Help,...wat moet ik doen,...

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
blancatje

Berichten: 575
Geregistreerd: 12-11-02

Help,...wat moet ik doen,...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-03 20:22

Hallo,

In de zomer van 2001 kwam ik zoals al vele jaartjes in Frankrijk. In de vakanties werk ik daar op een manege. Er waren een aantal huurpaardjes aangekomen en drie onopgeleerde paardjes. Eentje was heel speciaal voor mij,...vanaf het moment dat ik haar zag, was ik meteen verkocht,...(Leek wel een soort van liefde op het eerste gezicht Lovers ??? Verward ) Ze kwam daar na een hele erge koliek te hebben gehad,...ze was bijna dood geweest. Ik mocht haar uit de wei gaan halen omdat ze nog een laatste spuitje moest krijgen,...Toen ik haar aanraakte, ging er iets heel raars door me heen,...een steek in m'n hart, net of er iets speciaals aan de hand was,... Verward

Het arme beesje was amper 3 en was al bijna dood geweest. En ze associëerde mensen met pijn,... Verdrietig Ze zag er onverzorgd uit, haar manen helemaal in de klit, haar hoeven in geen jaren meer uitgekrabd,...Na haar spuitje ging ik haar borstelen, ik hield vanaf de eerste moment van haar,... Lovers )

Elke dag verzorgde ik haar, na enkele weken mocht ik haar rustig zadelen, en toen mocht ik haar rustig aan gaan inrijden,..dat ging heel goed. Na een tijdje ging het echt goed. Op het einde van de zomer kon ik als ik op een bepaalde manier een geluidje met m'n tong deed haar laten draven, als ik klikte met m'n tong ging ze wat sneller. Haha!

Als ik bij haar in de wei kwam en met het halster schudde, kwam ze aangelopen. Als ik ze riep, richtte ze haar oren naar mij en kwam ze naar me toe,…Maar als iemand anders haar probeerde te vangen uit de wei, liep ze altijd weg,…alleen naar mij kwam ze,…zelfs naar haar baas ging ze niet,…hihi

Op het einde van de zomer heeft de baas van de manege Blanca gekocht. Tot in de herfstvakantie was ze niet bereden geweest. Ze vonden dat zo nog te jong was om in de manege mee te draaien, en ze vonden ook dat ik het recht had haar verder op te leren. Het ging weer heel goed. Ik deed er zelfs een weekend mee op het einde van de vakantie.

Elke vakantie dat ik terug kwam, mocht ik erop rijden. Bijna niemand anders kon op haar rug blijven zitten. Na de Paasvakantie in 2002 was Blanca heel depressief geweest,…soms stond ze gewoon zielig in een hoekje van de wei, en at ze zelfs niet,…ook bleef ze altijd als ze eten kregen een half uurtje ongeveer aan het hek van de wei staan wachten,…(Madline, die werkt op de manege, zei dat ze geen andere verklaring kon vinden dan dat ze mij zou missen,…ik geloofde het eerst niet,…maar toen de eigenaar het ook zei, moest ik het wel geloven,…ik vond het wel raar…) Na een tijdje ging het een beetje beter, ze at geregeld, en ging steeds vaker bij de andere paarden staan,…maar ze liet zich niet vangen in de wei, en elke ruiter liet ze wel minstens één keer vallen,…Vanaf dat ik er terug was, begin november, was ze weer super vrolijk. Als ik in de wei kwam, en ik begon te rennen, liep ze al bokkend achter me aan,…(zonder ik iets in mijn handen had van eten ofzo,…het is dus niet zo dat ik haar lokte ofzo,…ze deed het gewoon,…) Als ze mij hoorde, kon ze een andere ruiter op haar rug verdragen, als ik er niet bij was, lag die er snel af,…(één keer heeft ze op een half uur tijd haar ruiter er 3 keer afgebokt!!! Dat was wel haar record hoor!) Blanca laat zelfs haar eten voor mij staan, het liefst komt ze bij mij knuffelen,…haar eten moet maar wachten, is het al reeds opgegeten door de anderen,…jammer,…dat vond ze niet erg,…altijd eerst knuffels, dan pas eten…. Ik vond het wel schattig,…

Nu kan ze wanneer ik er ben, al andere ruiters op haar rug verdragen. Dus dat was al een vordering,…maar vanaf ik er een week niet meer was,…begon het weer,…

Nu gaan ze Blanca dus verkopen,…ze kunnen niets doen met zon paard,…ik begrijp het natuurlijk, maar toch is het heel moeilijk voor mij…

Mijn ouders willen haar wel kopen, maar pension betalen voor maar 3 maand bij je paard te zijn,…vonden ze een beetje gek,…en om haar naar hier te brengen,..dat wil mijn moeder niet. (bang dat ze de reis, klimaatswisseling, van voedsel veranderen, …niet zal overleven,…)

Maar ik kan echt niet zonder haar,... Verdrietig ik weet dat het voor vele raar zal klinken, maar ik ben er ook zeker van dat er zijn die mij begrijpen,...Ik kan er gewoon niet aan doen,...maar bij de gedachte dat ik haar misschien nooit meer terug zal zien,...moet ik gewoon dikwijls huilen,... Verdrietig

Help mij,…wat moet ik doen???

Op de rug van een paard,
is de hemel op aard,...


lenny

Berichten: 372
Geregistreerd: 13-02-03
Woonplaats: vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-03 20:49

je hebt blijkbaar een hele speciale band met datpaardje,
probeer je moeder er van te overtuigen dat z,on reis best wel meevalt,
want zo te horen is hij het beste bij jou af!
sucses ,

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-03 21:07

Dat paardje wil gewoon bij jou zijn. Paarden kunnen prima tegen grote temperatuurverschillen, veel beter dan wij.
Dat is iets waar je moeder zich geen zorgen over hoeft te maken. je kunt een transportbedrijf inschakelen of een trailer lenen en haar zelf halen.

En als de band met haar zo sterk is moet je zorgen dat niemand dat ooit kan verbreken, zelf je ouders niet, als zij al zeggen dat je haar mag kopen! Dus maakt je sterk voor haar, zet een actie op touw of wat dan ook. Als je het echt wilt dan is er altijd een oplossing!
Heel veel sterkte en succes!

Gisela
Berichten: 1512
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Venray

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-03 21:22

Mijn paardje is van Italie naar Nederland gekomen. Is prima gelukt. Hij was hooguit wat moe van de reis maar was blij op stal te staan en at en dronk goed. Het kostte hem 3 daagjes acclimatiseren en daarna was het allemaal prima in orde.
één tip, als je haar toch mag kopen en je haalt haar, probeer een vrachtwagentje te regelen. Omdat vrachtwagens luchtgeveerd zijn en trailers niet, is het reizen per vrachtwagen over een langere afstand voor de benen van een paard veel comfortabeler.

Groetjes, Gisela

Gisela & Paulus, http://www.galaxyquarterhorses.com"
Quarter Horses: Dutchs Peppy Flash, Peppy Dun It Chex, Miss Wimpy Hollywood, Customized Whiz, Cee U In Tinseltown

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-03 22:58

Een transportbedrijf zou ik niet doen, dan zou ik zelf gaan rijden.

Die reis gaat best als je er de tijd voor neemt en het goed voorbereid. Ik weet niet of het zuid-frankrijk is (zo te horen wel) maar neem er een dag of 3 voor, gebruik onderweg maneges of stallen waar je paard een nachtje in de bak mag staan, en houd voldoende pauze.

Dit gaat echter alleen lukken als het paardje een beetje wil laden. Klinkt alsof jij haar er wel van zou kunnen overtuigen. Een vrachtwagentje is minder eng laden en ook comfortabeler.

Natuurlijk is een verhuizing stressvol voor een paard, maar deze heeft al een constante factor - jij. Ze kent je, dus haar nieuwe thuis is niet volledig onbekend, jij bent er immers ook. Als je ook nog een baaltje hooi en een emmertje voer van 'thuis' meeneemt komt ze de eerste week best door hoor.

Ik heb zelf heel uitgebreid kennis gemaakt met Rowan voor hij naar onze 'eigen' pensionstal kwam - we zijn er twee maanden lang een keer of 3 per week langsgegaan, gereden, gepoetst, etc. Hoewel hij z'n halfbroer miste paste hij zich toch heel snel aan, want wijzelf waren de 'constante factor' - hij had blijkbaar niet het idee dat hij het totaal onbekende inging.

En de eerste week veel wandelen, poetsen, grondoefeningen doen etc, vertrouwde dingen, zodat ze zich wat zekerder gaat voelen. Maar ik denk dat het absoluut kan zonder schade (lichamelijk en geestelijk) aan het paardje.

(ps: als je ouders dit lezen zullen ze er misschien anders over gaan denken?)

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 06:34

Sommige paarden kiezen hun eigen baas uit. Dat is hier ook zo, denk ik.
Vraag eens om advies aan je DA over het vervoer van je paardje naar Nederland. Ik denk dat dat echt wel te doen is als je het rustig aan doet, met op tijd een pauze.
Ik denk dat je paardje hier best wel zal wennen.

* To Belg, or not to Belg *

AniekR

Berichten: 10615
Geregistreerd: 21-09-02
Woonplaats: In de beste binnenstad van Nederland!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 07:25

Het paard heeft inderdaad een speciale band met jou en zo'n reis valt best te doen als die goed wordt voorberreid. Probeer het er nog eens met je ouders over te hebben, want blijkbaar is dat paard erg aan jou gehecht

Campsterhoven's Marlies ster - 22 april 2017 bevallen van Rooskamps Mr Darcy (v. Bijsterhof's Diamond Dancer)
Starwin's Roos - 7 april 2017 bevallen van Rooskamps Rousseau (v. Orchard Red Prince)
[KS-MK] De drie drachtige draakjes (2x Welsh NWR en 1x AV) - http://www.stalrooskamp.nl/

cracker

Berichten: 3155
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Bekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 09:11

Ja, het klinkt alsof Blanca echt een hele speciale band met je heeft, ik zou toch proberen je moeder ervan te overtuigen dat je met goed vervoer haar toch naar nederland kunt halen.

Let love shine so bright

Andersom
Berichten: 5452
Geregistreerd: 20-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 10:04

net als de rest zegt; overtuig je moeder! je hebt dus een speciale band met dat paardje, dus zou ik er gewoon voor gaan!

Danie
Berichten: 1114
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 21:04

overtuig je moeder en laat haar deze verhalen lezen Blanca hoort bij jou!!!!!
succes ermee en laat je ons nog even weten hoe het afloopt?
ik hoop voor je positief maar dat zal vast wel als je moeder dit allemaal leest
Gr.Danie

Auke Fan Bommelsteyn 03-05-2000-21-05-2006 RIP

http://itfryskehynder.forum2go.nl/index.php

Sonja_vR
Berichten: 24096
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 21:35

transport hoeft helemaal geen probleem te zijn , er zijn een heleboel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van paarden
het beestje word per vrachtwagen vervoerd , word gedrenkt en gevoerd op transport
en zodra ze thuis is degene er die ze vertrouwt
er worden zo ontzettend veel paarden vanuit, frankrijk, spanje, portugal en die kant naar nederland gehaald, gaat over het algemeen altijd hartstikke goed

DinkeyGirl

Berichten: 3325
Geregistreerd: 01-10-01
Woonplaats: Hendrik Ido Ambacht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-03 17:45

Ja idd, ik heb mijn paard ook meegenomen uit Spanje en die is hier ook prima aan het wennen. Ik heb een internationaal transportbedrijf gebruikt (Potijk), zij vervoeren ook sportpaarden ed over de hele wereld. Ze hebben supergoed voor hem gezorgd en het waren de kosten dubbel en dwars waard!

Mist

Berichten: 9017
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-03 18:57

Ophalen die hap!! een vriendin van mij heeft haar paard meegenomen naar Corsica omdat ze daar is gaan werken, geen probleem! Als je het niet doet heb je een leven lang spijt!
Ik snap dat je opziet tegen de reis, maar dat vergeeft ze je wel als ze haar verdere leven bij jou kan slijten

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Xantha

Berichten: 4522
Geregistreerd: 03-04-02
Woonplaats: zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-03 19:02

Jullie horen gewoon bij elkaar dat is een ding dat duidelijk is. Als het maar even zou kunnen zou ik haar inderdaad hier naartoe halen. ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken over de dingen die je moeder opnoemde. Succes!! Haha!

XANTHA

blancatje

Berichten: 575
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-03 11:35

Ik zal ze proberen te overhalen,..maar weet alleen niet echt hoe Verward Tips???

Ik heb echt al vanalles geprobeerd,...maar niets helpt,...mijn ouders zeggen dat ze het wel begrijpen,...maar dat het nu eenmaal niet anders kan,...

Hopelijk staat ze er deze zomer nog,...en kan ik ze dan eindelijk ervan overtuigen,...

tips zijn welkom!!!

xxx Esther
PS, ja hoor, ik zal zeker en vast zeggen hoe het afgelopen is,...ik hoop goed,... Verward

Het is ongeveer zo'n dikke 9 uur van hier bij mij. (België,...) En ik hen echt al veel geïnformeerd, naar het schijnt zouden we deze reis het best in een keer kunnen doen,...maar we zouden wel om de 3 uur moeten stoppen, het paard afladen, wat laten drinken, wat laten rondstappen,... Maar dan zou ik in elk geval even van de autostrate afgaan,...zo op een parking vlak bij de autostrate laten stappen,...daar ben ik veel te bang van,... maar dat valt te regelen natuurlijk, dat we plaatsen voorzien waar we even kunnen afwijken van de autosnelweg en even in een rustig dorpje haar afladen en haar wat laten stappen,... Maar goed,...eerst nog eens goed duidelijk maken aan mijn ouders dat ik ECHT NIET zonder haar kan,...

(PS, foto's van Blanca volgen spoedig! Tong uitsteken )

Op de rug van een paard,
is de hemel op aard,...

silleke
Berichten: 1165
Geregistreerd: 27-08-02
Woonplaats: Hasselt België

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 20:56

die reis is echt geen probleem hoor. Mensen die bij mijn in de les rijden gaan ook naar Frankrijk en die nemen hun paarden ook gewoon mee om daar lekker te rijden.
Succes met je ouders te overhalen.

blancatje

Berichten: 575
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-03 12:34

Danku,...ik doe m'n best,...

xxx Esther

Op de rug van een paard,
is de hemel op aard,...

blancatje

Berichten: 575
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-03 12:54

Oke, ik ga ff proberen om een paar foto's van haar erop te krijgen,...als het noiet lukt,...sorry dan,..

[img]http://www.hpphoto.com/servlet/LinkPhoto?GUID=5fb83582-1bf5-5541-c73a-210d2d823551&size= [/img]

nou, ik ben benieuwd of het gelukt is,...

Op de rug van een paard,
is de hemel op aard,...

blancatje

Berichten: 575
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-03 19:38

hmm...niet dus

Op de rug van een paard,
is de hemel op aard,...

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-03 19:50

Hoi, ik heb even op de internetsite gekeken, lief koppie heeft ze!!! Party!!

Als je ouders het op zich goed vinden om haar te kopen, dan zou ik dat absoluut doen!
Reistijd van 9 uur is echt geen enkel probleem hoor, ze kan best een dag op de trailer staan, vertrek gewoon 's ochtends vanuit Frankrijk en om de paar uur (2 a 3 uur) lekker een poosje pauze, wat stappen en wat hooi eten.
En het klimaat e.d. maakt al helemaal niets uit, daar zal ze prima aan wennen, er worden immers paarden over de hele wereld verkocht! (wat dacht je van de paarden die naar Amerika vliegen? Daar is die 9 uur in de trailer toch niets bij... Knipoog )
Dus gewoon lekker ophalen, en ik zou even overleggen met die manege, weten ze wel dat jij haar wilt kopen? Straks is ze al weg..
Veel succes in elk geval en ik hoop dat het lukt!

Check http://www.vivalaveluwe.nl : onze Bed & Breakfast en Vakantiewoning op unieke locatie midden in het bos op de Veluwe! Veel wild rondom ons terrein, en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ook ideaal voor natuurfotografen! Open vanaf maart 2015 :).

blancatje

Berichten: 575
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-03 19:58

Ja hoor, de manege eigenaars weten dat we ze zouden willen kopen, maar uiteindelijk hebben we neen gezegd,..dus nu hangt ze officieel te koop uit,...hopen dat ze er nog is dan,...

anders zal ik KAPOT zijn,...ik ben er nu al zo kapot van,...ik heb gewoon tijdens het exaam niet naar hen durven bellen om het te vragen of ze er nog was, uit schrik dat ze verkocht zou zijn,...want dan zouden mijn examens op nix meer trekken,...ga ze nu zo snel mogelijk bellen

Op de rug van een paard,
is de hemel op aard,...

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-03 20:07

Kan ik me voorstellen ja... Scheve mond examens zijn al erg genoeg

Maar waarom hebben jullie uiteindelijk nee gezegd dan?
Vanwege die reisduur??

Check http://www.vivalaveluwe.nl : onze Bed & Breakfast en Vakantiewoning op unieke locatie midden in het bos op de Veluwe! Veel wild rondom ons terrein, en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ook ideaal voor natuurfotografen! Open vanaf maart 2015 :).

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-03 23:35

Om eerlijk te zijn klinkt het alsof die reis meer een excuus is voor je ouders om het niet te doen.

Zouden jullie thuis stalling hebben? Tijd? Vinden je ouders zelf paarden ook leuk of is het echt iets van jou? Is er financieel wel ruimte om stalling, tuigage, dierenarts, hoefsmid etc te betalen?

Het lijkt me raar dat als je ouders dit *echt* willen dat ze zich dan tegen laten houden door het (overkoombare) 'probleem' van de reis. Praat nog eens met je ouders over wat er zou gebeuren als het paard eenmaal thuis is, en kijk verder als alleen de reis.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

skatje

Berichten: 1033
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-03 23:44

Afbeelding
Heb even de spatie weggehaald voor je!
En om de drie uur stoppen hoeft niet hoor!
Ik zou om stress te voorkomen juist doorrijden.
Er zijn genoeg paarden die lang op een trailer of zelfs vliegtuig staan!
Maar heel veel succes!

a dirty mind is a joy forever

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-03 00:15

Ik heb eind April een drachtige merrie in Ned. gekocht, die begin Mei naar ons toe zou komen! (bijna 9 mnd. drachtig, 9 uur in de vrachtwagen!)
We wilden haar zelf gaan halen, hadden voor het transport zelfs al alles geregeld, toen een kennis van mij adviseerde om haar met een transport te laten komen. Zij had met die man hele goede ervaringen gemaakt en aangezien ik deze kennis volledig vertrouw Knipoog , heb ik haar advies opgevolgd !
Ze stond A) in de vrachtwagen veel rustiger als op een trailer, B) het scheelde ons 2 dagen heen-en-weer gerij, C) Uiteindelijk kwam het zelfs € 50,- goedkoper om haar met de vrachtwagen te laten komen, dan dat we d´r zelf waren gaan halen!
Op de vrachtwagen worden ze verzorgt met hooi en water en ze zijn meteen verzekerd tijdens het transport !!

Laat je ouders deze pagina maar lezen Knipoog !! Ik kan me echt voorstellen dat ze er sceptisch tegenover staan, maar als ze het in pricipe goed vinden dat je Blanca kan kopen, zou het echt eeuwig zonde zijn als het door het transport probleem niet door zou gaan! Je bent duidelijk stapel gek op haar en zij ook op jou!
Als je wilt, PB ik je mijn Tel.Nr. , zodat je ouders met evtl. vragen mij op kunnen bellen!!

Mochten jullie haar toch zelf op gaan halen, zou ik haar alleen nóóit langs de snelweg er uit laten !! Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als ze van iets zou schrikken en zich los zou rukken Scheve mond !
Lekker laten staan, af-en-toe een half uurtje stoppen zodat ze kan uitrusten, evtl. vers water en hooi geven en weer door rijden!! Veel sterkte, ik zal voor je duimen dat je Blanca over niet al te lange tijd bij jou op stal hebt staan!!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ArankaM, Mamarleen, romysch22, TinekeVD, VWestra en 13 bezoekers