manenegepaardpraat

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margaret
Berichten: 174
Geregistreerd: 11-07-01
Woonplaats: Emmen

manenegepaardpraat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-03 18:38

Er moet iets van mijn hart *LOL* Ik lees zo ontzettend veel over het wel en wee van een eigen paard, maar eigenlijk bijna nooit iets over een manegepaard, behalve negatieve verhalen. Ik lease nu een manegepaard, waar ik ontzettend blij mee ben. Helaas behoor ik totdegene, die een man heeft die niets met paarden heeft, een dochter heb van bijna 4, een baan en dus niet veel tijd heb voor een eigen paard. Daarom ben ik blij dat er maneges zijn die zo'n soort construcitie hebben
Jammer genoeg krijg ik de indruk dat je wanneer je gewoon een manegepaard rijd je er niet altijd bijhoort Verward , en daarom ben ik benieuwd naar bokkers onder elkaar die ook tevreden zijn met een manegepaard. Waarschijnlijk krijg ik nu een lading comentaar over me heen. waar was daar nu eens benieuwd naar.


Tessake

Berichten: 4707
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 18:42

ik heb zelf ook geen eigenpaard Scheve mond Maar wel 4 verzorgpaarden ( bekans 1 jaar!!! verzorg ik ze) Maar rij al 5 jaar paard en heb altijd op mangepaarden gereden, ga minimum 1 keer per week naar de mange en het zijn hele leuke paarden!!! Haha! er zijn ook veel mensen die denken dat mange paarden altijd super braaf zijn en niks kunne Maar dat is echt niet waar!!! geloof me Haha!
Manegpaarden zijn gewoon cool!!!! *LOL*

A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world

Missy

Berichten: 6519
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 18:58

Citaat:
Jammer genoeg krijg ik de indruk dat je wanneer je gewoon een manegepaard rijd je er niet altijd bijhoort


Die indruk krijg ik ook wel eens... Scheve mond

Ik zou ook graag een eigen paard willen, maar helaas zit dat er door tijd- en geldgebrek niet in. Hetzelfde voor een verzorgpaard, ik heb te weinig tijd. Daarom ben ik ook blij dat er manege's bestaan. Niet de hele week verplichtingen maar enkel een avondje waarop je je mag uitleven.
En de paarden zijn geweldig(het geldt natuurlijk niet voor alle manege's)
Ze hebben paarden met elk een ander karakter, daardoor leer je sneller dan iemand die maar een enkel paard rijd.
Ook fijn is dat elke manege zijn rustige knol heeft en daar heb ik het zo op, rustige paarden. Geen stresskop voor mij, maar een slaapkop Lovers

We verwachten niets maar toch..
WoW-addict ^.^

Renza

Berichten: 4113
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 19:00

Manegepaarden zijn niet meer of minder dan niet-manegepaarden.
Ik rijd zelf ook op een manege, eigen paard is te duur en ik heb ook niet genoeg tijd. M'n lieveling op de manege is Rebel Lovers, foto's staan in m'n profiel.

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 19:14

Ik rijd ook op een manege en heb een verzorgpaardje. Wij hebben echt hele leuke paardjes op de manege.
Van klein tot megagroot, van smal tot breed, van mak tot vrij moeilijk.
Ik rijd op een behoorlijk grote knol die nogal sloom is en je af en toe flink in de maling kan nemen. Het is echt een uitdaging voor mij om hem lekker voorwaarts te rijden en hem de tijd om te ouwehoeren niet te geven. Ik kan nog wel een paar jaar vooruit op deze manege.
Op mijn vzpaardje rijd normaal gesproken niet. Alleen af en toe op zondag. Naar de manege ga ik om te rijden en ik heb mijn verzorgpaardje om lekker bezig te zijn en om wat te leren wat betreft de omgang en zo. Ik leer er elke keer weer bij. Ook op de manege.

Ook bekend als Kim20!

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 19:18

nee hoor ik heb de mazzel van 3 eigenpaarden maar ik heb ook jarenlang op een manege gereden en daar vreselijk veel geleerd van de paarden maar ook vreselijk veel lol gehad.Volgens mij is dat het belangrijkste als dit de ideale oplossing voor jou is dan is daar toch niets mis mee?
veel plezier met je lease paardje!

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 20:45

Ik trek me er ook nooit wat van aan hoor. Ik vind het leuk en ik leer er veel, dat vind ik belangrijk.
Ik hoop wel dat er ooit nog een eigen paardje komt, maar nu nog niet. Ik wel eerst huisje, boompje en dan het beestje(s). Als ik later kinderen heb wil ik graag een echt familiepaard. Lijkt me echt geweldig.

Ook bekend als Kim20!

Sofionna

Berichten: 7381
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 20:47

Zal ik dan maar ff een paar manegepaardjuhs voorstellen Knipoog ?

it must be love

Sofionna

Berichten: 7381
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 20:49

Afbeelding
Clown Brune Clown
Meestal aanvallen in de les en naar beginnertjes happen Extreme duivel

Afbeelding
Gyrid de verschrikkelijke Extreme duivel
Heel lief maar met galop.........

Afbeelding
Lovers Fabian Lovers
Mijn lieve knol ......

p.s. Ik bewonder manegepaarden het meest Tong uitsteken

it must be love

Renza

Berichten: 4113
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-03 20:54

Tsja, als we dan toch manegepaardjes gaan voorstellen;
<IMG SRC="http://home.wanadoo.nl/~jbvandenberg/fotos/rebel/rebel16.JPG" HEIGHT="300">
Lovers Rebel, gister nog op gereden en zondag een wedstrijd mee. Meer foto's staan in m'n profiel.

Dyonne
Moderator AR, MD, VS, BEH, WD

Berichten: 26916
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Boskoop, Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 10:35

Ik heb 5 jaar gereden op de manege. Ik ben pas november 2001 gestopt. Ik had al eigen pony's toen, maar die waren eerst te jong om te rijden, en ik had het nog naar mijn zin op de manege. Dit werd wel iets minder, door wat dingen, en de druppel was een gigantische ruzie met iemand die op dezelfde ochten reed als mij. Ik kon geen andere dag, dus ben gestopt. Maar mis het wel.
Manegepony's en paarden zijn superbeesten.

Sofionna

Berichten: 7381
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 10:52

Ik was er nog een vergeten Bloos
Afbeelding
Lovers Peggy.... bewonder um enorm want heeft een soort ziekte en is tog nog een manegepony... eigenluk schandalug van Esbi....

it must be love

Belsje

Berichten: 2949
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 12:39

Ik ben de laatste zes jaar dolgelukkig geweest met "mijn" manègeknollie. Bij momenten drie keer in de week mee gereden en dan ook een beetje het gevoel gekregen dat hij een beetje van "mij" was.

Was en is nog steeds een schat van een beest, lief, aanhankelijk, slim(!), knuffelig, vreetzakje ... en nog zoveel meer.
Maar helaas ik ben ermee gestopt, ik wil niet meer met hem rijden. Hij is er nu bijna 20 en wordt gewoon oud. Gewoon hobbelen vindt hij nog steeds leuk, maar als ik meer van hem vraag voel ik dat het hem niet mee meezit.
En vooral dat vind ik erg voor een manègepaard, op pensioen gaan en genieten van gras en af en toe een dikke knuffel voor hen zit er niet in. Ze zullen werken tot ze erbij neervallen bij wijze van spreken oftewel vaak eindigen omdat ze geen financiële bijdrage meer kunnen leveren.

Wat zijn karakter betreft: ondertussen is het dus een echte typische knol geworden waar je echt iedereen op kan zetten, al durft ie nog wel eens ervandoor gaan of bokken, maar alleen als hij weet dat je dat wel aankan. Met een echte beginneling zal hij héél voorzichtig zijn Haha! . Hij weet gewoon wat ze van hem willen en verwachten.
Al heeft hij mij vnl. met springen wel vaker uit het zadel gewipt Lachen, ponyafstanden en dan met paard springen komt echt niet uit.

Dankje Massie Kusje

Tessake

Berichten: 4707
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 12:45

Citaat:
En vooral dat vind ik erg voor een manègepaard, op pensioen gaan en genieten van gras en af en toe een dikke knuffel voor hen zit er niet in. Ze zullen werken tot ze erbij neervallen bij wijze van spreken oftewel vaak eindigen omdat ze geen financiële bijdrage meer kunnen leveren


Bij ons eens op de manege hebben de paarden wel altijd een pensioen!!!! Haha! ze mogen dan de rest van hun leven met ander paardjes genieten van hun oude dag!!!! ze hebben dan ook al lang hun best gedaan voor de manege en verdienen die rust volkomene!!! *LOL*

A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world

Charaz

Berichten: 21291
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 14:16

Ik heb nu sinds 1 jaar een eigen pony en daarvoor 7 jaar op manegepony's en paarden gereden. Daar heb ik echt heel veel van geleerd en heb veel bewondering voor die paardjes die altijd maar braaf zijn.

Azra, Valentijn & Enchanted

Mr. Rock N Roll 27-05-2010 / 05-06-2010, I wish I knew you, I wish I knew you before

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 15:24

Ik rij al zo'n beetje 10 jaar op een manege, en ik heb wel een keer en bijrijpaardje gehad en een verzorgpony, maar dat was niet voor zo heel lang. Ik woon in amsterdam en zit in mijn examene jaar een eigen paard zit er dus niet echt in.
Maar op de manege waar ik rij heb ik het nog steeds heel erg naar mijn zin en ik leer er ook zeker wel wat van.
Als ik een eigen knollie ooit ga kopen wil ik er wel zeker van zijn dat ik hem/hara niet meteen verpest. Ik wil er zeker van zijn dat ik goed genoeg ervaring heb op alle gebieden. En dat leer ik op de manege! Haha!

"Ubuntu: I am what I am because of who we all are"

Larissa

Berichten: 729
Geregistreerd: 17-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 16:42

Wij hebben twee eigen pony's gehad maar dat ging niet goed. Op mijn negende ben ik toen gaan rijden op de manege waar ik nu nog altijd rij, ruim 5 jaar later, en waar ik het nog altijd naar mijn zin heb. Ik rij tweemaal per week op dezelfde pony en ik leer er veel van. Nu rij ik sinds kort op een pony die nog heel veel moet leren en dat is weer leuke uitdaging en ervaring om erop te mogen rijden. Daarvoor heb ik anderhalf jaar op dezelfde pony gereden en daar heb ik veel van geleerd, dat is ook mede te danken aan de les waar ik nu in rijdt. Daarvoor reed ik in een les waar altijd beginners bij komen en dan leerde ik altijd hetzelfde maar sinds een half jaar ben ik een veel hogere les gaan rijden waar ik echt ontzettend veel bijleer. In mijn profiel staan foto's van manegepony's waar ik op rijdt/ en gereden heb.

Ook ik krijg wel de indruk dat je als je een eigen pony/paard veel 'meer' bent dan iemand die op de manege rijdt, maar dat zul je wel altijd houden.

Volgens mij start iedereen -die nu eigen pony/paard heeft- op een manege en dan na een tijdje een eigen pony/paard aanschaft. Maar de manege is ideaal voor iedereen die niet zoveel tijd heeft en geld om een eigen pony/paard te onderhouden.

steeffie

Berichten: 2339
Geregistreerd: 23-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 17:16

Margaret schreef:
Jammer genoeg krijg ik de indruk dat je wanneer je gewoon een manegepaard rijd je er niet altijd bijhoort Verward

Die indruk krijg ik ook wel eens. Ik heb nu sinds een half jaar een eigen paard, maar daarvoor altijd op maneges gereden. Omdat mijn paard nog jong is en we allebei nog veel moeten leren rijd ik ook nu nog vaak op manege paarden, ik vind het juist ontzettend leerzaam! Het is ook goed om op veel verschillende paarden te rijden.
De manege waar ik als eerste rijden was het echt heel duidelijk; met eigen paard hoorde je "erbij", en zonder eigen paard niet.
Op de manege waar ik daarna heb gereden was dat helemaal niet, en de manege waar ik nu rijd valt het ook wel mee.

Een tijdje terug ging ik met een hele groep van de manege een strandrit maken. We hadden paarden gehuurd bij manege de hoef, we waren met 18 mensen ofzo. Op een gegeven moment rijden we door de duinen, komt er van de andere kant een groepje van 3 paarden aan. Het pad was nogal smal, dus 1 groep moest aan de kant gaan staan. Met veel moeite gingen die mensen aan de kant, en toen ik langs reed zeiden ze nog " die lastige manegepaarden toch altijd" Lips are sealed Dat vind ik echt niet kunnen, is het dan zo moeilijk om even aan de kant te gaan? Oke, de paarden wilden niet echt meewerken, maar het was maar een klein stukje waar ze aan de kant konden, willen ze dan dat we daar met 18 manegepaarden gaan staan? Verward

Avanti

Berichten: 13393
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-03 17:24

Ik heb natuurlijk Bunny en Elise, maar ik les nog wel op een kei gezellige manege! Lachen
Avanti Lovers is ook van de manege. Ze is zo'n lieverd, en nog zoveel leuke paarden. Vandaag lekker gesprongen eerst op een sloom beest die ik heel de tijd knallen (nog meer knallen toen hij ging bokken }> )moest geven om hem lekker door te laten lopen en later omdat het bij die jongen niet lukten mocht ik op Asmite Party!!
Is had nog een soort Asmite angst want ze heeft me er eens knetterhard afgegooid. Maar het ging helemaal super, eindelijk weer eens heerlijk gereden. En bij mij liep ze wel aan de teugel Haha! En heel veel springen natuurlijk. Zo heb je leuke en strond vervelende paarden!

max_gekje

Berichten: 52
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: z'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-03 21:09

Hallo,
Ik heb ook geen eigen paard, heb er geen tijd voor en kost te veel geld, maar ik neem genoegen met manege paarden en ponies! Er wordt ook vaak gezegd dat manege paarden en ponies zijn verpest enzo, maar dat is onzin, want dat is echt niet overal zo, kijk maar eens op mijn site in het foto album, dat zijn allemaal manege knollen en die zien er echt niet slecht uit ofzo! En manege paarden en ponies verdienen eigenlijk heel veel respect!
doei

check; www.equidore.tk p.s Max is de allerbeste!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BrittS, carika, gerlienke, Gimme_Spurs, Herfterhoeve, jorika1986, LicentioFide, LISA_L, M1994, meniekske, MoppieFilou, Obelix95, Slofje, susannevdv, Vagabondo, WybeUrsula en 31 bezoekers