Yeah! Ruiterbewijs is sinds vandaag op zak!

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Yeah! Ruiterbewijs is sinds vandaag op zak!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 23:29

Even een poging tot een kort verslagje Haha!

Vanmorgen was ik rond 06.45 uur op stal om Kasje z'n ontbijtje te geven Gaaaap Hij stond me heel vreemd aan te kijken, snapte er volgens mij niet veel van wat ik op dat tijdstip bij hem te zoeken had *LOL*

Vervolgens met Patricia (Littleghoul, bijrijdster) alle benodigde spulletjes ingeladen en de trailer klaar gemaakt. Kasje rond 8 uur geladen en op weg naar De Glind (in de buurt bij Scherpenzeel).

Om +/- 9 uur waren we op de plaats van bestemming en kon ik Kasje lekker in een grote stal dumpen Haha! Toen wat kennisgemaakt en de groepsindeling doorgenomen en de buitenroute nagefietst, want die wist ik nog niet.

Vervolgens om 10.30 uur begon het theoriegedeelte. Daar was een tijd voor uitgetrokken van 50 minuten, maar met +/- een half uurtje stond ik al buiten. Nou weer wat rondgehobbeld en toen was het tijd voor Patricia om Kasje te zadelen.

Rond 11.30 uur werden we bij het terreingedeelte verwacht. Daar kregen we de mededeling dat alle kandidaten voor het theoriegedeelte waren geslaagd. Jeuj! Die is binnen Haha! Vervolgens begon de eerste groep met het terreingedeelte wat lekker vlotjes en zonder problemen verliep op wat weigeringen voor het springen na.

Ik mocht in de 2e groep terreinrijden. We begonnen met het door een smalle sluis lopen (lees: staanders in oxerstand en dan op hoge stand balken ertussen) Daar moest ik tussendoor en dan in het midden stoppen en beide balken aanraken. Dat was koekie, aangezien het oorspronkelijk met zeil op de grond en dekens over de balken zou horen te zijn. Dit had ik dus ook braaf geoefend met Kasje en die vond dat allemaal prima, dus dit was een eitje.

Daarna moest ik draven en lichtrijden. Vervolgens doorzitten en daarna zonder beugels draven. Daarna weer lichtrijden en wendingen rijden met de teugels in 1 hand. Vervolgens moest iedereen individueel galoperen en daarna in draf op een volte en steeds individueel weggaloperen van de groep. Kasje was superbraaf, hij vond alles wel best Lovers

Hierna was het tijd voor het springen. Er was mij verteld dat je hooguit 2 a 3 sprongetjes moest maken. Nee dus Haha! 3x in draf over een kruisje waar meneer amper z'n benen voor op tilde *LOL* En daarna 3x over een oxer van 60cm in galop. Aangezien ik pas net 2 weekjes geleden begonnen ben met springen vond ik dit laatste toch wel erg spannend Haha!

Maar Kasje sprong netjes aan in galop, was heerlijk terug te rijden en ging soepeltjes over de hindernis heen. Geen idioot hoge sprong, gewoon lekker OK dan! Dus ik was al helemaal blij, want dat was het enige aan het hele ruiterbewijs waar ik wat tegenop zag.

Hierna kregen we de uitslag voor het terreingedeelte: geslaagd! Haha! Die is ook binnen! Dus ik was gekwalificeerd om de buitenroute af te leggen.

Nou ik reed bij de buitenroute als 3e in de rij, wat resulteerde als op 1 na laatste voorop rijden, juist het langste stuk Haha! Hij was superbraaf, zelfs een knalrode grasmaaier met cabine die een rotherrie produceerde interesseerde hem niet. En weliswaar hij liep over de grote gevaarlijke putdeksels heen zonder te schrikken *LOL* Daar willen nog wel eens wat plaagkabouters onder zitten Haha! Toen ik voorop moest ging het ook allemaal goed. Behalve het tempo. Kasje sukkelde wat in een drafje en ik vond het wat traag gaan, krijg ik ook nog eens een gilletje van achteren: 'Kan het iets langzamer? Ik kan het niet bijhouden!' Tsja, dat heb je als je als enige met een paard en de rest kleine pony's mee hebt met ietwat kortere beentjes Haha! En Kasje vond dat tempo juist wel relaxed. Maar het werd dus een nog rustiger drafje Haha!

Ineens kwamen er plaagkabouters onder de witte strepen van het fietspad vandaan *LOL* En meneer drukte zich met z'n schouder ineens van z'n plek. Maar met wat aansporen liep hij al gauw weer netjes in gareel, maar wel met een lekker wakker koppie erop Haha! Al snel relaxte hij weer helemaal en mocht de volgende weer voorop. Toen was het terrein al weer in zicht en zat alles erop. Kortom een lekker ritje die zowel voor Kasje als voor mij wel wat langer had mogen duren Haha!

Daarna waren er nog 2 groepen die naar buiten moesten. In de laatste groep Patricia. Toen alle groepen terug waren was het even wachten. Dus Kasje mocht weer lekker in het stalletje.

Toen was het tijd voor de uitslag. Resultaat: iedereen geslaagd Haha! Toen ik m'n bewijs af mocht halen kreeg ik te horen dat ik maar 2 foutjes in m'n theorie had van de 7 fouten die je mag hebben. Best netjes dus En m'n praktijkgedeelte heb ik met allemaal voldoendes en goed afgelegd OK dan!

Toen was het tijd om naar huis te gaan. Op stal Kasje lekker met een hap lekker op stal gezet, spulletjes uitgeladen en met een grote knuffel en een trots gevoel afscheid genomen. Hij was superbraaf, echt heel erg fijn te rijden. *trots* Haha!

M'n vader heeft een hele hoop op video gezet, dus ik zal van de week even kijken of ik wat stills kan trekken.

Nou dit was het weer Haha! En volgens mij wederom niet geslaagd om er een kort verslagje van te maken *LOL*

Tot de volgende keer

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


obsession

Berichten: 3383
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 23:32

Nou mayo, goed gedaan hoor!
En daar ben je nu al weken zenuwachtig voor geweest! Muts! Zie je nou wel dat je het kan!
Vond het heel leuk trouwens dat je me meteen een smsje stuurde vanmiddag!!!

Nogmaals GEFELIE!!!

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69544
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 23:33

Gefeliciteerd! Die is binnen Lachen

En nu dus de ruiterroutes in de omgeving onveilig maken Haha!. Is het een idee om ergens in september eens bij mij langs te komen voor een strandrit?

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 23:36

Jes, Haha! Tsja... je weet 't nooit met Kasje *LOL* En ik met springen Haha! en tuurlijk stuurde ik je gelijk een smsje, zoals beloofd Haha!

Katja, idd lekker alles onveilig maken *LOL* En dat van het strand klinkt als een goed plan in m'n oortjes Daar zal Kasje ook best voor te porren zijn denk ik zo Haha!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69544
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-03 23:39

Jullie hebben de laatste tijd in elk geval nu behoorlijk wat buitenrij ervaring opgedaan dus dat komt wel goed . We maken wel een afspraak voor het najaar Haha!

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-03 23:40

Absoluut Haha! En daar komt nog meer ervaring bij als het aan mij ligt Haha! Lijkt een plan om een afspraak te maken

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 00:28

Gefeliciteerd! maar t klinkt wel een veel zwaarder examen dan dat ik had van t voorjaar... Maar mooi dat t springen goed is gegaan, zeker omdat je er de zenuwen voor had.

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 07:37

gefeliciteerd!!
netjes hoor!
je moest toch best nogwel veel doen als ik hte vergelijk met mijn examen en het van anderen!
goed gedaan!

Alja

Berichten: 20795
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 09:25

goed zo gefeliciteerd!!!

ALTIJD AL EENS IJSLANDER WILLEN RIJDEN:
http://www.bokt.nl/markt/ad/437352/alti ... len-rijden

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 09:49

Jeetje wat een gedoe zeg! Ik heb het jaren geleden gehaald en toen stelde het echt geen reet voor, nu lijkt het zowaar nog best wat te zijn, goede zaak wel denk ik.
Gefeliciteerd!

Nulla tenaci invia est via

Miss_Petit

Berichten: 5447
Geregistreerd: 20-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 13:05

Hardstikke gefeliciteerd nogmaals Haha!

Anjatjeuh

Berichten: 3598
Geregistreerd: 18-03-03
Woonplaats: Leuven, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 13:25

Gefeliciteerd! OK dan!
Ik heb gisteren mijn a-brevet gedaan,
maar weet pas binnen een maand ofzo mijn uitslag Boos!

quincy

Berichten: 221
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: oost-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 13:56

Ik wist niet dat je voor je a- brevet naar buiten moest! Verward Dat is dan heel erg slecht. Ik ga mn brevet rijden met een pony die heel goed is in dressuur en springen maar buiten verschrikkelijk is. Hellup!

i love quincy 4-ever Lovers superpaardje...

PascalB

Berichten: 1563
Geregistreerd: 06-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-03 14:43

Gefeliciteerd Lachen

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-07-03 19:10

Bedankt voor de felicitaties! Haha!

Tsja, of het echt zwaarder is dan voorheen geen idee. Het was niet makkelijk, maar ook niet echt moeilijk. Maar ben wel blij dat ik er nu vanaf ben *LOL*

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

merelberfe

Berichten: 674
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Eersel

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 06:58

gefeliciteerd!
Ik ga hem ook proberen te halen, tijdens het instructiekamp van ermelo. Hoop dan wel dat Ynskje net zo braaf is als jouw Kasje, Ze houdt nml niet van springen en kan buiten vrij vervelend zijn! hehe. we zien het wel. Maarre.... nogmals gefeliciteerd!

http://www.depaardenverzorger.nl
Voor al uw Paardenverzorgingsartikelen!
NU! Winterdekens v.a. €50!!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 07:45

gefeliciteerd Mayo! Ik wil het eigenlijk ook nog een keer doen, maar ben bang dat dat met Sint Juttemis een keer wordt....

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 13:34

Gefeliciteerd!!! Klinkt idd best moeilijk, dus super dat je het hebt gehaald en dat Kasje zich zo goed heeft gedragen!

Bunbun

Berichten: 1345
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Halle (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 13:56

Gefeliciteerd !!!! De plaagkabouters zullen een goeie dag gehad hebben !!! Haha!


quincy schreef:
Ik wist niet dat je voor je a- brevet naar buiten moest! Verward


Ik heb voor mijn A-brevet niet buiten gereden hoor !!
Eerst theorie en dan in de buitenpiste dressuur en wat hindernissen springen en dat was het...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-03 16:15

Bedankt voor de felicitaties! Lovers

Kasje heeft zich geweldig gedragen en gisteren nog de clinic bij Sjuimpje gelopen, dus vandaag had hij lekker vrij en heeft hij heerlijk welverdiend de hele middag op het land gelopen. En wonder boven wonder kwam hij zowaar in 1x mee toen ik hem op kwam halen! Haha! Dat is anders geweest *LOL*

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

PascalB

Berichten: 1563
Geregistreerd: 06-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 16:40

Wordt het ruiter bewijs nou eigenlijk verplicht binnenkort ?
je hoort zoveel verhalen

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-03 17:07

Geen idee, maar het betreft wel bepaalde ruitergebieden. Waarvan ik er eigenlijk zelf maar 1 weet op te noemen Haha! Een aantal gedeelten op de Veluwe.

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

PascalB

Berichten: 1563
Geregistreerd: 06-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 17:35

Mayo schreef:
Geen idee, maar het betreft wel bepaalde ruitergebieden. Waarvan ik er eigenlijk zelf maar 1 weet op te noemen Haha! Een aantal gedeelten op de Veluwe.


Ik weet dat het op sommige plaatsen verplicht is, maar ik hoor af en toe ook verhalen dat ze het verplicht willen maken.

Ik heb een aantal jaar buitenritten gemaakt zonder op het ruiterbewijs te letten.

Nintu

Berichten: 4304
Geregistreerd: 16-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 17:48

Gefeliciteerd! Haha!

Ik wil hem ook nog halen, maar bij mij op de manege kom het er steeds niet van. Dus ben nog aan het kijken voor een manege in de buurt die het organiseerd Lachen (iemand suggesties?)

Ik weet dat het op alle plaatsen van het GNR (Goois Natuur Reservaat) het verplicht is.

ebbeltje
Berichten: 1472
Geregistreerd: 22-05-03
Woonplaats: heilooooooooo

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-03 17:51

gefeliciteerd!
het is nie zo heel moeilijk he,ik was ook vet zenuwachtig maar ik had ook maar 2 fouten voor me theorie alleen is dat al bijna 2 maanden geleden en ik heb hem nog steeds niet ontvangen Boos! en alle anderen wel majaaa
Lachen

Lovers Sound Lovers
Ik denk altijd goed na, voordat ik iets stoms zeg Haha!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BrechtCarlos, Jessix, larissa96, Lumkea, PowerOfZoef, Yahoo en 21 bezoekers