Buitenritje werd een dagtocht *Lang*

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Buitenritje werd een dagtocht *Lang*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-03 23:07

Wel, vanmiddag hadden wij (Leon/Snowdon en ik) besloten om een buitenrit te maken en richting de polders voor Kampen te gaan. Daar waren we nog nooit geweest, en dat zag er wel interessant uit. Dus om 1 uur stond Leon met zijn fietsje voor de deur en naar stal gefietst, daar de paardjes opgevist en begonnen met poetsen en opzadelen. Ik was zoals gewoonlijk zeer snel gedaan, en moest dus erg lang wachten op Leon eer hij Snowdon helemaal schoongepoetst had en opgezadeld enzo. *En dan zeggen ze dat dames je laten wachten * Dus ik verveelde me en mocht even op het paard van een stalgenoot Hyquitos, een enorm groot beest (1.70 ofzo), maar wel erg lief, dus daar een beetje mee gestapt en gedraafd, dat was wel erg wennen, zo'n schommelpaard, en de draf was helemaal een cultuurshock, maar hij was lief en deed z'n best, dus t was wel leuk.

Toen na 3 kwartier nadat wij gearriveerd waren was Leon klaar met zadel opleggen enzo en ben ik op Amanda geklommen en konden we op pad. We reden weg om 14.15. Toen we op de polderweg richting de wat drukkere autoweg reden werden we steeds gepasseerd door troepen wielrenners die en oefenwedstrijdje ofzo deden. Dus hebben wij maar aan de verkeerde kant van de weg gereden, alles ging goed, paardjes vonden de vele voorbijrazende auto's niet eng, en waren gewoon lekker cool. Na een tijd kwamen we bij de brug, richting Kampen, die stond open dus gewacht tot dat ding weer neer was en de meeste auto's eroverheen waren. Toen wilden wij eroverheen, maar op t fietspadgedeelte was er een soort houtbodem aangelegd en dat was toch eens eng Lips are sealed Dus na bijna op de weg gesprongen en gedouwd te zijn even terug gestapt, en later tussen de auto's ingevoegd en in draf de brug overgestoken. Daar hadden ze wel veel aanmoediging bij nodig, maar uiteindelijk waren ze wel braaf.

Dus daarna weer een tijd langs de drukke autoweg gereden, t ging allemaal best, totdat we langs een vijvertje kwamen waar een mannetje aan het vissen weas, en hij zat onder een soort megaparaplu tegen de zon. Dat was toch enorm gevaarlijk volgens onze beesten, dus besloten zij om nog gevaarlijker te gaan doen Snowdon liep voorop, en ik met Amanda er iets naast/achter, hij schrok en wilde weg, waardoor hij mij bijna op de weg duwde, toen dat dus gebeurde was Amanda ook bezig met schrikken, en wilde ook weg, dus wij half op de weg, auto's in de rem, ik weer terug naar de berm waar we zaten en Leon stoof de andere kant op, waardoor een automobiliste heel bang werd en ook op t fietspad ging staan. *Jaja, wij zijn op pad! Haha!* Dus toen stonden we daar een tijdje, te wachten tot de opstopping een beetje weg was, en proberen om door te gaan, toen reed ik nog een keer langs die paraplugeval, maar op t laatste moment was dat toch erg eng. Tegelijk had Snowdon trubbels omdat hij naar Amanda wilde, maar t was te druk om over te steken, en toen kon ik een gaatje vinden om naar de overkant te gaan, en toen waren ze braaf.

Vervolgens de polders ingegaan, en heel erg lang en heel erg ver gereden, hier waren weinig enge dingen dus konden we veel genieten van de mooie omgeving en het warme weer. Maar op den duur werd het toch wel een erg lange rit, en besloten we eens te kijken hoe we weer terug moesten, we hadden geen zin om over dezelfde brug weer terug te gaan omdat we dan weer dezelfde weg terug moesten volgen en dat is saai. Dus gingen we verder richting Elburg en daar de brug over. Uiteindelijk passeerden we een klein gehucht, Noorderbroek ofzo Verward En daar op de informatiekaart gekeken, en we konden langs de wat grotere polderweg richting kampen of door de polder langs het water richting Elburg, dus wij besloten om langs het water te gaan. Dit duurde dus eigenlijk best wel lang, en raakten we aardig vermoeid. Na een hele tijd kwamen we eindelijk bij Elburg, maar daar heb je ook allerlei enge dingen zoals een waterzuiveringsinstallatie, fietssluisjes, boten en weet ik wat nog meer, dus best wel gespannen paardjes, maar ze waren wel cool.

Toen nog even bij het tankstation gepauzeerd voor wat te drinken te halen en weer terug richting Dronten, een paar keer gewandeld met de paardjes, tja als je niet meer lekker zit wat moet je dan? En uiteindelijk de weg ingegaan waar de stalhouderij zit, die zit echter aan het andere uiteinde dus dat duurde ook erg lang. Toen om kwart voor 9 werden we gebeld door de stalhouder waar we nu eigenlijk bleven, wij antwoordden dat we er zo aankwamen, en inderdaad we arriveerden om 21.00 uur. Pff, wat een buitenritje van een zeven uur. Paardjes afgespoten en even laten rollen en wij uitgeput weer op de fiets naar de snackbar want we hadden honger Vork Maar alles was dicht dus poffertjes gegeten bij Leon die hij nog had liggen, filmpje gekeken en weer terug naar huis gefietst om dit verslagje op bokt te zetten. T was erg leuk, maar ook erg vermoeiend Gaaaap en ik weet nu dat ik de volgende keer iets beter voorbereid moet vertrekken.


Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 08:56

Als jullie al vermoeid waren, hoe moet het dan voor de paarden geweest zijn?
Hebben zij OOK iets te drinken gekregen?
En onderweg mogen snacken?
Zeven uur zonder eten/drinken lijkt me heel erg voor een paard.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-06-03 11:13

We hadden inderdaad iets beter voorbereid moeten vertrekken, dat ben ik met je eens. Paarden hebben halverwege allebei een emmer water gekregen (gejat van de schaapjes Bloos ) We hebben 4 keer kort gepauzeerd, en toen mochten de paarden even grazen. Paarden waren wel vermoeid, maar als je nog niet thuis bent, moet je wel verder gaan. Ik heb me inderdaad op de lengte verkeken.

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 11:35

Omdat ik zoiets dus ook al heb meegemaakt, heb ik een topografiscche kaart van de omgeving rond de stal aangeschaft.
Gewoon te halen bij de scouts/trekking/kampeerwinkel, als je wilt plastificeren ze die ook voor je, wat wel handig is voor op stal.

En als je helemaal voorbereid op pad wilt gaan: een curvimetertje kopen. (kampeer of scoutswinkel)
Is een klein handig dingetje met een wieltje waarmee je op de kaart de route die je wilt volgen traceert en dat ding verteld je dan hoeveel km die route is...dus geen misvattingen over de afstand meer.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-06-03 11:39

Die kaarten van de omgeving wil ik dus ook gaan kopen, vooral omdat we niet zo bekend zijn in de omgeving. Een curvimetertje had ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me ook wel een handig dingetje, zal ik zeker eens naar kijken.

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 12:00

OK, Maya,
uit je eerste bericht had ik dat niet zo begrepen.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Diana_Mabel

Berichten: 6871
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 12:52

Jemig wat een eind zeg, logisch dat ze ongerust waren op stal, leif datze even belde.

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-03 19:14

en inderdaad een lang verhaal om te lezen maar wel leuk! Ik vind een ritje van 3 uur al lang!

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

snowdon

Berichten: 26222
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 11:36

Ja, Snowdon was helemaal van de kaart tijdens de rit, alles was eng die dag! En raar maar waar, maar Snowdon had nog energie op t einde Lachen Het water van de schaapjes luste ie ook wel en moest dus het goede voorbeeld geven aan Amanda die eerst niet wilde drinken! Maya en ik hebben ook nog wat afkoeling gekregen dankzij een klein watergevechtje Tong uitsteken

Maar naast het feit dat er meerdere auto's met piepende remmen tot stilstyand kwamen dankzij ons, kwam de grootste schrik later pas... Halverwege de rit begon Snowdon moeilijk te doen, ik snapte er niets van, hij moest eens niet zo stom doen. Later keek ik naar zn hoeven, bleke er een steen van 3 cm doorsnede ingekropen te zitten!!! Jasses! Gelukkig had Maya een hoevenkrabber bij en liep Snow daarna gewoon goed, had er niet aan moeten denken als ie kreupel was blijven lopen....

jilleroo

Berichten: 5616
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 11:44

kon je vast oefenen voor volgend jaar he???
moet je ook 8 uur onderweg zijn... whahahaa


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

Kytha

Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:19

wow, 7 uur onderweg, geen last van spierpijn?? Knipoog
Leuk verslag!

Wie steeds achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 13:22

Ow ja, daar had ik t toen nog over, en hij zei dat die ritten niet zo lang zouden duren, meer richting de 4 uur. En een normaal ritje voor ons duurt al 3 uur dus dat is niets. Haha! En dat watergevechtje, t water was eigenlijk wel lekker, t smaakte naar gras en nog wat, en Leon durfde er niet van te drinken omdat er beestjes in zouden zitten Verward Najaaa... Haha!
En die steen Scheve mond Zo zie je maar weer, t is altijd handig een zakmes en hoevenkrabber mee te slepen, t was al ruim 2 jaar geleden dat ik die gebruikt heb onderweg.

snowdon

Berichten: 26222
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:22

ik had de volgende dag geen last van spierpijn Lachen Alleen tijdens de rit op t eind ging mijn lange chaps irriteren waar ze ophielden... en voelde ik mn kont en bovenbenen wel n beetje Haha!

snowdon

Berichten: 26222
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:23

Maya schreef:
Ow ja, daar had ik t toen nog over, en hij zei dat die ritten niet zo lang zouden duren, meer richting de 4 uur. En een normaal ritje voor ons duurt al 3 uur dus dat is niets. Haha!

heb niets over uren gezegd Verward alleen over km's Lachen

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 13:32

Jij hebt het wel daarover gehad Tong uitsteken Ben niet gek hoor.
Mazzelmeid, spierpijn heb ik ja, fietsen en lopen gaat allemaal wat minder, ben wel erg verbrand in nek dus die doet ook zeer, en gister nog een woeste bosmenrit meegemaakt, dus ik heb nu ook last van mijn rug, jaja ik ga weer eens paardrijden Haha! Maar t was wel leuk achteraf

snowdon

Berichten: 26222
Geregistreerd: 07-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:32

Maya schreef:
Mazzelmeid, spierpijn heb ik ja, fietsen en lopen gaat allemaal wat minder, ben wel erg verbrand in nek dus die doet ook zeer, en gister nog een woeste bosmenrit meegemaakt, dus ik heb nu ook last van mijn rug, jaja ik ga weer eens paardrijden Haha! Maar t was wel leuk achteraf


Ach gut ach gossie *LOL*

xtostarlight

Berichten: 9229
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 15:41

echt gaaf zo lang!!!
wil ik ook, maar van niemand die ik ken zou het paard het zo lang uithouden, en alleen zo lang weg gaan lijkt me ook niet echt een idee. mijn 'record' is iets van 4.5 uur of zo.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 2bizzy, Cookie222, Fair, jesvoltige, Keell94, Kiannah, kirsten4, lideli, MarliesR, merixx, paardje87, xdaniqueee en 33 bezoekers