barley is gearriveerd!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-01 17:16

Hoi, Nou vandaag was het dan zover. Ik zat nog rustig thuis toen de telefoon ging. Het was Ingrid van Stal Gerstloo en ze vertelde dat ze vlakbij Eindhoven was. Hmm ik verwachte haar pas een uur later. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ze kwam!

Ik vlug mijn spullen gepakt en naar stal. Onderweg zag ik een heel stuk voor ons een vrachtwagen rijden. Daar zit ze in!

En ja hoor. Eenmaal op de manege mocht ze natuurlijk er natuurlijk uit. Klep omlaag en dar achteraan stond ze. Heel erg smerig en helemaal bezweet. Niet vreemd want het is allemaal nieuw en vreemd.Toen door de stallen naar haar eigen stal. Buurvrouw was nog weg dus kon ze even rustig bijkomen.

Nou ja rustig. 10 mensen om haar stal. Ze bleef maar rondje draaien en happen stro of hooi eten. Dat maakte niet uit net wat er voor haar neus lag.

En toen kwam Iressa al terug. Ze snoven aan elkaar en dat was het. Daarna heeft Iressa een paar keer in de trailies gebeten om te laten zien dat zij de baas was. Barley stond met haar neus tegen de tralies met de oortjes naar voren. "Wat doe jij vreemd, ik ben lief hoor?" Toen zijn we even naar de kantine gelopen zodat ze even rustig kon wennen.

Mensen uitgezwaaid en weer terug natuurlijk. Aangezien ze rustig op stal stond vond ik het tijd om haar de rest te laten zien. Dus touwtje eraan en de bak in. Dat was helemaal errug vreemd. We hebben best veel spiegels in de bak en een opening zodat je makkelijk in de bak kan. Maar daar kun je dus ook uit! De meeste paarden doen dat niet maar voor de zekerheid iemand daarneer gezet. Verder twee mensen bij de spiegels. Nou dat was natuurlijk feest.

Eerst rustig met haar rondgestapt zodat ze alles al een beetje had gezien. Toen losgeknipt en daar ging ze. In vliegende galop door de bak. De hoeken waren een beetje eng maar steeds ging ze er weer naar toe. Uiteindelijk heeft ze alle hoeken van de bak gezien. In een van die hoeken is een spiegel. Toen ze daar voorbij liep zag ze ineens zichzelf. Ze hinnikte al steeds want ze voelde zich volgens mij een beetje alleen. Maar toen was daar een ander paard. ik had al balken in de hoek gelegd zodat ze er niet bij kon. Nou mooi wel. Ze stapte/sprong er gewoon overheen. natuurlijk meten weer terug en toen nam ze het hout mee. Daar schrok ze van maar draaide meteen om, om te kijken wat er nu precies was.

Toen ze rende ging natuulijk wel eens een klodder zand tegen de muur. Steeds op de rem en ook meteen weer door. Ze draaid dus niet om maar kijkt en gaat dan vrolijk door. Ze is gewoon heel erg nieuwschierig en leer erg snel. Maar ja toen was ze natuurlijk erg bezweet.

Dus ik wilde haar pakken zodat we nog wat konden stappen want op dit moment was het stilstaan of galopperen. Maar ja hoe vang je een paard? Ik liep de duer uit om een wortel te pakken en toen liep ze mee naar de deur. En daar kon ik haar zo vastpakken. Toen dus even gestapt maar ja. Ze bleef enorm zweten. Al die lange haren. Een tijdje gestapt totdat ze weer op adem was en toen naar stal. En daar maar meteen een zweetdeken opgelegd.

Maar dat was natuurlijk ook nieuw en dus eng. We hebben heel voorzichtig de deken op haar gelegd. Ze vond het eigenlijk best griezelig maar bleef heel braaf staan. Maar toen ze bewoog schrok ze zo van die deken dat ze meteen aan de andere kant van stal stond. Maar ook dat was geen probleem.

Later die deken afgehaald (helemaal nat) en de andere deken op. Dat ging ook goed. Alleen die bilriem was eng. Ze ging zowat zitten. Toen heb ik haar nog even nagewreven met een handdoek. (op haar hals) dat klinkt heel eenvoudig maar ook dat was de eerste keer. Ze vertrouwd me nu al want ze kwam tegen me aan staan en ik heb haar gewoon geborsteld zonder haar ook maar vast te houden. Ze komt steeds naar me toe.

Toen ik wegliep keek ze me na en begon te hinnikken. Steeds harder. Dat was heel erg lief. Dat een paardje in een dag al zo aan je went.

Je hoort aan het verhaal het klikt enorm en ik ben heel erg blij met haar. Ze is erg nieuwschierig en nog eigenwijzer. Heeft nog niet erg veel respect want een keer liep ze gewoon de stal uit. De deur stond op een kier en ik stond er voor. Maar buiten stal is alles intressanter dus sjokte ze aan. Maar dat leert ze zo.

Nou zijn jullie weer een beetje op de hoogte. Groetjes heike Groetjes heike

<!-- BBCode Start --><IMG SRC="http://www.welshcob.nl/barley/barley1.jpg"><!-- BBCode End -->
deze foto is gemaakt in Wales. Ik schat dat ze toen net twee was. Enne officieel heet ze Trefaes barley Queen

<!-- BBCode Start --><IMG SRC="http://www.welshcob.nl/barley/barley2.jpg"><!-- BBCode End -->
<!-- BBCode Start --><IMG SRC="http://www.welshcob.nl/barley/barley3.jpg"><!-- BBCode End -->

<font size=-1>[ This message was edited by: Heike on 2001-01-14 18:41 ]</font>


Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 17:18

Ze ziet er cool uit... Echt een vreselijk schattig verhaal joh! Het klinkt allemaal als een eigenwijze lieve tante. En je gaat natuurlijk onwijs veel lol met haar hebben, want dat soort paarden hebben echt humor. Voltrack is ook een beetje zo, en ik heb vandaag echt keihard staan lachen om zijn idiote gedrag... Let the good times roll baby (of zal ik barley zeggen?)

Laudie
-----------------
Zalig zijn de schelen, zij zullen God dubbel zien!

<font size=-1>[ This message was edited by: Laui! on 2001-01-14 17:23 ]</font>

Nimber

Berichten: 25658
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 17:21

wauw wat een schattie en wat leuk joh! ja ze vertrouwd niemand en dan ben jij zo lief neeh denk dat dit helemaal goed komt!
liefs
Kim

Winston!!
Berichten: 93
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 17:25

Wauw!!!!!! Gaaf man, mooi beessie, echt supergaaf hoor Heike! Ik wens jullie veel plezier met elkaar!

Koe

Onderschrift met foto's vervangen

Karin

Berichten: 61950
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 18:11

Welkom thuis Barley!!!

Hee Heike, wat een liefie! Klinkt goed zeg, zo nieuwsgierig als ze is en zo interessant als ze alles vindt. Leuk ook dat ze nog zo jong is en nog geen vaste eigenaar heeft gehad, dan kun je mooi een goede vertrouwensband met haar opbouwen. Lief dat ze je al zo nahinnikte toen je wegging. Nou, geniet maar van je nieuwe paardje en ik hou natuurlijk je site in de gaten!

(P.S. Ik ga trouwens Cathy snel eens mailen, heb ik deze week nog geen minuut de tijd voor gehad, maar ja, ik ga natuurlijk wel al over 3 weken die kant op!)

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 19:24

Lieve Heike en Barley, ik wens jullie veel geluk en mooie momenten met elkaar! En Heike, ze ziet er heel leuk uit; mooie pony met een lekker sprekend koppie! Kan me deze liefde op het eerste gezicht goed voorstellen. Geniet ervan meid, je verdient het. Liefs, Sonja.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 19:47

heej heike,en welkom barley,
owww wat klinkt ze super zeg!ik las je verhaal en moest er zo om lachen ,die grappige dingetjes,die doet tink net zo!o ik vind het echt te gek voor je,en hoop dat jullie te tofste tijd met elkaar krijgen!heel veel plezier,je hebt het verdiend heike!en barley heeft jou verdiend!super echt waar ik ben zo blij voor je.....teun las net het verhaal mee,en moest er ook om lachen,en daarna zag hij de foto's en zei gelijk:ja,ze lijkt echt op tinkie!leuk hoor,

groetjes sanderijn

soms is het beter om te zwijgen

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 20:05

Wie is die ander? Dat is ook een snoepie hoor... 't Is dat de stallen hier al vol staan.... Haha! Maar goed.. Ik zou wel de hele wereld willen hebben Vingers aflikken

Laudie

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-01 20:10

Ik denk dat het haar vriendje was. Ik weet het eigenlijk niet. maar ze stond daar dus in de kudde ergens in Wales. Dus dat zal wel haar maatje zijn geweest....

Papa was bruin (en staat intussen in Nederland) en mama was zwart. Dus dat zijn ze niet. Trouwens mama is intussen 17 jaar en papa 10. Maar ik ga haar stamboom nog wel uitzoeken. Zaten bekende namen in

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 20:11

Heike,

Wat onwijs gaaf voor je dat ze er is, leuk koppie heeft ze hoor. Ze klinkt echt als een schatje.
Veel plezier met haar.

Manon 2

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 20:19

wat een knap paardje zeg!!!
en ze ziet er ook heel lief uit.
ik wens je er super veel plezier mee.

groetjes rk

Lielle

Berichten: 65262
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 20:25

leuk joh! Heel veel plezier de komende tijd.

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-01 21:42

wow ze is echt mooi.
en ze klinkt errug leergierig. dus we zullen wel snel weer allemaal verhalen over der horen. Komt er weer een dagboek over haar??? vond t altijd heel leuk om al die verhalen over Julius te lezen. heel veel plezier met haar, en dat zal vast wel lukken

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-01 01:36

Klinkt geweldig, Heike!!! Lijkt Orry wel, (al is die natuurlijk heel anders opgegroeit)...qua nieuwsgierigheid bedoel ik.
Leuk paardje hoor!! Er komt hier een hengstenhouder naast ons en ik heb me laten vertellen dat hij Welsh Cobs houdt.
En wat betreft het wennen....hahaha, Orry die liep de eerste week dwars door je heen als zijn stal geopend werd en nu blijft hij vaak netjes staan (alleen met erg frisse buien niet hehehe)...wat hij wel nog doet bij vreemden is door ze heen drammen de paddock uit lopen, bij mij wacht hij (kan rustig draad openen en openlaten) tot ik zeg dat hij mee mag. Je zult nog wel vele avonturen met haar beleven!!
Klinkt en ziet eruit als een leuke tante met een lekker eigenwijs koppie, ik wacht op de eerste verhalen als ze uiteindelijk onder het zadel komt, duurt nog wel even denk'k??

Groetjes,

manon

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Ineke2

Berichten: 22504
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-01 11:09

Leuke beessie zeg!! Haar ogen zeggen genoeg! Wat ontroerend dat ze je nu al een beetje vertrouwd, zou er stil van worden.
Veel plezier met elkaar!!
Groetjes Ineke

horseofthemoon
Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-01 13:23

Hallo Heike, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!
Lief nieuwsgierig hoofdje zit erop, echt om verliefd op te worden!
Ik wens je veel geluk met Barley toe!
Groetjes, Helga.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Isharya, jampy, MagicMuffin, Monique1963, MvBeek, Tucktuck, ynskek en 17 bezoekers