waar ik bang voor ben

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-01 09:33

Destijds met de varkenspest stelden ze achterlijke regels op dat ze paarden niet meer avn eigen terein af mochten. Concoursen werden door de neus geboord, bosritten enz. Ondanks dat paarden niets met die pest te maken hadden, ze hadden mensen dan net zo goed binnen kunnen sluiten. Wat gaan ze doen als er dadelijk hier een geval van mond en klauwzeer komt? En gaan ze dan ook gezonde paarden preventief afmaken? belachelijk gedoe. Het is schandelijk dat gezonde koeien, herten en schapen afgemaakt moeten worden. Degene die die regels opstellen moesten heel zwaar gestrafd worden.


UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 09:48

Het is erg moeilijk. Toen ik het nieuws vanmorgen zag met al die afgemaakte varkens en schapen. Het doet me echt pijn om het te zien.

Ik hoop niet dat de paarden ook de klos worden. Er staan in nederland steeds meer paarden bij de boeren vooral omdat het goedkoper is dan in een speciale pensioenstalling. En voor de boeren is het een leuk extra centje. Ik weet wel van toe het in nederland uitbrak dat ook katten en honden afgemaakt werden. Je zou het eens moeten navragen bij de Uithof in Utrecht die zijn gespecialiseerd op dat gebied.

Ik begrijp heel erg dat je je zorgen maakt succes ermee.

Gr Pris

pieterjan

Berichten: 1301
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: blaasveld belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 11:04

dees , pest is een overdraagbare ziekte dus worden al de gezonde beesten afgemaakt maar als we logisch nadenken gaan we alle mensen moeten uitmoorden want er bestaat aids dus neem allemaal je geweer en schiet iedereen met aids dood en ook degenen die het niet hebben (inclusief jezelf )

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 11:12

Pest is idd overdraagbaar. Maar m&k zeer ook, paarden kunnen het niet krijgen (alleen evenhoevigen, weet het niet 100% zeker, maar wel bijna)), maar wel overdragen. Vervoersverbod is niet leuk, maar het is al erg genoeg dat er nu zoveel beesten afgemaakt moeten worden. Ik hou liever mijn paard een tijdje hier, dan dat er nog meer dieren afgemaakt moeten wroden. Ik denk dat het met paarden afmaken wel mee valt.

Laudine

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 11:29

Klopt, alleen dieren met gespleten hoeven kunnen het krijgen (hoe noem je dat, evenhoevigen?). Maar ik vind het ook schandalig dat ze al die dieren afmaken. Ik heb ook gehoord dat dieren er helemaal niet eens dood aan gaan als ze het krijgen. En om dan maar gezonde dieren te gaan afmaken alsof het dingen zijn... ik heb er geen woorden voor...

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 13:05

Ik vind het ook echt heel erg verschrikkelijk dat al die dieren afgemaakt worden.... Maar begrijp ook wel een beetje waarom, stel nou dat z'on gezond dier toch nog ziektekiemen ofzo over kan brengen? Sommige van die ziekten zijn echt superbesmettlijk! Maar als ik die beelde zieop tv... pff echt erg!!

Ik hoop mar dat niemand met de paarden hier last van gaat krijgen ofzo.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-01 16:50

dan kun je mensen met aids ook wel af maken, zeker in afrika, waar ze elkaar willens en wetens besmetten. I.p.v. gezonde dieren af te maken kun je ze toch in quarantaine doen? Waarom nou weer dat afmaken? Het lijkt gewoon op pure kwaadwilligheid. Ik vind het gewoon echt schandalig hoor.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 17:28

Het lijkt mij heel erg moeilijk om die dieren in quarantaine te doen, aangezien mond-en klauwzeer ontzettend besmettelijk is. Niet alleen aan kleding kun je het overdragen, maar ook via de lucht. Dat is de pest! Het is dus een heel ander verhaal als Aids. Dat krijg je niet zomaar, M en K wel. Gelukkig wij niet, en onze paarden niet, maar wel koeien, geiten, varkens, reeen ed. Volgens mijn baas (dierenarts) dacht men dat men M en k bijna had uitgeroeid, door wereldwijde vaccinaties. Wat de bron van besmetting is geweest? Mischien een keuterboertje die zijn dieren niet had geent, of mischien een wild dier?

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 18:33

Ik had begrepen dat in Duitsland van uit Engeland geimporteerde dieren werden getroffen met anti-stoffen voor M&K-zeer dat hield in dat ze ermee in aanraking zijn geweest, maar ze worden nog getest of ze het ook hebben...eerst BSE, varkenspest en nu dit weer.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 22:07

hoi
maar word er in nederland geent dan tegen MKZ?
ik dacht dat dat alleen nu het geval was maar niet door het jaar heen omdat men dan niet kan zien of de anti-stoffen van de enting of de ziekte zelf is.
Paarden kunnen het gelukkig niet krijgen maar ik vind het ook stom dat wij ze dadelijk misschien niet meer mogen vervoeren.ik snap wel waarom ze het doen maar ik ben beniewd als er ooit een besmettelijke paarden ziekte zou zijn of er dan bijvoorbeeld ook geen varkens meer vervoerd zouden worden,daar geloof ik dus niet in maar wij moeten misschien wel voor hun onze beestjes laten staan. En Jura de evenhoevige dieren kunnen er wel aan dood gaan en is ook nog eens heel pijnlijk.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 22:19

WEet je waar ik zo bang voor ben?
Olga staat op een boerderij met Varkens en Herten en nog wat van die dieren!
Stel dat het daar uitbreekt ben ik er heel bang voor dat Olga ook afgemaakt moet worden!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 22:25

Ik hoor net van mijn vader dat ook hier alle beesten (schapen ed.) niet meer mogen vervoerd!!! Zelfs niet van de wei naar de stal!! Dat had ik niet verwacht, want de meeste dingen zijn voor ons ver van onze bedshows! Maar dus hier op onze ouwe polle worden maatregelingen getroffen. Dat betekent dat het wel ernstig is dus allemaal.

Een kennis van ons heeft schapen en die lopen hoogdrachtig. Die mogen nu dus niet van het weiland naar de stal vervoerd...

Mickey

Berichten: 34698
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-01 22:44

Je hoeft niet bang te zijn, kijk maar bij mijn berichtje over mond en klauwzweer informatie.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-01 11:32

Over inenten: ik hoorde op de plaza van iemand die zelf veehouder is dat inenten notabene VERBODEN was door de overheid in 1990 omdat ze dachten dat het was uitgeroeid! Die is dus de schuld van al deze ellende. Het ligt dus niet aan de boeren, het ligt zoals altijd aan de overheid. Ik pleit dus voor inenting.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38890
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 11:40

Indeed, is verboden omdat sommige buitenlanden geen Nederlands vlees wilden hebben omdat de vaccinatie niet van de ziekte te onderscheiden is...

Een hoop boeren waren het niet bepaald eens met de beslissing, maar het is een paar jaar geleden toch verboden Boos!

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Mieke
Berichten: 6595
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 12:15

Jep, vaccinatie was verboden omdat men dan bij het testen van die geënte dieren antistoffen aan zou treffen, waardoor men niet kan zien of zo'n dier ziek is of ingeënt is. Dus is ons vlees niet te exporteren, vandaar deze maatregel!

Kun je volgens mij maar op 1 manier wat aan doen: europees en voor mijn part wereldwijd (zal wel niet lukken natuurlijk) het inenten tegen M en K verplichten voor alle evenhoevigen. Hebben ze allemaal antistoffen, maar zijn of worden ze niet ziek.
Of het importeren van vlees of dieren die niet geënt zijn verbieden. Het is gerust niet zo moeilijk, je moet alleen alle landen meekrijgen en er zijn er natuurlijk altijd een paar die dwarsliggen!

Mieke

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 13:14

Mickey?
echt???????
YES YES YES! GELUKKIG!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-01 15:43

weet je wat nog het beste zou zijn? gewoon in europa import en export verbieden. Ieder land voorzien in eigen behoeftes aan vlees, geen export van ziektes meer, geen transporten voor dieren (wat ook sucks). DAt zou een hele verbetering zijn.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38890
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 15:58

Haha, heb deze tentamen periode ook een Economie tentamen, gaat voor een groot deel over internationale handel Lachen Een van de dingen die we daar geleerd hebben is dat im/export best wel errug belangrijk is voor de economie Knipoog Op zich dus wel een oplossing alleen met wat implementatie probleempjes *LOL*

BTW als iedereen nou gewoon vegetarier wordt en we alleen nog maar dieren houden voor de gezelli?

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 16:00

wAt voor studie doe jij?

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 16:03

Ik eet thuis al vegetarisch! Als iedereen nou in elk geval zou minderen, zou dat niet al heel veel schelen?

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 16:16

Ik lust geen vlees dat is een ander verhaal.
het enige wat ik lust is kip gehakt en een kroket!
naja ik gehakt zit ook zooi!
Ik denk dat ik daar dan ook maar mee kap!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38890
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-01 16:16


ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Barbabientje, PandorJ en 13 bezoekers