kleine update Quentin(nav Quentin stortte in)

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

kleine update Quentin(nav Quentin stortte in)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-03 10:56

hier een update van Quentin, nav [VvdD] vlak voor mn les stortte Quentin in!!!heel eng!

iedereen bedankt voor de reacties in dat topiv Lachen


Ik heb inmiddels contact gehad met mn DA, die heeft mij heel erg veel gevraagd, en nav van wat ik vertelde sloot hij een paar dinge uit, epiliepsie ie het niet(dan had hij zn urine enz laten lopen, dat doen paarden met epilepsie schijnbaar als ze zo lang als Q bleef liggen, een aanval hebben) en hartklachten zijn het heel waarschijnlijk ook niet, omdat het in rust toestand gebeurde en hij zich ook echt niet druk stond te maken op de poetsplaats, maar gewoon op zn gemak om zich heen stond te kijken(hij maakt zich sowieso nooit echt druk)

omdat zn ademhaling normaal tot laag was en niet heel snel zijn het ook geen slecht functionerende longen, want dan zou hij dus heel sne zijn gaan ademen

hij kreunde wel een paar keer, maar ademde heel erg rustig

hij heeft wel eerder ervaring gehad met een paard die instortte, daar is de oorzaa nooit van gevonden en paard doet nu nog mee in de sport, maar hij wil iig zn bloed onderzoeken, iets met de rode bloedlichaampjes en homoglobine(voor transport zuurstof) want het is volgens hem een acuur zuurstof tekort geweest.
waarschijnlijk een tekort aan zuurstif in alleen zn hersenen, heel misschien in heel zn lichaam maar dan had ie weer anders moeten reageren

Quentin is dus doordat z hersenen niet genoeg zuurstof kregen even buiten bewustzijn geraakt.

als er nix te vinden is in het bloed, is de volgende stap een scan van zn hoofd, dan zit er wrsch een gezwel, wordt in zn hoofd nix aangetroffen dna kan het ook een bloedpropje zijn geweest wat even iets afknelde en later weer verder is geschoten.
als hij dat bloedmonster gaat nemen van Quentin, vraag ik naar bloedverdunners voor de zekerheid.

Verder mag ik(onder begeleiding) proberen om te gaan rijden, maar ik zie het echt totaal niet zitten!!
dan durf ik hem toch niet goed aan te pakken, omdat k bang ben dat ie da te hard moet werken en opnieuw zal instorten.
En Quentin is juist een paard dat je aan moet pakken en aan he werk moet zetten anders gaat ie allemaal van die irritante dingen doen(staken, over de bakrand hangen met zn voorbenen, of gewoon heeeeel er beroerd lopen, en hij moet juist zn rug goed gebruiken van de fysio)

ik ga hem voorlopig longeren, donderdag ga ik er in mn les voor t eerst weer op, heb ik meteen iemand erbij die mij ook hard aanpakt, zodat ik Q echt ga rijden ipv dat ik ga zitten meeliften met alle gevolgen van dien....

als ik ga rijden moet ik eerst longeren met zadel enzo op, voordat ik er op mag gaan zitten

ook moet ik voor&na het rijden op zn ademhaling&hartslag letten, of die veranderd.

hij kan op dit moment dus niet veel meer doen dan het bloed laten onderzoeken, maar als er een nieuwe 'aanval' komt stuurt hij Q direct door naar een grote kliniek metmeer apparatuur dan hij zelf, want een 2e aanval in korte tijd wijst op een gezwel of iig op iets wat dus echt fout zit.


wilde gisteravond longeren maar tot dat het donker was zaten er horzels, en daarna was het dus te donker om te kunnen longeren, maar ik moest hem gewoon aan t werk zetten, zoals ik was gewend voordat hij dus in elkaar is gestort.
dus dat ga ik doen(proberen) maar zie er wel tegenop, zie nogsteeds af en toe dat beeld voor me van Q die gewoon neervalt en niet meer beweeegt!was echt zoverschrikkelijk om te zien!!wil dat niet nog een keer meemaken, zeker niet als ik alleen met hem in de bak ben om te longeren(ouders gaan morgen op vakantie, niet dat die iets kunnen doen, weten ook nix vanpaarden, maar dan ben ik iig niet alleen!)

en om weer te gaan rijden.... dat zie ik echt niet zitten!

ga 25 t/m 29 augustus naar ermelo, naar een trainingsweek, 2x per dag les, en ik ben nu al bang dat er daar iets fout gaat.
maar als zn bloed goed is mag ik er gewoon heen van de DA en als er tot die tijd nix meer is gebeurd, dan is de kans op herhaling vrij klein.

de DA ging iig overleggen met een arts van Someren, wat die er van denken(hij werkt veel samen met someren)

dus ik hou jullie op de hoogte!

en Quentin staat er nogsteeds bij of er nix aan de hand is, al heeft ie een paar dikke bulten op zn schouders van het vallen, zn zij is heel gevoelig, maar ja das ook logisch mn beugels waren nog opgestoken en hij valt er met zn volle gewicht op, dat zal ie wel voelen ja!
en verder heeft ie nog veel schaafwondjes maar die genezen wel weer!

arm paardje Ach gut

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#


Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69541
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 11:03

Voorlopig nog onduidelijk dus.

Lijkt me echt balen om zo in de onzekerheid te zitten. Ik snap ook je dilemma van het rijden. Als je gaat rijden dan zal je ook echt moeten rijden en niet liften (en wie weet krijgt hij dan weer een aanval terwijl jij erop zit Scheve mond). Q. lijkt me idd geen paard waar je fijn een half uurtje op gaat zitten zodat hij zn beweging heeft gehad.

Ik hoop voor je dat het bloedonderzoek iets oplevert.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 11:04

Arme Quentin... Nu maar hopen dat de DA snel kan zien aan zijn bloed of het idd iets met de zuurstofopname is. Ik hoop voor je dat het niets ernstigs is, en hij snel weer helemaal de oude is!

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 11:27

Goed dat de dierenarts hem helemaal wil onderzoeken. Ik kan me zo goed voorstellen dat je beng bent om weer te gaan rijden... Is er niet iemand anders die je mee kunt nemen i.p.v. je ouders zodat er altijd iemand bij is? Als ik je verhaal zo lees he ik veel bewondering voor je... Je zei dat de dierenarts veel gevraagd had, maar al die dingen die jij zo goed wist, zoals dat hij gewoon ademde, dat er geen urine weg stroomde enz. had ik nooit allemaal gezien. Ik was alleen maar in paniek geraakt. Ik hoop maar dat ze er snel achter zijn wat het nou was en dat je dan weer lekker kunt gaan rijden!
Hou ons op de hoogte! En heel veel strekte!

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.

Odin

Berichten: 2503
Geregistreerd: 26-04-03
Woonplaats: Haarlemmermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 11:34

Ik kan me je onzekerheid t.a.v. het rijden enorm goed voorstellen.

Bij ons op stal staat een merrie van 15 jaar, die ook een soortgelijke aanval heeft gehad, alleen dan nog heftiger dan Quentin.
Ze stond in de molen en werd er door het stalpersoneel uitgehaald, omdat ze als een idioot stond te bokken. Toen ze uit de molen kwam bleef ze nog steeds bokken en naar haar buik slaan. Ze zag eruit alsof ze helemaal in een shock was. We hebben haar toen in de bak gezet en direct de DA en de eigenaar gebeld. In de bak bleef ze staan bokken (dat doet ze normaal echt nooit) en met haar achterbenen naar haar buik slaan. Toen viel ze opeens om en leek het net alsof ze dood was, heel erg griezelig. Haar ogen draaiden helemaal weg en de bedrijfsleider voelde de hartslag ook niet meer. Toch krabbelde ze weer op en begon het hele gedoe weer opnieuw; dus bokken en slaan, en daarna weer neervallen. Net achter haar linker voorbeen zag je een hele grote bobbel, en van daar uit ging een grote ader richting haar flank die als een gek klopte.

Na ongeveer een kwartier leek ze te bedaren, ging weer staan en er was zo goed als niets meer van te zien. Die bobbel is nog wel een hele tijd zichtbaar geweest trouwens.

Het paard is onderzocht op echt alles wat er maar mee te maken gehad kon hebben, is in Utrecht gescand voor haar hart en weet ik wat er nog meer te scannen viel, en er is helemaal NIETS uitgekomen! Daarna is ze in Bodegraven nog helemaal onderzocht, en hier is ook niets schokkends tevoorschijn gekomen. De eigenaresse was helemaal wanhopig, dat kan ik je wel vertellen, en durfde ook niet meer het risico te nemen dat het paard een aanval zou krijgen terwijl zij erop zou zitten.

Ze heeft nog 1x zo'n zelfde aanval gehad alleen gelukkig wat lichter.
De medici staan voor een raadsel. Maar de eigenaresse heeft nu hoogstwaarschijnlijk de oorzaak gevonden (moet nog wel worden uitgeplozen door de DA). Ze had het paard beide keren voor de aanval een hele hoop bruin brood gegeven, en ze denkt nu dat er iets in dat brood zit waar haar paard extreem allergisch voor is. Sinds ze geen brood meer heeft gegeven heeft het dier ook geen aanvallen meer gehad... Verward

Ook zo'n vreemd verhaal eigenlijk, hopelijk is het bij jou ook iets simpels. Daar ga ik in ieder geval voor duimen! OK dan!

Sterkte ermee.

27-10-13: Weer eens wat rijfoto's: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=198&t=1748038
Romanov (Rubin Royal x Ramino x Weltmeister [OLD]): M2 + 6 dressuur

horssie

Berichten: 3272
Geregistreerd: 26-06-03
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 11:39

niet vergeten te vertellen aan de mensen van de trainings week dat q ingestort is dan kunnen hun rekening mnet jou en q houden
ik hoop dat het nooit meer gebeurt en dat het asllemaal goed komt

Icelandics
They grow when you get on

Meavey

Berichten: 7022
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 11:52

Ik heb het ook een keergehoord van een paard dat zo in elkaar zakte nadat hij was ingepoten met vliegenspray, eigenaresse schrok zich ook te pletter, paard zakte ook zo ineens door zijn benen heen. Echt eng.
Die vliegenspray heeft ze dus ook nooit meer gebruikt....

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-03 12:02

Meavey schreef:
Ik heb het ook een keergehoord van een paard dat zo in elkaar zakte nadat hij was ingepoten met vliegenspray, eigenaresse schrok zich ook te pletter, paard zakte ook zo ineens door zijn benen heen. Echt eng.
Die vliegenspray heeft ze dus ook nooit meer gebruikt....


dat vroeg mn da ook aan mij, maar had ik niet gebruikt

als je nml een paard helemaal inspuit met vliegenspray, kan er een soort walm van dat spul om hem heen blijven hangen, waardoor hij te weinig zuurstof binnekrijgt, en flauwvalt
vooral als je hem op stal inspuit, buiten in de frisse lucht is die kans veel kleiner.

in het topic op paardenpraat [PP] Paarden die instorten? reageerde iemand, met dat hij misschien H.Y.P.P zou kunnen hebben, heb die site opgezocht en zo veel herkend!
(in mn reactie in het topic op paardenpraat staat het uitgebreider)

maar ik herkende dingen van zn gedrag(zowel tijdens die aanval als in t dagelijks leven) en zo'n paarden moeten altijd genoeg drinken.Op conours vertikt hij het om te drinken(ook als we er vanaf 's ochtends vroeg zijn, en dan individueel rijden en smiddags nog een viertalproef en t is 30 graden) en dan als we weer thuis zijn heeft ie vaak iets wat op een (licht) koliek aanval lijkt
dan kreunt hij wat, gaat in een vreemde houding staan, of hij valt op de grond of hij gaat gewoon liggen op een rustigere manier(dus niet dat ie ineens omvalt, dat heeft ie 1x na concours gedaan, toen waren we 2 uur thuis, en ineen hoorde we een dreun en ik ging kijken, lag ie op stal, ook met weggedraaide ogen)

we hebben altijd aan koliekaanvallen gedacht, maar hij is dus ook een keer toen 'out' geweest, dat ik hem niet meer overeind kreeg, en de DA was er heel snel en toen heeft ie wat spuiten gehad en kregen we hem wel omhoog met zn 2en

bij wat lichtere aanvallen ging ik gewoon met hem stappen en was het weer over

maar wie weet waren dat dus geen koliekaanvallen, maar een H.Y.P.P aanval

op deze site staat er meer info over: http://hypp.ziggen.net/

ik ga het iig aan mn DA voorleggen, en hopen dat het via een bloedtest uit te zoeken is of hij dit heeft

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 12:07

Gelukkig weet je nu wat het ongeveer geweest is.
Ik dacht al zoiets omdat ik zovaak mensen heb zien flauw vallen.

Zag je paard trouwens niet iets heel intressants? Iets wat hem wel boeide.
Sommige dieren zijn dan zo aan het opletten dat ze vergeten te ademen, stelletje sukkels Knipoog

Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.

Stephany

Berichten: 9061
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 12:15

Hoi Meid Lachen Fijn dat je aan de ene kant IETS weet, maar aan de andere kant ook weer NIETS weet....
Kan mij heel goed voorstellen dat je je erg onzeker voelt over het rijden en werken met Q. Dat zal denk ik nog wel even duren, totdat je weet wat er precies gebeurd is!!
Of misschien kom je daar ook niet echt achter, zoals ik je al mailde was er bij ons op de manege ook een paard die zomaar om/neerviel en waar ze nooit iets bij hebben gevonden..en het beestje rijdt nu nog vrolijk door!! en doet verder alles.

Heb je Q. wat gegeven wat hij anders nooit echt eet of krijgt?? b.v. brood of iets anders of inderdaad een spray gebruikt (zoals anderen opperen). Of heeft iemand anders hem wat te eten gegeven?? (kan ook altijd!)

Ik heb met Peps ook meegemaakt dat hij na vers brood erg ging schoppen tegen zijn buik en heel onrustig werd. Ik geef het hem ook niet meer , heel af en toe een klein stukje vooral al wat ouder brood, vers brood schijnt zeker niet goed te zijn...zei de DA...
Misschien heeft Q. inderdaad ergens allergisch op gereageerd....het is het overwegen waard om daar goed op te letten, het is maar een gevoel/idee van mij....

Nou meisje veel sterkte met alles wat het met zich meebrengt en nog gaat meebrengen, als er (hoop ik) niets uitkomt (uit de onderzoeken) zou ik proberen om toch zo snel mogelijk de draad weer op te pakken met Q., Lovers
En ja.. ik weet het....dat is makkelijker gezegd dan gedaan.....STERKTE!!

Supertje

Berichten: 6546
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 12:32

H.Y.P.P. komt toch alleen voor bij quarters, paints en appaloosa's? En dan ook alleen nog bij afstammelingen van de hengst Impressive, of heb ik dat verkeerd?
Ik heb een paint gekend met H.Y.P.P., als die een aanval kreeg begon hij eerst raar met zijn gezicht te trekken, en soms ook bij de flanken, om vervolgens inderdaad tegen de vlakte te gaan. Hij deed dit alleen in rust trouwens nooit onder het werk.
Paard had verder ook wat gedragsstoornissen, maar ik wist niet dat dat ook door H.Y.P.P. kon komen? (ik kan helaas de site niet openen).
Ik zou zeker nagaan of dit het kan zijn, maar ik heb ook begrepen dat er in NL vrijwel geen DA's zijn die er ervaring mee hebben, bij die paint duurde het ook heel lang tot ze wisten wat het was, ze hoorden via via van H.Y.P.P. en toen viel het kwartje.

Give a man a fish and he eats for a day. Teach him how to fish and you get rid of him all weekend.

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-03 12:35

Supertje schreef:
H.Y.P.P. komt toch alleen voor bij quarters, paints en appaloosa's? En dan ook alleen nog bij afstammelingen van de hengst Impressive, of heb ik dat verkeerd?
Ik heb een paint gekend met H.Y.P.P., als die een aanval kreeg begon hij eerst raar met zijn gezicht te trekken, en soms ook bij de flanken, om vervolgens inderdaad tegen de vlakte te gaan. Hij deed dit alleen in rust trouwens nooit onder het werk.
Paard had verder ook wat gedragsstoornissen, maar ik wist niet dat dat ook door H.Y.P.P. kon komen? (ik kan helaas de site niet openen).
Ik zou zeker nagaan of dit het kan zijn, maar ik heb ook begrepen dat er in NL vrijwel geen DA's zijn die er ervaring mee hebben, bij die paint duurde het ook heel lang tot ze wisten wat het was, ze hoorden via via van H.Y.P.P. en toen viel het kwartje.


dat dacht ik ook, maar heb al eerder over zoiets als hypp gehoord gecombineerd met soort van suikerziekte.
bij paarden bedoel ik dus he, niet bij mensen.en dat was bij een gewone kwpn'er

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

SuperSnel

Berichten: 508
Geregistreerd: 08-05-03
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 12:36

Ik hoop maar dat je snel weet wat er echt aan de hand is dan. Kun je weer met een geruster hard gaan slapen 's avonds Lachen

Maar, toch het blijft vaag

Tegen de tijd op,langs de file,mijn moeder,mijn werk,ik word overal opgehouden.Op de bank buiten adem,oog van de storm.Zonder aan te raken,vallen boeken uit de kast,mijn sleutels net op tijd,DwarsDoorDeVoordeur.WanneerIkDeBochtUitscheur,ZalIkKeihardLachen

Zonnetje81

Berichten: 15243
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Eindhoven, Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 13:52

Als ik dat lees over die HYPP, komt er inderdaad veel overeen met Q! Maar ik ie je vanavond wel dan hebben we het er nog wel over!

Miep

Berichten: 1707
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 17:20

Zo hey, ben heel benieuwd!

Groetjes Miep Knipoog

* Profiel aangepast, nu met foto's *

skysari

Berichten: 825
Geregistreerd: 23-08-02
Woonplaats: omgeving Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 18:07

Renske20"]
[quote="Meavey schreef:
Ik heb het ook een keergehoord van een paard dat zo in elkaar zakte nadat hij was ingepoten met vliegenspray, eigenaresse schrok zich ook te pletter, paard zakte ook zo ineens door zijn benen heen. Echt eng.
Die vliegenspray heeft ze dus ook nooit meer gebruikt....


dat vroeg mn da ook aan mij, maar had ik niet gebruikt

als je nml een paard helemaal inspuit met vliegenspray, kan er een soort walm van dat spul om hem heen blijven hangen, waardoor hij te weinig zuurstof binnekrijgt, en flauwvalt
vooral als je hem op stal inspuit, buiten in de frisse lucht is die kans veel kleiner.

in het topic op paardenpraat [PP] Paarden die instorten? reageerde iemand, met dat hij misschien H.Y.P.P zou kunnen hebben, heb die site opgezocht en zo veel herkend!
(in mn reactie in het topic op paardenpraat staat het uitgebreider)

maar ik herkende dingen van zn gedrag(zowel tijdens die aanval als in t dagelijks leven) en zo'n paarden moeten altijd genoeg drinken.Op conours vertikt hij het om te drinken(ook als we er vanaf 's ochtends vroeg zijn, en dan individueel rijden en smiddags nog een viertalproef en t is 30 graden) en dan als we weer thuis zijn heeft ie vaak iets wat op een (licht) koliek aanval lijkt
dan kreunt hij wat, gaat in een vreemde houding staan, of hij valt op de grond of hij gaat gewoon liggen op een rustigere manier(dus niet dat ie ineens omvalt, dat heeft ie 1x na concours gedaan, toen waren we 2 uur thuis, en ineen hoorde we een dreun en ik ging kijken, lag ie op stal, ook met weggedraaide ogen)

we hebben altijd aan koliekaanvallen gedacht, maar hij is dus ook een keer toen 'out' geweest, dat ik hem niet meer overeind kreeg, en de DA was er heel snel en toen heeft ie wat spuiten gehad en kregen we hem wel omhoog met zn 2en

bij wat lichtere aanvallen ging ik gewoon met hem stappen en was het weer over

maar wie weet waren dat dus geen koliekaanvallen, maar een H.Y.P.P aanval

op deze site staat er meer info over: http://hypp.ziggen.net/

ik ga het iig aan mn DA voorleggen, en hopen dat het via een bloedtest uit te zoeken is of hij dit heeft
[/quote]

als het goed is kon je een test setje bestellen om dat uit te zoeken

"Everyone has talent. What is rare is the courage to follow that talent to where ever it might lead."

Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 19:11

Ik hoop voor je dat ze er snel achter komen! Het is wel een klein beetje geruststellend misschien dat het vooral tijdens rust gebeurd maar het blijft eng..
Hopelijk is er een goede behandeling mogelijk.

Schitterend paarden-pensioen-oord in Frankrijk: http://www.equinepensions.com/

minkieboy

Berichten: 1722
Geregistreerd: 19-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-03 19:27

Dus eigenlijk weet je nog niks Verward
Jakkes wel heel erg onzeker zo hoor.
Ik hoop voor je dat het weer goed gaat,en je kunt natuurlijk altijd nog met hem naar de kliniek toe gaan,je hoeft niet op je eigen dierenarts te wachten tot die je door stuurt.
In elk geval heel veel sterkte en laat je nog van je horen als je meer weet?

sHaKiEjLaVeR
Berichten: 1432
Geregistreerd: 20-06-03
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-03 09:53

je bent er dus niet echt veel mee op geschoten? nou veel suc6 enne hopen dat ide nix ergs heb

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-03 10:44

ik weet idd nog nix 100% zeker, behalve dan dat het niet zn hart is of epilpsie, een bloedonderzoek wijst hopelijk meer uit.

ik ben vanmorgen een stukje met hem doort dorp gewandeld, dat vindt ie in t begin altijd soannend en kruipt dan achter me, ben naar het oefenterrein van onze club gelopen(dat stukje loopt hij nomaal 2x per week maar t blijft spannend buiten....) en heb hem daar ff gelongeerd, gewoon alleen aan t hoofdstel, en ben daarna al dravend terug naar de weg, ver voorbij de bossen gegaan, want t stikte va de horzels, als ie draafde had ie er geen last van dus ik heb maar ff een stukje meegerend, toen vond ie t ineens wel stoer zo buiten en leek ie wel een meter groter, maar hij was wel braaf

en ben daarna rustig door t dorp naar huis gestapt en nu staat ie weer op stal

heb nix vreemds aan hem gemerkt, behalve dat ik tijdens het poetsen niet aan zn hoofd kon komen. normaal poets ik hem meestal op stal nu stond ie op de wasplaats(waar ie ook vaak staat dus is er wel aan gewend) en ging hangen toen iki zn hoofd poetste, heb m toen losgemaakt en terwijlik hem vast had zn hoofd gepoetst toen ging t wel en daarna weer vastgezet en was er nix aan de hand.

morgenochtend vroeg(als er geen horzels zijn dus) ga ik hem aan de dubbele longe laten lopen en dan dinsdag&woensdag ook longeren of ff wandelen ofzo, en dan donderdag heb ik les, van de DA mag ik gewoon rijden, alleen niet in mn eentje en moet voor ik erop ga ff longeren.

maar ik vindt t ngsteeds een behoorlijke rotsituatie, en hoop dat ze iets in zn bloed vinden en wat snel te genezen is!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Adelaide71
Berichten: 7528
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-03 12:24

Heel veel sterkte meid, ik hoop voor je dat je snel duidelijkheid krijgt.

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-03 19:43

Ook ik kan het me heel goed voorstellen dat je het niet aandurft om met hem aan het werk te gaan (zeker als je alleen bent)...
Lijkt me ook vreselijk om zo in onzekerheid te zitten. Ik ga voor jullie duimen dat je snel uitsluitsel kan krijgen over wat het is (en dat het niet ernstig is natuurlijk).
Sterkte!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, LufPony en 24 bezoekers