keuring I.H.W. Hapert 2001

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yootha

Berichten: 6470
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-01 14:01

Veel kwaliteit op keuring I.H.W. te Hapert.

De afdeling Zuid- en West-Nederland en Belgiƫ organiseerde op zaterdag 4 augustus haar regionale keuring te Hapert.
Algemeen kampioen werd de stermerrie Nikoriene van Intelligent uit de preferente Ikoriene. Trotse eigenaars van deze merrie zijn de Gebr.. Maandonks uit Arendonk in Belgiƫ. Het is een kwaliteitsvolle merrie die goed in het type staat en super beweegt.
Reserve kampioen werd de stermerrie Leandre van Factor uit de keurmerrie Duriandra. Eigenaar van deze merrie is W. de Man-Kreeft te lienden. Een hele mooie gefokte merrie, klassiek type en heel best in beweging.
De reserve kampioen kreeg veel concurrentie van de stermerrie Inette van Cinovo uit Carola die een 1e premie merrieveulen van Landos af Hvarre aan de voet had. De merrie is eigendom van P. Dekker uit Peperga en is een hele mooie merrie met veel uitstraling en goede gangen. De 26-jarige hengst Rentmeester werd voor zijn uitzonderlijke fokprestaties preferent verklaard. Proficiat fam. Dijkmans. Rentmeester is klassiek gefokt en is een zoon van de preferente Hoogheid uit de ster preferente merrie Dalotte. Tevens werd de merrie Ikoriene van Zakerno uit Akoriene van G. de Haas uit Oosterhout preferent verklaard.. Van deze merrie waren 4 stermerries en een jaarling op de keuring en gezien haar nafok werd ook deze merrie preferent verklaard. Beste veulen sportboek werd het hengstveulen Tromp van Teun van de Wilhelminahoeve uit Saskia. De eigenaar van dit hengstveulen is A. van Veldhuisen uit Renswoude. Tromp won tevens de Toekomstprijs aangeboden door de paspoortcentrale I.H.W./E.S. Beste hengstveulen ZW/TP werd Timothy van de Wilhelminahoeve van Theun van de Wilhelminahoeve uit de stermerrie Katinka. Eigenaresse van dit hengstveulen is L. Noordermeer te Oudenhoorn.
Beste merrieveulen ZW/TP werd Jacoliene van Theun van de Wilhelminahoeve uit de stermerrie Nicky-Rose. Eigenaar van dit veulen is L. Verspeek te Landen. Beste jaarling sportboek werd de merrie Astrid van Bataaf uit Sonja V. Eigenaar A. van Veldhuisen te Renswoude. Beste jaarling ZW/TP werd Amalia van de preferente Rentmeester uit de stermerrie Saskia. Eigenaar A. van Veldhuisen te Renswoude. Beste 2-jarige ZW/TP werd de merrie Saringo van de Wilhelminahoeve van Test uit de stermerrie Trees. Eigenaresse van deze merrie is L. Noordermeer te Oudenhoorn. Beste 3-jarige ZW/TP werd de stermerrie Rientje van Rentmeester uit Ikoriene. Eigenaar van deze merrie is G. Dijkmans te Hapert. De beide ouders van deze merrie werden preferent verklaard. Algemeen kampioen sportboek werd de stermerrie Saskia van Batavier uit Sonja V. Eigenaar van deze kampioene is A. van Veldhuisen uit Renswoude.
Ook werden er op de keuring fokgroepen van de hengsten Batavier en Rentmeester en de merrie Ikoriene getoond. Alle fokgroepen werden beloond met een 1e premie. De beker voor de beste fokgroep ging naar de preferent verklaarde merrie Ikoriene.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _HS_, Ailill, Arnon, Daninietje, Drico, Gaby, Googlebot, Kabayo, laauraax, LoveMickey, MirandaT, Muiz, Niobe, Prins85, Rex_Rolfo, sjouks, SusanH, Thrive, venga, Vingino99, wiebke, zuigstengel en 25 bezoekers