Dressuurles vanuit het paard gezien

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69607
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Dressuurles vanuit het paard gezien

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 11:17

Gisteravond was het weer zover en kwamen mn mensen weer met dat zadel aanzetten. Beetje mens weet toch wel dat ik slaap na 20:00u 's avonds Dromen .

Het ene mens zag ik ook nog in de weer met spoortjes . Ik heb het mens nog proberen duidelijk te maken dat het wel erg hard waaide, koud was en schemerde bovendien. Maar nee, niet lekker in de binnenbak. We gingen naar de buitenbak.

Dat was wel erg interessant Haha! . Er stonden wat paarden in de paddock. In de verte zag ik paarden aan de hand grazen in de berm. Ik kon alleen niet goed zien wie dat waren, dus het was belangrijk die goed in de gaten te houden. Ook liepen er koeien naast de bak. Die beesten heb ik nooit vertrouwd Scheve mond .

Van het lesgeefmens en van mn baasje moest ik vlot doordraven. Dat gaat natuurlijk niet. Als ik vlot draaf dan kan ik die paarden en koeien niet in de gaten houden Schijnheilig . Nadat ik dat had duidelijk gemaakt werd me ook plots duidelijk waarom baasje spoortjes aan had. Ze heeft wel wat meer overtuigingskracht met een spoortje Scheve mond . Toen moest ik ook nog in galop op de volte. Dan kan ik maar beter op mn eigen benen letten. Baasje en lesgeefmens leken wel tevreden Lachen .

Baasje ging van hand veranderen. Hola! Die koeien, die stonden er net nog niet Koe. Dan maar naar rechts kijken en koeien in de gaten houden. Wel lastig dat baasje dan juist linksom op de volte wil. Wilde ze ook nog stukjes middendraf en middengalop Frusty .

Uiteindelijk maar op mn eigen hoeven gelet, anders werd die volte wel erg lastig (en begon baasje ook te mopperen). Loopt wel een stuk makkelijker als ik niet de hele omgeving in de gaten hoef te houden. Baasje en lesgeefmens leken plots een stuk blijer met me te zijn en ik mocht toen vrij snel daarna uitstappen. Als ik dat eerder had geweten! Lachen

Van baasje wel lekker een slobbertje gekregen Lovers . Ik zal nog wel bij de andere paarden navragen of die koeien echt zo gevaarlijk zijn Koe

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek


Tessake

Berichten: 4707
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 11:28

en weet je al wat de ander paarden over de kooien zegen Knipoog

A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world

Haarbal

Berichten: 2692
Geregistreerd: 07-04-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 11:32

hah, mijn Tink is van mening dat een koe familie is... O.O

Jo ho Sebastian, let's go far away, somewhere where the Captain won't be mad...
Jo ho Sebastian, I wanna love you good, we deserve much better than we've had...

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 11:37

He doet mij denken aan de stukjes vroeger in de landelijke ruiter.
Wat nu paard en sport is geworden. Daar stond ook elke keer zo'n stukke in. Echt grappig geschreven.

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 11:42

Ghehehe, nou Knuffel is altijd van mening dat koeien helemaal niet gevaarlijk zijn. Koeien moeten uitkijken waar ze lopen als Knuf in het land loopt, een favo spelletje van haar is dan meestal koeien opjagen en uitelkaar drijven }>. Nix eng ze moeten gewoon respect voor jou als paard hebben (teminste dat vindt ze, denk ik Verward). En als ze niet luisteren dan drijf je ze in een hoek en ga je even flink staan trappen }> Verward

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.

ClauH

Berichten: 2258
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: Tegenover de Xenos

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 11:47

ha ha ! ik lig echt helemaal in een deuk ! Haha! lekker melig stukje, ik ben gelijk weer opgevrolijkt. Haha!

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 12:31

hahaha, leuk verhaaltje Tong uitsteken

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Tlove

Berichten: 1226
Geregistreerd: 29-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 12:38

de mijne vind een koe redelijk intressant, omgekeerd ook trouwens Haha!

rust zacht Charlie.
if you loose yourself, your courage soon wil follow, so be strong tonight ... I'v got nothing left, just an empty heart.
nieuwe fotos in mn profiel!!!

Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 14:15

Hoe kan jouw mens je dat nou aan doen? Dat snap ik niet. Wat zijn spoortjes? ik heb mijn mens nog nooit over sporen gehoord. Verward .

wat raar dat ze niet begrijpen dat die Koe je ook nog kunnen aanvallen, echt hoor, pas maar extra goed op met die beesten.

Slobber, ook dat ken ik niet. Is dat warm met een heel zoet smaakje? dan heb ik dat wel eens gehad Mijn lesgeef mens is wel aardig. Die kruipt wel eens op me dat is wel een gewicht dan. maar ze vindt me dan wel heel Lovers En ze hebben hele fijne stallen met veel stro en geen hoem hoem dingen die heel hard wind maken en alles laten opwaaien. Sterkte. Slaap vanavond maar lekker door.

Donja

Berichten: 5263
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Garijp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 20:31

je moet wel uitkijken met die Koe en hoor!!, dat baasje van mij heeft er twee, een oudere en een jongere, is het veulen van die oudere.. (of heet dat nu kalf...), iig die oudere springt op ons als ze hengstig (koeiieg, tochtig, whatever) is. Ik ben blij dat het baasje samen met de veearts de hoorns van de jongst heeft afgehaald, was een stier ofzo en dan vonden ze de hoorns gevaarlijk... Nu moeten ze van mij nog die van de oudere ook weghalen, die doen verrekte zeer als ze perse bij het eten wil.. Gelukkig hebben Koe en zelf ook hoeven en snappen ze dat die van mij hard aankomen Schijnheilig de volgende keer dat de veearts komt zal ik iig haar een duwtje in de richting van die hoorns geven, snapt ze misschien wel dat die er ook af moeten..

Donja, mijn maatje, 23 mei 1983 - 7 november 2008
Ons dierenpension http://www.dierenpensionloge.nl
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

gamble
Berichten: 758
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 20:35

Ik hoor het Gamble helemaal denken, leuk geschreven hoor!

Fitza von Westerau en Wikelina

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 21:35

Brr koeien , als je eens heel hard briest en je front opblaast dan worden ze wel bang.
Ik kwam echter ooit eens zulke beesten los tegen op de weg! Ik dacht echt dat mijn ergste nachtmerrie uit kwam (en ik ben al wat merries gewend zoals je weet) ... Die domme beesten konden me gewoon aanvallen en die boer zag dat geeneens Koe (laat staan baasje Clown )
Persoonlijk wilde ik heel hard weg rennen , maar baasje zat er nog op en had duidelijk geen zin om mee te gaan. Geen probleem dacht ik zo , dus kickte is er der af. (dan moest ze me wel achterna gaan en dus weg van de koeien). Mijn genieuze idee werd echter niet op dezelfde manier opgevat en WAT WAS ZE BOOS! Jeetje , dan ben ik nog degene die het gevaar er van inziet , een ontsnappingsplan bedenkt en het nog ZELF uitvoert ook! En dat wordt ze boos Verward

Gelukkig duurde het niet lang , ze was al lang blij dat ik niet onder een auto was gelopen ( ja , ik ben toch niet dom Koe ) die domme opmerking van haar heb ik voor deze keer maar eens genegeerd. (ik had namelijk best wel trek)

Mijn heldhaftigheid werd toch nog beloond , niet met slobber want dat lust ik niet. Wel met een flinke schep muslie en enkele flinke zoete appels en wortels achteraf Vork (er stond weer een cm kwijl en sap in mijn bord , mjammie *sluuurp* , nog een shake achteraf ook)
Nog een tip van paard tot paard , je moet weigeren gewoon brood te eten. Mijn baasje maakt mij nu namelijk oud brood met lekkere stroop erop omdat ik het andere niet "lustte" Knipoog lekker joh! Vingers aflikken

Ik ga nou weer even , ik hoor weer een zak en ik ruik *snif snif* WORTELSSSSSSSS! Pling

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 22:12

Hhmmm...mijn paard had vroeger een klein bont pony dingetje als vriendje.
En iedere keer als we een buitenwedstrijd hadden stond mijn paard naar de koeien te hinniken en gek te doen omdat die dacht dat het haar vriendje was....alleen dan wel vermenigvuldigt dus ze snapte er helemaal niets meer van!!!!!

Dus mijn paard was verliefd op koeien....alleen niet zo gek op geiten...die wou ze altijd opeten Verward

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Lieke

Berichten: 10212
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 22:15

tss Koe daar ben je toch niet bang voor maar goed. Daar hebben paarden die niet zo stoer zijn als ik wel vaker last van. Maar zolang het merries zijn in het niet erg, kruipen ze lekker dicht tegen me aan Haha! Schijnheilig
Maar slobbber das echt lekker, gelukvogel maar mn baasje vindt me daar te dik voor. Het zijn gewoon spieren, of zal ik dan toch een veulentje krijgen Verward
Zou wel knap zijn voor een ruin. Maar om van dat stomme dressuur af tekomen spring je toch over de bakrand heen. Denken ze vast dat je een springpaard bent!
groeten smiles

Josephine

Berichten: 249
Geregistreerd: 10-10-02
Woonplaats: Brabantse Boerenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 22:55

oh, wat zijn jullie leuk zeg! Ik ben helemaal vrolijk nu. Zelfs mijn vriend vind Bokt nu interessant.
ik wil nog meer van dit soort paardvieuwverhalen!
Zelf heb ik een inventieve fantasiedip op het moment, maar als ik weer 100% ben trakteer ik jullie op een Leroonverhaaltje!

gr. Joos

Ons paardje dankt de hemel dat haar baasjes zo str*nteigenwijs zijn!! Antoine de Bodt, bedankt!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 08:11

Grinnik, arme Kevin. Jurga heeft echt een gloeiende hekel aan die koeien en Voice schrikt zich telkens het apezuur als er eentje begint te loeien, lachwekkend gewoon...

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69607
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 08:57

Dank voor jullie opbeurende woorden Haha! . Vooral die tip van baasje eraf werken en zelf hard naar stal lijkt me wel ok. Denk alleen dat baasje het niet zo leuk zal vinden Scheve mond

Ik moest van baasje maar wennen aan die koeien. Ze had het over 'wedstrijden' en 'wennen aan zoveel mogelijk dingen' . Ik was eigenlijk van mening dat ik op een soort lange strandvakantie was dus dat valt vies tegen Scheve mond .

Op stal blijkt dat de merries die Koe ook erg eng vinden. De ruinen zijn van mening dat het wel mee valt. Mijn overbuurman brieste stoer dat hij die beesten wel aankon met twee hoeven in zn neus. Daar geloof ik eigenlijk niets van want die springt er zelfs nog vandoor in de binnenbak Lips are sealed .

Gisteravond heb ik mij in elk geval prima vermaakt. Degene die op mij gaat rijden als mn baasjes op vakantie zijn heeft voor het eerst op me gereden Haha! . Zij is ook een beetje koukleum, dus ik mocht in de binnenbak. Verder heb ik net gedaan alsof ik haar niet snapte Extreme duivel . Helaas had ze me door Scheve mond . Die mensen zijn toch een stuk slimmer als ze eruit zien Nerd

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 11:55

Ja maar al bij al zijn ze meestal toch dom hoor , ze zien het gevaar nooit ... Neem nou als voorbeeld plastic zakken in de berm. Daar kunnen ALTIJD krokodillen ofzo onder zitten. Gelukkig dat ik altijd zo goed oplet als we naar buiten gaan en op tijd kan ingrijpen. Baasje zou al lang opgegeten zijn in het wild

Sinds kort is ze nou bezig met me plastic-mak te maken (zo noemt ze het) Ik heb geen idee waar ze al der "goeie" ideeën vandaan haalt want het is ZO nutteloos ...
Ik heb al lang gezien natuurlijk dat er geen krokodil onder dat stuk plastic zit dat ze vast heeft. Ik blijf dus ook heldhaftig staan (want ik weet dat er dan altijd een wortel achteraan komt) Maar het zijn ook niet DIE zeiltjes die eng zijn , neeehee, die zeiltjes in de BERM! Dààr moet je voor opassen
Het is wel logisch dat haar stukkie plastic niet gevaarlijk is , dan zou ze al lang verslonden moeten zijn door de krokodil die daar onder woont. Maar ach , mensen denken niet logisch na

Wat ben jij overigens een gelukzak. Mijn baasje heeft helemaal geen binnebak en ik moet altijd buiten rijden (in de zomer is dat lekker, maar in de winter! Brrrr....)

En wedstrijden is best fijn hoor , je komt samen met enorm veel paarden en pony's en je baasje doet altijd zo een raar apepakkie aan. Wat dan heel leuk is om te doen is je mond afkuisen aan de witte broek. Plezier verzekerd Haha!
Ik deed altijd net alsof ik een stoere hengst was en danste dan lichtvoetig door de bak en deed wat oefeningen zoals thuis. Mensen kwamen dan altijd naar me kijken en zeiden dan dat ik toch wel heel mooi was Schijnheilig
Op een keer kwamen er zelfs vreemden naar de trailer om aan baasje te vragen of ze me niet verkocht , ik was ontzettend bang dat ze me weg zou doen. We hebben tenslotte zoveel lol samen Scheve mond
Maar nee hoor, ze zei dat ze er zelfs nog niet aan dacht om me weg te doen (ikke blij , en hoe kan het ook anders als je zo een knappe "hengst" op stal hebt )
Ondertussen ben ik al met "pensioen" , af en toe zadelt ze me nog eens op en gaan we lekker in het bos crossen ofzo. Verder sta ik gewoon lekker met mijn merrie op de wei. Naar het schijnt zou er binnekort nog 1 bij komen , een Portugese ofzoiets. Mijn kudde wordt uitgebreidt }>

Nou ga ik nog wat in het zonnetje staan rusten , het is hier weer heel lekker weer Cool


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Asvinia, Bellatrix, Brandje_04, Dayanaera, jolmer20, Kathawk, llora, mirriejj, mxrthe, Najoveh, Nannetje7, Nynkefleur, PowerOfZoef, ryukapple, Vagabondo, venivedivici, Witje2, xKatinkii, Yahoo en 37 bezoekers