch heel benieuwd...

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 15:54

Het artikeltje van Heike is aardig gedateerd. Krack is al een paar maanden zo erg gebleseerd dat hij zelfs geen sperma meer kon leveren en met Salinero heeft Anky zich, zoals bekend is, teruggetrokken voor Hickstad omdat ook die geblesseerd is.
Joker is een uit een lange reeks paarden die juichend gepresenteerd zijn aan de pers en waar na kortere of langere tijd niets meer van vernomen is.
Het is niet helemaal aannemelijk dat een gezond paard met die graad van africhting zomaar in een wei gegooid wordt, meestal verdwijnen ze naar de USA of Japan.

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-03 16:08

Ik vind het trouwens wel heel opvallend dat Anky's paarden vaak last hebben van blessures.

Charlotte

Berichten: 2720
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 17:00

Die pech kun je nu eenmaal hebben Sammm, dat is gewoon zo in de paardensport. Lijkt me ook sterk om te suggereren dat ze dat express doen he Knipoog

Vandaag even geen achterhaalde quotes

Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-03 17:02

Charlotte schreef:
Die pech kun je nu eenmaal hebben Sammm, dat is gewoon zo in de paardensport. Lijkt me ook sterk om te suggereren dat ze dat express doen he Knipoog


Ik zeg ook niet dat ze het expres doen, maar het valt gewoon op.

Wel jammer voor Anky dat de paarden elke keer blessures hebben.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 17:09

Het is niet anders met paarden als met andere topsporters, die zijn gewoon blessure gevoeliger. Het been, pezen, spieren en botwerk krijgt gewoon meer te verduren. Is simpelweg een gevolg van.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 17:46

Ellen Bontje en Coby van Baalen hadden net zo goed paarden met blessureleed. Jeroen Dubbeldam kan er ook over meepraten.
Die paarden lopen op zo'n hoog niveau dat het kleinste mankementje gelijk opgemerkt wordt en vanzelfsprekend wordt er dan geen enkel risico genomen.

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 17:47

sarabande schreef:
Het is niet helemaal aannemelijk dat een gezond paard met die graad van africhting zomaar in een wei gegooid wordt, meestal verdwijnen ze naar de USA of Japan.


Wat is er mis met op de wei staan?? Op de wei gaan veel blessures over. Ligt er natuurlijk net aan wat voor een blessure, maar ik denk niet dat het "zomaar op een wei gegooid" is. Als het bij de eigenaren zelf is natuurlijk al helemaal niet...!

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 17:55

SArabande bedoelt in de trant van 'met pensioen gaan'.
Als er iemand niets tegen weidegang heeft dan is het Sarabande wel, daar worden de paarden doodgegooid met weiland, die arme dieren kunnen geen weiland meer zien. *LOL*
Het is zeer onwaarschijnlijk dat Joker nog geschikt zou zijn voor het werk bij Anky, als hij het wel zou aankunnen zou hij ook niet iedere keer die blessures hebben.

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 17:58

Sjuimpje schreef:
SArabande bedoelt in de trant van 'met pensioen gaan'.
Als er iemand niets tegen weidegang heeft dan is het Sarabande wel, daar worden de paarden doodgegooid met weiland, die arme dieren kunnen geen weiland meer zien. *LOL*

Juist, weet ik, daarom vond ik het ook niet zo`n passende reactie van haar..
Maar ja, nu is het duidelijk dat ze "pensioen" bedoelde... ok!

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014

Wuis

Berichten: 23999
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-03 18:26

Maar wil Anky hem wel weer rijden dan?
joker is wel een 'toekomstbelofte'

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 18:29

Heeft ze toen meteen na de val al niet bekend gemaakt dat ze hem niet meer durfde te rijden?
Daat hangt mij tenminste vaag iets van bij.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: spookyjim, Vagabondo, wendytje20 en 11 bezoekers