Bijna ruzie, ben behoorlijk nijdig :( !

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Bijna ruzie, ben behoorlijk nijdig :( !

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-03 00:02

Vanavond had ik bijna ruzie met mijn vriendin, Ilka. Ze moet 9 maart een A-dressuur rijden, als proef voor de opleiding voor therapeutisch rijden. Dit wilde ze met haar paard -Helania- doen, wat natuurlijk ook logisch was/is.
Ilka is vanaf begin december fanatiek gaan lessen (eigenlijk zijn we gewone "bos-en-weide-ruiters") en vanaf midden Dec. t/m midden Jan. heeft ze Helania in training gegeven. Zelf reed ze 3 x per week naar die manege, om ook te lessen, in de kerstvakantie zelfs iedere dag (60 km heen én terug!!!). We zijn nu in Jan/Feb naar een stal met binnenbak verhuisd, zodat zij nog meer kan oefenen en ik ook braaf weer les kan nemen.
Het probleem is echter, dat Helania niet helemaal mee doet Scheve mond ! Ze verrekt het om tijdens de galop rond te gaan, daarbij komt ook haar extreme hengstigheid! (iedere 15-18 dagen, 8-10 dagen lang!), je begrijpt dat het dus niet echt makkelijk is Scheve mond !! Afgelopen woensdag, ontsnapte ze uit haar box toen ik haar water wilde bijvullen. Ze is toen zeker een half uur dwars door de pampa gerend en was niet meer te pakken te krijgen }> . Uiteindelijk is dit toch gelukt en heeft ze ´s avonds gewoon mee gedaan met de les. Vrijdagavond tijdens de les was ze opeens kreupel; imo heeft ze zich de woensdag toen ze ontsnapt was, gewoon "verstapt", vandaag ging het weer! Vrijdagavond heeft onze rijlerares Ilka aangeboden, om een paard van de stal waar H. in training was, te nemen voor haar proef, om iig wat dat betreft, aan de zekere kant te zijn.
Helania is vroeger een heel moeilijk paard geweest (om niet te zeggen "levensgevaarlijk" !!) en sinds Ilka haar gekocht heeft, is het gewoon een leuk, sociaal paard geworden Lachen ! Daar heeft ze dan ook veel tijd en moeite in gestoken; te pas en te onpas, liep ze te verkondigen wat voor geweldig paard Helania wel is enz. enz. Nu deugt er van het hele paard niets meer Verdrietig !! Als het aan haar lag, zou ze haar morgen naar de slacht brengen Huilen !! Omdat Helania een zeer dominant paard is, zijn er maar weinig mensen die met haar kunnen omgaan, tel daarbij op dat ze als sportpaard niet echt deugd én nog haar hengstigheid, dan is de kans om haar te verkopen wel erg klein...
Haar man wil eigenlijk een paard kopen wat goed voor de koets loopt en er moet binnenkort natuurlijk ook een pony voor de therapie lessen komen. Omdat Ilka zelf nu natuurlijk de smaak te pakken heeft gekregen van een goed te rijden paard, wil ze dat nu ook!! Ik was echt behoorlijk pissig op haar vanavond Boos! !! Ik heb haar dus gevraagd "op hoeveel bruiloften ze nog wil dansen" (dit betekent zoveel als "wat wil je nu eigenlijk nog allemaal doen"); Ze heeft 4 kinderen (waarvan 2 kinderen wat de gezondheid betreft echte "zorgen kinderen" zijn ; eentje komt over een paar jaar op de lijst voor een hart transplantatie en de ander heeft graue staar -jongetje is nu 5- met een zicht sterkte van -32 !!!), ze werkt 2 ochtende in de week, begint met een opleiding, is zeer religieus en erg aktief in de kerk, ze heeft zich opgegeven om met pasen het koetsier bewijs te halen, ze willen binnenkort een ander huis gaan bouwen en en en....
Sorry hoor,wat wil ze in gods-naam met een "beter" paard ??? wedstrijden rijden? Wanneer dan, als ze met koets heeft gereden, als ze de kinderen naar alle clubjes/artsen heeft gebracht, als ze net gewerkt heeft.... Frusty !!! Ik snap heus dat het balen is, als je een paard hebt wat (nu) niet (meer) aan je verwachtingen voldoet, maar in dit geval ben ik van mening dat je ook realistisch moet zijn; wat schiet je meer op met een "beter" paard, als je daar uiteindelijk ook alleen maar mee buiten gaat rijden Extreme duivel ! Let wel, ik gun het haar van harte als ze er nog een goed sportpaard bij neemt, alleen vind ik het erg egoitisch als het in dit geval ten koste van Helania zou gaan Verdrietig !! Ik heb er al over zitten denken dat ik haar dan maar koop, maar dat zou betekenen, dat ik dan weer mijn droom van een Friese merrie niet kan vervullen en ik moet eerlijk zeggen, daar voel ik eigenlijk niet veel voor...

Sorry voor dit ellenlange verhaal.. pfff.. het zit me echt gigantisch dwars Boos! !!

Eerlijk zeggen: zie ik het allemaal verkeerd en heb ik ongelijk of... ??

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"


Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 00:23

Ik zou never nooit mijn 'mindere' paard opofferen voor een beter paard.
Dan maar pech voor mij mar dat zou ik echt niet kunnen en in jouw geval zou ik dus ook nijdig zijn.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 07:52

Ik krijg uit jouw verhaal de indruk dat je vriendin er niet echt over heeft nagedacht. Tuurlijk is het leuk om eens op een "goed" paard te zitten, maar zo vergooit ze wel alles wat ze met haar eigen paard heeft bereikt.
Ik kan me voorstellen dat jij je hier heel machteloos door voelt. Het enige wat je kunt doen is praten met je vriendin. Probeer dan wel zelf rustig te blijven zodat het niet op ruzie uitloopt.
Succes.

* To Belg, or not to Belg *

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 09:54

Heb het er maar niet meer over met haar, het kan goed zijn dat je haar toch aan het denken gezet hebt en dat ze op haar gedachten terug komt. Mocht het toch zover komen, is het nog niet gezegd dat helenia perse naar de slacht moet. Je weet het nooit, sommige paarden komen toch terecht. Kan Helenia trouwens niet beleerd worden voor de koets?

De hond is de betere mens

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-03 10:49

Vanochtend hebben we samen de boxen uitgemest en de paarden in de bak los gegooid. Ik ben idd maar nergens meer over begonnen en Ilka liep iig niet meer te vitten op Helania Knipoog ! Mocht ze er zelf weer over beginnen, geef ik haar nog wel een keer mijn mening hoor!! Ik was gisteravond vooral zo enorm gefrustreerd, omdat ze op al mijn argumenten een weerwoord had Frusty ! Kijk, ik begrijp best dat ze gespannen is voor d´r proef; ze zei gisteravond toen we naar huis gingen zelf al dat ze op het moment niet echt de makkelijkste is en dat heb ik dus beaamt Haha! !
Helaas is Ilka nogal een kordaat typje; als ze zich eenmaal iets in d´r kop gezet heeft, moet het het liefste gisteren al gebeurd zijn Scheve mond !!
Of Helania voor de koets te beleren is, weet ik niet zo; we hebben al vaker met d´r aan de dubbel-longe gewerkt en daar werkt ze met wisselend succes mee... Het rottige is, dat zowel Ilka als ook ik, 0-verstand van het beleren voor de koets hebben en geen van ons twee dus kan bepalen of ze er geschikt voor zou zijn of niet Verward . Haar man heeft er ook geen verstand van; hij wil juist het koetsier-bewijs halen, omdat hij het wel leuk vindt om met paarden om te gaan en omdat het iets is, wat ze met de hele familie kunnen doen!
Ik heb er vanacht gewoon slecht door geslapen, maar ik blijf bij mijn mening, dat ik haar mening in dit geval onterecht vind....

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 11:50

sja, ik ken een zeer kundig, ervaren iemand die heel eerlijk met paarden om gaat. Ik weet dat hij eerst f 700,- per maand vroeg om een paard te beleren. MAar ja, dat is wel helemaal in nederland.

De hond is de betere mens

AltijdLente
Berichten: 688
Geregistreerd: 22-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-03 21:33

je paard is je paard en die laat je niet in de steek, nooit!

Annechien

Berichten: 2783
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-03 16:55

die vergeet dus wat ze met haar paard bereikt heeft..... Ik zou haar niet verkopen, maar goed das mijn mening. Enne ik zou mijn mening wat dat betreft ook gezegd hebben Haha!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-03 17:16

Linda250 schreef:
Tuurlijk is het leuk om eens op een "goed" paard te zitten, maar zo vergooit ze wel alles wat ze met haar eigen paard heeft bereikt.

Precies! Helemaal mee eens, ik zou zeggen vertel dat eens aan haar (op het goeie moment) .
Ik snap dat je pissig bent!

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-03 18:32

Ik heb haar wel degelijk mijn mening gezegd; dat is dan ook waarom we bijna ruzie hadden Boos! !
Ze heeft het er op het moment helemaal niet over; wel weet ik dat ze er zondag met een goede kennis van ons beide erover heeft gesproken (die in dit geval absoluut mijn mening deelt Knipoog !). Ben benieuwd wat die zo tegen haar gezegd heeft Knipoog !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Fitzroy
Berichten: 17277
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-03 19:48

Helaas ga ik niet mee met jullie mening. Sorry.

Ik vind dat het belangrijkste van een paard hebben is dat je er plezier in moet hebben. Als je dat niet meer hebt en je vraagt dingen van je paard die je paard niet aan kan dan moet je eerlijk zijn voor jou en je paard. En dat is verkopen.
Als zij nu vindt dat zij met een beter paard meer lol in haar hobby (want dat is het tenslotte nog altijd) kan hebben, vind ik niet dat je iemand daarom mag veroordelen.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-03 20:22

Ik denk dat dat ligt aan de manier waarop dat gebeurd. Je kunt niet van de ene op de andere dag ineens besluiten een ander paard te willen. Dat is toch iets waar je op zijn minst eens de tijd voor moet nemen om over na te denken.
Dit paard is wel haar verantwoordelijkheid.

* To Belg, or not to Belg *

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-03 23:03

Fitzroy, dat begrijp ik ook wel! (en er is trouwens niks mis mee, als je mijn mening niet deelt hoor Knipoog ) Het gaat er ook niet om dat ik er op zich pontificaal op tegen ben als Helania verkocht zou worden, alleen dit paard is zo goed als niet te verkopen, gewoon omdat ze zo moeilijk is (zowel door haar karakter, als door de hengstigheid)! Dat zou betekenen dat ze naar de slacht moet en sorry, dat is imo niet okay voor een gezond, 13-jarig paard Verdrietig , wat eigenlijk ook nog eens een prima stamboom heeft (Wisconsin X Nimmerdor) !
Wat mij zeer tegen de borst stuit, is dat Ilka d´r paard 5 jaar lang de hemel in heeft geprezen en dat er nu opeens niets meer van dat paard deugd! En wat ik dus al zei: Ze heeft nu al vaak geen tijd om Helania regelmatig te bewegen, laat staan om wedstrijden te rijden!
Het lijkt mij, dat als ik een paard wil hebben dat goed in de sport is (en laten we eerlijk zijn, die dus ook een hoop centjes gaat kosten!!), ik die op z´n minst 5-6 keer per week voldoende moet bewegen, om überhaupt "verder" te kunnen komen! En dat is iets, wat zij gewoon niet kan realiseren! Op paardenvlak delen we nu al 5 jaar lief en leed en ik denk dat ik dat wel objectief kan beoordelen!
Het betekent gewoon, dat als ze Helania weg doet en er een andere voor in de plaats zet, die andere voor buitenritten en NH-clinics genomen wordt, niet omdat wedstrijden niet leuk zouden zijn, wél om dat de tijd daarvoor ontbreekt Scheve mond !! En dát is dus precies de reden waarom ik dat unfair tegenover Helania zou vinden!
Veroordelen doe ik het niet, ik begrijp het in dít geval alleen niet en vind het voor Helania verdrietig!!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-03 20:25

Kleine up-date: ik geloof dat de "Helania-verkoop-waan" een beetje over is Pling ! Vanmorgen was ze toch weer erg blij met d´r "Heli" (terecht Knipoog ).
Ze zit er nu eerder aan te denken om haar dit voorjaar te laten dekken en een veulen van haar als opvolgerpaard te krijgen. Dit vind ik persoonlijk niet eens zo´n slecht idee; tegen de tijd dat het veulen geboren is en ingereden gaat worden, zijn we toch al weer heel wat jaartjes verder (en haar kinderen ook niet meer zó klein), waar ze gewoon al veel meer tijd zal hebben!
Ben benieuwd, meteen straks maar eens een nieuw topic bij FA openen Knipoog :
Wie weet er een goede hengst voor Helania (Wisconsin X Nimmerdor), ze is ietsjes overbouwd Scheve mond ??!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 20:36

Weet je Sterre, ik heb Ilka op de Americana zelf ontmoet, en ik moet zeggen dat het wel een tante is met haar op haar tanden en een uitgesproken eigen mening. Jullie waren allebei erg geinteresseerd in wat jullie daar zagen, maar als er eentje commentaar had, kritisch was en niet zomaar overtuigd, was dat Ilka wel. Ik bemerkte bij haar een algehele negativiteit tegen de western. Ik denk ook dat, als ze ergens heel positief over is, dat ze doordenderd en niet voor rede vatbaar is.

Ik ken Ilka verder niet, en het is niet leuk dat we nu over haar roddelen. Maar zie het in haar geval als bevlieging. Ik denk niet dat ze Helania ooit weg zou doen, maar zelfs als dat het geval zou zijn en ze een sportpaard terug zou kopen, ze zou de competitie, de haat en de nijd heel snel zat zijn. Ik kende, voordat jij me haar situatie thuis hebt verteld, ook haar hele achtergrond niet. Als zij met open ogen haar ongeluk in wil rennen moet je haar dat niet ontzeggen. Sommige mensen moeten op hun gezicht gaan om in te zien dat ze verkeerd bezig zijn....en het is zo makkelijk om je te laten meeslepen en op "Wolke Sieben" te zweven als je eens een makkelijk paard onder je kont krijgt.

Been there....done that....Haha!

Je suis Charlie.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 20:39

Oh ,en nog wat. Ik ben verder niet thuis in de bloedlijnen van het KWPN, of (ik weet niet wat Helania is) in het ras van Helania. Maar ik zou me twee keer bedenken om met zo''n lastig character te gaan fokken. Ilka doet er beter aan, om een paard met een meegaand character te kopen en daar mee door te gaan. Veulens zijn leuk, en een veulen zelf fokken is geloof ik de droom van iedere paardeneigenaar. Maar als je paard tussen zijn oren niet goed zit, DOE HET NIET!

Je suis Charlie.

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-03 21:34

Cas, over het vorige bericht stuur ik je nog een PB Knipoog !

Cassidy schreef:
Oh ,en nog wat. Ik ben verder niet thuis in de bloedlijnen van het KWPN, of (ik weet niet wat Helania is) in het ras van Helania. Maar ik zou me twee keer bedenken om met zo''n lastig character te gaan fokken. Ilka doet er beter aan, om een paard met een meegaand character te kopen en daar mee door te gaan. Veulens zijn leuk, en een veulen zelf fokken is geloof ik de droom van iedere paardeneigenaar. Maar als je paard tussen zijn oren niet goed zit, DOE HET NIET!


2 Jaar terug, heb ik via de papieren (is idd KWPN) van Helania de fokker kunnen achterhalen. Ik heb heel lang en heel leuk met die man zitten kletsen. Zo ben ik er ook achter gekomen, dat Helania al eerder een veulen heeft gehad. De man kon zich er nog zo goed aan herinneren, omdat dit veulen het absolute tegendeel van haar moeder was, onzettend lief Lovers ! Ook de moeder van H. schijnt heel lief (geweest ?) te zijn. Het gekke is, dat H. eigenlijk ook lief is, ze is alleen moeilijk! Ze heeft iemand nodig die haar laat zien wie de chef is. Doe je dit niet, dan krijg je problemen Scheve mond , dan is ze gewoon een dominante muts !
Moeilijk om uit te leggen, het is gewoon een raar paard Haha! !!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 22:04

In dat geval, zou ik haar laten dekken. Maar is Ilka in staat duidelijk grenzen te stellen? Heeft zij begeleiding met het opvoeden van een veulen? Heeft zij daar ervaring in? Of is ze bereid om hulp te vragen?

Je suis Charlie.

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-03 22:12

Ilka is ook een dominante muts Haha! en dat is ook de reden dat ze van Helania weer een leuk paard heeft weten te maken !! Juist omdat H. veel duidelijkheid en grenzen nodig heeft!
Ervaring met veulens heeft zij (en ik ook) niet, maar daar ze is zeer zeker bereid om daarvoor hulp in te roepen en ook hulp aan te nemen!
We hebben iig een aantal voorbeelden, van hoe het niet moet Scheve mond !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 22:47

Ik zou het even afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkeld. Ik kan me niet voorstellen dat Ilka Helania ooit weg zou doen, maar als het zo'n dominante muts is, zou ik er zelf liever geen ruzie mee krijgen...Haha!

Je suis Charlie.

RoCKyLoVE

Berichten: 1766
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 17:26

ik vind dat je gelijk hebt.. als die dame een pony voor de sport koopt.. en hem dan niet ervoor gebruikt vind ik dat sonde9ligt misschien aan mij) maar als dat paard al vaak is uitgebracht in de sport gaat hij het misschien missen.. maarja.. Ik weet niet..

In de auto van de week, zag ik een wolk die op arafat leek


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JMJ, m65, Miran0813, namiro, Niniane, ponyhorse, rosslover, troi, Yahoo en 21 bezoekers