Sinds 2 weken raadsels op de wei.Nu opgelost!

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Sinds 2 weken raadsels op de wei.Nu opgelost!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-03 23:51

Allemaal raadseltjes Verward
En vandaag zijn ze opgelost!
Ik ben eigenlijk best wel pissig,moet ik zeggen.
Wat is er nou gebeurt?

zondag twee weken geleden moest ik lesgeven en via een vriendin daar hoorde ik dat er s'ochtends kinderen tussen de weien doorliepen(bij mij)
Nou ja dat kan.
Smiddags ging ik dus naar mijn paardjes en ze wouden niet in onze buurt komen.Mmm raar.Normaal komen ze al aanlopen als ze maar denken dat we het zijn.
Mijn vriend kijkt altijd naar het water als ik alvast met hooi aan de slag ga.
Mmm geen water,maar wel iets wat op doorweekt etenswaar leek.
Hij draait zich om en vind een gevlochten strotouwtje aan een isolator.Er zat aan het einde een lus aan.Ook hing deze op de grond waardoor de stroom via dat touwtje de grond inging.Een stukje verderop lagen stukjes chips. Verward
Dan twijfel je even.Wij delen de wei met bonnigje(met haar twee paardjes bert en powell) en dus hadden we even gedacht dat zij misschien dat touwtje daar gehangen hadden,maar vergeten waren weg te leggen naderhand.
Na even te hebben gevraagd wisten zij ook niks van een touwtje.
Erg vreemd dus. Verward
De dagen erna niks kunnen ontdekken en de paardjes waren weer helemaal vrolijk en kwamen dus weer gewoon als vanouds meteen aan om te knuffelen.
Een paar dagen later waren ze weer wat schrikachtig.
Nou ja misschien hun dag niet,kan gebeuren.
Maar vandaag......
Ik was s'middags geweest om te longeren en te knuffelen(daar zijn ze gek op).Hooi gegeven in de stallen waar ze meteen op doken.
Toen ben ik naar de DA gegaan voor een wormenkuur,even een stukje gereden en na een telefoontje ben ik weer richting wei gereden om te voeren.
Zie ik daar twee meisjes van rechtsachter naast de wei lopen.
Tja die moeten haast wel bij de paardjes zijn geweest dacht ik nog.
Maar ja zonder bewijs kun je niks.
Dus ik liep de wei op en de meisjes gingen weg.Ik hoorde ze nog zeggen.Kijk nu komt ie wel.(ging over bonnigs eigenwijze fries Bert).
Er was wederom geen paardje te zien en ook bert liep snel weer bij ons weg.
Ik loop dus langs de stallen en daar staan ze alle vier nog steeds hooi te knabbelen.Ik had nog niks door.
Dus ik ga voeren en loop daarna het hooihok in.
Kan ik het mesje niet vinden.
Mijn vriend gevraagd of hij hem had.Maar ik wist zeker dat ik hem als laatste in mijn handen had gehad want hij was namelijk gevallen en dus heb ik hem weer opgehangen.Dat wist ik heel zeker.
Tib zei nog ik heb daarstraks nog hooi gaan brengen en wees naar de baal.He das raar,want die heb ik niet opengemaakt.Tja ik was er ook stellig van overtuigd dat ik na tib zelf als laatste nog twee plakjes in de stal had gegooid.Toen was de baal toch echt op.
En nu was er ineens nog een halve over. Verward
Dus ik weer naar de stal en jawel hoor.Er lag net zoveel hooi als toen ik twee uur daarvoor weg was gegaan.Het zijn enorme vreetzakken dus dat kon zoiezo al niet.Ook lag er een stroom draad op de grond.Toen wist ik het echt zeker.Ik was echt kwaad.
Ik kan er in komen dat men graag met een paardje bezig is,maar kom dat dan even vragen dan had ik er op zijn minst over na gedacht.Maar zo,nee dat gaat er bij mij niet in.
Nu zit alles op slot want we kunnen het niet hebben als ze dadelijk uit onwetendheid perongeluk de paarden droge slobber gaan geven.Of andere dingen meenemen.

Argg gatverdamme,wat kan ik hier kwaad over worden.Stel toch eens dat ze mijn paardjes aan kwaaltjes helpen of nog erger als ze iets mankeren straks.Als ik ze toch betrap zeg,dat wordt niet het terrein af lopen maar af vliegen.vuile monsters jakkes gewoon!!!!! Extreme duivel


Percy
Berichten: 11129
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 00:32

Dat is niet leuk nee.

Ooit heeft hier een verzorgster (die dus wel mocht komen) een emmer haver aan onze Shet gevoerd (wat dus niet mocht). De Shet was er bijna geweest door een flinke hoefbevangenheid en hij zal nooit meer zo lopen als daarvoor.

Andere kinderen waren spontaan een pony-hengstje gaan verzorgen hier in de buurt. Helaas gingen ze ook op het net tweejarige dier rijden en vergaten vervolgens het hek goed dicht te doen.
Dat hengstje stond op een ochtend bij mij in de wei. De eigenaren waren in paniek want die dachten dat hij gestolen was en ik was ook niet bepaald blij want hij molesteerde mijn hengstje en probeerde bij mijn merries in de andere wei te komen.
Toen ik die kinderen later weer aantrof in de wei bij dat hengstje heb ik ze geprobeerd uit te leggen waarom ze dat niet moesten doen maar ik kreeg een grote mond. Zelfs tegen de eigenaar (die ik had gebeld) hadden ze een zeer grote mond. De eigenaar heeft dezelfde dag zijn hengstje daar maar weggehaald.

Er zijn helaas super brutale kinderen die denken dat elk paard in de wei daar voor hun plezier staat.

Ik hoop dat je sloten genoeg gaan helpen want tot nu toe valt de schade redelijk mee maar het kan nog veel erger Scheve mond

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 00:46

Kan er zeker goed inkomen dat je daar heel erg kwaad over wordt, zou ik zelf ook zijn denk ik. Die meiden hebben denk ik wel genoeg verstand om te begrijpen dat dat niet mag!

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-03 00:57

Dat dacht ik ook Sypheron.Ik ben niet zo goed in leeftijd schatten maar ze waren toch zeker wel 14 a 16 dus verstand zouden ze moeten hebben.
Ik ben haast in staat om er de gehele dag te gaan zitten om ze eens flink te laten schrikken maar ja das ook weer overdreven.Acher komt een dag dat ik ze in de wei betrap ipv erbuiten en dan wil je mij niet kennen want als ik ergens zuinig op ben zijn het alle vier de paardjes ook al zijn er maar twee van mij.

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 08:15

Kinderen laten zich tegenwoordig niet meer tegenhouden door een afgesloten hek. Ook bij mij hebben jongens van 15 op mijn 2-jarige shetlander gereden. Bij ons klimmen zo over het hek trappen de schrikdraadpaaltjes plat die daar al extra staan. En als je er wat van zegt krijg je een grote bek. Wij hebben vaak jonge paarden daar staan en al een van die kinderen per ongeluk gewond zou raken hebben wij het gedaan. Maar ouders doen het ook. Bij liep een shetlander die vroeger mishandeld is (en daardoor vreemde mensen bijt) achter een hek en een meter ervanaf een schrikdraad en een bordje dat deze niet lief is voor kinderen. Zet een moeder haar kind van drie zo over het hek in dat weiland!!!! Bij een vreemd paard. Gelukkig zagen wij het en hebben het op een printje gezet om dat kind eruit te halen. Ongeloofelijk. Als ze een grote hond tegen zou komen zou ze een blokje om gegaan zijn.

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 08:46

Echt 't wordt steeds erger.
Bij ons waren opeens 2 meisjes in de bak aan het rijden met hun pony Verward Loopt een 'stalknecht' met een van de paarden naar de bak omdat íe uitgemest moet worden. Zeggen ze 'nee we zijn nog wel een half uurtje bezig'. De stalknecht dacht dat de eigenaren wel toestemming hadden gegeven dus die loopt terug. Maar de eigenaar had dat niet gedaan, dus die is pisnijdig naar die meiden gelopen waar ze het lef vandaan haalden. Toen dropen ze af en konden de paarden in de bak staan.... tssssk.

:evaw:

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 09:06

Ik vraag me weleens af waar zulke mensen (en kinderen) de brutaliteit vandaan halen om zulke streken uit te halen. Ik zou dat vroeger echt niet in mijn hoofd gehaald hebben...

* To Belg, or not to Belg *

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 09:43

Als ik dit soort verhalen lees ben ik zo blij dat m'n paard op een terrein staat, waar altijd wel iemand zicht op de paarden heeft. (Hij staat bij een dierenasiel). Daarbij loopt er een enorme rottweiler rond, dat helpt ook wel Haha! .

Ik zou niet voor mezelf instaan als ik iets zou zien gebeuren bij de paarden. Ik hoop dat je die kids een keertje kunt betrappen Holly !

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 09:50

Afgelopen zomer stonden er op een middag 5 jongelui (paar jongens en een paar meisjes) bij Imker in de wei, ze deden in het begin niets, ik heb een stoeltje gepakt en heb eens even zitten kijken. Op een gegeven moment loopt 1 van die jongens op Imker af en aait hem, meteen daarna jaagt hij hem op…. Ikke boos en sprong meteen op. Ik ben naar ze toe gegaan en heb uitgelegd dat de afrastering ervoor dient dat zij aan de BUITENKANT blijven, en Imker aan de BINNENKANT. Ze zijn toen weggegaan en ik heb geen last meer van ze gehad. Dit waren overigens wel tieners van onze buurt, dus ons kent ons en die zullen niet echt maf met Imker gaan doen, dan krijgen ze natuurlijk problemen hier.

Toen ik deze wei net had, was de eerste nacht nadat ik de afrastering had geplaatst, op verschillende plekken het schriklint doorgesneden. Leuk joh, kon ik meteen aan het repareren.

Ik kan het me heel goed voorstellen dat je vreselijk pissig op die kinderen bent.
Respect voor andermans spullen/eigendommen is tegenwoordig ver te zoeken.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 09:58

imker schreef:
Toen ik deze wei net had, was de eerste nacht nadat ik de afrastering had geplaatst, op verschillende plekken het schriklint doorgesneden. Leuk joh, kon ik meteen aan het repareren.

Respect voor andermans spullen/eigendommen is tegenwoordig ver te zoeken.


Waarom zou iemand het schriklint doorsnijden Verward , ik neem aan dat er stroom op staat? Dus dan krijg je een behoorlijke schok, en zeker als je er met metaal mee bezig bent.

Met die laatste zin, ben ik het helaas helemaal mee eens.

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 10:51

Maya, wij zitten ver buiten de bebouwde kom, maar wel op een route die jongeren op de fiets gebruiken om van en naar de kroeg/disco te gaan. Op die avond (de buren waren toen aan het straten met grote stoeptegels) zijn er ook tientallen stoeptegels over de weg gegooid.

Met die draad zal het waarschijnlijk zo gegaan zijn (let op: zatte praat!):
Zatlap 1: Huh, ik heb een heel groot mes bij me
Zatlap 2: Dat lieg je
Zatlap 1: Ik zal hem je laten zien
Zatlap 2: Ach, dat mesje is helemaal niet scherp
Zatlap 1: Nou , moet je maar eens kijken, ik snij zo dat lint door!
Zatlap 2: Dat durf je niet
Zatlap 1: Echt wel, ik ben zzzzztoer!!! * en snijdt mijn lintjes zomaar door*Redenatie van de zatte medemens.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

XxreneexX

Berichten: 660
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 11:06

zo'n leuk verhaal heb ik ook
bij ons op stal zijn zaterdag lessen en dan lopen er echt super veel mensen rond..
ook veel kleine kinderen dus
we hebben een gang met ponystalletjes waar naast al het stro en hooi en voer staat opgeslagen (en het kippenvoer! ) Schijnheilig
wat doen die leuke lieve kleine kinderen nou pakken het kippen voer en hebben alle pony's bij ons dat voer zitten geven
ik was toen besig met de pony's hooi geven en zag bij iedere pony voor hun stal kippenvoer liggen (ik dus heel verbaast)
ik gah trug naar de loods want hooi is op (nieuw halen) ik kom terug en er loopt een kindje met allemaal kippenvoer in haar handen ik hele preek gehouden kindje snel naar haar moeder gerent
so beware of little childeren! }>

}>

Lyonesse

Berichten: 13091
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Westerwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 11:40

Bij mijn paardje in de buurt loopt ook zo'n kind. Ze had vroeger zelf een pony. Die hadden haar ouders geerft ofzo. Dat paardje was echt super zielig. Heel mager, vol lidtekens (die hij eerst niet had) en werd niet bekapt. Ineens was hij weg. Haar ouders hadden hem naar de slager gebracht. Nou komt er bij ons wel eens een meisje van een jaar of 6 om ewalda gras te voeren en te aaien. Niks mis mee, ze heeft zelf 2 shetlanders, en ze weet wat ze doet. Ze vraagt alles eerst. Mag Ewaldaa een suikerklontje? enz. Toen kwam ze een keer kletsnat bij me. Dat meisje waar die verwaarloosde ponnie van was had haar in de sloot gegooid en Ewalda was door het dolle heen omdat ze er met een wapperende jas achteraan had gerend!!! Ik dat kind weggejaagd en andere meisje naar huis gebracht. Toen ik terug ging kwam ik haar tegen met een neidige smoel, verder niet op gelet. Nou gaan er ineens allemaal verhaaltjes rond dat Ewalda niet meer van mij is omdat ik haar mishandeld zou hebben!!! Gelukkig geloofd niemand haar, maar toch! Hoezo Asociaal?

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 11:41

Kinderen hebben niets te zoeken op het stuk land van een ander bij het paard van een ander. En als ze iets overkomt dan is het eigen schuld dikke bult. Ouders kunnen aanklagen wat ze willen maar kunnen niet het gelijk aan hun kant krijgen. ZE moeten hun kinderen maar het "mein en dein" leren!

De hond is de betere mens

SAKKIA

Berichten: 16647
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 13:51

Bij ons hebben een keer 2 meisjes de hele middag in de wei gezeten. Maar datzaten er wel vaker. Was de enige boerderij met veel paarden in de buurt en vooral in de zomer kwamen er vaak mensen wel even kijken naar de veulens enzo. Dus wij zijn ook maar gewoon weggegaan. Verder was er ook niemand, maar daar staat alles altijd wel gewoonopen, behalve het gedeelte waar ze wonen.
Nou toen hebben ze de pony (was er maar 1 van) maar uit het land gehaald en zijn gaan rijden. Ik ben helemaal uit me slof gegaan. Dat doe je toch gewoon niet. Ze zijn ook nooit weer geweest en als ik ze tegen kom durfen ze me niet eens meer aan te kijken. Heb dus wel indruk gemaakt.

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-03 14:01

Getver derrie!Als ik dit zo allemaal lees wordt ik er alleen maar boos om.
Oke dat je paardjes leuk vind kan ik me(net als ieder ander paardenfreak) heel goed voorstellen.Dat je ze het liefst wil poetsen rijden endergelijk kan ik me ook heel goed voorstellen.
Maar dat je dat zomaar even gaat doen dat kan ik me niet voorstellen.
Men heeft een mond en kan het aan me komen vragen of dat mag.
Ik ben de slechtste nog niet en wil ook best even nadenken over het feit dat men mijn paardjes wil poetsen enzo.

Ik weet natuurlijk niet wat ze allemaal uitspoken maar ik hoop echt dat ze er niet op zijn gaan zitten.
Dan zie ik het namelijk al helemaal voor me dat Pandor daar aantrekkelijk voor is.Dat is namelijk een klein welshje.Maar als ik dat merk ga ik pas helemaal uit mijn vel want het arme beestje is nog geen jaar oud.Dat neemt niet weg dat ik niet uit men vel spring als ze op de andere drie gaan zitten.
Ik denk ook dat bonnigje zelf aardig boos zal worden als ze op haar paardjes kruipen zonder toestemming.(mijn twee paardjes delen de wei met haar twee paardjes).
Och wat bazel ik nou,ik ben al boos als ze een stap in de wei doen zonder toestemming.

Ik ben vast beraden om ze te betrappen en ze eens even een lekkere preek te geven(ben ik zeer goed in )

Onze wei-overbuurman vroeg vorige week nog aan bonnigje en mij of wij ook zulke rare dingen tegenkwamen.Bij hem waren twee van de drie pony's de manen in elkaar gevlochten wat er bijna niet meer uitging.Ook hij wist daar helemaal niks van.
Het is toch te gek dit!!!Om te Misselijk gewoon.Jakkes.
Maar ik ga ze krijgen.

Vendell

Berichten: 430
Geregistreerd: 06-01-02
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 15:25

Kijk maar uit met die maffe dingen... enkele zomers geleden hadden een stel onverlaten bij een groep paarden, van een manege hier in de buurt, de staarten tot onder de staartwortel afgeknipt. Het geheel is wel door de politie uitgezocht en de daders zijn gepakt (voor zover ik het mij kan herinneren). Dat waren ook mensen die niets te zoeken hadden in die wei. Het begint met aaien, daarna poetsen en waar stopt het... Wees maar zuinig op je viervoeters, want als jij het niet doet wie doet het dan?

"Het verschil tussen weten en doen is vaak miscommunicatie tussen linker en rechter hersenhelft, en doe daar maar eens wat aan!"

dell_1
Berichten: 1885
Geregistreerd: 17-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 16:56

Nou ik deed dat een paar jaar geleden ook toen ik 12 was ofzo altijd paardjes aaien en een stukje appel af en toe. Maar altijd vanachter het hek. Nooit zomaar de wei in niet alleen omdat het misschien niet mag, maar een paard kan ook een heel sterk teretorium gevoel hebben en je zo de wei uit schoppen. En soms kwam ik dan weleens een eigenaar tegen die zei je mag er gerust in. Dan deed ik dat maar anders nooit ik snap echt niet wat zulke mensen bezielt!

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 17:01

Ik denk dat ieder jong kind dat gek is van paarden wel een keer een paardje aait wat in de wei staat. Heb ik zelf ook wel gedaan. Maar ik haalde het niet in mijn hoofd om ook maar 1 stap in die wei te zetten!!!
Maar ja, ik had ook niets te klagen. Ik had les op de manege en mocht elke zondag met mijn grote nicht mee naar haar verzorgpony!!! Wat was ik daar gelukkig mee zeg!! Ik vond het ook heeeeel stoer.

Dit gaat gewoon echt te ver!!!

Ook bekend als Kim20!

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-03 21:35

Ik had vanmiddag weer gelongeerd en besloot de stallen weer netjes te maken ipv morgen.
Ik moest dus even houtkrullen gaan halen en was met een half uurtje terug.
Ik rij dus het pad weer op en daar zaten de dames vrolijk langs de wei op hun jasje,gezellig te kletsen.
Ik dus de auto uit,poortje open zodat tib de auto dichterbij de stallen kon rijden want zo'n heel eind lopen met zo'n groot pakket houtkrullen is ook niks he.
Ik zei ga jij maar vast dan spreek ik de dames even aan.
terwijl ik aan mijn voettochtje door de wei begon,besloot ik netjes te blijven omdat ik niets kan bewijzen omdat ik ze niet in de wei zie.
Dus ik vroeg netjes of ze gisteren in de wei waren geweest.
Als antwoord kreeg ik:nee hoor,want ik vind ze te groot.(tuurlijk joh )
Waarop ik zei:das mooi,maar laat ik je er niet op betrappen want dan ben je de banketstaaf.

Ik had wel veel kwader kunnen reageren maar zolang ik ze niet erop betrap vind ik dat ik mezelf in moet houden.
Ze zijn gewaarschuwd en weten dat ik het doorheb.
De eerst volgende keer dat ik ze IN de wei tegen kom dan kun je ze aan de andere kant van nederland horen denken dat ze wenste dat ze er nooit aan begonnen waren,want dan ben ik geen lief mensje meer,maar een regelrechte witch from hel Extreme duivel }>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BrandWatchBot, Googlebot en 21 bezoekers