Rachel's verslag van de dag.. "Hinnik"

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Rachel's verslag van de dag.. "Hinnik"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-03 17:45

Vandaag door mijn baasje uit het land gehaald, sjok sjok sjok.. Zet ze me weer vast aan de muur en dan gaat ze me kammen met een ding met haren, een borstel heet dat volgens mij. Aan de andere kant nog een meisje (zo heet dat toch), die is er de laatste tijd ook. Mmm, dat was wel heerlijk. Komen ze aangezet met dat ding voor op mijn rug, even buik uitgezet, want dan kunnen ze de riem niet zo goed vastmaken. Daarna een geval om mijn hoofd, ijzeren ding in mijn mond. Blèèèèh, ik wou niet in die ronde bak rijden.. Maar moest toch van baasje, baasje erop geklommen en we gingen lekker stappen in de bak. Natuurlijk goed om me heen gekeken, want alles was heel interessant. Toen moest ik draven, even geprobeerd af te snijden, oliebol dat lukte niet baasje, gaf me een schopje dus ik moest wel op de hoefslag. Toen even geprobeerd tegen het hek aan te lopen, krijgt baasje haar been tussen het hek en mij. }> Hmm, lukte ook al niet want baasje was me net voor door me een flinke schop te geven, dus maar braaf geluisterd, anders wordt baasje boos, en dan kan ze hard hinniken, nou ja hinneken is niet wat ze doet, lijkt meer op blaten wat een schaap doet als ik te dichtbij komt, nou ja praten dan, dat doet een mensje geloof ik, maar dan heel hard. En dan zegt ze iets van Èh, of Niet doen. Wat Niet doen, wel doen! Extreme duivel
Daarna heel braaf mijn rondjes gedraaft, ze moet van de buurman mij nu op been rijden, hij zegt dat ik het baasje dan beter begrijp. Dat is ook zo, ik begrijp haar de laatste paar dagen wel beter, maar soms kan ik het niet laten om toch even vervelend te doen tegen baasje. Moet ze er maar rekening mee houden dat ik hengstig ben.. Schijnheilig
Daarna ging baasje van mij af, en zou meisje er even op gaan. Heel erg braaf mijn best gedaan, maar soms snapte ik het even niet. Ik ben een paar keer stil gaan staan, en heb me omgedraaid, en laten merken dat ik niet haar kant op wou, kan ik toch ook niks aan doen dat ik die mensjes nog helemaal niet begrijp??
Dus baasje er weer op, ja hallo baasje, nou heb ik toch wel genoeg gedaan, het is zo warm en je gaat maar door.. Dus even vervelend gedaan bij baasje, ik begreep haar wel, maar had echt geen zin meer.
Baasje kreeg mij door en heeft een kleine stok gekregen van een ander meisje (aardig hoor) en heeft mij even een tik gegeven. Tsss geef jij mij een tik omdat ik niet meer wil, heb even gezwaaid naar de meisjes, kijk ik kan ook drammen net als jullie! Boos! Toch heeft baasje me mij nog een tik gegeven en mij flink de bak door gereden. Misschien had ze toch wel gelijk, dat zwaaien was nergens voor nodig, en toen zei baasje dat ik nog 3 rondjes braaf moest lopen, want anders zou ik het misschien van de week wel weer proberen en ze wou geen vervelend paard. Ik? Vervelend? Ik ben ook maar een paard. Frusty

Daarna werd ik helemaal beloond, en moest ik nog uitstappen langs de weg. Ben braaf het pad afgelopen, want ik weet nog wel van de vorige keer dat probeerde om bij het huis te blijven, en toen heeft baasje mij flink doorgezet en gezegd dat het niet eng was. Was heerlijk op de weg, overal paardjes in het land, nog even een eng mensje in het land, maar het was het buurmensje dus dat was wel goed. We gingen naar een rotonde zei het baasje, ik kon hem al zien in de verte, er reden allemaal, ja wat zijn het nou, ze hebben geen echte hoeven, maar een soort rolhoeven. Denk niet dat het familie van me is, want met ze communiceren lukt me niet. Baasje besloot om op de plek van de rolhoevigen te gaan rijden en de rotonde te volgen. Er kwam zo'n ding aan, niks engs aan natuurlijk! Er zat ook een mensje in, nu weet ik zeker dat het geen familie van me is, mijn baasje zit toch ook niet in mij??? Allemaal gekke dingen op die rotonde met allemaal felle kleuren, nouja felle kleuren ben ik wel gewend, met de knalgele ding-met-haren-bak en wat dan nog meer spullen die baasje voor mij heeft gekocht! Ahh, we gingen alweer terug, ik vond mezelf zo stoer, heb me echt voorbeeldig gedragen zei baasje.
Toen moest ik weer aan de muur en pakte baasje een slang, geen echte slang natuurlijk wat denken jullie!? Tong uitsteken Daar kwam drinken uit en ik snap nog steeds niet waarom baasje dat over mij heen gooit, zij heeft altijd een flesje drinken mee en dat gooit ze toch ook niet over haar hoofd heen! Ik vond het niet vervelend, was wel lekker met dat warme weer en al dat gewerk. Ik heb stiekem nog even uit die slang gedronken, is zonde om dat allemaal zo te laten lopen. Mijn hoefjes werden geborsteld en baasje heeft ze gelakt met een soort smeersel, en glimmen deden ze! Nog wat snoepjes gehad, MJAM, ik lust echt alles! Kreeg ik nog een bak met water met een smaakje, ze smaken naar de raket-ijsjes bij de snackbar waar de andere baas werkt. Het was vitamine C zei baasje, voor mijn haren die uitvallen. Daarna mocht ik weer naar het land met al mijn vriendjes spelen en eten natuurlijk *LOL* maar eerst heb ik nog even lekker in het zand gerold en even brutaal naar de mensjes gekeken, een paard hoort toch vies te zijn! Extreme duivel Baasje kon er heel hard om lachen en ik heb me flink uitgeschud en er even flink geluid bij gemaakt.
Dag baasje, tot morgen!

Veel Hoefs van Rachel de Appaloosa.

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!


AmyII

Berichten: 6032
Geregistreerd: 22-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 18:45

oh wat leuk!! heerlijk zo'n dagje paarden!
En hoe je dat kan vertellen!!!
stoer paardje heb je hoor, zo op de rotonde, pickahcu was geheid aan de kletter gegaan!!!

het komt allemaal goed, wacht nou maar af wat de tijd met je doet
het is nu nog te vroeg, want alles wat groot is begon ooit klein...
Je hoeft niet meteen een Vlinder te zijn...

Y;(

iloveyou
Berichten: 348
Geregistreerd: 02-11-02
Woonplaats: s-deel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 18:54

Leuk verhaal!!
Je moet er maar op komen!
leuk paardje hoor

Zoveel vogels die fluisteren,
Alleen maar over jou.!! I L0ve JaMuHsS

Wiesje

Berichten: 2863
Geregistreerd: 09-12-02
Woonplaats: America

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 20:59

Haha, heel goed verteld. Kan me gewoon helemaal voorstellen hoe dat dier gedacht heeft.

Tlove

Berichten: 1226
Geregistreerd: 29-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 08:12

hehe, echt heel tof, zo een dag vanuit de ogen van een paard gezien.
zo te zien is ze niet het braafste paard dat er is Haha! een met karakter, altijd goed.
echt tof!!

rust zacht Charlie.
if you loose yourself, your courage soon wil follow, so be strong tonight ... I'v got nothing left, just an empty heart.
nieuwe fotos in mn profiel!!!

Frankinero

Berichten: 2779
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Rozenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 10:48

Echt supergaaf verteld zo, je leeft je helemaal in in hun wereld.

Bonte kanjer Frank (Ed King Hill) Z2 + 5
Zanou (Kingston) Z2 + 4
Darco Z1 + 2

chanickyo

Berichten: 2050
Geregistreerd: 11-02-02
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 10:54

Leuk verteld. Lijkt net of ik erbij was. Het was zeker een geslaagde dag geworden.

JoT

Berichten: 3395
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 11:34

Heel leuk verteld zo, die beschrijving van een auto van een paard uit gezien vind ik echt fantastisch. Hoe komt je erop! Die band tussen jou en je paard zit wel goed geloof ik. Lachen

7 augustus 2012: Rust zacht lieve Macho. Je hebt me zoveel gegeven, ik zal je nooit vergeten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Vagabondo en 12 bezoekers