Hoofdstel kopen, nee toch maar niet.........

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Hoofdstel kopen, nee toch maar niet.........

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-03 15:06

Ik had een tijdje geleden met een vriendin een heel mooi trens hoofdstel gezien. Zij vond al meteen dat ik het moest kopen, mijn oude is toch echt wel bejaard aan het worden, maar ja, hij doet het nog wel, en met het excuus dat het toch alleen maar voor thuis is, (wedstrijden rij ik tenslotte op stang en trens) heb ik het laten hangen in de winkel. Nog wel een paar keer omgekeken, maar sterk geweest en hard weg gelopen.
Nou heb ik gisteren gereden, ja met die wind, en ik kan je vertellen dat dat geen feest is met mijn paard. Voor mijn gevoel heb er meer half naast gehangen dan erop gezeten en hoewel de mensen op stal genoten van de stukjes spectaculair sprinten, 180 graden draaien, het vol in de remmen gaan vanuit een uitgestrekte galop, ineens 6 meter opzij staan en dat soort geintjes, toch moesten toegeven dat de stukjes waar ik nog wel wat in te brengen had er wel erg goed uitzagen.
Na deze ervaring van gisteren heb ik besloten mijn volgende wedstrijd op trens te rijden. Het is namelijk op dezelfde locatie als waar ik vorige keer 3 punten boven een verliespunt zat, en er is geen enkele reden om te veronderstellen dat hij zich nu wel gedraagd. En als hij zo is, rij ik veel liever met trens omdat ik hem zielig vind als ik teveel aan de stang ga hangen bij van die leuke onverwachte bewegingen. (Ja ik weet het ik ben een watje Scheve mond ) Bovendien rij ik hem dan wat voorzichtiger, ook met het oog op de scherpe inwerking van de stang en zal ik hem minder snel even met wat 'geweld' tot de orde roepen, het geen gel*l in de krul idee, waardoor hij even minder om zich heen kan kijken en iets beter te rijden is. Natuurlijk laat ik dat wel meteen weer afvloeien als het kan.
Kortom, volgende wedstrijd op trens, dus de gelegenheid om dat mooie hoofdstel te kopen.
Ik dapper de winkel in, hij hing er nog, hing ook helemaal achteraan, vorige keer had mijn vriendin hem gevonden die een stuk langer is dan ik, ik had hem niet eens gezien. Er zat alleen een piep kleine beschadiging op de neusriem. Bijna niet te zien, maar voor mij toch weer een goed excuus om hem niet te hoeven kopen. Ik ben soms echt zo'n krent met geld uitgeven. Wat hij nodig heeft krijgt hij, hij zit beter in zijn spullen dan ik, maar dit hoofdstel, tja die oude doet het nog, en ik ga er waarschijnlijk maar 1 wedstrijd mee starten, dus dan vind ik het toch wel een duur grapje.
Jesper gaat dus volgende week met een vreselijk armzalig hoofdstel de Z ring in, zielig he? Ik zal wel proberen of ik met zwarte leer olie het geheel nog een beetje kan opknappen.
Dat ik nooit in aanmerking zou komen voor de titel boktsnob was me al duidelijk, maar straks gaan mensen nog een inzameling houden om Jesper aan een fatsoenlijk hoofdstel te helpen. Ik hoop dat hij er geen trauma aan over houdt!!! Haha!

Navragen is beter dan afvragen.


gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 15:28

Je kon wel Bethlehem heten van je achternaam Tong uitsteken Ik ben net zo...Bloos
Heb ook erg weinig overbodige spullen en mijn rijkleding en paardendekens/schabrakken worden gebruikt tot de gaten erin zitten Knipoog

Je komt dan misschien niet in aanmerking voor de titel boktsnob van het jaar, maar je maakt op deze manier wel een goede kans in de verkiezing van de rijkste bokker Knipoog Tong uitsteken

En in het Z krijg je toch geen punten meer voor de verzorging en Jesper zal het niet merken *LOL* En als hij net zo is als gister valt het niemand op Knipoog

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

basje01
Berichten: 323
Geregistreerd: 07-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 15:39

Kopen is makkelijker, nee zeggen is moeilijker, ik heb een heel verlanglijstje en probeer paardenzaken te mijden.

DunjaR
Berichten: 3404
Geregistreerd: 12-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 15:50

Ik vind het echt heeeeerlijk om paardenspullen te kopen ik heb ook veelste veel spullen en ik koop elke x weer meer ondanks dat ik het niet nodig hebt maar het is zooo leuk!!

paardenzaken verdienen ook echt goed aan mij !!!

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-03 17:37

gomir schreef:
Je komt dan misschien niet in aanmerking voor de titel boktsnob van het jaar, maar je maakt op deze manier wel een goede kans in de verkiezing van de rijkste bokker Knipoog Tong uitsteken


Rijkste bokker ga ik ook nooit halen. Ik koop namelijk wel veel dekken, halsters en weet ik veel wat allemaal. Alleen zo'n duur hoofdstel voor 1 keer, en daarna zie ik hem alleen nog zelf omdat ik er alleen thuis mee rij, vind ik zonde. Ik snap zelf ook niet zo goed waarom ik voor elk jaargetijde minstens 3 dekens moet hebben, maar een hoofdstel een onmogelijke opgave is. Verward
Hoewel, als ik erover nadenk geef ik heel makkelijk geld uit aan dingen waarvan ik denk dat ze comfortabel zijn voor Jesper en is niets me te gek, maar dit is alleen voor de mooi, en dat ligt me niet.

Citaat:
En als hij net zo is als gister valt het niemand op Knipoog


Daar heb jij gelijk in. Haha! Vorige keer was ook iedereen blij dat alle auto's ed heel gebleven waren, vonden het heel knap dat hij schrok van het belletje dat ik mocht beginnen en daarom eerst ging zittten, om vervolgens met een kangaroo sprong naar voren te sppringen en bijna over de hekjes in de baan belandde. Iedereen had het over ons, maar niemand over het mooie stang en trens hoofdstel, dus als ik de aandacht maar genoeg afleid is er niemand die het ziet. *LOL*

Navragen is beter dan afvragen.

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 17:42

misschien een stalgenootje met een beter uitziend hoofdstel dan het jouwe lief aankijken en vragen of je haar hoofdstel mag lenen??

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 17:54

1 woord Jasmijn: haarlak. Doet wonderen... en als het daar niet mee lukt (als het leer te poreus is en de lak alleen maar opzuigt) schakel je over naar plan B: zo'n poetsponsje voor schoenen.

you go girl! Party!!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-05-03 17:57

Inderdaad een heel slim antwoord, maar ik weet precies wat ik wil, en dat hebben ze op stal niet.
Er mag bij mij geen kleurtje of glittertje aanzitten, niet eens een klein lijntje.
Bovendien moet zowel de neusriem als de frontriem de exact goede breedte hebben. Kortom, ik ben niet lastig hoor. Haha! Knipoog

Navragen is beter dan afvragen.

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 18:26

owww ik ken dit wel een beetje.........
twijfeldetwijfel en uiteindelijk, niks!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 21:05

Hihi, ik zou toch alleen gezwicht zijn, knap hoor! Haha! Succes met je wedstrijd, komt vast goed.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 21:13

o wat ontzettend anders ben ik dan....ik koop elke keer dat ik een leuk halstertje zie voor tink gewoon een nieuwe,ik heb inmiddels al2 halsters bijna nieuw die ik niet eens gebruik omdat ik zterdag weer zo'n hele schattige blauwe moest kopen voor dr......

maarre ik zou gewoon dat hoofdstel kopen en lekker afdingen!!!ja toch?doe je én wat met je kenterigheid Tong uitsteken én heb je een mooi hoofdstel voor de wedstrijd.
ja joh!gewoon doen hoor!

Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 22:17

Hihi, Jasmijn, ik herken het toch ook wel een beetje. Over sommige aankopen denk ik echt heel lang na en ga ik winkel in, winkel uit. Soms heb ik een impulsieve bui en koop ik dingen die ik eigenlijk niet nodig heb, alleen voor de heb Haha!

Ik hoop dat Jesper zich dit weekend goed gedraagt en dat het weer ook een beetje mee werkt Knipoog

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-03 23:29

Ik ben niet echt krenterig geloof ik..maar zou toch echt wel dat hoofdstel gekocht hebben met als voorwaarde dat er flink wat vanaf zou gaan vanwege de beschadiging.

Mooi nieuw hoofdstel voor goedkoop Haha!

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-03 08:35

Helaas was de beschadiging zo klein dat er van afdingen absoluut geen sprake zou zijn.
Was meer 'een mooi excuus voor mij om te laten hangen' beschadiging.
Maar ik heb ook dagen dat ik met van alles thuis kom wat ik niet perse nodig heb hoor. Zeker als mijn vriendin mee is, die weet me dan wel om te praten, "Joh als je het mooi vindt moet je het toch gewoon doen, niet zeuren, meenemen."
Maar alleen ben ik een stuk voorzichtiger.

Navragen is beter dan afvragen.

Barb

Berichten: 11793
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 08:36

gut, dat klinkt me heel bekend in de oren Haha!

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 09:29

Een luxe hoofdstel is helemaal niet alleen voor het mooie hoor. Die neusriemen zijn zo mooi zacht gevoerd en de bakstukken zijn zo goed afgewerkt dat dat heel comfortabel zit voor je paard *LOL* Dus dat is wel een goed excuus om toch voor een luxe hoofdstel te gaan!

Ik ben helemaal niet iemand die snel geld uit geeft aan dure spullen. Maar ik heb wel gemerkt dat die dure spullen veel langer mooi en goed blijven. Ik koop niet veel en zeker geen onzinnige dingen maar als ik iets koop wil ik kwaliteit.

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-03 10:53

Ehmmmm, Jippie, ik wilde dat je gelijk had Haha! . Maar dat nieuwe hoofdstel is een exacte kopie van het oude, dus die comfortabele zachte brede neusriem, soepele bakstukken ed heeft hij al.
Alleen is deze nieuw dus 10 keer mooier, en de ander oud.
Jesper krijgt wel aan 1 kant een beetje kaal plekje van de blinde sluiting aan het bakstuk, waar het bit aan vast zit, maar dat puntje heb ik al eens afgeknipt, en aan het nieuwe zitten de zelfde sluitingen, dus kans op het zelfde probleem.
Nog iemand tips om mij te overtuigen?????????
Ik heb het trouwens vooraan weg gehangen, dus de kans dat het nu wel weg is is een stuk groter.
Pfffff, slaakt een zucht van verlichting. Knipoog

Navragen is beter dan afvragen.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 101707
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 12:12

Helaas heb ik geen tips om het hoofdstel niet te kopen, wel een hele goede om het juist wel te doen
Zelf ben ik soms ook heel krenterig.
Heel raar, aan sommige dingen kan ik bakken vol geld uitgeven en voor andere dingen blijf ik twijfelen.
In zulke twijfelgevallen ga ik over op de spaarpottruck:
Men neme een spaarpotje waar je een aantal keren per week je muntgeld in doet.
Je merkt er niks van en binnen korte tijd heb je je felbegeerde hoofdstel bij elkaar gespaard.

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-03 15:26

Je hebt gelijk Oscar. Ik zat net in mijn agenda te bladeren en zag alleen maar staan, jureren, jureren, jureren en nog eens.............jureren.
Ik zit elk weekend vol en dan nog een paar keer avond wedstrijd. Als ik die vergoeding die ik daarvoor krijg nou eens apart hou.
Alleen zijn dat wel een hoop wedstrijden, dus hopen dat het hoofdstel er dan nog hangt, of misschien even op krediet bij mezelf kopen???? Knipoog
Alleen met zoveel jureren heb ik toch geen tijd meer om te rijden, dus wat moet ik met een hoofdstel Verward

Navragen is beter dan afvragen.

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 15:30

Nou is het al zo ernstig met jureren dat je niet eens meer tijd hebt om op je eigen paard te rijden? Je moet jezelf af en toe toch belonen?

Ik ben gewoon ik en heb soms een eigen mening, met eigen ervaringen en belevenissen, wil niet zeggen dat het daarom de waarheid is.

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-03 15:34

Tja, ik zoek nog een secretaresse die NEE kan zeggen, kan ik namelijk niet.............. En dan zit je dus meer in de auto dan te paard. Frusty
Maar goed, dit is wel heel erg off topic.

Navragen is beter dan afvragen.

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 15:38

Misschien moeten we elkaar maar eens gaan helpen? Ik heb namelijk GEEN paard maar wel een zadel, een pad, drie hoofdstellen, een stuk of tien halsters, talloze borstels en nog een heeeeleboel kleinere 'meuk'. Ik schaam me dood. Maar ja, met de Equitana eens in de twee jaar sla je ook wel ontzettend veel in...

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 15:39

En by the way, ik ben student en werk niet, dus ben echt niet achterlijk rijk....

Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-03 18:30

Jasmijn schreef:
Tja, ik zoek nog een secretaresse die NEE kan zeggen, kan ik namelijk niet.............. En dan zit je dus meer in de auto dan te paard. Frusty
Maar goed, dit is wel heel erg off topic.


Goede oplossing: je paard in training zetten en zeggen dat jij hem brengt naar wedstrijden. Schijnheilig Gegarandeerd goed voor zaterdag jureren en zondag groomen Lips are sealed

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-03 14:42

Ik heb de oplossing gevonden hoor.
Men neme het oude hoofdstel, slepen dat mee de auto in en vervolgens de winkel in. Dan houdt men het oude hoofdstel naast het nieuwe, en tegen de tijd dat het schaamrood naar de kaken kruipt rent men richting kassa om het nieuwe hoofdstel af te rekenen. Haha!
Nu nog hopen dat het past........... Ga ik straks proberen.
Had ik natuurlijk in de winkel al kunnen doen, aangezien ik mijn oude hoofdstel toch al bij me had, maar toen het besluit eenmaal gevallen was heb ik gemaakt dat ik weg kwam, en ach als het niet past, breng ik het gewoon weer terug. Lachen Ben er ondertussen toch kind aan huis. En het scheelt hun weer dweilen nu ik niet meer steeds sta te kwijlen bij het hoofdstel. Knipoog

Navragen is beter dan afvragen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 4 bezoekers