goed gek, 3,5 uur voor een hengst...

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

goed gek, 3,5 uur voor een hengst...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-03 23:00

Ik heb dus vandaag in totaal 6 uur in de auto doorgebracht en dat alles om te gaan kijken naar een hengst voor mijn merrie. Helemaal van Gent, België naar Zeewolde, Nederland, in die hitte...Ik kan je verzekeren dat ik sterretjes zag toe ik daar aankwam. Maar het was de moeite waard...

We zijn dus op bezoek geweest bij Hatatitla van de leliaard, Connemara prestatiehengst. 6 maal naar EK SWG geweest en zeer mooie bloedlijnen.

Samen met mijn beste vriendin om 12 uur vertrokken, eerst nog lekker file gehad aan wegenwerken. Leuk hoor, stilstaan met een lopende motor in de blakende zon. Eenmaal in de buurt van Antwerpen begon het lekker te gaan, en na een stop aan een McDo na Breda ging het nog veel beter. Vork
Het was wel een leuke rit, omdat Nederland zo vlak is en je er geen lintbebouwing hebt, kun je erg ver kijken. En zo veel grasland! Niet te doen, wij moeten hier vechten voor een halve hectare en daar bij jullie hebben jullie paarden gewoon hele voetbalvelden er beschikking. Ook leuk was naar de bordjes van de afritten te kijken en me proberen herinneren welke bij welke bokkers ik in de buurt was.

Uiteindelijk zijn we om 15u 30 aangekomen wij de Zonnehoeve, eerst een praatje gemaakt en wat bekomen met wat fris, de fokker is een hele vriendelijke man.
Dan gaan kijken naar de kudde waar Hatatitla liep, ergens in een natuurgebied, mooi hoor! Ik moet zeggen, hij was de rit waard, wat een lekkere vent, zeg! Mooi front, veel massa, prachtige nek, veel uitstraling en erg leuke bewegingen. .. We waren meteen verliefd Kwijl
Hij kwam ons begroeten bij het hek, maakte beleefd kennis en was zo vriendelijk mooi te poseren voor de foto's. Daarna besloot hij zijn krachtige galop en springtalent te showen door een reeks slootjes te nemen.
We hebben ook enkele nakomelingen van hem gezien, stuk voor stuk hele aansprekende dieren. Een was een heel schattig en nieuwsgierig veulen, een stevige rakker van een maand die al meteen wou controleren of mijn fototoestel eetbaar was.

Ach, ik ben helemaal weg van hem. Hij is een echte gentleman en hij is qua bouw en karakter complementair met mijn merrie, dus waarschijnlijk loopt er hier volgend jaar rond deze tijd een mooi veulentje van Hatatitla rond.

De terugweg duurde maar 2u30 Verward waarin we ons vooral beziggehouden hebben met ons voor te stellen hoe ons toekomstige veulen eruit zal zien.
Ondanks dat het een heel leuke uitstap was, was ik toch wel blij omterug in mijn thuisstad te zijn en eindelijk mijn stijve rug en armen te kunnen losgooien.
Ik ben dus heel erg trots op mezelf, ik heb nog maar een jaar mijn rijbewijs en had nog nooit zo'n lange rit gemaakt. En wat meer is, ik ben geen enkele keer verkeerd gereden, en geloof me..voor mij is dat een hele prestatie Cool

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*


chanickyo

Berichten: 2050
Geregistreerd: 11-02-02
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 23:06

Leuk, als je nog foto's wild heb ik ze wel voor je. Een vriendin van mij helpt daar. Jamy op bokt haar pony komt daar vandaan. En volgens mij is Hatatila de vader van haar pony.
Het is echte en lekkerding he!!!

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 23:32

Twee-en-een-half uur? Geen file's gehad, en de gas goed ingetrapt? Moet je nu eens bedenken dat ik vrijwillig dat eind (maar dan nog iets verder) regelmatig reis Haha! En dat van de wegenwerken, ik vind dat ze daar nu eindelijk eens flink opgeschoten zijn, ik heb nog veel vaker en langer in de file gestaan.
Heb je geen foto's?

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-03 10:26

Maya, je moet zin hebben! Ik was helemaal suf na die rit, maar ik heb ook nog niet echt een goed uithoudingsvermogen qua autorijden.
Ik heb de gas op 120 gehouden want ik had gehoord dat ze nogal streng zijn in Nederland, maar misschien ben ik wat te voorzichtig geweest?

Weet je misschien hoelang je normaal over die afstand doet met een trailer met paard erachter? Eind volgende maand moet ik weer die richting uit maar dan met merrie.

Ik heb foto's maar geen digicam, dus die moeten eerst conventioneel ontwikkeld worden en dan kan ik ze scannen. Maar ze komen nog, hoor.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 10:34

Trailer met paard weet ik niet. Ik heb wel mijn paard in een veevrachtwagen vervoerd (ook max. 90) dus dat komt wel aardig overeen. Toen ben ik uit Zeeland naar Dronten gereisd. We zijn toen om 7.30 vertrokken en kwamen om 11.45 aan, ruim 4 uur dus. Dus, even denken Gent is ongeveer 50 km ofzo van mij vandaan, en Zeewolde is ook een klein half uurtje van Dronten vandaan, ik schat dat jij er een goede 3 uur over zal doen. Maareh, vooral op de ring van Antwerpen vond ik het toen wat link, je rijdt relatief langzaam, en met een trailer heb je een ietwat mindere wegligging. Maar ik hoop voor je dat je een zware auto en trailer hebt, want dat is wel het fijnst. Verder is het goed te doen.

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-03 10:50

Als het even kan, wil ik een vrachtwagen regelen of zo.
Ik kan wel een trailer lenen maar die heeft echt een gladde, onbetrouwbare houten bodem, dus dat doe ik liever niet.
En zeker voor zo'n lange tocht vind ik een vrachtwagen toch wel aangenamer, vooral omdat ze zich al in de narigheid heeft gewerkt op een trailer en ze heeft nog niet zoveel vervoerservaring.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 10:58

Vrachtwagen is zeker aan te bevelen, is wel duur (wij hebben het door een veehandelaar laten doen en kwam op €264,- heen en weer betalen op basis 1 gulden de km), maar t is wel het geld waard. Kijk, mijn paard had opeens trailerangst na een ritje, ze wilde er echt niet meer op en raakte angstig. Vorig jaar veel mee geoefend, en op het laatst ging ze er wel aardig op, dit voorjaar wilde ik haar echter verhuizen, en ze liep er na 3 keer op, eerst wat getwijfel op de laadklep, die was relatief stijl, maar na wat gestamp (even checken of hij wel stevig is Knipoog ) liep ze er zo op. Zij stond dan overdwars en had rechts een balk naast zich. Maar tijdens de reis was ze rustig en ik denk dat ze wel goed gereisd heeft, ook op de slechte wegen in België, destijds was er op een bepaald stuk de weg gestript ofzo, iig de bovenste laag was weg (put dus), en een hele ruwe hobbelige weg, maar ook dat was wel goed te doen.
Succes er iig mee!

PatriciaB

Berichten: 467
Geregistreerd: 14-12-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 11:04Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, sanenson, Vagabondo en 10 bezoekers