Goede raad opgevolgd

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-01 08:10

Ik heb van medebokkers een hoop raad gekregen ivm Barb's valse knik. Gisteren ben ik hem gaan rijden met minder teugeldruk, wel contact maar minder druk. In stap ging het best lekker wel een klein beetje friemelen en hij ging redelijk makkelijk voorwaarts neerwaarts. Soms was hij me te snel af en ging even omhoog maar met weinig druk kreeg ik hem toch weer beneden. Haha! Barb heeft een hele gespierde onderhals die hij misbruikt bij mij maar met weinig teugeldruk viel het wel mee. Omdat het zo lekker ging ben ik ook maar in draf overgegaan met een langer teugeltje. En dat ging ook best goed. Hij zakte goed maar liep toch wel soms voor de loodlijn. Veel overgangen gereden. Na een tijdje de teugels iets korter gepakt maar nog steeds niet zo kort als normaal. Gewoon een klein beetje blijven spelen. Hij heeft braaf stelling en buiging aangenomen zonder veel teugeldruk. Normaal kan hij nog wel eens niet willen inbuigen en zijn hele hals in de strijd gooien en nu is dit niet gebeurd. Haha!
Ik merk dat als ik met minder teugeldruk rij ik meer zelf mijn evenwicht moet bewaren. Sowieso zijn we er nog niet maar ik vond het heel fijn gaan en hij heeft geen enkele keer 'vals geknikt'. Alleen snapt mijn moeder het niet helemaal gisteren aan de telefoon uitgelegd wat ik had gedaan zegt ze: Ach je wilde er toch geen wedstrijden mee gaan rijden Verward dan gebruiken we hem toch gewoon voor recreatie. Het enigste wat zij hoort is dat hij niet constant 'aan de teugel liep'. Ik wil wel wedstrijden gaan doen maar dan wel als hij goed nageeft en niet vals knikt. En ik weet zeker dat als ik zo door gaat het nageven ook veeeeeel beter zal gaan. Bedankt allemaal voor jullie goede tips.


Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 08:49

ik heb je even ge-pb'd!!

ben blij dat het zo goed is gegaan!!

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-01 15:37

Heel fijne echt een stap in de goede richting.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-01 16:30

Hee, heb jij de nieuwe Bit gezien? Dan moet je dat artikel over Ulrike Boon-Thiel eens lezen.
een paard gebruikt NOOIT iets moedwillig tegen je.
Harstikke fijn dat het goed ging vandaag, maar dat stoorde me toch even.
Mwah, kritisch? ik?;)
Maar denk er toch eens over na!

Es k├Ânnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-01 08:09

Rieja als ik mijn paard met losse teugel instap en er is niks aan de hand en ik pak mijn teugels op en hij schrikt spontaan overal van......... nooit moedwillig mmmmm, niet op een gemene manier maar wel op een ondeugende manier.

Maar laat ik de 'misbruik' van zijn nek maar tussen aanhalingstekens zetten want dit is uiteraard mijn fout, weet ik nl zelf ook, misschien verkeerd geformuleerd door mij.

Groetjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Esther_r20, Googlebot, Jet, k9r2, Ladypronk, Letje01, LieZ_Horses, Love_Mirra, puppy1128, Roulette_, Vagabondo en 10 bezoekers