hebben jullie dait ook gehoord en/of gelezen??

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Alice

Berichten: 3136
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Doornenburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-07-01 16:12

Beloning voor tip dierenbeul

ENSCHEDE - De Dierenbescherming looft een beloning uit voor het opsporen van een dierenbeul die het in Twente heeft gemunt op paarden, pony’s, schapen en koeien. De landelijke Dierenbescherming heeft 5000 gulden over voor de tip die leidt tot de aanhouding van degene die sinds oktober in Twente zeker tien keer een dier heeft mishandeld. De afdeling Enschede stelt 2500 gulden beschikbaar.

Afgelopen vrijdag bleek de onbekende dierenbeul opnieuw te hebben toegeslagen. Een merrie op een manege in Losser was met een mes bewerkt.

Eerder zijn onder meer een paard en een pony bezweken aan verwondingen die met een mes waren toegebracht. Het onderzoek van de politie heeft nog niet veel opgeleverd. Hoewel ze er rekening mee houdt dat het om dezelfde dader gaat, heeft ze nog geen verdachte op het oog. Een woordvoerder van de Enschedese afdeling van de Dierenbescherming hoopt dat door de uitgeloofde beloning mensen alerter zijn op dierenmishandeling.

Volgens een woordvoerster van de landelijke Dierenbescherming worden in Nederlands steeds vaker dieren op gruwelijke wijze verminkt, vooral op plekken waar de daders makkelijk bij de dieren kunnen komen. „Kinderboerderijen zijn een geliefd doelwit. We hebben in de afgelopen tijd al drie, vier keer een geldbedrag uitgeloofd.” De beloning is nog geen enkele keer uitgekeerd. „Het blijkt in dit soort gevallen zeer moeilijk de dader te pakken”, aldus De Rooij.

Ook in het Overijssels Wapenveld zijn onlangs dieren slachtoffer geworden van mishandeling, zo maakte de politie maandag bekend. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn daar twee pony’s die in een weiland staan mishandeld. Volgens de eigenaar van de dieren is eind juni twee kilometer verderop een pony op eenzelfde manier mishandeld. De politie legt vooralsnog geen verband tussen de gevallen in Wapenveld en Twente.

[img]../upload/212/banner.gif[/img]
-Alice-

Nieuwschierig over wat ik heb beleeft in 2 jaar Australië?
Bekijk m'n profiel!!
Of bezoek http://alice23.waarbenjij.nu


moniquelucky

Berichten: 2738
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-01 18:41

goed he, van de dierenbescherming!!!
ik hoop echt dat ze die kl**tz*k te pakken krijgen!!!
groetjes monique.

Mijn lieve fjord: Bjorn-Vjem M2 KNHS, lange wedstrijdstop. Frieda is de pony van Odin, mijn lieve zoontje van 8.
- 6 kilo, nog zeker 8 kilo minimaal te gaan en dit keer gaat het lukken!!!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cnterpstra, Dabiscui, DaniqueM, droversrun, Homiafortuna, Syb_sem en 22 bezoekers