mijn eerste eigen paard

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

mijn eerste eigen paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-03 11:03

Een droom die werkelijkheid wordt, ook al voelt het nog niet helemaal "echt". k zal het pas geloven als ik ze in haar eigen stalletje op haar eigen weitje zal zien lopen.

Na 14 jaar zwaar paardengek te zijn, manegelessen te hebben gehad en paardjes voor andere mensen te rijden, komt het er dan eindelijk van:
De eigenaar stopt ermee en ze staat te koop. Mijn eigen Amber, mijn droompaardje, niet te groot, aanhankelijk, pittig maar toch koel in het hoofdje. Ik ken haar van haar twee jaar en heb ze zelf alles geleerd.

Woensdag wordt ze gekeurd en ze kan donderdag al van mij zijn.
oliebol, ik ga plots een eigen paard hebben. Het is allemaal zo onwerkelijk.

hoe voelde het voor jullie toen je je eerste eigen paard kreeg of kocht? Wat veranderde er in je leventjes?
En kan er mij iemand geruststellen want ik ben zo verschrikkelijk nerveus en bang om dingen verkeerd te doen.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 11:13

Het is inmiddels 9,5 jaar geleden dat ik mijn eerste paard kocht en het voelde heel onwezenlijk. Een droom die je al jaren koestert en dan eindelijk uitkomt is gewoon ongelofelijk. HEt heeft dan ook lang geduurd voordat Iones voelde als echt MIJN paard. Maar het gevoel kwam en met dat gevoel een ongekend geluk en weelde. Want een eigen paard is zo luxe. Je voelt je dan echt rijker dan mensen zonder paard. ER zijn mensen met veel geld, maar wat hebben die nou als ze geen paard hebben? sja, kortzichtig van mij, ik weet het maar zo voel ik het echt.

Ik weet nog dat ik iones ging uitproberen, ik was net ziek geweest en had weinig kunnen eten. Die dag was het bloedje heet. Ik zou iones kopen samen met mijn vriendin. We probeerden hem uit in de binnenbak. Eerst Wilfred erop, hij reed 5 minuten iones keurig voor in in die 5 minuten parelden de zweetdruppels over zijn voorhoofd. Mijn vader was er ook bij. Daarna ik erop en ik had het binnen de kortste keren bloedheet. Daarna mijn vriendin en die kreeg het ook snel heel warm. Toen besloten we om hem te kopen. Eerst nog laten keuren op verzoek van Wilfred (de verkoper) en hij kwam er met glans doorheen (ook op de foto's). Hij werd meteen door de AMEV opgenomen en de verzekeringsinspecteur feliciteerde ons met de aankoop. Ik maakte mijn 10 ritten kaart op, en voelde me heel trots toen ze mij feliciteerden met mijn eigen paard. Ik durfde iones niet eens zelf vast te houden toen ik hem naar de wei bracht. Dat moest iemand anders doen. IN de wei begon hij als een gek rond te rennen en hij ging onderuit, ik schrok, was bang dat er iets mee gebeurde. Sjaak van Dongen kwam naar buiten gelopen (de vader van Wilfred) en riep "haal hem eruit, anders springt hij over de omheining!". Ik schrok, greep iones bij de halster en liet niet meer los! dit paard kwam net pas in mijn leven en zou er niet zo maar weer uit verdwijnen, of ik schrik voor hem had of niet!

Joh, dat zijn van die dingen, die vergeet je NOOIT.

De hond is de betere mens

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 11:15

Ik krijg over ong anderhalve week mijn eerste echte eigen paard (half), nl Raimaer's veulen en ik kijk er ook net zo naar uit. Veel plezier met je Amber, en laat weten hoe het gaat!

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 11:48

Toen ik voor Dex ging betalen, voelde het alsof het mijn paard was geworden. Ik was zo mega trots, hij was ineens nog knapper dan toen het nog mijn verzorgpaard was.
En het mooiste vind ik nog altijd als mensen mij vragen of ik een eigen paard heb: Dan zeg ik gewoon ja, ik bedoel moet je dan alles uitleggen.
Wat betreft het dingen verkeerd doen. Je ziet wel hier op bokt dat iedereen dingen anders aanpakt. Handel naar je gevoel en ben niet bang om hulp te vragen aan iemand die er veel verstand van heeft. Als je handelt naar de natuur van je paard, dan kan het haast nooit fout zijn.
Veel plezier en we willen foto's als ze in haar (jouw) stalletje staat hoor

Frankinero

Berichten: 2779
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Rozenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 11:50

TJa je kent haar gelukkig al dus dat scheelt en als ze echt van jouw is dan vind jehaar nog liever, mooier en leuker. Veel plezier met haar hoor.

Bonte kanjer Frank (Ed King Hill) Z2 + 5
Zanou (Kingston) Z2 + 4
Darco Z1 + 2

iloon
Berichten: 209
Geregistreerd: 25-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 12:01

toen ik 3 jaar geleden mijn eerste pony kocht voelde het helemaal niet alsof hij van mij was,maar meer als een verzorg pony ik deed er ook extra voorzichtig mee.dat was na een paar weken over.
nu heb ik sinds vrijdag een andere pony en nu voelt het weer als een verzorg pony.

Chantalll

Berichten: 1972
Geregistreerd: 23-02-03
Woonplaats: Grootegast

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 12:06

Ik heb die mazzel nog nie kunne meemaken Lachen

Lolaa

Berichten: 65
Geregistreerd: 10-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 12:11

Mijn eerste paardje kreeg ik op me 12de! nou ja, de helft moest ik zelf bij elkaar sparen.. Knipoog dat was Figarho, een afgekeurd Friesje!! ik heb eerst heel lang naar een betaalbare Fries gezocht en toen kwam ik hem tegen! goedkoper vanwege zijn witte voetje! Was super spannend! thuis eerst de stal in orde maken en toen een paar daagjes wachten op mijn Friesje!! In 't begin was 't wel ff wennen.. maar na een paar weekjes voelde het al echt als mijn eigen paardje Lachen

Dus.. super leuk dat jij nu eindelijk je eigen paard krijgt! en als je alles goed voorbereid is het alleen maar leuk joh!!! Lachen

Smoke/Zora/Frost/Nomi/Ayanka/Vanilla/Ginger/Sammy/Passion/Troubadour I love you!!!!!!!

Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 13:39

Ik heb twee weken in de wolken gelopen toen ik het hoorde en daarna was het nog heeel onwerkelijk tot hij er ook echt stond. Natuurlijk zijn er altijd dingen die tegen vallen daarna, maar daar kom je zo weer overheen, en het went heel snel. Maar het is heeeerlijk Hyper!:)

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 14:25

De hele dag speelde het door m'n hoofd: IK HEB EEN PAARD!!!!!!! Man wat was ik blij.... Ik heb het eigenlijk heel eerlijk gezegd nog steeds een beetje, en ik heb haar inmiddels al ruim 3.5 jaar Haha! hihi!

Geniet ervan meid! En schreeuw het maar lekker van de daken!!!

Dennis

Berichten: 28763
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 14:33

Het voelde heel erg dubbel. Ik verzorgde Den al een jaar en kwa verzorging veranderde er niets. Ik verzorgde hem al voor de volle 100%, alleen moest ik het nu financieel ook rond krijgen.
De dag voordat ik Dennis kocht was een van m'n andere verzorgpony's verdronken en daar liep ik nog te veel mee in m'n hoofd om er echt van te kunnen genieten. Het is echt heel jammer dat ik dat ieder jaar weer heb. Maar het neemt zeker niet weg dat ik verschrikkelijk blij met hem ben en hem nooit meer kwijt wilt.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 14:39

Ik heb mijn hele leven al paarden, maar met elk paard ben ik weer net zo blij als met mijn eerste. Ik heb er nu 7 en ze zijn alle 7 op hun eigen manier bijzonder voor me Lovers

The best thing for the inside of a horse is the outside of a stable.
Jacob R. Ludlow,1897

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-03 14:47

Heel erg bedankt voor de lieve reacties.
Momenteel zit alles een beetje tegen in't leven, studie is druk en lastig, mijn vriendje waar ik ook mee samenwoon is ipv een hulp een extra stressfactor. Er zweven constant getallen in mijn hoofd want ik moet het financieel een beetje goed aanpakken.
En dan nog de stress van de aankoop van een paard, het is allemaal een beetje veel.
Gelukkig zijn mijn paarden mijn prozac, dus ik hoop dat mijn aankoop mijn leven terug wat in balans brengt. Zal wel goedkomen, denk ik, waarschijnlijk krijgen jullie binnenkort allemaal euforische berichtjes te lezen over hoe gelukkig ik nu wel ben met mijn meisje.
Als ik nu aan haar denk dan krijg ik al een warm gevoel, dus wat moet dat niet zijn als ze eindelijk van mij is.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 14:55

Ten eerste gefeliciteerd Party!! !!

Tja, ik kreeg mijn Dikke van mijn man, op een tijdstip dat ik nog niet eens aan een eigen paard dacht Knipoog !
Van m´n 12de tot m´n 18de heb ik altijd gereden, toen ben ik ermee gestopt. Met 32 ben ik weer begonnen. Na de tweede of derde les, vroeg de stal eigenaar of een eigen paard niets voor mij was. Nou had ik 2 kindertjes (6,5 en 2,5 jr.) een hond, een kat en een groot huis met tuin waar ik ook altijd genoeg te doen heb, dus ik zei eerst maar "nee, geen tijd", met meteen er achteraan "maar ooit zou ik wel een Fries willen hebben". Hij zei toen dat ´ie de volgende dag een nieuw paard ging halen, wat veel op een Fries leek Haha! !! Ik zei dus heel enthousiast, dat ik die dan wel eens zou willen rijden, waarop hij antwoorde , dat als ik hem kocht, ik er ieder dag op kon rijden Lachen !
Ik kam natuurlijk toch opgewonden met dit bericht thuis aan Schijnheilig ! Mijn man vroeg meteen hoe oud dit paard was, of het een hengst/ruin/merrie was enz. Ik kon nergens antwoord op geven.
De volgende dag ging ik natuurlijk meteen kijken naar "het nieuwe paard op stal". Mijn dochter had die dag rijles, dus ik vond het niet echt gek dat mijn man die dag mee naar de stal ging (hij heeft absoluut niks met paarden en komt zelden mee naar de stal Knipoog ). Toen ik hem zag staan, was ik meteen helemaal verliefd Lovers !! Ondanks dat hij er net een uurtje stond en er een hele hoop mensen voor z´n box stonden, was hij de rust zelve!
Op een gegeven moment vroeg mijn man of ik hem wilde hebben. Ik wist echt helemaal niets te zeggen, m´n kin hing echt bijna op m´n knieen Lachen ! Toch heb ik wel eerst over nagedacht of ik een paard wel met de rest onder één hoed kon brengen. Maar omdat ik hem daar ook op stal liet staan, was dat probleem eigenlijk al meteen opgelost (volpension-stal).
Toen was het nog afwachten hoe de AKO zou aflopen; op zat 7 dec. ´96, kon ik Dikke de mijne noemen Lachen !
Ik ben nog steeds héél blij met hem en heb er nooit 1 min. spijt van gehad dat ik niet verder gekeken heb naar andere paarden! Dikke is een goden paardje en zal ook nooit meer weggaan Lachen !
En mijn man... tja, wat zal ik zeggen, Lovers Haha! !!
Ik heb tot voor 2 mnd terug, er ook nog 2,5 jaar een Haffi bij gehad, die ik helaas heb moeten laten inslapen Verdrietig .
Nu begint het toch weer een beetje te kriebelen en ben zo héél langzaam aan het kijken voor een Fries Knipoog ! (voor erbij natuurlijk, niet ipv !!)

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 15:29

Sterre schreef:
Ik ben nog steeds héél blij met hem en heb er nooit 1 min. spijt van gehad dat ik niet verder gekeken heb naar andere paarden! Dikke is een goden paardje en zal ook nooit meer weggaan Lachen !
En mijn man... tja, wat zal ik zeggen, Lovers Haha! !!


hetzelfde misschien Haha! Extreme duivel

Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 16:03

Nou, van harte hoor! Ik hoop voor je dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik aan mijn paard! Ik heb Kiara nu sinds september, en het is het grootste en mooiste kado dat ik mezelf ooit heb gegeven! Natuurlijk zit het niet altijd mee, maar je krijgt er ook zoooooooveel voor terug! Zo ervaar ik het tenminste. Geniet ervan hoor!


dapperdier

Berichten: 5543
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Eindelijk gevonden: een huurhuisje op de klei

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 19:45

ik was al 27 teon ik mijn Blizz kocht. Doodeng vond ik het. En de eerste keer dat ik hem meenam om een stukje te gaan wandelen... ik had het gevoel dat ik een paard stal! Toen ze hem brachten kon ik niets... ik was totaal van de wereld.

Letizia

Berichten: 10935
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 19:55

Het is 4 jaar geleden toen ik m'n eerst paardje kocht, ik ben nu (helaas) 3 paarden verder, maar Dar is echt m'n droom paardje, nog elke dag prijs ik me zelf gelukkig met haar en soms kan ik het nog niet geloven dat ze van mij is, m'n eigen paardje, heel veel succes en vooral plezier met je paardje, ik hoop dat ze goed door de keuring komt.

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 21:11

Sorry, off-topic Clown :
Lielle, ik bedoelde natuurlijk gouden paardje Knipoog en hetzelfde geldt ook voor mijn man ; die "doe" ik dus ook nooit meer weg Lovers !!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

haffi

Berichten: 218
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: St.Odiliënberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 22:11

Toen ik 8 jaar was stond bij ons in de buurt een haflingerhengstveulen te koop. De eigenaar was daar niet zo blij mee (een hengstveulen) zodoende wilde hij hem zo snel mogelijk verkopen.
Een buurvrouw van ons kwam daarmee aanzetten, om hem te kopen.
Mijn ouders hebben erover nagedacht en uiteindelijk hebben we hem toch gekocht Haha! .
Ik was er echt super blij mee *LOL* .
Echt een droom die werkelijkheid werd.
Ik ben nu 10 jaar verder. En hij is een superbrave haf geworden.
Echt wel mooi om samen met hem opgegroeid te zijn. Dan weet je echt wat je aan hem heb.

In mijn profiel staan foto's!!!

gigelo

Berichten: 281
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: Son en Breugel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 22:55

Mijn eerste pony kreeg ik toen ik 8 jaar was. tuurlijk was ik kei blij en 23 jaar later ging ze naar een rusthuis.Ik was inmiddels 11 en toen kreeg ik Gigelo een arabiertje van toen 2 jaar oud, naar een half jaarte poetsen en prullen gingen we hem inrijden en naar een jaar is hij gecastreerd.
Hij is nog steeds bij mij en ben inmiddels 20 jaar en hij gaat echt nooit meer weg.
Hij wordt nu gereden door een meisje van 10 jaar en gaat super goed.

Een jaar geleden heb ik mijn paard gekocht van medebokker Desiree.
Toen dees zich niet goed voelde vroeg ze mij om Radonja een keertje te rijden en toen was ik verkocht!
ik wist dat ze te koop was en heb haar uieindelijk gekocht.
Ik ben ook nog steeds super blij met haar!!

Mijn eerste kindje is geboren... en ze heet ROBIN!!!!!!!!!!

gigelo

Berichten: 281
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: Son en Breugel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 22:56

foutje corrigeren mijn eerste pony ging na 3 jaar naar een rusthuis niet naar 23 jaar

Mijn eerste kindje is geboren... en ze heet ROBIN!!!!!!!!!!

Linda_k
Berichten: 188
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Velserbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-03 09:59

Wat leuk dat je je verzorgpaardje kon kopen! Ik kan me voorstellen dat je daar heel erg blij mee bent. Ik had die mazzel helaas niet. Dus wees er blij mee!

Rocco

Berichten: 830
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-03 11:15

Ik kreeg Rocco op mijn 14e, na 4 jaar rijden op de manege. Ik was echt super blij met hem, het liep allemaal niet soepel aan het begin, maar nu gaat het super! En ik ben nog steeds heel erg blij met hem. Ik vraag me soms af hoe mijn leven eruit gezien zou hebben zonder hem, een stuk saaier in elk geval. Heel veel plezir met je nieuwe aanwinst.

Ieder moment dat ruiter en paard samen zijn hoort voor beide een genoegen te zijn.

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-03-03 17:53

Aangezien deze topic weer naar boven is gekomen geef ik maar een update:

Amber is nog steeds niet van mij. Verdrietig

Ik heb ze wel al laten keuren en ze is gezond, de dierenarts was er zelfs een beetje door gecharmeerd en dat is een goed teken. Ze vond dat ik er een goeie occasie ( Belgisch voor een koopje) aan deed.

Allemaal fijn, maar nu is de kleindochter van de eigenaar (die zelf 3 van mijn 5 verzorgpaarden bezit) haar grootvader aan het pushen om meer geld te vragen. Eerst waren we een prijs van 1200 overeen gekomen maar zij zou liever zien dat hij er 1500 voor vraagt. En dat is een beetje veel voor een paardje dat nog niets kan, niet is ingereden en geen papieren heeft. Ik wil het er wel voor geven, omwille van de emotionele band die ik met haar heb, maar de boel sleept nu wat aan.

De paarden hebben onlangs wormspuiten en hun inentingen gehad. De rekening daarvoor is niet niks voor 5 paarden +-250euro. Ik en mijn vriendin hebben het geld voorgeschoten en de rekening aan de kleindochter gegeven maar ondat die dus een gepeperde rekening kreeg en het voor haar allemaal wat duur is (volgens haar moeten paarden niet ingeent, geen wormspuiten, niet bekapt en kunnen ze overleven op stro Frusty ) wil ze het geld terug op mij verhalen via de aankoopprijs van Amber.
Komt er nog bij dat wij al een aantal jaren enorm veel tijd en werk in die paarden gestoken hebben terwijl we mevrouw in heel die tijd geen enkele keer bij haar paarden gezien hebben. Van appreciatie gesproken

Leuk hé, tsja, ik dacht dat het uitkomen van een droom die je 14 jaar lang gekoesterd hebt een heugelijke gebeurtenis zou zijn....

Morgen gaan we nog eens met Robert praten (de eigenaar) hopelijk zonder dat zijn kleindochter erbij is...duimen jullie?

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Algato, Evelijn, Googlebot, Neroo, Yahoo en 20 bezoekers