Over een goed lopend paard en een zeer hoofd

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 17:04

Vandaag lekker bij de paarden geweest. Graag had ik gereden, maar er stond zo'n verschrikkelijk harde wind, dat ik besloot dat het voor mij veiliger was om even te longeren.
Berber met gevaar voor eigen leven uit de wei gehaald. Stijf langs het randje van de wei, met een heeeele grote boog om Isolda heen. Met boze woorden en veel waarschuwingen Isolda op een afstandje gehouden en veilig uit de wei gekomen. *LOL*

Berber is nu zo blij met de aandacht die ze krijgt! Ze is nog nooit in haar leven zo'n grote knuffel geweest, echt een poepie is ze!
Longeersingel erop, hoofdstel en bijzets eraan en daar ging ze! Al swingend aan de longe! Ik was helemaal trots, mijn vader stond met grote ogen naar haar te kijken. Ze liep als een trein! Hals gebogen, koppie naar beneden en dat met de bijzets op de langste stand. Achterbenen eronder en sjouwen maar! Na een tijdje liep ze echt zo heerlijk los! Stond helemaal te glimmen. Zit nu nog te stralen geloof ik!
Ik heb haar maar niet te lang laten lopen, als ze goed loopt, even doorzetten en dan braaf het land weer in hoor. Ben echt helemaal trots op dat paard wat 11 jaar als een plank liep en nu haar hals en rug wat kan gebruiken!

Isolda was nu aan de beurt en madammeke had er geen zin in. Udinde al helemaaaaal niet. Harde wind in de oren en dat kleintje vloog door de wei. Recht voor me staan op de achterste beentjes en bokken en gekke grappen en grollen uithalen! Met pijn en moeite haar halsband omgekregen en die kleine gek aan haar touw vastgemaakt.
Isolda was duidelijk zwaar beledigd, om een of andere vage reden. Ik was nog maar net aan het longeren en ik zag dat Udinde niet helemaal goed aan haar touw stond, dus ging ik haar even goed zetten.
Sja, oen die ik ben! Harde wind, een veulen dat overstuur is, een weerbarstige merrie aan de lijn. Jantina buigt zich voorover om Udinde goed te doen, Udinde vind het wel geinig en steigert goed hoog. En mept mij even keihard achter op mijn hoofd met haar voorhoef.
*sterretjes*
Ben niet snel kleinzerig, maar de tranen stonden me in de ogen.
En het was ook zo sneu, Udinde stond met grote ogen naar mij te kijken, want ze was zich de ***** geschrokken van mij. Normaal maak ik vrij rustige bewegingen en nu sprong ik met een kreet op. Nou ja, was genoeg "straf" voor mijn kleine meid.
Heb het daarna ook maar opgegeven, mijn hersentjes waren een beetje geschud. Isolda had vandaag dus geluk, ze hoefde dankzij haar dochtertje niet hard aan het werk!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: jantina op 2001-07-08 18:41 ]</font>


carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 17:28

Auw... Beterschap!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Ineke2

Berichten: 22484
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 17:30

Oei! pijnlijk!! Hoop dat je je nu weer iets beter voelt. Fijn dat het met Berber zo goed ging!! Geef der maar een extra knuffel!! Lovers
En Isolda en Udinde natuurlijk niet vergeten, ookal waren ze niet zo lief vandaag. *LOL*

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 17:37

Nou eigelijk was Udinde in het begin heeeel erg lief.
Het is zo schattig, als ik aankom, loopt za alvast naar mij toe en hinnikt naar me.
Dan zwelt mijn hart echt wat een poepie.
En het ligt niet aan het eten, want dat heb ik nooit bij me. Ze vind me echt lief! Voel me helemaal vereerd. Ook al voel ik de liefde op dit moment even wat minder. Voel alleen een dikke buil op mijn hoofd!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 18:33

auwa,meissie toch!he gats.nou hopelijk houd je er geen erge pijn aan over!!sterkte en beterschap(is het soms de ongelukken maand ofzo?al die gebroken armen,gekneusde benen enkels en andere toestanden,hmpf Verward )-afkloppen-

soms is het beter om te zwijgen

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 18:42

Auw! Dit klinkt errug pijnlijk. Leuk hè, jonge paarden? Party!! Beterschap!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-01 21:02

Ja het is een fijn feest dat kleine ding!
Ik heb haar de afgelopen 3 uur, twee keer inhet land moeten zetten. Morgen dus maar aan de slag met het stroomdraad. Boos!

Ze kruipt eronder door en maakt er dan een fijn feestje van. Party!! Galoppeerd vrolijk door de rest van de wei, maakt het leven van de geit onveilig en maakt mama en oma kompleet overstuur.

Als ik dan in het weiland kom, komt ze als een werverwind op me af rennen, en slipt vlak voor me tot stilstand, om vervolgens al steigerend voor me te gaan staan. Extreme duivel Schijnheilig
Ach ja, mijn paardebaby begint een peuter te worden geloof ik! Lovers

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-01 22:29

o o zeggen we dan!kleine schatjes worden grote draakjes.oops.mama jantina:doe je best!

soms is het beter om te zwijgen

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-01 00:01

o,o, wat herkenbaar!! Behalve dan die klap op je hoofd.. -de aarde draaide zeker echt??-
( sinds een paar dagen vooral herkenbaar, ik denk door de onweer in de lucht..?)
Af en toe denk ik nog dat wayorna een hengstje is, zo gaat ze tekeer tegen en op har moeder.. Die heeft ook een nieuwe hobby ontdekt zeg, net als jouw udinde!!
Vandaag lag Roy veel in de wei (voelt zich duidelijk niet zo lekker, opeens..?)
en wayorna ging op een gegevne moment weer naar 'm toe en ging toen met d'r voorbenen op z'n kont staan, echt als honey van stef op zo'n blok, maar dan een 'levend 'blok zeg maar.. Verward En roy maar zuchtend omkijken, maar toch niet opstaan.. ze'n boze blik is nog ff genoeg haha.
had graaaag een foto willen nemen, mar helaas.. mijn ouders waren weg en hadden de camera mee.. Verdrietig


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BarbaravdW, Fair, IJsco_Love, Monique1963, poes, Regenpier, Vagabondo, Yellowbird en 8 bezoekers