een extra shet (voor een weekje)

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

een extra shet (voor een weekje)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-03 23:51

Vanavond heeft mijn instructrice haar shet-merrietje gebracht, die komt een weekje logeren terwijl zij op vakantie is. Beestje is pas wat bevangen geweest en er moet dus goed opgelet worden.
Dus, de helft van het schuilstalletje afgetimmerd en een hoekje kaalgegeten weiland afgezet, en Koosje kon komen!
Ze vond het direct helemaal prima hier en heeft Henkie (onze shet) al volledig in haar hart gesloten: zodra hij uit zicht verdwijnt hinnikt ze net zo lang tot hij weer terug komt, terwijl ze onderwijl heftig kopschuddend langs het draad draaft Haha!.
Vanavond laat ging ik nog even kijken en toen stonden ze gebroederlijk (is dat eigenlijk een nederlands woord...? Nerd ) ieder aan hun kant van het stalletje...gezellig toch!
Morgenvroeg komen Miga en Jimmy natuurlijk ook weer buiten, ik ben benieuwd wat die denken van dat kleine ding aan de andere kant van het draadje...

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~


Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-03 10:00

ohoh nog even en je wilt d'r houden Haha! kunnen de shets niet samen?

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-03 10:05

hahaha Lachen dat is leuk! Fijn dat ze goed met elkaar opkunnen schieten

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-03 22:53

Ja, Henkie wil haar iig houden, en ik vind het ook een errug leuk ding! Is een stamboekmerritje, een vosje met wat wit, vrij smal, een onwijs lief koppie...en heftig! Madammeke weet precies wat ze wil.
De shets kunnen in principe wel samen, maar het probleem is dat Koosje dus net bevangen is geweest. Die heeft dus maar een ieniemienie-beetje gras nodig, terwijl Henkie met zijn slechte gebit overal mag komen waar de 'grote' pony's ook komen.

Nog even verslag van de grote kennismaking vanmorgen: Amiga had halverwege het land al in de gaten dat er iets vreemds stond (ze kunnen van de stal niet op het weiland kijken). Ze ging zich groot maken en in een soort passage draven en ik liep een beetje mee. Na een paar ferme rukken aan het touw en een schreeuw was ik weer in beeld. Dus, het land in en haar eerst maar even vastgehouden. De twee merries gingen snuffelen over het draad heen, verder was er niet zo veel aan de hand dus ik heb Miga maar los gedaan. Nou, toen gingen ze steeds snuffelen, met een voorbeen staan en gillen. Heerlijk toch, die meiden.....Ik heb er even naar staan kijken maar er gebeurde verder vrij weinig. Jimmy brak intussen ongeveer de stal af, dus toen heb ik die maar opgehaald. Die zag je echt kijken van: 'als dat Miga is, en dat is Henkie, wat is dát dan voor beest?'. Maar het duurde maar even of Miga en Jim gingen vechten over wie er bij Koosje mocht om te snuffelen. Jim door achteruit te lopen richting Amiga (dreigen te trappen) Amiga door te steigeren, en echt recht omhoog, zoals ze dat kan....('zie je wel hoe groot ik ben!'). Dat ging dus niet helemaal goed, op een gegeven moment steigerde Miga voor de zoveelste keer, draaide, en kwam met één voorbeen in het tussendraadje terecht....(een draadje met prikpaaltjes die Koosje haar kleine stukje afbakende). Nou, dat was van dat draad dat niet direct breekt. De prikbpaaltjes braken wel af, en aan de andere kant van het land was Miga (die natuurlijk direct aan de haal ging) het draad ook kwijt.
Ik heb zo snel ik kon Koosje gevangen en op stal gezet (en die ging daar tekeer...niet te zuinig, was net een groot paard aan het geluid te horen, ze kwam alleen nauwelijks met haar hoofd boven de onderdeur uit.... Lachen )

Toen heb ik maar een stevigere omheinig geplaatst met echte palen en band(zie je het al voor je, Rieja in de regen met een grondboor aan de gang...grr), en de grote pony's achterin opgesloten. Zo konden ze alleen niet bij de waterbak, maar dat was dan pech voor ze....
Uiteindelijk kon ik een blije Koosje terug halen, die alleen een schrammetje over haar schattige neusje had opgelopen op stal....gelukkig was Henkie wel in de buurt, en de shets waren weldra weer rustig. Die twee andere lummels hebben nog een tijdje langs het draad gedraafd en geprobeerd onder hun draadje door te graven, zonder succes gelukkig. Ze konden nu de indringster nog wel goed zien, maar er niet meer bij komen! (zit zo'n 15 meter tussen)

Toen heeft Jim onze vakkundige sloper vanavond nog even het volledige weidehek neergehaald (zodat ik wéér in de regen met de afrastering aan de gang kon.... Frusty deze maal gelukkig bijgestaan door vaderlief ), dus de chaos was wel compleet vandaag....we hebben de boel lekker onder controle
Morgen hernieuwde poging 'grote kennismaking'!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aal, ARCTN, Art_Ificious, Blacky94, Elmo1987, femkepien, Iris_Casper, Kabayo, kking, M_ontana, pairadice, pientjuhlove, Ravenna31, riannhuh, SanTi4ever, XladyX, Zam en 49 bezoekers