OPROEP!!! DIERENMISHANDELING IN GERWEN!!

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

OPROEP!!! DIERENMISHANDELING IN GERWEN!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-03 22:50

Ja, dit is dezelfde als op Md, en ik wou eigenlijk vragen aan de moderators of ze allebei even mogen blijven staan.. Wil graag zoveel mogelijk tips en reacties...

Ok, bereid je voor... Ik zal t zo kort mogelijk samenvatten, maar het is nogal een verhaal...

Ik woon in Gerwen, bij Nuenen, bij Eindhoven (zo, is dat alvast duidelijk ) Bij ons in het dorp zijn 2 zigeunerkampen. Een met echte woonwagens, en een met houten chaletjes. De mensen van het woonwagenkamp hebben veel paarden, die zien er goed uit, doorgaans te dik , maar wel gezond, ze staan buiten en hebben altijd water enzo.
De mensen van het chaletjeskamp doen dat helaas anders...
Afgelopen zondag ben ik gaan rijden met Knilles en mn baas, met de kar. Op de terugweg kwamen we langs het chaletjeskamp, en het weitje waar het beestje in staat waar heel dit verhaal over gaat.
Voor mij is het al lang oud nieuws, maar k zal t hier ff helemaal uitleggen hoe t r daar uitziet...
Ten eerste: geen water. Ik kom r regelmatig langs, nog nooit heb ik die bak vol gezien.. In 12 jaar niet 1 keer!!
Ten tweede: veldje is nog geen 4 bij 5, staat geen spriet gras, en is omheind met prikkeldraad op kniehoogte.
Dan komt het ergste. Een friesje. Het staat er al 2 jaar (vanaf dat het een nog kleiner veulentje was, dus ik gok dat het ook rond de 2 jaar oud is), maar is nog geen 1.30 hoog. Toen ik het voor de eerste keer zag zag het er al beroerd uit, maar t wordt met de maand krommer. Kan het niet anders noemen dan KROM:
- Ruggegraat loopt in een S, komt sterk omhoog op de lendenen.
- Lijkt of het hoofd scheef op de nek zit, kan het hoofd niet draaien.
- Achterbenen staan VOOR elkaar, d.w.z. ALTIJD.
- Rechter achterbeen -> onderbeen lijkt gebroken en weer vastgegroeid: enkel is heel erg dik, paardje steunt er niet op, en voet zit er scheef onder.
- Hoeven veel te lang doorgegroeid.
Verder een erg slechte vacht (lijkt of het nesthaar er nog in zit), erg vieze ogen met traanstrepen, geel/wit snot uit beide neusgaten en een bult van wratjes op de neus...
Ik weet niet goed hoe ik t zo moet zeggen, maar je weet gewoon echt NIET wat je ziet... Ik zit nog steeds elke keer met tranen in mn ogen...
Als ik er met Knilles langskom blijf ik altijd even staan. Als dat beestje dan op de grond ligt, duurt het EEN KWARTIER (!!!) voordat het overeind is!! En dan strompeld ie naar het hek, en piept en pruttelt ie naar Knilles... Hij gaat ook altijd scheef staan, met zn hoofd op een hele rare manier. Net als bij mensen, als ze een stijve nek hebben, dat zie je meteen... Knilles wil dan daarheen, maar dat durf k niet aan.. Als dat beestje iets besmettelijks heeft ofzo..

Maar nou.. Na zondag had k dus helemaal de pest in. Ik had t al zo vaak gezien, en dr al regelmatig voor gebeld naar de dierenbescherming, maar hij staat r dus nog steeds zielig te wezen. Maandag heb ik meteen weer naar de dierenbescherming gebeld. Ik vertelde waar ik woonde en wat r aan de hand was, en ik had nog geen 2 zinnen gesproken of ze wist al waar ik het over had:

Deze zaak loopt al 2 (!!!) jaar bij het hoofdkantoor van de dierenbescherming. Na 15 meldingen is de eigenaar een bekende daar. Ze zijn er regelmatig gaan kijken, maar deze mensen (die van het kamp) hebben een eigen veearts, die zegt dat het beestje iets chronisch heeft, waar ze niets aan kunnen doen. Wat de naam van deze 'ziekte' zou zijn weet ik niet, daar ga ik morgen over bellen, ik hoop dat ik wat meer info kan krijgen... Het komt er dus op neer dat de mensen van het kamp er ook niets aan kunnen doen dat dat beestje er zo uitziet.
Zolang de dierenbescherming geen verklaring van de veearts heeft is het een grensgeval, hebben ze niet genoeg bewijs, en is het een 'lopende' zaak, met weinig kans van slagen... Hoe dit precies in elkaar steekt weet ik niet, ik snap neit waarom dr nog geen andere, onafhankelijke, veearts is komen kijken.
Daarbij werd er gesuggereerd dat het beestje ziek is gekocht, om te kijekn of er 'nog wat van te maken is', maar dit vind ik een sterk verhaal. Een veulen met een bot/spier/pees/groeiafwijking wordt nooit 'iets' op een veldje van 5 bij 4 zonder water. Toch?!
En ik snap ook neit waarom deze mensen de moeite zouden doen om een 'chronisch ziek' veulen te kopen, dat kost alleen geld, en levert niets op. Het zou natuurlijk kunnen, maar het lijkt me niet waarschijnlijk, aangezien deze mensen nogal zuinig zijn met de centen wat hun dieren betreft (spreek aan de hand van 'vooroodelen' na het horen van verhalen hier uit het dorp).

Mijn theorie is dat de veearts die de informatie aan de dierenbescherming geeft niet zuiver werkt. Maar, dan komt de vraagt 'waarom?' boven, betreft de kampbewoners. Waarom die moeite om een chronisch ziek veulen te mogen houden, wat alleen geld kost en niets opleverd? Om onder de boete uit te komen die ze krijgen als er genoeg bewijs is en de dierenbescherming wel actie kan ondernemen? KRIJGEN ze dan wel een boete? Ik kan me niet anders voorstellen dan dat ze ZEKER een boete krijgen, maar ook dat weet ik niet zeker. Ook dat vraag ik morgen na, wat er precies gebeurd als de dierenbescherming WEL ingrijpt.

Mn laatste idee is om foto's te gaan maken. Hoe? Nou, met een toestel, en een snelle auto, anders ben ik niet op tijd weg, mochten ze me betrappen...
Die foto's neem ik mee naar de paardenkliniek waar ik stage ga lopen. Wil kijken of ze daar iets weten over wat deze ziekte zou kunnen zijn, en of ze aan de hand van foto's misschien kunnen zien of het een ziekte is of een gevolg van te weinig beweging en slechte (onder)voeding?

Zo gauw ik foto's heb komen ze hier ook.

Als er mensen zijn die dit lezen en misschien antwoorden hebben op de vragen die er tussen zitten, of mensen die nog meer ideeen hebben, of die weten hoe ik dit het beste aan kan pakken, IK HOOR HET GRAAG!!!

2 Jaar duurt echt veel te lang, het is genoeg, nu moet r iets gebeuren.

Heel erg bedankt voor de reacties alvast!!!


Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 09:13

Foto's maken zou in mijn ogen ook de eerste stap zijn. Al weet ik niet of die foto's verschil zullen maken aangezien de zaak al bekend is bij de DB.
Waar in Gerwen staat dat beestje, dan? Ik woon in Nuenen, dus vlakbij en ik schrok nogal van het beeld dat je schetst.... Het woonwagenkamp weet ik wel, maar daar staan volgens mij zowel wagens al chaletjes, dus ik weet niet of we het over dezelfde plaats hebben.
Misschien een optie om zoveel mogelijk mensen te laten bellen naar de DB. Als het klachten regent dan zullen ze toch actie moeten ondernemen? Ik dacht trouwens dat er altijd een onafhankelijk DA bij komt...

* To Belg, or not to Belg *

Tallie1979
Berichten: 20295
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 09:26

Dit is echt bizar.. Misselijk Het arme beestje.. Verdrietig Ik denk dat hij dood beter af zou zijn als nu..

Wat vreselijk zeg Verdrietig

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 09:26

Ik weet wel woonwagenkamp je bedoelt, het is vlakbij het Rullen in de buurt en het ligt aan een zijstraat van de Lieshoutse weg. Foto's zullen niet helpen, er zijn immers diverse getuigen. Maar de dierenbescherming heeft de wet niet achter zich en kan derhalve niets doen. En dat ligt weer aan de nederlandse lakse overheid die niets om dieren geeft.

De hond is de betere mens

Amanda_T

Berichten: 5880
Geregistreerd: 01-07-01
Woonplaats: Klundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 09:32

Ah Verdrietig.
Das zielig voor dat beestje.
Misschien kunnen ze hem beter in slapen.
Foto's maken, dat zou al 1 stap in de goede richting zijn.
Zijn er geen kinderen in de buurt ofzo, die een verzorgpony willen alleen voor het verzorgen ???
Die em misschien een beetje water en eten willen geven.
Dat ze daar aan die mensen vragen of ze water mogen pakken, en dan em drinken geven.
Misschien een heel dom idee hoor.

::..*,,Rust zacht lieve Lasagna ;(...30/3/1986-30/09/2009.. :+: ,,*..::

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 09:37

Ik snap niet waarom de dierenbescherming een onafhankelijke DA laat komen.
Ik snap ook niet waarom die mensen dat beestje dan zo verwaarlozen! Dan kan je hem beter weg doen.
Ik vind dat dit een voorbeeld is dat deze mensen niet echte paardenliefhebbers zijn. Anders doen ze er toch wel wat mee.
Als ik genoeg geld zou hebben, dan zou ik het beestje opkopen, helemaal opknappen en een geweldig leven geven.............. Maar helaas, ik ben maar een arme scholier die 2 baantjes heeft en er net mee kan rondkomen (en ik heb nog niet eens een eigen paard!)
Ik hoop dat er iemand met een goed hart en wat geld dit beestje uit zijn lijden verlost.
Indirect is dit ook Kusia-mishandeling :'(

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

brechje

Berichten: 1648
Geregistreerd: 09-10-02
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 10:54

wat onwijs zielig....ik zou er werk van maken. Boos!

Koudbloedigheid dat is pas het mooie leven! 'shed a tear because i'm missing you, but I'm still alright to smile'profiel under construction

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 11:04

Het probleem is dat de dierenbescherming niet zoveel kan als ze geen bewijs hebben. Mischien helpt het als je foto's maakt. Je kunt het allicht proberen. Niet geschoten is altijd mis. Ook zou ik zoveel mogelijk mensen bij jou in de buurt laten bellen.

Kyra

Berichten: 1399
Geregistreerd: 05-11-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 11:05

het eerste wat in mij opkomt is een onafhankelijke dierenarts. Ik begrijp dat je al vaker contact hebt opgenomen met de dierenbescherming. Waag er nog eens een telefoontje aan (ze kennen je nu vast wel) en vraag waarom ze geen onafhankelijke dierenarts laten komen. Het lijkt mij dat dit via de inspectiedienst gaat. Die gaan er heen en kunnen het dier in beslag nemen. Ze kunnen eisen stellen dat de omstandigheden waarin het dier leeft moeten veranderen omdat hij anders in beslag genomen wordt. Hebben ze dat gedaan?

http://www.helpmijnpaard.nl Osteopathie en paardrijlessen omg Apeldoorn eo

sharief
Berichten: 755
Geregistreerd: 18-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 11:10

Jammer genoeg moet het arme dier volgens mij al half dood zijn eer er wat gebeurd ondanks jou en vele anderen die dit leed al tijden aanzien....
Ik hoop maar dat er snel reactie komt....

;-)

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 11:23

Ik ken het paardje. Echt een scharminkel, er is niets goed aan te ontdekken, helaas. Ook het weitje stelt echt niets voor. Pinky zou minstens 5 keer per dag door gerwen wandelen had het zo afgezet was.
Maarja, dat paardje kan amper lopen dus laat staan springen...
Van mij mag er ook zeker iets aan gedaan worden. zelf heb ik er nooit iets mee gedaan. Ik werk in de friettent (in gerwen) dus ken bijna alle kampers van gezicht/naam, en hun mij dus ook....
De meeste zijn heel aardig, maar ruzie moet je er niet mee krijgen..
Overigens is dat voorordeel van jou (dat ze er weinig geld voorover hebben) niet waar. Kampers staan er juist om bekend dat ze VEEL van dieren houden en er veel voorover hebben. Maar uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel.... Scheve mond

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Letsdunit

Berichten: 6899
Geregistreerd: 05-07-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 12:59

Ik zou proberen de publiciteit te zoeken, vind die vent niks maar Willibrord doet toch vaak van dit soort dingen ? Of de plaatselijke krant.
Op het hondenforum zag ik dat men vaak in dit soort gevallen de publiciteit zoekt. En dat schijnt toch te helpen !

laurae

Berichten: 1466
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 13:54

Ik zou ook de publiciteit zoeken. Ik heb geen idee of ze wat doen, maar misschien is het wat voor b.v. 5 in het land. (gezien de soort onderwerpen die er af en toe behandelt worden zou dit ook best kunnen). het mailadres is: 5inhetland@rtl5.nl

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-03 17:51

OK.
Ik heb net gebeld.
Er is nog niets bekend over wat de ziekte van dit beestje zou kunnen zijn, de districtinspecteur gaat er morgen, vrijdag, of anders maandag kijken, en dan word ik weer teruggebeld. Dus dan weet ik meer.

Ze vertelden nu dat er daar dus meerdere paarden gestaan hebben door de jaren heen, en waar elke keer weer klachten en meldingen over binnenkwamen. Ze hebben alleen nog NOOIT reden gehad om in te grijpen daar.

'De dieren zijn ziek of oud, en mogen daar hun dag slijten.'

De veearts die daar gaat kijken, is iemand die een goede naam heeft bij de DB, en die vertrouwen ze dus.
Toen ik zei dat mijn reden voor wantrouwen o.a. is dat ik in de twee keer dat ik daar kom per week NOOIT een bak met water zie staan, en ook nooit geen hooi of iets, kreeg ik te horen dat ze dat alleen smorgens en 's avonds krijgen. Heb mn mond gehouden dat ik dr in de zomer altijd 's avonds kom en nog geen water of hooi te bekennen...

Bij de DB is algemeen bekend dat dit soort mensen, kampers dus, altijd heel goed voor hun beesten zorgen. Ook dat zat in mijn verhaal, dat de WOONWAGENBEWONERS idd keurig uitziende beesten hebben, maar de chaletbewoners NIET. Die maken er een zooi van.
Ik vraag me nu af of ze dit diertje al vaker hebben gezien... Het staat er al twee jaar, maar het kan goed zijn dat die 2-jarige zaak over verschillende dieren gaat, en niet over deze. Ik ben dus nu erg benieuwd wat ze te vertellen hebben maandag...

Ik wacht dat telefoontje af, als k daar tevreden over ben en genoeg weet, dan ga ik kijken of ik zo ja dan te nee foto's ga maken. Dat is namelijk een operatie die niet helemaal veilig is Lachen
Ik moet uitkijken dat ik niet betrapt word, en op tijd zorgen dat ik zo snel mogelijk weg ben. Maar daarover binnenkort ook meer.

Ik hou jullie op de hoogte

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-03 17:56

Nog even waar ie precies staat:

Op de Huikert (NIET OP DE BOSWEG BIJ HET WOONWAGENKAMP) in Gerwen, na de tweede weg links, na het chaletjeskamp. Rij het kamp voorbij, kijk naar links en je ogen zullen uit je hoofd vallen...

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-03 17:58

Pinky_girl schreef:
De meeste zijn heel aardig, maar ruzie moet je er niet mee krijgen..
Overigens is dat voorordeel van jou (dat ze er weinig geld voorover hebben) niet waar. Kampers staan er juist om bekend dat ze VEEL van dieren houden en er veel voorover hebben. Maar uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel.... Scheve mond


Dat dacht ik inderdaad ook, en ik zeg al, misschien heb ik het wel harstikke mis. Het zijn inderdaad echt niet de mensen om hun beestjes er zo bij te laten staan. Maar zo'n krom dier laten lopen vind ik eigenlijk ook al vreselijk fout, tenzij het geen pijn heeft natuurlijk.. Maar dat weet ik niet tot maandag...

Ik wel zeker weten DAT ik het mis heb, ALS ik het mis heb Lachen

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-03 18:34

Nog wat grappigs:

Ze vertelde dat er mensen bij ons uit de buurt gebeld hadden die echt RAZEND waaren, en die met advocaten en rechtzaken hebben gedreigd en alles Haha!
Toch mooi om te horen dat er meer mensen zijn die iets menen te moeten doen aan zoiets Lachen

AnnaBabs
Berichten: 1363
Geregistreerd: 20-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 19:10

wat vreselijk zeg! ik hoop dat je foto actie iets opleverd! ik zou het zeker proberen. Ik ken ook een plaats waar een aantal paarden staan (die zijn ook van het kamp, misschien zijn het dezelfde, misschien niet...ze staan vlakbij de hei van de lieshoutse bossen) er staat daar ook een fries die zo kreupel loopt als de paasei, maar het arme beest word nog steeds bereden! echt niet om aan te zien en zo hebben alle paarden die daar staan wel wat: de een loopt kreupel, de ander is veel te mager en noem maar op. Nu wil ik niet zeggen dat alle kampers slecht voor hun beesten zorgen, zeker niet!
ik hoop dat de dierenbescherming er iets aan doet, want dit kan zo idd niet langer!

Mist

Berichten: 9008
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 19:57

Als ik jou was zou ik de politie inschakelen de DB zelf kan namelijk niets doen tenzij er uberhaupt politie bij is. Ik heb zelf 8 jaar lang in PR commissie van de DB gezeten en ik ben daar uiteindelijk uit pure frustratie weggegaan (maar dat is een ander verhaal, ik had iets "progressievere ideeen") De politie kan "sommeren" dat er een dierenarts bij komt kijken (binnen zoveel dagen etc. op straffe van een boete van een paar honderd gulden- ik heb dat eerder gedaan met paarden en ezels met verwaarloosde hoeven) zeker als je toevallig een dierenliefhebber treft (en geloof het of niet die zijn er wel onder politie)

pas geleden reed ik ('s nachts ) een oprit van een snelweg af en zag daarbij een kat ineengedoken aan de rand van de snelweg zitten. Ik heb gelijk mijn auto aan de kant gezet met alarmlichten aan en ben de kat gaan zoeken (in de veronderstelling dat die aangereden was en versuft) na 10min. gezocht te hebben stopte er een politiewagen achter mijn auto. Ik voelde hem al aankomen natuurlijk, maar toen ik mijn verhaal vertelde begonnen die politie agenten (tot mijn verbazing) met hun zaklantaarns mee te zoeken naar die kat en dat minstens 20 minuten ! (terwijl ik me al geestelijk had voorbereid op een fikse boete!) Helaas hebben wij hem niet kunnen vinden..... maar ik wil maar zeggen ; soms is de politie nog niet zo slecht !

success!

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-03 21:36

Neem anders eens contact op met de bereden politie in Boxtel (is daar toch in de buurt?), de beredenen doen nl ook controleĀ“s bij paardenhouders.
Ook zou je het via de AID (algemene inspectie dienst) kunnen proberen, zij hebben specialisten op het gebied van de Dierenwelzijns Wet.

Chantalll

Berichten: 1972
Geregistreerd: 23-02-03
Woonplaats: Grootegast

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 12:56

Tjeesus wat een verhaal .... Arm beest Boos!
Als ik het zow hoor is het beesie er heel slecht aan toe ..
Ik snap gewoon niet dat mensen dat kunnen doen Boos!
Helaas bestaan die mensen die gewoon geen dieren verdienen Boos!

Lautjuh123

Berichten: 5174
Geregistreerd: 20-10-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 17:16

wat zielig Boos!
als ik zoiets hoor krijg ik altijd de neiging om er heen te gaan en het beestje te kopen Lachen
ik hoop echt dat je acties wat opleveren en hou me even op de hoogte wil je? Haha!

Mrietjesueel
Berichten: 815
Geregistreerd: 19-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-03 17:51

De DB heeft me vandaag teruggebeld, ze zijn 13 december nog daar wezen kijken (die mensen weten ook niet wat ze willen Lachen ), en de diagnose van de veearts is dat ie een KARPERRUG heeft. Zelf opzoeken allemaal s.v.p. Lachen
Hij is al diverse keren onderzocht door de vele klachten, maar hij heeft geen pijn, wordt goed verzorgd en mag bij die kampers zijn dag slijten.
Toch gaat de districtsinspecteur komende week nog een keer kijken, voor het geval dat...

Heel mooi idee natuurlijk. Daar zou alles goed mee zijn. Maar ik vertrouw het nog steeds niet voor de volle 100%. Daarom wil ik er een andere instantie achteraan sturen, wie weet ik nog niet, dat ga ik vanavodn uitvissen. Gewoon voor de zekerheid. En mochten die hetzelfde zeggen dan zal t toch wel waar zijn Lachen.

Respect voor die mensen dan. Zal ze alleen eens zeggen dat ze dan wat aan t weitje moeten doen.. Mooi lint eromheen, stalletje opknappen en alle zooi uit de wei, dan ziet t r al een heel stuk minder zielig uit.

JollyHumpy
Berichten: 1954
Geregistreerd: 02-01-03
Woonplaats: Driebergen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 19:38

Wauuw ik vin het echt super van je !! echt goed joh !!!! het arreme beestje !! maar ja..gelukkig valt het nog wel redelijk mee!! ( hoop ik )
doeiii ga zo door Haha! )

Sando
Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-03 00:18

Hey Kiepke!

heb je nog iets gehoord, gedaan ?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Abricoosje, Googlebot, Lau, Vagabondo, Yahoo en 10 bezoekers