tops uit EK teruggetrokken

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-01 13:42

Van de site http://www.ekspringen.nl:

De Nederlandse ruiter Jan Tops heeft zich zojuist teruggetrokken uit de strijd om het Europees Kampioenschap Springen. Zijn paard Roofs is kreupel geworden, nadat ze zich gisteren verstapte tijdens het eerste onderdeel van het EK, het jachtspringen.
Tops zag op de videobeelden wat er was misgegaan. “Ze landde verkeerd na de muur, struikelde en verdraaide daardoor het rechtervoorbeen. Daardoor ontstond ook de tweede springfout. Ongelooflijk jammer dat dit gebeurt. Roofs is nog nooit geblesseerd geweest en dan gaat het uitgerekend hier mis. Het is dat ik weet hoe de topsport in elkaar steekt en dat dit erbij hoort. Roofs was ontzettend goed in vorm en sprong gisteren het eerste deel van het jachtspringen ook fantastisch.”
Het terugtrekken van Tops betekent dat de Nederlandse equipe nu met drie ruiters (Wout Jan van der Schans, Angelique Hoorn en Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam) verder moet. Roofs mag niet worden vervangen.
Ook de Oostenrijker Anton Martin Bauer keert na gisteren niet terug in de EK-ring van Champion Gelderland. Zijn paard Remus Racing raakte geblesseerd tijdens het jachtspringen.


janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-01 13:47

en van http://www.kwpn.nl:

Nederland staat na de eerste manche van de landenwedstrijd aan de leiding. Wout Jan van der Schans beet het spits af met een schitterend foutloos parcours met Broere VDL Corland en behoudt daarmee de leiding in het individuele klassement.
Angelique Hoorn evenaarde het resultaat van Van der Schans met haar zeer betrouwbaar springende Hascal. De Sjiem bezorgde Jeroen Dubbeldam twee fouten waarmee het resultaat voor Nederland na de eerste omloop op 23.81 strafpunt staat.
Jan Tops moest Roofs geblesseerd in de stal laten. De merrie had zich gisteren in het parcours geraakt aan het voorbeen. Dat verklaart ook haar teleurstellende optreden in het tweede deel van het parcours.
Duitsland (25.75) staat tweede in het tussenklassement voor de Ieren (26.04) en de Zweden (31.19). Tinka's Boy was naast Corland en Hascal de enige die zonder springfouten bleef over het zware parcours van Frank Rothenberger. De Zuidpool-zoon klom hiermee in het klassement naar een plaats bij de beste tien.
Later meer.

Leuk voor vd Schans!! en dat met een gebroken sleutelbeen.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 15 bezoekers