Waarom altijd Pablo? Hoe lang trek ik dit nog?

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Waarom altijd Pablo? Hoe lang trek ik dit nog?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-03 18:23

Op 12 januari 2001 ben ik lid geworden van Bokt. Mijn eerste bericht ging er over dat Pablo ziek was.
En sinds die tijd is hij steeds ziek gebleven. Nooit langer dan 3 maanden is hij echt beter geweest. Het is steeds weer opbouwen en dan heeft hij weer wat. Het lijkt nooit op te houden.
Nu is hij net weer beter van een hoestperiode en vandaag zou ik voor het eerst in anderhalf jaar meespringen op een onderlinge springwedstrijd en je raadt het al: meneer was kreupel. Hij heeft een wondje op zijn achterbeen en dat been is wt dik maar toen ik hem even liet draven op het harde leek hij juist rechts voor keupel. Achter zagen we niks maar voor loopt hij echt niet lekker.

Sorry als jullie dit gezeur vinden maar ik ben het zo ontzettend zat. Wanneer zal ik weer eens echt kunnen genieten van mijn paard? Elke keer weer heeft hij wat, net als ik weer begin te dromen en als het lijkt dat we weer echt kunnen trainen heeft hij weer wat. En altijd wat anders, hij gaat van kogelverstuikingen over keelontsteking, over op hoefzweren om dan weer aan een ander been kreupel te worden of te gaan hoesten.

En ik doe zo mijn best om hem gezond te hebben. Dure hoefsmid, elke dag kamillethee, poedertjes, weidegang, buitenstal, regelmatige training, nat hooi, beenbescherming. Ik doe geen rare dingen en toch is hij weer kreupel. Hij heeft bronchoscopieen, gehadn röntgenfoto's van zijn benen , medicijnen. Genoeg voor 10 paarden denk ik onderhand.

Ik hou heel veel van hem maar dit is gewoon niet leuk. Maar wat moet ik dan? Hem verkopen? Wie wil een kreupel of ziek paard en waar komt hij terecht? In laten slapen? Dacht het niet! Maar waar haal ik de kracht weer vandaan om toch weer positief te blijven denken? Mezelf weer een schop onder mijn kont te geven en weer door te gaan?
Laatst bijgewerkt door Gast654 op 25-05-03 18:41, in het totaal 2 keer bewerkt

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore


orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 18:28

Sterkte meid... Ach gut ik pb je even...

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 18:35

Ach gossie dat is idd niet leuk, ik zou me ook hopeloos voelen,sterkte met je beslissing. Wel positief blijven denken hoor!!

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 19:43

Heb je hem al helemaal laten onderzoeken? Want dit lijkt niet meer toevallig te zijn. Wat ontzettend jammer ook!
Ik ken het gevoel hoor, er is áltijd wat met die beesten, maar goed, wij hebben er dan ook 3. Vooral als een paard vaker wat mankeert dan is het elke keer weer meer dan gewoon BALEN. Sterkte!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 19:55

Weet denk ik wel ongeveer hoe je je voelt. Mijn pony heeft ook een doorlopende periode van ziektes , kreupelheden en pech achter de rug. Eind 2001 kreeg ze een tumor achter haar oog, mei 2002 werd ze kreupel aan haar achterbeen, liep weer even goed werd weer kreupel aan de voorbenen, daarna kreeg ze bronchitis, daarna weer kreupel aan het achterbeen en november 2002 bleek ze peesontstekingen in beide schouders te hebben. Sind maart ben ik weer aan het rijden (april weer echt werk), en het gaat nu harstikke goed, maar als ik eerlijk ben wacht ik nog steeds op het volgende Scheve mond Af en toe is het ook heel moeilijk, maar de momenten dat ze wel goed is geniet ik extra van haar. Ik heb niet in je profiel gekeken hoe oud Pablo is, maar Jerai is ook al wat ouder (18) en heeft een niet altijd even makkelijk verleden gehad, wat natuurlijk ook wel meetelt. Veel sterkte en geef de moed niet op. Waar ik trouwens heel erg baat bij heb gehad (nouja, ik, Jerai dus) is behandeling bij een goede fysiotherapeut.

Hoewel ik af en toe ook een flink gebaald heb, heb ik nu zoiets van ik geniet extra veel van de momenten dat het wel goed gaat en probeer alleen bij vandaag stil te staan, wat er morgen gebeurd zie ik morgen wel.

Verder heb ik ook weleens met de vraag gelopen (weet niet of jij dat ook hebt) of het nog wel eerlijk was, haar elke keer weer op te lappen, alleen maar om te wachten tot de volgende ellende haar weer overkomt. Maar als ik dan zie hoe graag ze zelf elke keer toch wil vechten om er bovenop te komen en het plezier dat ze heeft als ze wel een goede periode heeft, dan is dat voor mij een teken dat het juist is.
Laatst bijgewerkt door Ptries op 25-05-03 19:58, in het totaal 1 keer bewerkt

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 19:55

Sterkte meid! Maar toch, zet door!
En als je jezelf eraan gaat irriteren, neem dan even een tijdje wat afstand. Zet je paard een paar maanden op de wei of iets dergelijks, en laad jezelf weer even op. Want ik kan me voorstellen dat dit echt niet leuk meer is!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Passionato

Berichten: 1471
Geregistreerd: 23-05-03
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 20:23

Ik weet er alles van!! je hebt van die mensen die kunnen hun paarden in een wei met spijkers zetten, zo bezweet op stal gooien en een keer in de 4 maanden naar de hoefsmid laten gaan, die hebben nooit wat, en ik die juist ontzettend dr best doet om mijn paard gezond te houden heeft altijd wat banketstaaf..
Ik zet mijn paard een keer in de wei, met springschoenen, lange bandages en lappen ,alles erop en eraan, en hij krijgt het voor elkaar om de bal van zijn hoef eraf te trappen..
Als je paard steeds kreupel blijft is het misschien raadzaam om hem echt goed te laten onderzoeken. Veel klinieken behandelen de blessure wel goed, maar kijken niet echt naar de oorzaak waar het vandaan komt. Mijn ene springpaard was bijv twee keer kreupel aan haar rechtervoorbeen, toen ik daar uiteindelijk kwam, kwamen ze erachter dat het van een achterbeen kwam waar ze een klein probleempje aan had, waardoor het voorbeen sneller overbelast raakte... toen was het probleem voorgoed over.. Leendert jan HOfland van dierenkliniek in Bodegraven is SUPER!

A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on

ricoh

Berichten: 1086
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 20:35

Jah ook k kan er over mee praten!! Na een koliek operatie een jaar geleden is hij geen maand meer beter geweest. En als ie wel gezond is heb je gewoon geen zin meer om um op te pakken want je weet toch dat ie binnen een week wel weer wat krijgt. In mijn geval gaat het dan om steeds terug kerende koliek, een keer kreupel, een keer spierbevangen, dan weer een hoefzweer, ik word ook helemaal gek. Ik doe alles voor mn paard, krijgt de beste verzorging die ie zich kan wensen en heeft altijd wat, anderen die nooit komen en maar wat aan rommelen hebben nooit wat.

Maar kom op meid, zet door!!! Ook onze paarden gaan ooit weer lopen!!! Suc6.

rhijnauwen

Berichten: 4986
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 21:07

hebben we net 'kennis gemaakt' lees ik dit over jouw Pablo, balen zeg!
heel veel sterkte ermee en moed houden hoor!

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 21:40

Jeetje meid, ik weet niet wat ik lees. Weet ook geen goed advies, maar wil je toch even sterkte wensen!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-03 21:45

Bah Katrien, wat vervelend voor je! Ik heb het een tijd met mijn draverhengst gehad, vanaf zijn 2e jaar constant problemen. Hij bleek uiteindelijk na uitgebreid onderzoek een afwijkende bouw van zijn keel te hebben, en door wat lichte aanpassingen aan het tuig doet hij het nu (op zijn 5e) super, maar ik ben regelmatig licht wanhopig geweest! Sterkte hoor!

Extremely rare and Beyond Compare

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-03 07:05

Dank je voor jullie lieve berichten!

Het zit me gewoon af en toe echt tot hier. Ik denk niet dat het zin heeft om hem helemaal te laten onderzoeken want hij wisselt al zijn benen af qua kreupelheid en we hebben al diverse foto's, die er allemaal perfect uitzagen...En mijn dierenartsen zijn gespecialiseerd in paarden, kundig zijn ze zeker. Het hoesten weet ik niet, hij lijkt er gewoon gevoelig voor te zijn, zodra er een paard gaat hoesten op stal krijgt hij het daarna ook. Maar dat kan ook toeval zijn.
Het is best balen omdat hij er geweldig gezond uitziet en zich ook zo gedraagt.

En ik heb Pablo al vanaf zijn geboorte dus ik weet precies wat zijn achtergrond is. hij is een paar jaar opgegroeid in een groep met jonkies, waar hij wel op tijd ontwormd werd en inge-ent. En we kwamen vaak langs dus hij bleef gewend aan mensen. Pas met 3,5 ben ik hem voorzichtig gaan inrijden. Dus aan dat soort dingen kan het niet liggen. het is gewoon een megapechvogel. En ik merk dat ik nu een beetje afstand neem, ik kan even geen plezier van hem hebben. Ik kan wel zeggen dat ik er aan wen maar het is meer een verharding van mezelf ipv echt wennen. Bovenden wil ik er niet aan wennen dat Pablo altijd wat heeft en dat ik nooit verder met hem kom.

Btw. wat een heerlijk zonnig weer is het vandaag!
Laatst bijgewerkt door Gast654 op 26-05-03 07:21, in het totaal 1 keer bewerkt

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

IngridM

Berichten: 10540
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 07:19

Ja, dit is inderdaad ERG vervelend en kan me goed voorstellen dat je het af en toe erg zat bent!!! Denk je elke keer " nou , als dit over is, kunnen we weer 'ns lekker gaan trainen" en dan is er wel weer iets anders....ik zou er ook gek van worden hoor, is niet meer dan normaal. Je paard heb je uiteindelijk om op te rijden, niet om alleen maar te knuffelen, want dan had je vast een konijn ofzo genomen........

Probeer als je er niet meer uitkomt (heel bekend gevoel) het een en ander op papier te zetten, voors en tegens, of geef het nog een maximum termijn als je het echt zat gaat worden, zo van "ik geef het nog tot bv. eind van het jaar, of vanaf nu nog 1 vol jaar, en als er dan nog niets verbetert is, houdt het op........." bijvoorbeeld. Een paard heb je voor je plezier......................sterkte!!!

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 09:02

Jeetje... wat een rottig bericht Katrien. Je hebt inderdaad heel veel pech met Pablo!

Of het je troost weet ik niet, maar je bent niet de enige met een dergelijke pechvogel op stal... ik ken er meerdere! Het is ontzettend moeilijk om elke weer weer opnieuw te beginnen, om net op het moment dat je iets leuks gaat plannen (wedstrijd, clinic of rijvakantie) je plannen weer in duigen te zien vallen omdat je paard weer iets mankeert.

Toch ben ik er van overtuigd dat deze periode echt een keer over zal gaan, maar de vraag is alleen of jij het nog vol gaat houden...

Even afstand nemen is wel goed denk ik, misschien gaat het na een paar dagen wat beter en kun je weer wat positiefs zien!

Sterkte hoor!

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 09:33

Katrien schreef:
Sorry als jullie dit gezeur vinden


NOOIT! Waar heb je anders je mede-Bokkers Lovers voor? Ach gut

Citaat:
Ik hou heel veel van hem maar dit is gewoon niet leuk. Maar wat moet ik dan? Hem verkopen? Wie wil een kreupel of ziek paard en waar komt hij terecht? In laten slapen? Dacht het niet! Maar waar haal ik de kracht weer vandaan om toch weer positief te blijven denken? Mezelf weer een schop onder mijn kont te geven en weer door te gaan?


Klein schopje dan. Want heb je - door de teleurstelling - niet gewoon acuut een dipje?

Je houdt (van) een dier met lusten en lasten, for better or for worse.
Zou je hetzelfde denken als het je kind betrof?
Lijkt me niet, gezien alle zorg die je Pablo gunt.
En zolang hij er happy Lachen bij kan blijven en verder een redelijk paardenbestaan leiden, dan kun jij dat toch ook?

Verward 'Verder komen', is dat nou waar alles om moet draaien? Verward
Dat kun je ook op paarden die niet per se van jezelf hoeven te zijn (bijrijden bijv.).

Even je emotieknop een paar graadjes lager en - zoals je zegt - wat afstand nemen (van jezelf, niet van je paard, hoop ik), nou dan zie ik jou er wel weer bovenop komen, hoor!
Hou je goed. Ach gut

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 09:35

Dat hoesten, kan dat niet een vorm van dampigheid zijn, soort hooikoorts oid? Wij geven de paarden altijd nat hooi en dat scheelt een jas. Bak sproeien voor het rijden helpt ook. Het is heel erg vervelend, maar het gaat over het algemeen erg goed. Als Joop (die heeft er het meeste last van) een hoestperiode heeft, dan geef ik hem altijd Struktur E van Hippolyt, duur spul, maar het werkt wel (zit pepermunt in, goed longkruidenspul). Meestal helpt het hem wel door het dipje heen.
Hercules was écht dampig, daar hielp alleen maar rijden rijden rijden, die had ook nog eens artrose en met een peesprobleem erbij was het gewoon té veel. Verder was hij écht kerngezond...
Joop is ook zo'n kwakkeldoos, maar op het moment gaat hij als een trein. Gelukkig is het bij hem nog wel goed verdeeld, over het algemeen loopt hij goed tot erg goed en dat maakt het dan toch wel goed voor de periodes dat hij gewoon niet meer loopt (spierbevangen e.d.).
Misschien kun je hem ook eens door een (goede) fysio na laten kijken. Het kan ook best een rugprobleem oid zijn. Ik weet niet of je al zoiets hebt gedaan, maar je weet het nooit. Overigens heb ik er ook ervaring mee dat je overal heen kunt rennen en dat het niets oplost en dat is ook echt heel erg naar, maar ja, dan heb je het iig geprobeerd.
Ik hoop iig voor je dat Pablo er nu weer snel bovenop komt, want dit is zeker niks! Nogmaals sterkte en geef 'm maar een dikke knuf!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Pauline
Berichten: 11636
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 09:47

Het is echt vervelend, het kost je mentaal ook zoveel energie...
Ik zou anders een osteopaat (bedoel je die Laui?) laten komen, die kijkt de ruggengraat helemaal na.

Maar niet opgeven hoor, en lekker blijven zeuren Knipoog Je kunt het beter hier van je afschrijven en merken dat we meeleven dan dat je alleen ermee zit, dan ga je er aan onderdoor En dat willen we geen van allen, toch?
Hou je taai, probeer door te zetten en wie weet....ooit komt het goed

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-03 10:05

Hij is al een keer onderzocht door een paarden fysiotherapeut en niet lang geleden heeft een osteopaat hem een behandeling gegeven. Daar kwamen geen schokkende dingen uit. Wel wat stretch oefeningen mee gekregen die ik nog steeds doe.

Nat hooi krijgt hij en ik spuit elke dag stalspray in zijn stal. Verder komt hij elke dag zo'n 6 tot 7 uur per dag op wei. Dampig is hij niet, de hij heeft het zeker niet benauwd (ik laat regelmatig zijn longetjes even beluisteren), hij knijpt ook niet in zijn flanken. En hij hoest hiet aan 1 stuk door hoor maar soms heeft hij periodes dat hij opeens weer begint te hoesten en dan kan de DA weer komen. Maar hij hoest dus ook soms een half jaar helemaal niet.

Verder komen is misschien geen goed doel voor ons maar het is zo zonde omdat hij wel veel kan. Hij kan goed lopen en hij vind het ook leuk om te doen.

We gaan wel gewoon weer verder hoor. Hij wordt vast wel beter. Het viel alleen gisteren erg tegen omdat ik me er zo op had verheugd. Het oefenen ging zo goed en ik haaler zo veel plezier uit (zaterdag hebben we afscheid genomen van mijn opa die op sterven ligt en ik baal van werkeloosheid dus ik had echt zin in even lekker ontspannen en geen zorgen).

Het van me afschrijven werkt zeker wel, ik vind me wel een zeur maar het helpt wel.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 10:39

Joop is ook niet dampig, maar hij is wel allergisch oid, kan niet zo heel goed tegen stof. Als het te erg is, dan krijgt hij een paar dagen (meestal niet langer nodig dan 1 dag) Struktur E. Baat het niet, dan schaadt het niet denk ik maar zo.
Het is wel erg vervelend dat hij zo kwakkelt, vooral omdat hij verder gezond is...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 10:44

Gatsiedarrie Katrien, wat ontzettend balen!!!
Je doet alles om hem zo fit en gezond mogelijk te houden, maar telkens duikt er weer iets nieuws op.
Sterkte!!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 12:03

Is je paard niet gewoon een ontzettende aansteller? Dat hij van een mug een olifant maakt wanneer hij een klein beetje pijn heeft?
Wel balen hoor...ik hoop dat hij weer gauw beter is en dat hij dat een poosje aanhoudt Knipoog Sterkte!

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

floortje_82
Berichten: 727
Geregistreerd: 04-12-02
Woonplaats: hoengen-selfkant/limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 14:32

bel paul hendriks eens die kan je heel goed en eerlijk gezeggen wat er aan de hand is het is een dierenarst en hij is heel eerlijk in zijn adviezen en niet te duur

papa ik mis je en dat zou altijd zo blijven

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 14:56

Ik begrijp een beetje wat je doormaakt. De eerste 2 jaar hebben wij met Magic nergens last van gehad, maar daarna....Ieder jaar rond dezelfde tijd 'verzind' ze wel weer wat. Als ze dan weer goed loopt en we hebben haar net weer op conditie gebeurt er weer iets. Tuurlijk kan het arme paard er ook niks aan doen. En tuurlijk wil je zoveel mogelijk voor je beestje doen om hem/haar weer helemaal er bovenop te krijgen, maar je word het toch wel eens zat! Je betaald je blauw, wat nog niet eens het ergste is, maar je kan zo weinig met zo'n paard.

Heel veel sterkte, ik hoop echt voor je dat het nog eens goed komt en ja alles met hem kan doen!

Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-03 15:02

Katrien, ik leef met je mee. Ik heb zelf ook zo'n pechvogel geval.
Hoesten, kreupel, in elkaar geslagen op het land, onderuit op het asfalt, in een spijker trappen in de stapmolen, kortom .. ik heb ook al de nodige blessures gehad met Fitz.
Een keer heb ik ook op het punt gestaan om hem te verkopen vanwege die reden, maar als hij dan 1x weer goed en je bent weer lekker aan het trainen vergeet je dat weer snel.

Wat ik je nog wel als tip mbt het hoesten mee kan geven: sla eens het alternatieve circuit in. Ik geloofde er zelf helemaal niet in, maar Fitz is door die man wel van het hoesten afgekomen en hij stond op Prednisolon.
Ik heb daar dus goede ervaringen mee.

Voor de rest: houd vol, eens komt het voor jou en Pablo ook goed!

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Mirthe94, Monique1963, Vagabondo, vidya, WendyLotte en 32 bezoekers