ochtendtje DA met Tobias

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

ochtendtje DA met Tobias

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-03 10:26

nou vanochtend was het zover, Tobias mocht naar de DA.....vanaf maandag liep hij kreupel en ik vertrouwde het niet, hele poot dik enz. stond er niet meer op! zat wel te denken aan een hoefzweer maar dat dat zo uit de hand kan lopen?! nee dat niet

vanmorgen haalde ik tobias van stal(gister nog helemaal zielig) en jahoor, beest loopt weer springlevend aan het touwtje, hij vertrok gene spier Verward

op de kar en gaan maar. moest een half uur wachten.grrrrrr Boos! maarja, tobias de grote held moest daar naar binnen....oh zo eng! Haha! denk maar niet dat ik daar naar binnen ga Schijnheilig
nou uiteindelijk stond hij er, snel deur dicht. tobias helemaal panisch, arm ding! Verdrietig en mijn vader nog zeggen: staat er nergens een vuilnisbak? Knipoog waarop de assistent zei: HUH, hoezo dat?! Haha! mijn pa: ja deze pony houd van vuilnisbakken, vooral hier op de kliniek.....
hij te vertellen dat tobias tijdens de keuring een mep naar achter gaf en een vuilnisbak door midden trapte Knipoog komisch paardje heb ik toch?! Tong uitsteken Lovers

nou toen kwam de DA.....maarja was ook wel te raden.....het was een hoefzweer.....die behoorlijk was uitgelopen, tot boven de kogel.....
hij heeft een deel van de hoef weg gesneden....zit nu helemaal een uitholling aan de zijkant. er zat dus ene flinke scheur in die behoorlijk diep was en waardoor het vuil makkelijk naar de kroonrand kon!

nou hij kreeg een FLINKE antibioticaspuit....was wel zielig. mijn paardje is vroeger mishandeld, dus hij vind alles gewoon eng. maar hij heeft zich voorbeeldig gedragen, zelfs me pa zei het, nou en die heeft echt GEEN verstand van paarden. Tong uitsteken nou die spuit erin, maar dat spul was best dik....duurde vet lang tot alles erin zat..laatste wilde niet meer, dus naald eruit...moest ie weer opnieuw Huilen arm paardje toch!

de DA adviseerde om hem op ijzers te zetten, misschien om het wat meer te beschermen...naja morgen naarde hoefsmid, wordt ie gewoon bekapt.

tobias sprong helenaal naar buiten toen de schuifdeur open ging, helemaal gek! Lovers en nu staat ie lekker op de wei....en als het goed is kan ik er over 2 a 3 dagen weer op! hij loopt er nu al weer goed op. maar er was ook een kans dat de ontsteking eerst weer terug komt...dus nog ff afwachten!

groetjesssssss

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."


Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-03 10:28

Gelukkig dat het goed is afgelopen, je schrikt in eerste instantie toch altijd.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Polly

Berichten: 14416
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-03 10:38

arm beessie! Was je bij Knoop?
Wij waren daar aan het begin van het jaar ook met een paardje wat zwaar hoefbevangen zou zijn, bleek uiteindelijk wel hoefbevangen te zijn maar had ook een hoefzweer.
Sterkte met tobias!

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Barb

Berichten: 11793
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-03 12:15

Ach arme Tobias, hopelijk begint de antibiotica snel
te werken en is hij vlug weer op de been de vuilnisbakkenkiller Haha!

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

JokeG

Berichten: 357
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-03 14:37

Gelukkig dat het meevalt allemaal Toch altijd schrikken zulke dingen.

Een paard zonder ruiter is altijd een paard. Een ruiter zonder paard slechts een mens!

Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-03 16:51

ja het is meegevallen. mijn vorige pony had ik 4,5 jaar en hij heeft in die jaren echt nog nooit wat gehad, en deze pony heeft eigenlijk ook nog nooit wat gehad, ja af ent oe paar daagjes kreupel omdat ie weer gek had lopen doen in de wei! 1x hoefzweer gehad en nu dan weer.....maar dat komt ook omdat het al lang geleden is dat er een hoefsmid is geweest..

ja polly, was bij Knoop

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."

MacavityL

Berichten: 3657
Geregistreerd: 10-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-03 17:11

haha ja dat ken ik, mn pony was ook ijzersterk! Had eigenlijk nooit iets van kreupel ofzo, maar helaas, dat hebben we nu denk ik 2x terug gekregen met Magic!

"And sometimes I think the people to feel saddest for are people who once knew what profoundness was, but who lost or became numb to the sensation of wonder -- people who closed the doors that lead us into the secret world"

Mosh

Berichten: 5883
Geregistreerd: 16-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 16:46

Bah,ik hoorde het van Renee,
Jammer hoor,zondag ging het echt goed.
Ik hoop dat het snel beter gaat !

**

Dribbelkont

Berichten: 7328
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 17:26

Mijn paardje heeft als veulen ook een hoefzweer gehad maar die was nog wat erger.Ze had binnen 24 uur een gigantische verdikking tot de lies.
Het is op de kogel opengeknapt .Er kwam allemaal pus uit(stinken)Ze was immum geworden op de antibiotica dus kreeg later een heel duur soort antibiotica samen met een goedkoope antibiotica en dat sloeg wel aan.
Haar kogel heeft nu geen haar meer omdat er een niuwe huid zit waar geen haarzakjes inzitten.Maar ze heeft veel te leiden gehad.Is zelfs kantje boord geweest .Maar ze is nu 6 jaar en heeft nergens meer last van(dat been) Haar hadden ze ook opengesneden in de hoef maar dat wou bij haar niet.Maar het is niet leuk zoiets.Jij veel sterkte met je paardje.

Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-03 17:39

nou vanochtend moest ik naar de hoefsmid. deze vertelde mij doordat tobias waarschijnlijk te lang niet bij de hoefsmid was geweest.... aan 2 benen rotstraal heeft! gelukkig heeft er geen last van! maar toch! schrik me rot! ik ben dat allemaal niet gewend, heb immers nooit een paard gehad(in de 10 jaar dat ik een paard heb) dat wat mankeerde!

maar oke, hij loopt weer goed, maar het been is nog wel wat dikkig! heb ontsmettingsmiddel gekocht voor de straal en teer troep!

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Blackflag, Fnanne, Googlebot, iphyn, manubres en 9 bezoekers