Nog meer mensen gefrustreerd ivm Vogelpest?!

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Nog meer mensen gefrustreerd ivm Vogelpest?!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-03 17:13

IK DUS WEL!

t zit ook nooit mee! Boos!

toen ik mn 1e paardje kreeg moest ik 3 maanden wachten voor ze vervoerd mocht worden, en als je net je 1e eigen paard hebt, maar er 3 maanden op moet wachten ivm varkenspest, duurt het echt heel lang!

toen ik haar had en de wedstrijden goed gingen, werd ze kreupel, daarna nog ff wedstrijden mee gereden en over gegaan op groter paard

daar lekker mee begonnen met rijden, toen kwam er MKZ, toen daarna heeft hij een heel zomerseizoen steeds gekreupeld en kwam er van wedstrijd rijden ook nix, het winterseizoen is altijd een ramp ivm vreemde binnebakken

nu gaat het eindelijk weer een beetje beter en verheugde ik me op t nieuwe wedstrijd seizoen, is er de Vogelpest en ja hoor, mn komende 2 wedstrijden(waaran 1tje met 2 proeven) zijn afgelast Boos!

hoe ga ik dan ooit mn wp halen voor het Z?! was van plan heel de M2 uit te rijden tot de 20 wp, maar als het zo doorgaat kan mn paardje tegen die tijd met pensioen!!

nog meer mensen hier last van?!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#


jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 21:14

tsja ik zit ook midden in het gebied, Limburg dus, en heb nu 1 buitenwedstrijd gehad en voor alsnog is alles afgelast.
d8 ik eens lekker te kunnen starten met de jonge pony's en met m'n eigen pony het eerste buitenseizoen, komt daar nog errug weinig van terecht.
khoop dat alles zo voorbij is, maar dat betwijfel ik helaas.....

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 08:18

Ach, jij kunt niet p wedstrijd, is jammer.
Van een ander wordt z'n hele bedrijf geruimd, rampzalig.

Vergelijk beide regels eens? En wat voel je nu?

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 08:31

Wat Sonja zegt is natuurlijk wel waar, maar eerlijk gezegd denk je als je hoort dat je neit weg mag, eerst aan jezelf.. en daarna pas aan de bedrijven.
Mij zit t ook niet altijd mee. Toen ik ging starten met Robin, kwam de MKZ, hele zomerseizoen naar de kl*te.. en nu ga ik starten met Camilla, 2 wedstrijden gehad en de rest zal wel niet doorgaan. Boos!
Maargoed, er bestaan ergere dingen natuurlijk. Ik kan nog langer oefenen voor mijn wedstrijden en dan straks misschien wel de B uitvliegen. Schijnheilig Haha.
Maargoed, succes ermee dan maar..

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 08:49

iedereen wordt hierdoor getroffen. jij kan niet op concours, hengstehouders missen inkomsten omdat er geen merries komen en ze alles dus ter plaatsen moeten gaan insimineren. varkens kunnen niet meer afgevoerd worden, en de kippenboeren kunnen helemal niks meer. Elk bedrijf loopt schade in een heleboel sectoren. op wedstrijd kan je volgend jaar ook nog wel kan je nu nog even door oefenen maar andere mensen raken hun hele leven kwijt omdat ze getroffen wordne.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 09:04

Ik vind het ook nog het ergst voor de bedrijven. Maar ik kan me de frustratie van sommigen ook goed voorstellen. In '98 (of was het al eerder?) hadden we de varkenspest, in 2001 de MKZ en nu weer de vogelpest. Als het even tegenzit weer een half wedstrijdseizoen naar de knoppen. En ook al rijd je geen wedstrijden of vind je dat niet belangrijk, je wordt als paardeneigenaar toch behoorlijk beperkt in je mogelijkheden vanwege problemen in een andere tak van de agrarische sector. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar ook niet blij mee ben. Maar het enige wat ik kan doen is me erbij neerleggen, een andere oplossing is er helaas niet.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 09:07

Elk bedrijf loopt schade in een heleboel sectoren. op wedstrijd kan je volgend jaar ook nog wel kan je nu nog even door oefenen

Tja, maar als dat zo doorgaat ieder jaar, dan zijn er straks geen wedstrijden meer... Eerst was er de varkenspest, toen de MKZ, nu de vogelpest, wat zou er volgend jaar komen???
Ik zit met angst en beven te wachten tot er weer Aujesky gaat uitbreken, dan zijn we met zijn allen pas echt goed de klos. Dan zijn we onze geliefde paarden ook allemaal kwijt, alleen omdat de Japanners anders onze varkenshaasjes niet moeten...

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-03 11:31

tsja sonja je kan me dan egoistisch vinden, maar heb je mij horen zeggen dat ik het niet erg vind voor de mensen waarvan hun bedrijven worden geruimd?! hier zit op nog geen 500 meter afstand een kippenboer, als daar vogelpest komt betekend het dat bij ons en de buren alle pauwen fazanten kippen zwanen ganzen enz ook worden geruimd(buren hebben heel veel siervogels enz) dus daar zit ik ook niet echt op te wachten

maar bekijk het ff van mijn kant, ik heb altijd hard getraind om wat te bereiken, de varkenspest&MKZ hebben al behoorlijk tegengezeten net als 2x een seizoen niet kunnen starten ivm kreupelheid, en zelf tussen door 2x flink ongeluk gehad, als je dan eindelijk weer aan het rijden bent en traint voor wedstrijden in de hoop eind van dit jaar eindelijk Z1 te zijn, snap je dan dat ik er behoorlijk van baal dat er nu dus weer geen wedstrijden zijn ivm vogelpest?!

ja dan kan ik wel thuis verder blijven trainen maar mn paard wordt er ook niet jonger op, en ik ook niet en ik heb nogsteeds de hoop ooit iets te bereiken(Rabobank rubrieken zou ik meedoen)en dan mag ik wel opschieten want dat is maar tot je 24e

dus dan ben ik maar egoistisch, maar ik baal dat ik geen wedstrijden kan rijden, want hoe erg ik t ook vind, vooral voor de beesten zelf die geruimd worden, ik wil graag op wedstrijd!!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 11:34

Renske20 schreef:
tsja sonja je kan me dan egoistisch vinden


Waar staat dat?
Ik snap best dat je teleurgesteld bent, maar er zijn veeeeeel ergere dingen.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 11:38

Dat vind ik zo'n dooddoener. Er zijn altijd ergere dingen te bedenken, zo kun je wel aan de gang blijven. Voor de een is dit een ramp, voor de ander wat anders. Maar 'in perspectief zien', daar is natuurlijk niets mis mee.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-03 11:42

zeg niet dat je dat letterlijk hebt gezegd maar je berichtje komt zo over van ach ja jammer dan dat je geen wedstrijden hebt maar dat is niet erg, t is voor andere mensen veel erger

en tuurlijk is het voor hun erg, maar ik ben geen kippenboer, en voor mij is het behoorlijk vervelend dat ik weer geen wedstrijden kan rijden!

want na varkenspest & mkz, 2 seizoenen kreupelheid en zelf niet kunnen rijden ivm 2x ongeluk gehad, dan vind ik dat het ook weleens mee mag zitten want op deze manier vraag ik me weleens af waarvoor ik ook alweer aan het trainen ben!

maar het is dus niet zo dat ik het voor al die beesten&bedrijven die geruimd moeten worden niet erg vind!! want ik vind nix zo akelig als beesten die afgemaakt moeten worden, en als iemand van die beesten leefde snap ik dat voor diegene zn wereld instort en ik opzich niet mag klage, maar toch baal ik er van!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

silleke
Berichten: 1165
Geregistreerd: 27-08-02
Woonplaats: Hasselt België

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 11:49

Ik heb ook echt een pech met die van mij.
Eerst er verschillende laten keuren voor dat er eentje was goedgekeurd en ik dus kon kopen toen kreeg ze iets aan haar hoef waardoor ze op stal moest staan en ik ze dus naar de manege moest brengen. omdat ik toch dikwijls naar daar ging, ging mijn neefje mee (met de pony en trailer) om op mijn pony op de manege rijden maar kwam rinho ertussen nu we eindelijk weer op pad konden is het de vogelpest die me thuis houdt. Mijn verzekering is al bijna om en ik heb nog niet veel kunnen rijden

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 11:54

Ik ben gefrustreerd. En niet omdat ik niet mag rijden maar wel om het leed van die diertjes.

Ik heb geen medelijden met de bedrijven. Dat wil zeggen geen medelijden met de bedrijven die die beesten maar op mekaar proppen en totaal geen rekening met fatsoenlijke huisvesting houden. En dat is vragen om moeilijkheden.

Ik heb wel diep medelijden met die mensen die wel rekening houden met de diertjes en goede huisvesting en inkomsten toch weten te combineren op een goede manier. Met hen heb ik diep medelijden en ik leef ook erg met ze mee.

'Paint' it 'Black'

Novelle
Berichten: 999
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 14:17

ik vind het ook nog het meeste zielig voor de kippen en de andere gevogelte,

ik baal er zelf ook wel van hoor,
loopt mijn paard een keer super, word alles afgelast.

Kiekeboe

Ilse

Berichten: 11627
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 15:56

Ik heb (nog) geen last van, en hoop dus ook echt dat het niet deze kant op komt. Net zoals bij de Rhino epedimie houd ik mijn vinger gekruist dat het niet hier heen komt.. Scheve mond

No hour of life is wasted that is spent in the saddle -Winston Churchill

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 18:25

ik dus! Voor de derde keer sinds 1998 zijn we de l*l (varkenspost, mkz en nu de vogelpest). Daarvoor overigens nog 2 keer varkenspest met een totaal vervoersverbod.

Ik ben een beetje opgehouden met het zielig vinden voor anderen, dat vind ik wel nog steeds maar door dit gekl**t wordt ook de paardensport (een grote bron van inkomsten voor zeer velen) ernstig gedupeerd en dat zal iedereen een zorg zijn.

JollyJumper, wat is Aujesky? Van die opmerking schrok ik pas echt!

shamal

Berichten: 62
Geregistreerd: 01-01-03
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-03 10:58

Ik ben zelf nog niet echt gefrustreerd maar onze 2 hengsten lopen nu wel een paar lieve merries mis die dit weekend zouden komen om te dekken.
Hopelijk voor hun en de eigenaren wordt het vervoersverbod snel weer opgeheven. hihihi Haha!

a womans place is on an arabian

FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-03 11:05

Mensen die paarden show geven balen enorm..evenementen die paarden show organiseren ook! Verward

En het dek seizoen komt er ook aan.. Lips are sealed

Hopelijk is het over een paar dagen opgelost.. *LOL*

Mon

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-03 11:06

Dat wij een stapje terug moeten doen met de paarden vind ik niet zo heel erg. Dat al die boeren die net BSE, MKZ en alle andere ellende te boven zijn, nu weer aan de beurt zijn .Vind ik veel erger!!!!!!!!!

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-03 17:17

Pipo, alleen zijn het meestal wel andere boeren (welke boer heeft en varkens, en koeien en kippen?). Ik vind het ook erg voor de boeren maar de paardensport staat helemaal buiten dit alles en zijn toch iedere keer weer slachtoffer. Dat vind ik niet reeel meer.

FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-03 18:58

Pipo schreef:
Dat wij een stapje terug moeten doen met de paarden vind ik niet zo heel erg. Dat al die boeren die net BSE, MKZ en alle andere ellende te boven zijn, nu weer aan de beurt zijn .Vind ik veel erger!!!!!!!!!


Als hobbyist is het ook helemaal niet erg om een stapje terug te moeten doen, maar als je je er je geld mee verdient wel!

Er zijn stallen die geld en hun kost verdienen met hun paarden!
Bv door middel van shows enz..
Die mensen worden net zo getroffen als de boeren, en vele boeren krijgen een regeling en geld en die paarden mensen dus niet daarvoor is nog niks geregeld.

Ik niet hoor, ik leef er niet van. Maar vind het toch jammer dat paarden evenementen enz gestopt moeten worden.

Natuurlijk vind ik het ook erg voor die boeren..
het lijkt wel of men voor ieder dier een ziekte verzint en of maakt zodat de boeren in Nederland uitgedunt worden.

Hoorde net van de veearts met de vogelpest in zijn longen en is overleden. Zeer vreemd allemaal geen mensen ziekte toch sterft er iemand aan???????????

We wachten maar weer af hoe het afloopt.

Monique

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-03 07:09

maar zelfs als hobbyist wordt het wel erg frustrerend als je in 6 jaar tijd 3 stops meemaakt, voor iets waar je niets mee te maken hebt.

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-03 11:58

Hieruit blijkt dus gewoon dat iedereen met alles wat er in NL gebeurd wel te maken heeft.
We leven met z'n allen op een klein oppervlak, we hebben met z'n allen iedere keer weer opnieuw gekozen voor de verschillende politieke partijen die dit beleid hebben gecreëerd.
Dus heeft iedereen er wel mee te maken.
Dat het in NL zo goed kon gaan de afgelopen tijd, is oa te danken aan de handel, waar de agrarische sector een groot deel van is.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-03 13:19

ja en nee, Jantien. De gemiddelde burger heeft hier vrijwel geen last van, evenementen als de Amstel Gold Race, Paaspop en Kennedy mars (dwars door verdacht gebied!) gaan wel gewoon door. Ik voel me als ruiter hierdoor aardig gefrustreerd, zeker omdat wij net zoveel of weinig risico veroorzaken als bv de wandelaar van de Kennedy mars. Ik vind het een zeer politieke beslissing, waarvan ik niet direct het nut zie. Paarden op een wedstrijdstal als waar ik sta hebben net zoveel van doen met kippen en pluimvee als mijn tennisende collega's die wel hun toernooien mogen houden. Ik weet ook wel dat dat niet voor iedereen geldt maar mi wordt heir gewoon het gemakkelijkste besluit genomen. En een algemeen vervoersverbod ivm rhino ben ik nog nooit tegen gekomen!Het enige alternatief is emigreren, en dat overweeg ik dan ook ernstig.

Jessie88
Berichten: 3312
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: IJsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-03 18:31

'k wil graag naar de shetten-meeting, maar als die vogelpest zo door blijft gaan, kan ik het wel vergeten... Scheve mond


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Koekie73, Zuchini en 7 bezoekers