Mijn merrie is met deze hengst geinsimineerd!!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Manda

Berichten: 6386
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-01 21:41

donkerbruin, 1,70 m. geb. 1986, Holsteiner
Lord x Corvado x Korenbleem xx x Matador
Goedgek. bij het KWPN en Zweden

Elmshorn is een zoon van de tophengst van Holstein Lord. Lord heeft een levenswinsom van 2,4 milj. DM. en bracht de internationale springpaarden Tovia - Lyra - Olympic Larius - La Fayette - Livius en vele anderen. Tevens is hij de vader van 30 goedgekeurde zonen. De moeder van Elmshorn is sterk verankert met het bloed van Cor de la Bruyère, Ramiro en de volbloed Korenbleemn xx.

Elmshorn komt uit stam 890. Uit deze stam komen diverse springpaarden en goedgekeurde hengsten, o.a.: Crododile Dandy v. Caretino, in 1995 1e plaats Zangersheide, in 1998 verkocht voor meer dan 1 milj. DM aan Allison Firestone USA. Corinessa v. Coriolan, internationaal springpaard en winnares van diverse grote prijzen met Cora Ackerman. Campus v. Cantus, succesvol springpaard in België en goedgekeurd bij Studbook Zangersheide. Casaretto v. Calypso I, topvererver in Westfalen en vader van de goedgekeurde hangsten Cabernet, Charloc en Csardasfürst.

Elmshorn was als 3-jarige winnaar van het verrichtingsonderzoek in Warendorf met ges.index van 135 pnt. Als 4-jarige sprong hij in de hengstencompetitie zeer goed met Albert Voorn en wist hij enkele wedstrijden te winnen. Na het derde dekseizoen werd Elmshorn verkocht aan Zweden, waar hij internationaal werd uitgebracht door Helena Hugoson. Hij was zeer succesvol in de Scandinavïen Competition van de 10 starts was hij 9 x geplaatst en heeft hij 3 x gewonnen. Tevens werd hij 4e in de Grote Prijs van Kopenhagen (1,60m.) en 2e in de Grote Prijs van Falsterbö (1,60m.).

Elmshorn kreeg een zeer goed veulenrapport, hij geeft een mooi exterieur met veel bewegingen. Dit bevestigd de uitgroei van de kinderen van Elmshorn door o.a.: Jamo - Emile Hendrikxs - Meredith Michaels 1,40m.; Kor II - Roelof Bril - Finale 6 jr. springpaarden te Ermelo; Oaze - Christian v.d. Plasse - ZZ springen junioren selectie; Jillborough - Jan van Kooten - Z-springen thans USA; Kobalt - Merieke Voorneveld - ZII dressuur - finale Pavo Cup, derde plaats Ermelo KNF-kamp. Doordat de nakomelingen van Elmshorn zeer geliefd zijn bij de ruiters en handelaren is hij na zijn terugkeer uit Zweden een aanwinst van de fokkerij.


Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-01 22:11

Mooie hengst, gaaaafffffffff man! Ik heb een drachtige merrie van Paddox en nu kan ik niet meer wachten op het veulen haha.... Snik, wat duren die elf maanden lang!!!Ilo.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: monkey en 15 bezoekers