hoe hebben jullie je paard uitgekozen

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
carina

Berichten: 2694
Geregistreerd: 27-05-01
Woonplaats: Zetten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-01 19:16

gingen jullie met een bapaalde gedachten op zoek, met ras, geslacht en leeftijd al in je hoofd of ben je je droompaard gewoon tegengekomen?

ben ik eigenlijk wel benieuwd naar...

greetzzzzz debbie

Sometimes angel, sometimes devil, but always me...


coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 19:19

De manege is voor ons gaan zoeken.
Als ze iets tegenkwamen waarvan ze dachten dat het iets voor ons was zeiden ze dat en gingen we kijken.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 19:24

Ik zocht een paard met een heel braaf karakter, dat zich makkelijk liet rijden.

Ik had heleboel reacties gehad en foto's gezien maar Orry had gewoon een lief koppie en ze vertelde 200% braaf, makkelijk te rijden, zijn moeder en zuster heb ik ook nog gezien.

Ik ben 3x afgereisd naar Almelo en heb hem gezien, bereden, niet vooruit te branden *LOL* en iets te dik, maar heel braaf en zo'n lief koppie en (persoonlijke voorkeur) mooie compacte bouw.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Fitzroy
Berichten: 18033
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 19:29

Ik ben idd heel gericht gaan zoeken.
Ik wilde een ruin van min. 1.70 m, geen vos of schimmel en bij voorkeur met dressuurafstamming.
Daarbij heb je ook nog een bepaalde prijsklasse in je hoofd dus je bent al gauw aan het strepen op Internet, Hoefslag en P & S.

Bij particulieren viel het vaak tegen, dus daarna ben ik gaan zoeken via handelsstallen.

Bij Fitz was het wel liefde op het eerste gezicht en hij voldeed ook nog eens aan alle voorwaarden: ruin, 1.74 m, dressuurafstamming, alleen was hij een beetje te duur.
Maar ook daar ben ik maar overheen gestapt want ik was compleet Lovers Lovers op Fitzy.

Sandra_H

Berichten: 1650
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 19:39

Ik wilde een tinker, een ruintje niet te oud en het liefst een driekleur. Nadat we een aantal handelaren waren afgeweest en "hem" nog niet tegen waren gekomen zag ik op een tinkerforum een berichtje staan dat er een driekleurig ruintje van 5 jaar te koop stond. Van de foto die ik zag ging ik spontaan Kwijl Kwijl en ik durfde eigenlijk niet eens goed te bellen omdat ik al zeker wist dat hij of al weg zou zijn, of veel te duur, of anders gewoon niet wat ik zocht.
Weg was ie nog niet, inderdaad wel iets duurder dan we in gedachten hadden (daarom was ie ook nog niet verkocht Haha! ) en na een bezoek wisten we dat ie absoluut WEL was wat we zochten en we waren alledrie helemaal Lovers !
We hebben dus vreselijke mazzel gehad, want we hebben gewoon in een maand tijd ons ideale paardje gevonden, hij is gewoon PRECIES wat we wilden en ik ben achteraf blij dat ie iets te duur was, want anders was hij mooi al verkocht geweest maar dan niet aan ons Lachen

#Ymke#

Berichten: 13859
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 19:40

Ik was stiekem op zoek naar een paardje.
Liefste een ruin, rond de 1.65, tussen de 4 en de 8 jaar oud of een vosje met heeeeel veel wit op het hoofd en benen of een donkere appelschimmel , hij moest min. L-drs lopen, verkeersmak, en mocht pittig zijn. Ras het liefste KWPN of iets in die richting.
Toen hadden mijn ouders een paard voor mij gevonden, zonder dat ik het wist. Als ik hem leuk vond was hij van mij.
Wat heb ik gekocht:
arabier, vliegenschimmel, 1.56m hoog, 17 jaar oud, half hengst, verschrikkelijk lastig, was niet voor 100 % verkeersmak en betrouwbaar en kon geen stap dressuur. Haha!
Voor mij was de uitstraling , het ontdeugende gedrag en zijn oogopslag de doorslag om hem te willen. Inmiddels is hij 19 jaar oud, heeft een nog eigenwijzere kop erop gekregen, heeft een dikke hengsten nek, draait zijn hoef niet om voor een vrahtwagen 100% verkeersmak, train nu thuis L dressuur, lichte M. En hij is hardstikke betrouwbaar. Kan gewoon los uit zijn stal staan, zonder halster, of halster om, maar verder niks. Haha! Lovers Lovers ondanks zijn streken ben ik nog steeds hardstikke gek met hem...maar af en toe }>

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Roel
Berichten: 650
Geregistreerd: 28-02-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 19:42

Ik heb altijd een verzorgpaardje gehad. Maar toen ik die kwijtraakte door een Ziek!))$% van een eigenaar, ben ik gestopt en gaan zoeken naar een eigen paard.

Had een aantal paarden bekeken en niet echt wat gevonden. Eentje wel maar die was niet helemaal jofel. Zat iets niet goed, en op advies die niet gekocht.
Na een poosje zoeken eigenlijk weer gestopt en besloten eigenlijk om volgend jaar weer verder te zoeken tot dat Merilyn eigenlijk met het voorstel kwam om Meis van haar over te kopen.
En dat heb ik dus gedaan, en voor de helft is hij eeeh sorry ZIJ nu van mij...

Hoe meer je MENSEN leert kennen, des te meer ga je van je PAARDEN houden.
stalpraat.net Ook een gezellig forum, kom erbij!
voor foto's: http://www.yourmomentfotografie.nl

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 20:02

Fitz weet wel hoe mijn zoektocht verliep Haha!
Zo heb ik jou leren 'kennen', heb je nu die slagroomtaart al???

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

carina

Berichten: 2694
Geregistreerd: 27-05-01
Woonplaats: Zetten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-01 20:19

nou dan zal ik ook maar ff vertellen hoe ik aan mijn beessie kom...

ik ben eerstop zoek gegaan naar en IJs, een veulen. datis nietsgeworden, ten eerste omdat de veulens die te koop waren tegen de f8000,- lagen en ten tweede dat er behalve die geen veulens te koop aangeboden werden.

toen ben ik op zoek gegaan naar een ander wintervaste pony, keuze: Fjord, Tinker, Haflinger.
een Tinker is te groot om in de winter in de wei te lopen zonder het kapot te stampen met die giga hoe
en een Fjord vond ik toch iets minder veelzijdig dan en Haf dus ging ik op zoek naar en Haf.

mijn eisen waren: Veulen, Merrie, met papieren.
al ssnel hadden we er een gevonden, wezen kijken, ik verliefd Lovers . dag daarna gebeld om te zeggen dat we haar namen, wat bleek paardje verkocht. ik ontroostbaar, zijn we een stukje gaan rijden met de auto. komen we en wei tegen met een Haf + veulen tegen. die mensen zaten buiten du sm'n moeder stapte er gewoon op af, vroeg of dat dier een merrie was en of ze te koop was. dat was allebij het geval. de dag daarna wezen kijken en de afspraak gemaakt met die man dat ik een maand mocht komen kijken bij haar om te kijken of ze iets voor me was en uiteindelijk heb ik haar gekocht.

pffff eindelijk een eigen paardje, mijn Carina Lovers Lovers Lovers

nou belde haar fokker me 3 maanden geleden op, of ik de moeder van Carina wilde rijden voor hem dus nu heb ik en een paardje en een voorlopig rijpaardje *LOL* *LOL* *LOL* *LOL*

greetz debbie

Sometimes angel, sometimes devil, but always me...

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 21:58

op mijn achtste raakte ik helemaal verzot van paarden en pony's en op mijn tiende had ik mijn moeder zover dat ik eindelijk op les mocht.mijn oma was inmiddels overleden en die had mij en mijn broer een x bedrag achtergelaten dat vrij zou komen als we 21 werden.ik heb vanaf mijn tiende jaar geroepen:ik koop daar een pony van.niemand nam mij serieus ik was nog maar een kind.toen ik 21 werd en een baan had was eindelijk de tijd rijp voor mij,ik had inmiddels ookal zoveel geleerd over verantwoordelijkheid en verzorging dat ik ook blij was nu pas mijn eerste pony aan te schaffen.ik was helemaal geinspireerd door team herfst,zij rijden vierspan met welsh A pony's allemaal voskleur.
maar ik wilde graag een jong paardje wat ik zelf helemaal konopvoeden.en ik wilde een pony,want het ging mij om de band die ik met het dier zo hebben en niet of ik erop kon rijden ofzo.dus ik ging op een vroege zaterdag morgen in maart op mijn fiets naar de eerste welshfokker met voskleurige welshen en vroeg of ze nog een jaarling te koop hadden.nee helaas niet meer,ze waren allemaal verkocht,maar ze wisten nog wel een andere fokker en gaven het tel.nr. aan mij.diezelfde middag gebeld en naar die fokker toegegaan en teun was ook mee.we werden door een donkere stal naar acheren gebracht en daar stond in het donker een heel schuw,verwaarloosde en angstige jaarling vos merrie.de fokker vertelde:toen ze net afgespeend was kwam hij in het ziekenhuis terecht en was er niemand die ernaar om keek om haar naar de wei te brengen of wat dan ook.ze kreeg dus alleen wel voer.maar toen ik kwam was ze al 11 maanden oud en heeft dus een halfjaar opgesloten gestaan in die donkere stal,zonder andere pony's helemaal alleen,zonder enig contact met de buitenwereld.mijn eerste gedachte was:wat een lief snoetje!ik vroeg de fokker mij even alleen met haar te laten.ik heb daar een uur gestaan en ze was erg nieuwsgierig maar te bang om zich te durven laten aaien.na een uur durfde ze wel aan ons te snuffelen.ik vroeg aan teun wat isjou gevoel?zijn antwoord was:goed.diezelfde middag besloot ik haar te kopen in die week ging ik haar elke dag bezoeken,en zat soms uren alleen maar bij haar.na drie dagen had ik het halster om en na 7 dagen had ik de stal geregeld en werd ze bij mij thuis gebracht.

ik heb met heel veel geduld en liefde haar vertrouwen in mij gewonnen,maar andere mensen is ze nog steeds niet vriendelijk tegen,haar vertrouwen in mensen is beschaamd voor het leven.
ik zat uren alleen maar bij haar in de stal,zodat ze leerde dat ik haar geen kwaad deed.ze mocht elke dag met de andere pony's de wei op en al doende leerde ze steeds meer.ik heb haar elke dag verzorgd en liefde gegeven en doe dat nog steeds dagelijks soms wel 2 keer per dag.inmiddels is ze 3 jaar en loopt ze heel netjes en braaf voor de wagen,ik heb haar zo vol vertrouwen opgevoed dat ze een dappere meid is geworden!ze is mijn alles en mijn grootste trots en kan me geen dag zonder haar voorstellen.ze heeft mij iets gebracht waarvan ik dacht dat dat niet kon bestaan:zo'n werkelijke innige band tussen mens en paard waarop je het gezegde:twee handen op 1 buik,kunt toepassen.het is zelfs meer dan dat maar dat weet ik niet in woorden uit te drukken.tinkerbell is een speciaal dier en heeft meer voor mij gedaan dan iets of iemand anders in mijn leven..................

_________________
zorgen zijn voor later,genieten is voor nu

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: sanderijn op 2001-08-05 22:59 ]</font>

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16196
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 22:10

Mijn ouders hadden altijd gezegd dat ze niet van pln waren om voor mij een paard te kopen (hebben ze ook niet gedaan) en zelf had ik een te groot gat in mijn hand. Ik dus naar verzorgpaardjes zoeken en gevonden. Na een hele tijd (bijna een jaar geleden) kwam ik dankzij een vriendin bij Polly terecht. Al na ene paar weken wist ik dat het mijn meissie moest worden en heb gevraagd of ik haar mocht kopen. Ze zei dat dat goed was en we hadden er beide geen haast mee dus dat kwam mooi uit. Maar toen ze bij haar 's winters een veulen had gekregen en ik vroeg of ze naar binnen mocht (veulentje inmiddels dood, het was gebeurd toen ik op vakantie was) was de reactie 'het is een shet en die kunnen het hele jaar door buiten, dus blijft ze buiten' ze kreeg ook geen bijzoer enzo. Toen ben ik als een gek gaan sparen en heb haar daar zo snel mogenlijk weggehaald. Gelukkig gaat het nu iets beter met haar maar ze is nog lang niet de oude. Ik ben nog steeds heel blij dat ik haar heb gekocht.

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 22:48

Ik had mijn paard verkocht omdat ik wilde dressuurrijden en mijn paard beter sprong. Ben toen heel gericht op zoek gegaan naar een goede 4-jarige. Eindeloos gezocht, uiteindelijk heb ik m in Duitsland gekocht. Ik heb hem eerst op een video gezien, en ben toen nog 2x "in het echt" gaan kijken en rijden. Ik had dus heel precies in mijn hoofd wat ik wilde en ben daar naar op zoek gegaan. Bij mijn eerste paard was het veel simpeler, ik vond hem gaaf en dat was dat. Nu zou ik dat niet meer kunnen denk ik.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 05:40

Ik ben nu bezig met het zoeken naar mn eerste eigen pony.
Ik wil graag een ruin, onbeleerd, fjord, chique gebouwd.

Ik heb nu een fantastische fjord op het oog: hengst, 2 jaar, chique gebouwd.

Het is nog niet helemaal rond, er zijn meer kopers en de mensen willen dat ie naar het beste tehuis gaat. Vandaag moet ik ff bellen....spannend!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 08:33

hoi../ mijn hartsvriendin die ik al 9 jaar ken heeft ongeveer een jaar geleden te horen gekregen dat ze definitief naar canada gingen, op 7 juli was het afscheidsfeest en 15 juli vertrokken ze. de pony's moesten verkocht worden, en ik was op zoek naar een pony, eerst een shet.. nee te klein een haflinger nee ook niet een normale! EN TOEN kwam ik op het idee om expensive te kopen. ik heb op msn het gevraagd aan helen en ze zei oke want jij bent goed voor me paarden. zei ik hoeveel issie zei ze 1000 gulden nou en later had ze tegen een vriendin gezegd 3500/4000 gulden, en ik het verhaaltje vertelt tegen m'n ouders. die wisten het nog niet maar me vriendin kon helaas niet haar pony bij ons plaatsen, heel jammer. ze zeiden het kost veel geld, dus ze waren maanden lang bezig aan het uitrekenen en toen zei me moeder op een dag je kan wel merken dat we gaan overwegen expensive te kopen! ik best blij maar niet helemaal want was niet zeker omdat er ook andere kopers waren. een maand later had me moeder jolanda (me hartsvriendin's moeder) opgebeld. en laterna zei ik: EN??? helemaal blij en toen zei me vader: hij is al verkocht, ik helemaal gek dus helemaal down en toen riepen me vader en moeder AAN ONS!
dus toen vloog ik hun om de hals en 25 mei ging ik een weekend naar helen en dat was heel leuk en we gingen pony's ruilen zij op iwanda ik op expensive en normaal andersom. was heel leuk enzo en toen wist ik het zeker dit werd mijn pony ook nog fotos van helen,expensive en iwanda gemaakt. en 6 weken wachten en op 29 juni om half 8, 8 uur reed er bij het bedrijf een bus met trailer het pas op. helen sprong uit de auto en we begonnen met kletsen, ik wou even de geitjes voor stellen aan d'r. ongeveer 10 minuten later was jan (de buurman van het bedrijf tevens paardenhandelaar) er met zijn kinderen en de kinderpony. expensive in de wei en die liep de dansen door de wei als een arabier, echt schitterend om te zien. daarna hadden we chinees gegeten, heerlijk. spullen opgeborgen die in de auto zaten en een paar uur later gingen de ouders van me vriendin weer naar huis, en helen bleef. ze was tot zondag (1 juli) gebleven en toen moest ze afscheid nemen, maar ze hoefde niet de huilen. die avond heeft ze me gebeld en zei ze dat ze heel veel om expensive meost huilen en nu zit ze in canada en daar mist ze em nog steeds maar ze weet dat ie een goeie thuis heeft! verder vond ik het wel interessant om de andere verhalen te lezen

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Jasmijn

Berichten: 3598
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 08:50

Ik ging met een vriendin mee, paard kijken voor mij. Ik vond het helemaal niks, een vos , een hengst en hij heette nog Jasmijn ook!!! Maar ja een dagje gezellig op stap is altijd leuk, dus op naar Limburg. Toen we daar kwamen en de hoek omliepen,stond er een vos naar mij te kijken. Ik dacht dat is te mooi om waar te zijn als die het zou zijn, het is vast een ander, maar het was hem wel, dus Lovers en meteen gekocht.

Navragen is beter dan afvragen.

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 09:03

Ik twijfelde of ik een paard zou kopen. Ik reed pas 1 jaar, maar was wel 4 a 5 x per week op de manege te vinden. Toen vroeg mijn instructeur of ik een maand een paard wilde verzorgen. Toen ik haar zag vond ik haar meteen mooi al was ze achteraf gezien best wel mager en dof van kleur (maar zoveel kennis had ik toen nog niet). Na twee weken bleek dat ze te koop was (oh wat toevallig...) en heb ik haar gekocht na een klinische en rontgenologische keuring.

Dit is absoluut een slechte manier om een paard te kopen, want je bent al verliefd voor je het weet.

Maar ik ben hartstikke gek op haar. Ik weet wel dat als ik ooit een ander paard moet kopen dat ik dan wel bepaalde eisen stel. Zoals Zep ook al zei: je koopt maar 1 x een paard omdat je er meteen gek op bent.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 12:02

Mijn moeder rijdt al haar hele leven, vroeger altijd pony's gehad en ik heb sind s mijn zevende op de manege gereden. 2 jaar geleden begon het toch weer te kriebelen bij mijn mams en zijn we op zoek gegaan naar 2 rustige welsh cobs, het liefste ruins, niet te duur, jaar of 10 om lekker buite te rijden en natuurlijk ook wel beetje dressur. We zijn toen naar Evaline de Gruyter gegaan die 2 pony's had die daar een beetje aan voldeden, alleen was dat het toch niet helemaal. Toen draaide we ons om en daar stond ze...liefde op het eerste gezicht Lovers Het was ee driejarige halve welsh cob, merrietje en bepaald niet goedkoop, kon stappen en darven en daar bleef het bij.
Bij het rijden schrok ze an mijn zweep en was ze haas niet vooruit te branden, niet te sturen enz enz, maar heel lief en ze deed erg haar best. Dus wij hebben deze pony, Goytre Fleur gekocht, inmiddels heet ze Spot, en izijn nu heel blij met haar. Ik zal niet zeggen dat het de verstandigste keus was en ook niet dat ik er nooit spijt van heb gehad, ik heb namelijk zeker een halfjaar niet durven rijden omdat we allebei te jong en te onervaren waren, maar nu ben ik superblij en trots op mijn meisje en ik wil haar echt nooit meer kwijt! Haha!

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 12:05

Ik ging op zoek met de gedachte een shetlandpony te kopen.Geen hengstje of ruin maar het liefst een merrie,beleerd en ouder als 3.De kleur maakte mij nie zoveel uit.

Sun heb ik eigelijk voor een shetlandprijs gekoccht maar het was ook meteen liefde op het eerste gezicht Lovers

Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 15:38

Ik zocht: een Shetlander. 1 meter of wat daarboven. Ruin, kleur maakkte niet veel uit maar vooral lief, bereden en verkeersmak. Leeftijd roond de 10 of ouder.

Ik vond: Beau ( een Shet dus) bruin, hoger dan 1 m, 5 jaar oud, verkeersmak maar NIET lief hihi. Dat laatste was wel een beetje lastig ( hij beet en steigerde) maar omdat we toen eenmaal besloten hadden dat er een pony moest komen vonden we dat er ook SNEL een moest komen en hebben we Beau gekozen. Hij stond ook heel dichtbij (op een halfuurtje lopen van ons huis af) en toen mijn vader vroeg of ik hem wilde zei ik JA!. We hebben dus maar op een adres gekeken:D . Hij was in het begin dus bepaald niet vriendelijk maar dat is helemaal goedgekomen en ik kan me nu geen leukere Shet wensen Lovers !

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 16:06

Ik heb ze niet uitgekozen, de paardenkozen als het ware mij uit Haha!

Wjerdo: Ik was weggepest bij de ruiterclub, en toen gingen we eens kijken voor een eigepaardje. EN daar stond toen Wjerdo.

youri: Eerst waren we aan het kijken voor een oudere pony blacky. Maar de eigenaar zei dat ik meer aan youri had, dus Toen kwam Youri, ik had hem toen al een tijje verzorgd.

Florenske: Julke had een advertentie gezegt op de marktplaats Gezocht leuk rijpaardje niet te duuR; nog geen 2 uur later (volgens mij) hadden we een telefoontje, en dat was maandag, woensdag s morgens gaan kijken, en 's avonds was ze van mij Haha!

Cowgirl

Berichten: 20783
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 16:27

Ik heb mijn paard niet uitgekozen dat heeft een ander vor me gedaan.
Ik huurde op een stal een pony en daar mocht ik een beetje zelf bepalen wat voor soort.
Na veel gezeur kochten ze voor mij een haflinger om te huren. Inmiddels is felix alweer 7 jaar bij mij en ook officieel.
Danno is eigenlijk een beetje toeval geworden, ik was op zuidlaren opzoek naar een 2 jarige fjord/haflinger. Niks leuks en toen zagen we danno staan, netjes op de benen een leuk koppie, papiertje en een A premie. Dus die ging toen maar mee.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Cowgirl op 2001-08-06 17:31 ]</font>

carina

Berichten: 2694
Geregistreerd: 27-05-01
Woonplaats: Zetten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-01 19:03

wat leuk zeg al die reacties!

echt apart om te lezen hoe iedereen aan zijn paardje komt... Lachen Lachen

Sometimes angel, sometimes devil, but always me...

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 19:20

Wij hadden eens Drenthe rondgebeld voor een leuke 'leasepony' voor mij. Hier en daar al wezen kijken, was weinig soeps, toen kwamen we bij de mensen van IJsco terecht. Ze had nog 2 Fjorden en een Laplander (???????volgens mij klopte dat niet) waar ik uit mocht kiezen.
Eerst van buiten het weiland gekeken: de Laplander was net een Belg, superlomp en groot, zag ik mezelf nog niet een lesje mee rijden, dan IJsco, een fjord met aparte kleur, lange manen en een dikke pens Schijnheilig
En dan nog Dandy, een iel Fjordje met een koppie dat niet echt aansprak maar we twijfelden nog tussen deze twee. Dus wij even het weiland in, komt IJsco eraan *HIHIHIHIHIHIIHIHI* hinnik hinnik, die kwam recht op ons aflopen. Hm okee, die wordt het Lovers Keus was niet moeilijk. Dus toen wilden we het halster omdoen, en IJsco?... ECHT NIET renneeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh dus we moesten haar nog vangen ook. Dat was het begin van een periode met een Fjord met een supereigenwijs karakter maar het liefste koppie ooit.

Imposante

Berichten: 1308
Geregistreerd: 29-06-01
Woonplaats: Almere!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 19:53

Nou we hadden wel een beetje iets in gedachten. We wilden een vos kleurig paard, een ruin en met een schofthoogte zo rond de 165, 170 cm. Die wel minimaal L dressuur deed en springen. Wij zoeken en taadaa! Daar stond ZE! Op internet gezocht hihi. Het is een merrie (geen ruin) geworden met een schofthoogte van 1,64 m en ze doet L dressuur en M springen.

Play Like A Man, Win Like A Woman!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-01 21:15

owja btw eigenlijk zie ik het zo:niet jij zoekt het paard uit maar het paard zoekt jou(onbewust)uit.

soms is het beter om te zwijgen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 bezoekers