Tinkerstamboek, raad nodig

Moderators: zonnebloem18, RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-01 21:45

De tinker is dus sinds 2 jaar erkend als officieel moederstamboek in europa. Dit is heel bijzonder omdat het stamboek niet in het land van afkomst zit (Ierland)
Nu blijkt dus dat er al jaren een Irish Cob Society te bestaan, Het heeft ongeveer dezelfde raskenmerken als de tinker. Alleen zij zien liever het Cob type (grovere, ook wel karrepaard) en geen maanogen en t Nederlandse Stamboek liever de Vanner(rijtype) en mogen maanogen weer wel. Vorig jaar zijn in Nederland verschillende keuringen geweest voor het stamboek. Als het inderdaad zo is dat de ICS eerdere goedkeuring had en dus moederstamboek is, ook een dochterstamboek in Nederland wil hebben dan hebben we dus 2 stamboeken. Er is nu nog helemaal geen duidelijkheid of dan het Nederlandse stamboek nog wel erkend is. Dus alle keuringen tellen dan niet meer en er zijn geen dekhengsten meer, er is helemaal niets meer.
Nu wil ik ailin graag inschrijven bij een stamboek, ze voldoet in mijn ogen aan beide raskenmerken. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar het Nederlandse, teneerste omdat ik maanogen echt tinker vindt. en ten tweede omdat Het ICS (tenminste iemand vertelde mij dat) het liefst even kleurige paarden wil zien. Maarja straks schrijf ik der in en dan is er geen stamboek meer.
Ik wil graag in september met haar naar de keuring (zijn van alle beide stamboeken dan keuringen) maarja nu is de vraag welk stamboek wil ik????iemand enige tips???

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes


Heb jij tijd om mee te doen aan een onderzoek van de HAS Hogeschool?
Thirza

Berichten: 8876
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 21:50

die van mij is bij het nederlanse tinker stamboek ingesreven
van het andere stamboek weet je niet of het zeker in nederland komt toch?
en cob is toch wel weer iets anders dan een tinker

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Banjer, AhrefsBot, amy495, annepaardoes, Ashas, Eline_S_S, Ellen1983, Googlebot, Intervarno, Isabel_k, JustMyZtje, Keell94, Kimmie25501, Kimsel94, M_maxx, Megane, Riddles, Rosa73, Vagabondo, Willeke, xJolijn, Xritt, xxwienekexx en 22 bezoekers