Ze kan ECHT hard

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Ze kan ECHT hard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-03 18:21


Vandaag samen met een stalgenootje een buitenritje gemaakt, doen we wel vaker, omdat we samen endurance willen gaan rijden.
Laatst al een keer een rengalop gedaan die me niet bepaald beviel (zacht uitgedrukt), het ging me veel en veel te hard, had geen controle meer (zat achter de kont van een schimmel die een wedstrijdje met Tinka hield) en op bochtige blubberige bospaden vond ik dat niet echt leuk.
Maargoed, vandaag weer samen gereden dus, en weer een galopje op de zandpaden. Hoewel, galopje...de schimmel zat weer voorop en die spurt dan weg en daarna voel je alleen die hoeven nog maar denderen onder je. En Tinka ging harder, en harder, en harder, oh wat was ze de schimmel graag voorbij gegaan, maar ik vond het welletjes, we gingen al hard zat. Dus mooi achter de kont van de schimmel gehouden, anders was het hek van de dam denk ik.

Ik ben geloof ik best wel een mietje, hou best wel van een stevige galop, maar zo hard als die twee samen gaan...En ik had het gevoel dat Tinka NOG veel harder kon, ze wilde zo graag!! Dan komt opa de volbloed toch wel om de hoek kijken geloof ik, tjonge, ik heb ook vaak strandritten met rengalop gedaan, maar ik wist niet dat paarden ZO hard konden.
Gelukkig is ze in haar eentje buiten erg controleerbaar, ik heb daar ook flink op geoefend, want dat was ze in het begin ook niet. Hoofd omhoog en gaaaaan, op zich prima, maar ik wil wel het gevoel hebben dat ze op mijn commando ook weer terug te nemen is.

Al dribbelend en snuivend reden we weer terug naar stal, zandkorrels op mijn gezicht, en Tinka die zo graag nog eens wilde laten zien dat ze nog harder ging...
Knikkende knietjes hoor!!! *LOL*


Maaike

Berichten: 11577
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-03 18:28

Scheurtinka!!! Van alle markten thuis dat paard Wordt nog wat als je dr een keer wel laat gaaaaaaaaan Haha!

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-03 18:46

Oja, we zijn ook nog aangehouden door de politie trouwens. Stalgenootje dacht dat we geflitst waren Haha! maar we hadden illegaal over het strandje gereden Bloos Tja 't is 1 april geweest en dan is het weer verboden gebied voor ruiters.
"Oh sorry meneer dat wisten we niet" Schijnheilig
Maargoed, nu we 1x gesnapt zijn kunnen we dat ook beter maar niet meer doen *LOL*

Annetje

Berichten: 24407
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-03 18:48

Ik vind het echt knap van je dat je dan nog een keer zo durft te gaan crossen, als je het de vorige keer ook al best spenned vond. petje af hoor!
Mij zie je zoiezo niet in kneiterharde galop, dat is echt niks voor mij!

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 14:53

Ik vind dat ook zo donders eng, als ze in het bos gaaaan...het is me met de New Forest ooit eens gebeurd dat ik 'em echt niet meer hield (die flipte af en toe gewoon), en met Miga heb ik eens gehad dat we nog niet eens zo heel hard gingen, maar ze schrok van een konijn en toen stonden we ineens midden in het bos te kijken...
Dus ik kom eerlijk gezegd meestal niet veel verder dan een middengalopje.....dus je bent harstikke stoer hoor! Knipoog

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Melissa

Berichten: 5787
Geregistreerd: 23-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 16:57

Ik ga ook heel vaak op buitenrit met een stalgenootje & die 2 doen dan ook wedstrijdje, en hard dat ze kunnen!

Leuk is dat altijd, die paarden knappen altijd zo op van een ritje os Haha!
Goed van je dat je zo hard bent gegaan

Sometimes I pretend to be normal. But it get's boring. So I go back to being me!

jasmine

Berichten: 84
Geregistreerd: 09-02-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 17:24

Hahaha ik vind je nu echt stoer, want ik hou het altijd maar op een handgalopje, hoogstens middengalop :p

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-03 17:57

Ik normaal dus ook
Toch zit ik nog een beetje in dubio wat ik ervan vind Haha!
Aan de ene kant heb ik zoiets van 'zet je er maar eens overheen' maar aan de andere kant heb ik nog zoiets van 'waarom zou ik zo hard gaan als ik er niet echt van geniet?' Maargoed, de tweede keer was al leuker dan de eerste keer enz enz *LOL*
Wel erg balen dat ik gister een gapend gat tussen mijn ringvinger en pink heb veroorzaakt. Met rubber doorweven teugels zijn zonder handschoentjes toch niet zo erg fijn als je paard zich in galop zo ontzettend sterk maakt.
Maargoed, vandaag toch weer gereden. Mèt een zooi pleisters en handschoentjes aan, maar we hebben weer zo relaxed gegaloppeerd, we waren alleen. Ben iig blij dat ze alleen toch rustig blijft ook al zijn we gister zo knoerthard gegaan.

Ik geloof ook wel dat het een beetje met de leeftijd te maken heeft. Vroeger deed ik zulke dingen dus altijd, maar de laatste jaren ga je wat meer rampscenario's in je hoofd halen. Wat als ze struikelen, wat als ze wegspringen als je zo hard gaat, wat als er ineens een wandelaar op het pad verschijnt enz enz.
Het meisje waar ik mee rijd is 15, wel heel bewust bezig met alles en je zou haar ook zeker qua verantwoordelijkheid veel ouder schatten, maar dat gerace...ik ben er nog niet over uit of ik het zo leuk vind eigenlijk...
Schijnheilig

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 20:30

Euh....zoiets overkomt mij zo gemiddeld 1x per week. Sabientje heeft uit zichzelf van die renacties (in de bak) vraag me net hoe ze het doet maar ze kan echt echt echt heeeeeeeeel erg hard...nog harder dan rengalop buiten...
Ik ben niet bang voor haar gelukkig en val er dan ook niet af maar het is echt niet leuk...vooral als je ze niet 123 terug hebt gepakt...

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

Karin

Berichten: 61813
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 20:41

Cody schreef:
Oja, we zijn ook nog aangehouden door de politie trouwens. Stalgenootje dacht dat we geflitst waren Haha!


Dussss.... Tong uitsteken

Maar vast niet met bijna 31 km/u over 21 km? Tong uitsteken

Wel gaaf om te weten hoe hard je knol kan, ik kan me ook nog twee van die ritjes herinneren: eentje in Drenthe en eentje in Lunteren. Haaaaard... Idd echt een gaaf gevoel om die hoeven onder je te voelen denderen, hoewel je bij Ret dan haast niet meer voelt dat hij de grond raakt, zo snel gaat het.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

sharir

Berichten: 2576
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 20:53

oohhh met sharir is een rengalop echt geen beginnen aan.. je krijgt hem gewoon niet terug wel laat ik hem keihard draven... dat gaat ook hard hoor en sharir vind het ook heel erg leuk.. helemaal strekken doet ie dan.. maar dan gaan we even hard als galop als ik samen ben met iemand dan spingt die altijd over in galop hihih ga natuurlijk wel in verlichte zit .. pff dat hou je niet bij hoor..... maar junta heel ander verhaal... die kan je lekker laten gaan en .. als je geen zin met heb. dan zeg je gewoon hooooooo en tada mevrouw gaat gelijk langzamer..dus met haar doe ik het nog wel eens... niet zo vaak hoor.. ben niet zo'n race monster.. hijhihihi maar ik vind het wel leuk op z'n tijd en junta ook..

Vasco nog altijd mis ik je
Peline mijn nieuwe topper

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-03 21:09

Nee Karin, geen 31 km/h (ik gok iets harder Schijnheilig ) maar ook zeker geen 21 km lang Knipoog

Het tweede galopje vond ik idd wel gaaf, toen hadden we al een keer gegaloppeerd en was dat hele heftige eraf. En dat was op een open zandvlakte, dus geen enge bochtjes, onverwachte voetgangers of boomstronkjes *LOL*

Tinka d'r draf is bijna niet uit te zitten als ze echt hard gaat. De benen vliegen je links en rechts om de oren (ze maait nogal, op stal vragen ze al of ik ga 'zwemmen' ipv rijden want het lijkt net de borstcrawl *LOL* )dus dan zet ik d'r liever wel in galop. Alleen is ze goed te houden, maar met die duivelse schimmel ervoor:

Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 21:13

Cody schreef:
Ik geloof ook wel dat het een beetje met de leeftijd te maken heeft. Vroeger deed ik zulke dingen dus altijd, maar de laatste jaren ga je wat meer rampscenario's in je hoofd halen. Wat als ze struikelen, wat als ze wegspringen als je zo hard gaat, wat als er ineens een wandelaar op het pad verschijnt enz enz.

Klopt. Ook ik ging altijd voluit in rengalop maar nu. Liever niet. Volgens mij springt Grappa opzij weg en hang ik dan in de lucht. Ook ik ben er 1 geworden van veel controle.
Met Gaija deed ik het wel. Dat was geneiten. Zo fijn, zo zuiver en zo braaf door nooit rare dingen te doen. Helaas, die jonge beesten snappen dat nog niet.

Dees

Berichten: 16690
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 22:42

Dus, Marije in Balloo ingedeeld bij de 'snelle groep der racers'.....

Geweldig, knikkende knietjes, tranen ind e ogen van de wind...o mijn hemel, ik ben niet jaloers...ik sta ook altijd doodsangsten uit als ik Neve laat lopen...ben altijd zo bang dat ze over de kop lazert, en we van alles breken....

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 22:48

Haha, racemonsterje! *LOL*
Kan me voorstellen dat je het niet helemaal geweldig vindt, niet echt prettig als je echt de controle kwijt bent. Moet je maar afwachten hoe het eindigt... Haha!

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-03 19:06

Hebben julllie heel toevallig zondag voor een week ook een rat langs de baggelhuizer plas gemaakt? Marc en ik dus wel, en toen zagen we al een bruine en een schimmel gaan, met een behoorlijk draftempo erin (aan het surf-deel). Konden wij niet bijhouden, laat staan inhalen...

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-03 20:08

Joehooeeee! Gassen met die handel! *LOL*
Maar ja, als je er echt niet van geniet, waarom zou je? Als je liever wat zachter gaat, maakt toch niet uit tenslotte!
Je kan het ook langzaamaan oefenen, eerst handgalop, beetje sneller en weer terug. Beetje sneller en weer terug. En dan steeds een beetje harder.
Zo kan je de snelheid wat beter controleren. Doe ik met Isolda ook vaak eens, als ze denkt dat we gaan scheuren, maar het niet mag van mij *LOL*
Ik vind trouwens niets heerlijkers dan flink gas geven. En dan van langzaam heel snel heel hard, dat trekt zo lekker op Haha!

sharir

Berichten: 2576
Geregistreerd: 15-02-03
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 16:25

vraag de volgende keer of je zelf voorop mag lopen.. zo hebben wij d'r ook eentje.. die wil heel de tijd voorop. en doet er dan ook alles aan om voorop te lopen.. nou laten we haar lekker voorop lopen en ik blijf er gewoon achter.. dan gaat die andere ook niet sneller.. omdat het race ervanaf is.. maar dat kan alleen als die schimmel bij jou onder controle gehouden kan worden..

Vasco nog altijd mis ik je
Peline mijn nieuwe topper

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-03 16:32

Riëtte"]
Hebben julllie heel toevallig zondag voor een week ook een rat langs de baggelhuizer plas gemaakt? Marc en ik dus wel, en toen zagen we al een bruine en een schimmel gaan, met een behoorlijk draftempo erin (aan het surf-deel). Konden wij niet bijhouden, laat staan inhalen...
[/quote]
Zou heel goed kunnen, we hebben idd toen een ritje plas gedaan.

De schimmel was trouwens de dag na ons galop-avontuur kreupel. En loopt nu nog niet helemaal goed, kennelijk ging het toch wat te gek.
En op een gegeven moment wilde ze zomaar vanuit rengalop een paadje in in schieten waardoor ze misschien een rare beweging heeft gemaakt.
Volgende keer wil ik inderdaad wel voorop. Ik vind het hard gaan op zich nog niet zo erg, maar wel het idee dat ik niks meer te vertellen heb.
De keer voor deze rit zag ik de schimmel ook ineens een sprong opzij maken waardoor de berijdster rakelings langs een boom ging. En met die snelheid maak je een klapper als het fout gaat Scheve mond

[quote="jantina schreef:
Je kan het ook langzaamaan oefenen, eerst handgalop, beetje sneller en weer terug. Beetje sneller en weer terug. En dan steeds een beetje harder. Zo kan je de snelheid wat beter controleren. Doe ik met Isolda ook vaak eens, als ze denkt dat we gaan scheuren, maar het niet mag van mij *LOL*
Ik vind trouwens niets heerlijkers dan flink gas geven. En dan van langzaam heel snel heel hard, dat trekt zo lekker op Haha!

Ja dat gaat dus niet met mevrouw de schimmel erbij. Die stuift weg en zit binnen no-time in rengalop. Ik roep dan 'terugnemen' maar dat lukt haar steeds niet. Ik vind zelf hard galopperen niet zo erg, maar dat doe ik liever alleen geloof ik. Eigen baas zijn.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69594
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 16:42

Daarom rij ik liever op het strand, geen boom te bekennen Haha!.

Het overkomt ons niet vaak maar soms heb je wel eens een ruiter met paard ertussen zitten die de boel niet helemaal in de hand heeft. Tja.

Ogen dicht en gaan dan maar Haha!. Ze stoppen vanzelf wel weer een keer (en achteraf is het altijd wel gaaf).

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Natascha

Berichten: 6400
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 18:12

lekker he? Schijnheilig . Ik neem tegenwoordig de GPS mee als ik ga scheuren. Laatst zaten we redelijk hard.Hoewel het nog geen rengallop was zaten we toch al op de 45 km per uur. Gisteren ging meneer aan de haal en eindigde het in een nogal lompe valpartij van mijn kant Bloos . Dat ging pas hard. Volgens mij zijn er heel wat gradaties in gallop tussen het handgallopje en het finaal aan de kletter gaan. Ik blijf er zelf het liefst in het midden Haha!

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 18:47

Annetje schreef:
Ik vind het echt knap van je dat je dan nog een keer zo durft te gaan crossen, als je het de vorige keer ook al best spenned vond. petje af hoor!
Mij zie je zoiezo niet in kneiterharde galop, dat is echt niks voor mij!

maar binnerkort ga je wel op roger Annetje!

.

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 18:48

heel knap dat je haar achter die schimmel kon houden.
Bij ons gaan de paarden over de zandverstuiving altijd iedereen voorbij en zijn ze niet te houden. Gelukkig stoppen ze allemaal op het eind!

.

regien

Berichten: 115
Geregistreerd: 02-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 19:25

Haa dat ken ik! Haha! Mijn bruine was er ook zo 1, ff wedstrijdje doen wie het hardste kan! Maar als ik alleen met haar in het bos gallopeerde was ze goed te houden. Hoe vaker je oefend hoe beter het gaat en dan kun je er vanzelf van genieten! Ik heb altijd dat ik het dan achteraf leuker vond dan op het moment zelf, omdat alles toch maar weer goed is afgelopen denk ik Tong uitsteken

<B>Lipizzaner: daar waar schoonheid en gratie samenkomen...</B>

Adelaide71
Berichten: 7530
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 20:38

Sjeez wat een lef Haha!
Mij niet gezien!!!

Kijk maar uit trouwens, straks denkt ze dat ze elke keer mag racen als ze naar buiten gaat. Volgens mij heb je de hartslag dan niet meer onder controle *LOL*

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Yahoo en 6 bezoekers