wat wel en wat niet?

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
merle

Berichten: 460
Geregistreerd: 16-09-02
Woonplaats: joure

wat wel en wat niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-03 10:51

wat moet een verzorgster van jullie paarden wel en niet doen?

iedereen heeft zo zijn eisen..........

vertel ze hier

*FlEuRtJe*


Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:02

Ze moet absoluut wel de nodige aandacht en tijd in mijn paard steken.
Ze moet met mijn paard klikken en haar goed de baas kunnen, maar ook lekker met haar kunnen tutten *hoe penny achtig het ook klinkt* Par is nou eenmaal een knuffeldier. Lovers

Ze moet absoluut niet achter mijn rug om met mijn paard gaan kl***en.
Je hoort zoveel verhalen dat ik niet zeker wist of ik wel een verzorgmeisje wou.
IK wil bv niet dat er al door anderen gereden wordt op mijn paard, en al zeker niet zonder dat ik erbij ben.
Zou ik viavia te horen krijgen dat ze er toch opgestapt zou zijn, al is het maar om te stappen zou ze de grootste ruzie krijgen.

Maar ik heb een leuke verzorgmeis dus ik maak me daar eigenlijk geen zorgen *meer* over.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:10

Ik wil geen verzorgster. Ik wil het allemaal lekker zelf doen, daar heb ik immers een paard voor...

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

eeyore

Berichten: 428
Geregistreerd: 07-05-03
Woonplaats: Nieuwehorne

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 12:56

Wij hebben twee verzorgsters voor onze paarden en laten ze aardig vrij (vind ik). Ze bepalen zelf hoelang ze rijden enz.. Het zijn volwassen dames en weten heel goed wat wel en wat niet kan.

Als ze er zijn voor het rijden natuurlijk een goede poetsbeurt, waar ze dan ook ruim de tijd voor nemen. Het rijden moet met rust gebeuren, maar als het paard het verdient mogen ze natuurlijk optreden. We verwachten wel dat de paarden dan ook een schouderklopje compiment krijgen als ze iets goed doen. Na het rijden paard droogstappen, verzorgen en weer buiten of op stal zetten.

Klusjes hoeven ze verder niet te doen. Boxen worden gemest, alleen wat biks geven na het rijden.

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 13:06

Een verzorgster moet kunnen luisteren en beseffen wie de baas is en het zo doen als de baas het wil.
Zelf vind ik gewoon aandacht geven aan paard, eerlijk tegenover het paard zijn, ook zaken als verzorging van het tuig uit zichzelf goed doen, gewoon een kloontje van de eigenaar wezen.

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 13:17

Vorig jaar heeft iemand Dribbel verzorgt toen ik op vakantie was en daarna ging ze af en toe mee.
Toen ik op vakantie was mocht ze met hem wandelen (hij was niet ingereden en daarbij was ze er ook te groot voor) zolang ze wilde en waar heen ze wilde. Wel ging ze meestal samen met Ineke2 mee van Levi.
Ik weet niet of ik moeilijk was Haha! Heb gewoon gezegt wat wel en niet mocht.. Tja, wat niet mocht was vriendinnen meenemen, en dribs pesten Haha!

Nu wil ik geen verzorgster meer, heb tijd genoeg en vind het veelste leuk om allemaal zelf te doen. Daarbij vind ik het moeilijk een ander met mijn pony bezig te zien. (Vond ik vorig jaar bij Dribs ook al zo erg, ookal wist ik dat manon - realmaantje op bokt - gewoon super voor hem zorgde.. )

joyce B

Berichten: 14808
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 15:37

Wat ik wil van een verzorgster is: Goed voor mijn pony zorgen dus zoveel mogelijk buiten laten in de winter, goed poetsen en controleren op wondjes, mok e.d. (waarschuwen en insmeren natuurlijk), voeren wat ik vraag, goed losstappen en uitstappen en tijdens het rijden goed opletten hoe de pony zich voelt en of hij het aankan (chronische bronchitus en gevoelige hoeven). Zich houden aan afspraken, enthousiast zijn en dat het klikt met mij en de pony. Daarnaast gewoon doen wat ik ook moet doen wat betreft werk eromheen en wat ik voor hun doe... In overleg is dan heel veel mogelijk en als het vertrouwd is en het goed gaat, dan mogen ze met rijden ook zelf weten wat ze doen...

lizzytje
Berichten: 273
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 22:35

ik ben zelf een verzorgster, dus ik ga maar vertellen wat ik allemaal wel/niet mag doen: uhhhh, ik mag zelf weten wanneer ik kom/ wat ik doe, ik heb geen vaste dagen en als ik een keer twee weken niet kan wegens omstandigheden is dat geen probleem en hoef ik ook niet te bellen ofzo, ik heb zelf de sleutel van het hek (logisch eigenlijk) en als ik daar kom ga ik doen waar ik zin in heb eigenlijk, ik ga eerst poetsen meestal, dan rijden/mannen/voltigeren/wandelen/longeren og gewoon helemaal niks doen. ik hoef niet de wei schoon te maken (doe ik trouwens wel iegenlijk, vind ik wel zo netjes) ik hoef niet te mesten, ik mag rijden wanneer en hoelang ik wil, en of dat zonder zadel/met zadel achterstevoren ofzo is, maakt niet uit. ik heb het dus best heel goed getroffen, want ik moet niks maar ik mag alles, en het is een beetje mijn eigen pony, dus ik vind het daar echt super vet en ik wil er nooit meer weg!!!!!!1

DunjaR
Berichten: 3404
Geregistreerd: 12-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 22:39

Dat mijn paard er schoon bijstaat( schone stal bedoel ik dan ) verantwoordelijk met mijn paard omgaan en eerlijk zijn dus dat ik geen dingen via via hoor maar ik heb een verzorger die tevens mijn vriendin is en dat werkt prima heel veel comminicatie werkt perfect!!

en vooral goed zijn voor mijn paard dat vind ik het belangrijkst!!!

sterre76
Berichten: 10
Geregistreerd: 10-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 22:57

Als ik ooit een verzorgster zou willen, zou ik van haar verwachten dat ze mijn paard net zoveel aandacht geeft als ik. En net als ik ervoor zorgt dat hij in de winter minstens vier uur buiten komt.
Oh ja en zuinig met mijn spullen zijn en geen dingen doe waarvan ze weet dat ik dat niet wil. Eigenlijk een kloon van mezelf Schijnheilig

Dennis

Berichten: 28807
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-03 09:22

Tja, mocht ik ooit een verzorgster hebben dan wil ik gewoon dat het op mijn manier gaat. En dat met mijn pony en mijn spullen voorzichtig en verantwoordelijk om word gegaan. Maar voorlopig wil ik nog geen verzorgster. Wel is er een meisje wat Dennis wel eens een keer rijd. Dat meisje is een stuk kleiner dan ik en kan toch pittig rijden. Dat vind ik af en toe gewoon leuk voor Dennis omdat ik er toch te lang voor ben.
Zelf heb ik met Dennis toen ik hem nog verzorgde alles gedaan. Toen ik hem kocht is er erg weinig veranderd. Alleen dat ik alles betaal nu.

Benno: dressuur M+13, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+13, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

merle

Berichten: 460
Geregistreerd: 16-09-02
Woonplaats: joure

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-03 18:07

zo zeg lizzytje jij hebt het echt getroffen joh!

*FlEuRtJe*

lizzytje
Berichten: 273
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-03 18:08

ja Haha! ik ben echt superblij! ik heb gewoon enorm geluk gehad, ik had eerst een verzorgpaard, en daar mocht ik alleen mesten en veoren, en verder niet , maar nu ben ik dolgelukkig Lovers

Donja

Berichten: 5263
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Garijp

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-03 18:42

Wat ze wel moeten doen: serieus zijn!! dat vind ik het belangrijkst.
Verzorgen van een (mijn) paard of pony betekent niet dat ze alleen hoeven te komen om te rijden. Bij de verzorging komt veel meer kijken, het mesten hoeft natuurlijk niet elke keer, maar het paard aandacht geven, poetsen, als een individu behandelen, dat vind ik erg belangrijk!!

De verzorgsters die ik nu heb, ik kan als beste voorbeeld marjan even nemen. Zij kwam bij ons om een verzorgpaard vragen. Ik had toen net een nieuwe merrie, die een gebrek had aan haar voorbeen, dus die zowieso het eerste jaar niet gereden kon worden. Marjan kon kiezen uit die merrie, of eentje waar ze wel op kon rijden. Zij ging voor de eerste.
Marjan komt zo vaak ze kan, als het drukker is met school komt ze vaak doordeweeks niet, maar in het weekend wel. Zij mest uit, helpt ook met inrijden van andere paarden, mag veel. Ze rijd nu haar verzorgmerrie wel, sinds een tijd gaat dat goed en het gaat steeds beter. De merrie is gek op marjan en andersom! Ze besteeds uren aan het geven van aandacht aan "haar"paard, kan met haar lezen en schrijven, etc..

Marjan is zo serieus, als ik een keer wegmoet (vorig jaar had mijn vader een weekendje geregeld voor zijn verjaardag..) dan durf ik de gehele stal in haar handen achter te laten!!

Ik hoop dat ik het zo een beetje heb kunnen uitleggen...

Donja, mijn maatje, 23 mei 1983 - 7 november 2008
Ons dierenpension http://www.dierenpensionloge.nl
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Soph12

Berichten: 4076
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-03 20:51

vraag et aan de eigenaar dat is namelijk altijd anders

Mijn lieve Rikje heeft een nieuw baasje...

merle

Berichten: 460
Geregistreerd: 16-09-02
Woonplaats: joure

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-03 21:48

nou donja

zo iemand als marjan verdiend het dan echt.....als je van die kinderen hebt die alleen willen rijden verdienen het gewoon niet!
paard heeft respect voor jouw en jij................... respect voor hem

*FlEuRtJe*

Nique

Berichten: 601
Geregistreerd: 17-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-03 22:13

Ik wilde eigenlijk nooit een ander mijn paard laten poetsen. Wat een onzin, dacht ik...dat hoort toch gewoon bij het rijden! Maar het meisje dat hem nu doet vroeg of ze hem er eens vaker uit mocht halen en dat leek me eigenlijk wel zo fijn voor hem. Hij staat n.l. op een manege waardoor hij 22 uur per dag anders op stal staat. Inmiddels is ze hem ook gaan poetsen en ik moet eerlijkheidhalve zeggen dat mijn paard nog nooit zo heeft staan glimmen als nu! On topic dus; Ik ben heel blij dat ze dagelijks poetst, knuffeld, extra aandacht dus en daarnaast wandeld of eens extra in de buitenbak los gooit! Voor de vorm haal ik er wel altijd nog een borstel overheen voor ik ga rijden want tsja...dat went nou eenmaal moeilijk af. Gelukkig valt er na het rijden altijd wel genoeg te poetsen!

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 09:17

We hebben wel eens verzorgsters gehad, maar die hebben we weggestuurd omdat ze dingen deden die wij niet graag zien.
maar hier zijn mijn eisen, ook al komt er geen verzorger meer als het aan mij ligt.
-niet alleen om het rijden geven maar ook de verzorging
-weten hoe je een paard moet behandelen als het niet luistert of bang is
-wel een beetje kunnen rijden
-niet elke keer iemand mee nemen want daar word je best wel strontziek van
-een band opbouwen met het paard, als het na een tijd nog niet met het paard klikt zal ik haar ook laten weten dat ze beter kan stoppen
-en ook andere vormen van beweging geven kennen, dus niet alleen rijden, maar ook longeren en mennen (kan ik ze wel leren als het nodug is) en ook gewoon eens een dagje laten staan.

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 13:19

ALS ik een verzorg(st)er zou hebben moest hij/zij:
- paard genoeg aandacht geven
- zich aan de afgesproken dagen houden
- eerlijk met het paard omgaan
- een beetje verantwoord rijden
- ook komen met slecht weer Lachen

En nog veel meer dingen maar dit was wat even zo snel in mij op kwam...

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

Mariekje

Berichten: 747
Geregistreerd: 28-05-03
Woonplaats: onbekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 14:48

Feetje schreef:
ALS ik een verzorg(st)er zou hebben moest hij/zij:
- paard genoeg aandacht geven
- zich aan de afgesproken dagen houden
- eerlijk met het paard omgaan
- een beetje verantwoord rijden
- ook komen met slecht weer Lachen

En nog veel meer dingen maar dit was wat even zo snel in mij op kwam...


Hier ben ik het zeker mee eens. Ik heb een verzorgster en ik heb haar gekozen, omdat het onwijs goed klikte met Olivia(Ze houdt echt van haar en geeft heel veel Olivia, dat vind ik belangrijk), omdat ze altijd kan(ook al regent het dus), omdat ze goed rijdt en ook verantwoord om gaat met Olivia en omdat ze haar ook zeker genoeg aandacht geeft. Ze kan bijvoorbeeld ook uren bezig zijn met vlechten of iets dergelijks. Ze helpt mee met het tuig invetten, opruimen etc etc. Ik ben dus heel blij met mijn verzorgster! Haha!


mirkip

Berichten: 6392
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: (Oost) Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 15:18

sterre76 schreef:
zou ik van haar verwachten dat ze mijn paard net zoveel aandacht geeft als ik.


whaha toen ik deze zin las dacht ik dat de verzorgen haarzelf evenveel aandacht moest geven als het paard!!! whahaha dacht al!!
maar toen las ik verder en snapte ik de zin!
nou ik ben zelf verzorgertje en ik mag alles en moet niks!!! echt zwaar relax! ik mag dus ook achterstevoren op mijn paard gaan zitten, een tentje in de wei zetten en er gaan slapen, vrienden meenemen, alles wel dus!

Nique

Berichten: 601
Geregistreerd: 17-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-03 17:52

Suleika, dat alles mogen en niets moeten is volgens mij ook de enige manier om je werkelijk aan een paard te kunnen binden. En dat is toch wat je nodig hebt als drijfveer om een andermans paard te verzorgen..een binding! Enne..daarnaast inderdaad HEEL VEEL AANDACHT aan de eigenaresse van je paard, haha!!!
Ik zou er helemaal eng van worden als ik ook maar de helft van de aandacht zal krijgen die mijn paard van onze verzorgster krijgt!

Eilandje

Berichten: 2554
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-03 11:02

Ik rijd sinds kort ook een paard van iemand anders, & ik mag eigenlijk doen wat ik wil. In de bak rijden, buitenrijden,... & Gisteren heb ik bijv niet gereden maar heb ik wat grondwerk gedaan & gelongeerd... Maar aangezien dat paard bij de eigenaars aan huis staat, ga ik daar natuurlijk niet zomaar heen zonder dat ze van mijn komst op de hoogte zijn, maar wordt dat per mail afgesproken & vertel ik op voorhand wat ik van plan ben te doen. Ik ga enkel tijdens de week, omdat er dan wat minder met hem gewerkt werd door de eigenaars, tijdens het weekend is hij helemaal van hen Lachen Er is mij 'als tegenprestatie' enkel gevraagd om bijv 's mee te gaan helpen op keuringen enzo, & tuurlijk wil ik dat!

Dus wat mag ik wel & wat mag ik niet? Ik mag eigenlijk héél veel. Nu ja, ik ben al wat ouder (24) & heb ook een eigen pony, dus ik ben wel te vertrouwen hoor Knipoog Enkel alleen gaan buitenrijden hebben ze voorlopig liever niet, maar dan gaat de eigenaar mee met de fiets, & binnenkort mijn vriendje, dus dan kan het wel. Tja, vind ik maar normaal, ikzelf zou ook niet iemand anders zomaar alleen met mijn pony de bossen laten ingaan. De eigenaars zijn echt super & ik soms heb ik zoiets van... niet teveel van hun tijd inpikken, want als ik iets met hun paard ga doen zijn ze altijd heel geïnteresseerd & komen ze kijken, & zijn ze er dus even lang mee bezig geweest als wanneer ze hem zelf zouden doen Lachen

merle

Berichten: 460
Geregistreerd: 16-09-02
Woonplaats: joure

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-03 18:04

als je ouder bent mag je natuurlijk heel veel meer............... dat is vertrouwder en heb je weer meer in te brengen!

*FlEuRtJe*

Escha

Berichten: 18779
Geregistreerd: 17-09-02
Woonplaats: Londen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-03 18:50

Ja maar Sommige oudere ruiters zitten minder lang op paardrijden dan jongere ruiters.
Een goed eleeftijd om te verzorgen zou 12,13,14 jaar om te beginnen ofzo.


Groetjes Edda

          You are the only one I love and you got ripped out of my life...


  Wie is er online

  Gebruikers op dit forum: Quilfa, Vagabondo en 10 bezoekers