over eigenwijze mensen....

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-01 15:01

Sorry, ging de telefon, maar het kan niet doorgaan, ik ben zoooo moe, laten we maar een andere keer gaan. Okee!
en dan: over 30 minuten ben ik met mijn doichter (10 jaar) op de manege, een pony kijken, kom je ook even? (dat was dus de reden dat ze onze afspraak afbelde..grr).
Dat meidje heeft al veel schitterende ponietjes gehad, maar de meesten waren te groot. In elk geval viel ze overal af, tot ze niet meer durfde. Nu wilde haar moeder naar een pony gaan kijken die het afgelopen EK heeft meegereden. Meisje rijdt nu op een AB ponietje, waar ze leuk meedoet in de M springen. Kan ze nog makkelijk op. Dus ik: die EK pony is veel te grooot, moet je niet doen, te sterk, enz.. Klaagt ze erover dat ze niet verder kan met haar huidige pony dan? nee, dat niet.
Maar ja, moeders wil een andere pony he, dus die moet en zal er komen, lijkt het.
Ze gingen echt een schitterende pony, een zwarte C maat, kijken. Echt een mooi diertje, maar heet!!
Hij vloog op de hindernissen af. Dus ik zei: daar zal ze wel niet zo lang mee rijden, wordt niets. Veel te sterk voor haar. Ze reed met een pessoabitje! Maar ja, zelfs praten als brugman helpt nog niet. Als moeders een pony wil hebben, dan moet die er ook komen. Nee, hij zal vol energie, kwam door de haver die hij vast kreeg, en als hij eenmaal de hele dag op de wei zou staan...blabla.
Kennen jullie dit ook, of zijn de mensen die jullie kennen wel allemaal zo verstandig. Waarom moet ik komen kijken, als ze zich er toch niets van aantrekt. Hier word je zo moe van!


vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 15:10

Grmbl...van dat soort mensen krijg je toch spontaan koppijn... Frusty Frusty Frusty Misschien moet iemand dat maar eens ff een paar keer goed met die moeder doen... Schijnheilig Wat een ongelooflijk domme vrouw moet dat trouwens zijn, zo ontneemt ze haar dochter alleen maar het plezier in het rijden lijkt mij en als haar dochter eens een ongeluk krijgt met een paard...brrrrr...waarom koopt ze niet een paard om zelf mee te showen...kan ze haar dochter gewoon lekker laten rijden op het ponietje waar het leuk mee gaat...Dit doet me denken aan van die (Amerikaanse) moeders die hun dochters al als kleine kinderen mee laten doe aan allemaal miss verkiezinkjes...echt zielig! Ik denk altijd dat ze dat zelf graag hadden willen doen, maar het niet konden...daarom nu dochterlief pushen...stom stom stom!

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 15:12

Zo gaat het vaak. Kinderen MOETEN gaan paardrijden omdat de ouders dat willen, dat staat lekker chique om tegen vrienden, kennissen en collega's uit te pakken: "Mijn dochter/zoon rijdt paard en op een chique pony!". Ooh, ik krijg de kriebels van dit soort mensen. En inderdaad wordt er dan vaak een pony gekocht voor het kind die mooi is en weet wat presteren is maar waar het kind nog niet rijp voor is. Maar dat wordt door de meeste van die ouders over het hoofd gezien. En de kinderen hebben tegen dat ze 15 à 16 jaar zijn zo'n degout van paardrijden dat ze er gewoon mee kappen.

Ik heb leren paardrijden toen ik 15 jaar was en ik heb er bewust voor gekozen. Mijn rijcarrière is ook niet altijd over rozen gegaan en ik heb ook moeilijke momenten gekend, maar door dat ik er bewust voor gekozen heb om te gaan paardrijden geef ik niet zo gemakkelijk op.

En tot slot zou ik willen eindigen met wat mijn vorige instructrice altijd zei: "Een jonge ruiter op een oud paard". Laat jonge en onervaren ruiters toch op wat oudere paarden of pony's rijden, zodat ze ervaring kunnen opdoen en echt leren rijden en waar ze bovendien nog eens plezier aan beleven en niet elke keer met een broek vol op hun pony moeten. En als ze eenmaal KUNNEN rijden is er nog tijd genoeg om een jonge pony of een jong paard te kopen dat ze zelf kunnen inrijden. Dat is toch veel beter dan pony en ruiter kapot te maken!

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 15:47

Dat meisje stopt straks met paardrijden door haar domme moeder. Ze is niet zozeer eigenwijs maar ze gebruikt gewoon haar verstand niet. Waar heeft ze haar verstand gelaten? In haar portemonee? hmm...

Cowgirl

Berichten: 20940
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-01 16:08

Of ze stopt zelf met rijden of ze krijgt starks een onegluk waardoor ze niet eens meer kan rijden.
Ik ben dus ook van mening dat zoveel ongelukken gebeuren omdat mensen op een ongeschikt paard rijden.
Het moet allemaal maar mooi wezen en wild want dat staat stoer.
Maar er wordt nooit aan de ruiter gedacht en dus ook niet aan het paard.
Dit gaat straks fout, meisje in de rolstoel en paard naar de slager want die is niet te rijden.
jammer dat de ouders niet inzien dat het niet gaat.
Ik heb dit ook van dichtbij meegemaakt de pony was soms zo fel die kreeg voor de wedstrijd ff wat sedalin!!!!!.
1,5 jaar later hebben ze die knol verkocht want ja het ging niet meer. Nu dus een BloedMooie Misselijk (alleen dat bloed mooie al)pony die de sterren van de hemel rijd. Meisje is inmiddels Z dressuur maar pa en ma stonden wat mij betreft best vaak te puschen. Ik heb ze al heel lang niet mer gezien hoor.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annikeee19, blackpromise, Googlebot, Larissa123, Prins85, x179x, Yvankaxx en 14 bezoekers