Gister les

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-01 09:34

Ik merk dat IJsco de afgelopen twee weken met les veel stijver is en meer moeite met de oefeningen heeft dan anders. Ze wil wel, maar we moeten allebei behoorlijk ons best doen. Ik heb ook net 2 weken terug ontdekt dat ze al 15 is in plaats van 9 dus misschien dat ik onbewust meer rekening met haar ga houden.
Voordat ze bij mij kwam had ze een jaar op de wei gestaan en verder niets gedaan. Ik heb haar conditie opgebouwd en we zijn langzaamaan gaan dressuren en af en toe springen. We rijden ongeveer 3 keer in de week.
Gister hebben we de paarden naar de manege gebracht waar ik lekker wilde trainen maar eigenlijk geef ik haar liever een tijdje vakantie. Ze heeft even een dipje lijkt het. Meer mensen die dit wel eens aan hun paard merken?

Verder heeft mijn vader voor het eerst in zijn leven op het paard gezeten, op IJsco in dit geval, hij vond het heel erg schommelen maar vond het wel erg leuk dat hij het eens mocht proberen! Er waren veel mensen bij de les dus toen hij erop zat voelde hij zich een beetje bekeken en fluisterde tegen mij dat hij het gevoel had dat hij een ritje maakte bij Ponypark Slagharen... *LOL*


Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-01 11:50

Hoi Cody!
Was hij stijver, of minder actief? Trouwens 15 jaar valt best nog wel mee hoor, ik ken paarden die in de sport nog erg actief zijn op die leeftijd, M-springen bijv.
Hoe lang heb je het gevoel dat hij stijver is? Zijn conditie is wel goed? Of juist minder misschien...
Wie weet dat het nu op de manege beter gaat, ik zou als ik jou was nog even op dezelfde voet doorgaan, en het een weekje aanzien.
Veel plezier op de manege, en ik wou dat ik mijn vader zo ver kreeg Cool !

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-01 12:14

Ja ik weet het niet, ze is wel actief, loopt goed door, maar stelling is prut, nageeflijkheid ook. Als ik schouder binnenwaarts of buitenwaarts doe heeft ze er gewoon meer moeite mee dan anders.

Ik heb natuurlijk het afgelopen jaar veel met haar gedaan, ze heeft veel geleerd en ik heb het idee dat ze nu een beetje 'op' is.
Ze heeft jarenlang alleen een paar keer per maand een buitenritje voor (beginnende) recreatieruiters gelopen, was nog nooit in een rijbak geweest, snapte absoluut niet wat de bedoeling was, en nu gehoorzaamt ze eigenlijk heel goed en ze heeft zo ontzettend veel geleerd!!!
Ze heeft een super conditie gekregen en loopt veel actiever dan in het begin en ze vindt het ook leuk, maar het gaat gewoon even wat minder lekker.
Moeilijk uit te leggen is dat, het is meer een gevoel dan dat ik er echt aanwijsbare redenen voor heb.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-01 14:06

Het lijkt wel of ze gewoon wat stijf is, maar dat ze gewoon óp is? Ik krijg niet het idee dat het zo is, tenminste dan zou ze ook die energie niet hebben, niet voorwaarts zijn toch?
Een dipje kan best, maar het lijkt eerder op een beetje kou op de spieren of zo. Kijk het een weekje aan, eventueel vraag je je instructeur wat hij denkt? Gewoon heel uitgebreid uitleggen wat er slecht maar ook wat goed gaat op het moment, en misschien weet hij wel wat het is?
Groetjes, Dorine.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-01 16:49

Vandaag weer gereden: ze staan dus sinds gister op de manege, lekker samen in de paddock en in de wei, het rijden ging wel lekker, met springen werd ze superenthousiast dus 'op' is ze denk ik ook niet. Misschien moet ik wat minder intensief dressuren en wat meer afwisseling (buitenritje, wandelen, af en toe een sprongetje) en de hitte zal ook wel meespelen.

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-01 22:58

IJsco gaat zich naar haar leeftijd gedragen, je had het haar nooit moeten vertellen Haha!
Nee geintje, ik denk dat het gewoon een dipje was ofzo. Als ik jou was zou ik gewoon de komende weken nog lekker met haar bezig gaan, want als ze terug gaat, kan ze nog genoeg vakantie vieren toch? Ik had tenminste van je begrepen dat zij niet zoveel met haar doen.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-07-01 08:06

Ja dat is ook zo, als ik haar eind augustus terugbreng staat ze waarschijnlijk tot mei in de wei te niksen, dan begint het seizoen pas weer.
Ik hoop voor IJsco dat ze dit seizoen (september en oktober) haar nog eens meenemen op buitenrit want ze vindt het nu wel leuk om er 'uit' te zijn.

xyzutu2

Berichten: 6724
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-01 09:09

Dat je pony op is klinkt wel heel erg ernstig!! Knipoog Waarschijnlijk wil ze gewoon iets meer afwisseling en vind ze het dressuren af en toe wat saai worden. Met onze Black had ik hetzelfde probleem met het werken aan de lange teugel. Op een gegeven moment was hij niet meer vooruit te branden, kon hij geen voltes meer maken enzovoorts. Ik heb dat toen een maand in de vrieskast gezet en ben sinds kort weer begonnen maar dan met veel meer afwisseling erin. Dus tijdens het dressuren eventjes een klein buitenritje maken, schouderbinnenwaarts en buitenwaarts + het wijken aanleren zodat we meer afwisseling hebben. En volgens mij is dit wel een succesformule! *LOL* *LOL* Black heeft in elk geval nog niet gestaakt en hij loopt elke keer uit zichzelf ons oefenterreintje op.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Esaqar, Googlebot en 6 bezoekers