I did it en ooooh wat gaaf; buiten gereden met leorna!!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-01 13:02

Dit verslag komt een beetje laat, aangezien ik een paar dagen geleden de rit al heb gereden, maar goed. s' avonds ben ik vaak te moe en heb ik veel typfouten ( nog meer dan normaal haha) omdat ik ook half in 't donker zit te werken..

Ik ben van de week voor 't eerst met leorna buiten gaan rijden!! Lachen
Maar omdat ik Wayorna niet alleen ( nou ja, met Roy dan) in de wei durf te laten, besloot ik ze maar mee te nemen! Ik had al een paar keer gewandeld met haar aan leorna vast, eerst in de wei en daarna 2 x de weg op, een stukje door t dorp, etc.
Op die manier leerde ze enigszins meelopen, ik moet zeggen dat ze t best snel doorhad.
Maar ff terug naar t onderwerp, ik dwaal weer 'es af *LOL*
Ik had eerst ff in de wei gereden, met t touw van wayorna in m'n handen. Vast maken terwijl ik erop zit doe ik niet, want als leo er vandoor zou gaan, hebben we een groot probleem.. *bbrr*.
In m'n handen vond ik dan toch wat veiliger.
Toen ik naar butien ging, had ik ze eerst vastgebonden aan de singel van mijn zadel en ik wandelde ernaast. just for sure, want nu was ze nog fris en wakker Knipoog
Buiten t dorp, op een weggetje waar vrijwel geen verkeer komt ( behalve nu fietsers.. best leuk, wonen aan de kust in een toeristenoord..) besloot ik op leo te gaan en wayora vast te houden. Dit ging best goed, ze werd ook al een beetje moe, zo leek het, door alle indrukken in t dorp en het gewandel ( ca. 800 meter).
We hebben daar een stuk bos, met gemaaide paden erdoorheen, waar geen verharde paden lopen, oftewel, daar kom je normaal egsproken geen voetgangers of fietses tegen, omdat t terrein daar te natuurlijk, te 'ruig' voor is Lachen
Ik leit wayorna los in dat bos, en dat ahd ze dus meteen door Verward Ze zette 't op een lopen ( ik ging ff twijfelen bij m'n acties, dacht " die zien we nooit meer.. terug!" *LOL* )
Eerst spoot ze weg in galop, leorna keek niet op of om, stapte rustig verder, een eind vrderop keek wayorna es om, waar wij nou eigenlijk bleven en kwam ze terug met d'r staart recht omhoog en lopen.. looopen.. aaaaahhh!! Een draf als een arabier, zo mooooi! Lovers
Ik wist dat ze niet echt aan d'r moeder 'plakte', maar dacht dat ze op vreemd terrein wel meer in de buurt zou blijven ( hoe naief..), NOT dus, hahaha!
Nou kom ej in dat bos gelukkig bijna nooit mensen tegen, dus ach, wat zou het..
maar helaas, bijna dus.. Ik was op de terugweg, dus richting de weg, toen ik verderop mensen aan zag komen lopen Verward Ik keerde meteen om, zodat wayorna me ons mee zou komen en ik ze ff vast kon maken. want steeds als ze weg ging ik en floot ff ( doe ik in de wei ook), dan kwam ze weer richting ons Lachen
Maar helaas, ze had ze al gezien..-zucht- en rende er enthousiast en vrolijk op af, oortjes naar voren, weer zo'n schitterende draf en gaaan! Best mooi hoor, maar die mensen vonden t wat minder geloof ik.. Ze keken echt of ze water zagen branden en besloten vervolgens snel om te keren * proest* maar ook een beetje *schaam*.. Ze liepen nog maar net in t bos, dus ze waren weer snel op de weg..
Halverwege besloot wayootje godzijdank ff te stoppen, en ging ze die mensen niet verder achterna ( wel bleef ze ze verwonderd nakijken als een standbeeld zo stil).
Ik was inmiddels ver weg gelopen van haar ( in de hoop dat ze dus mee zou komen..), bijna uit beeld een hoek om, toen ze eindelijk weer kwam ( in 3 seconden stond ze bij ons Lachen ).
Ze wilde vanuit rengalop meteen stil staan ( Verward ), maar omdat gras best glad kan zijn, werd dat een mega slidingstop, waarbij ze maar net overeind bleef.. ( iets voor jou, Sonja..?)
Toen ze weer ff flink bijgetanked had, besloot ik haaar maar weer vast te doen, ze had nu wel genoeg sprintjes getrokken en gek gedaan, ze begon ook behoorlijk te zweten, dus we gingen weer huiswaarts.
-Ik heb overigens in t bos steeds egstapt en heel ff gedraaft, want wayorna deed al gek genoeg *LOL* -

Ik besloot 'gewoon' te blijven zitten en haar vast te houden, net zo lang tot 't te druk werd en mischien niet meer zo goed ging..
Maar onze kleine uk liep keurig mee, beter dan onze hond, en ze gaf nu echt nergens meer om (bromfietsers, skeelers, auto's..) en ik ben dus maar gewoon helemaal naar huis gereden, met wayorna heerlijk meestappend naast ons aan t touw Lovers

En leorna ook maar keurig stappen steeds, ik reed t grootste stuk natuurlijk met 1 hand, maar ze was zooo braaf ( denk soms dat ze ziek is ofzo Verward ga me net als Maartje soms wat (teveel?) zorgen maken )
Vroeger kon ik echt niet continu met 1 hand rijden door t dorp ( bulldozer-gedrag..) , nu wel, zelfs met nog een paardje ernaast..

Wat een leventje Lachen

En wat een paardjes Lovers


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 14:55

Wat heerlijk dat het zo goed ging! Was zeker wel even schrikken toen Wayorna er vandoor vloog toen ze los was haha. Die mensen zullen wel raar opgekeken hebben, dachten zeker dat er een paard ontsnapt was ofzo, in plaats van dat jij het vrijwillig los had gelaten.
En dat Leorna zo braaf was: die moet natuurlijk het goede voorbeeld geven he aan dochterlief Knipoog

Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 15:04

Aaah wat een leuk verhaal van je twee paardjes. Lief hoor dat Wayorna zo mooi meeliep op de terugweg. Zo wordt ze lekker verkeersmak! Super dat het zo goed ging. Ik help Eva ook wel eens met haar verzorgfjorden. We zijn twee keer met Sita en Waldor ( 4 jaar jonge Fjordenmerrie en haar veulen) gaan wandelen in het bosje hier vlakbij. Langs de weg was Waldor best lief en in het bosje mocht hij los. Hij bleef dan heel goed bij zn mams. Maar ja hij is ook nog maar een maandje oud. Nu maar hopen dat hij niet al te snel zelfstandig van Sita weggaat *LOL* .

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-01 18:13

ja, ik schrok vooral toen ze op die arme mensjes af stoof en ze echt niet meer op mij reageerde.. had echt zo iets van "ehh..oemoemenoe" Verward

Mellien jij bent dus ook met fjordje bezig? leuk, nog meer fjorden-bokkers Lachen !
vertel es meer over hen..? (evt. ander topic of pb?)
Wayorna is inmiddels ruim 2 maanden ( 9 weken), maar heeft nooit echt aan d'r moeder gekleefd
( helaas soms haha)
Ze was vanaf dat ze kon staan al erg d'r eigen gang aan t gang en nu in de wei staat ze meer bij Roy dan bij d'r moeder..

Ik ga ook vooral de weg op om ze aan alels te laten wennen, vooral idd verkeer enzo, want in de wei gebeurt niet zoveel en langs de wei loopt geen weg ofzo. En nu kan ik ( of leorna vooral haha) ze nog aan als ze gek doet bij een auto, als ze straks groot is wordt dat anders.. De eeste keer dat er en auto passeerde sprong ze de lucht in en was ff druk, maar na de tweede ging dat al beter. Nu laatst, dus bij de derde keer op de weg voor haar, reageerde ze eigenlijk nergens meer op.. brommers, auto's, groepje skeelers, nada Lachen
Niet dat ik 2 jaar lang ga lopen leuren met haar hoor, ze is al mak/brutaal zat, maar nu wil ik haar ff veel laten ervaren, dan kan ik straks als ze volwassen is zo weer verder , hoop ik *LOL*

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 20:40

Oooooh Madeleeeeiiin wat fijjn!
Dat wil ik ook zo graag.
Maar het is hier dus echt te druk. Dus blijft ze maar lekker thuis!!
Heb al wel een paar keer Isolda inde lange leidsels gehad en Udinde ernaast aan het schoftstuk vastgeknoopt. Maak ik in de avond een klein rondje.

Echt tof hoor, ik zie jullie al helemaal gaan!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-01 20:54

Gaaaaaf! Enne *LOL* wat zullen die mensen geschrokken zijn toen ze ineens een loslopend paard aan zagen komen denderen *LOL* Had die gezichten wel eens willen zien!!!

Ik kom in Noordwijk regelmatig een mevrouw tegen op een paardje, met een fjord aan de lijn erlangs. Stappen, draven, galopperen, ze doen alles, echt gaaf om te zien! Ik dacht in eerste instantie dat het Fjordje een jonkie was, die op deze manier het buitenrijden aan het leren was. Maar toen ik er een keertje naar vroeg (toen ik haar eens tegenkwam op een pad dat breed genoeg was om effe te kletsen) bleek dat het juist een oudje was, die ze op deze manier in beweging houdt, zonder dat er nog iemand op de rug hoeft. Diertje ziet er dus echt nog super uit!

Leuk dat het met die twee donderstenen van jou ook gaat. Volgende keer een foto hoor!!!!

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-01 20:55

jaa, t was ook zo'n gaaf gevoel .. kon bijna wel Verdrietig toen ik daar zo liep in dat bos ( nepbos, maar toch, mocht de pret niet drukken)

Ik durf ze zelfs niet thuis te laten, omdat ik bijna zeker weet dat ze me achterna komt en dan gebeuren er dus wel ongelukken.. We hebben thuis helaas geen dichte stal, dus ik kan haar ook niet 'veilig' opsluiten.
Ze is erg dik met Roy, ik zout dus eerst een keer kunnen proberen door in de andere wei te rijden, met t tussenhek dicht.. Op een geven moment, als ze doorkrijgt dat wij'weg' zijn, raakt ze wel in paniek, maar misschien dat ze daarna rustig wordt en bij roy blijft staan..?
Nu loop ik soms in de andere wei met t hek ertiussen open, en dan zet ze t ook erg op een open langs de draad, tot ze doorheeft dat t hek open staat..

Maar ik denk dus echt dat ze, als we echt weg zouden zijn, de weg op komt, tussen de draden door..
Dan moet ik maar wachten tot ze een half jaar is en gespeend gaat worden ( tijdelijk elders zetten, moeder of kind).

Aan zo'n pin in de grond vaststaan heeft ze nooit gedaan ( ik heb zo'n ding niet) en denk dat ze ook dan best doordraait, zeker als we weg gaan en zich misschien blesseert..?


Ik wilde zo graag een keer de wei uit, 4 a 5 dagen per week rondjes in de wei gaat toch snel vervelen..
En dit was eigenlijk wel voor herhaling vatbaar. t is alleen ff een eindje lopen, ik moet dus wel de tijd hebben, maar dan heb je ook wat *LOL*

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-01 21:01

jaa, zal eens kijken of ik m'n vader of de vriend van m'n zus zo gek krijg ( de enige 'helden' in dit gezin Lachen en -zucht- )
om een keer mee te gaan voor een film en wat foto's! Lijkt mij ook erg tof!!

Ja, ik moest eigenlijk dus ook erg hard lachen toen ze zo ( erg zelfbewust zeg maar Knipoog ) op die mensen af ging. Maar vond dat wat banketstaaf voor die mensen. Wel hadden we daarna weer t bos voor onszelf, dus misschien moet ik wat vaker mijn ongemuilkorfde fjordbull loslaten *LOL*

Ik ken ook een man die 2 fjorden heeft en de oudste vaak meeneemt de duinen in, vaak ook los..
best tof als dat goed gaat ( lees: ze dus wel bij de ander blijven kleven..)
Zou ik met Roy ook kunnen doen, maar die loopt 10 keer langzamer dan leorna ( oke, is dan ook wel wat ouder), dat zou niet zo lekker gaan denk ik. Moet ze zwaar onder d'r tempo lopen..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnetteFlame, Eliine, Googlebot, Hootje, japielover, judithje, mirriejj, Vagabondo en 9 bezoekers