Moderators: Essie73, Coby, balance, Firelight, Dyonne, NadjaNadja, Neonlight, Sica, C_arola
xxMaxx schreef:Maar mensen, dat ligt eraan waar het vlees vandaan komt. Er is ook paardenvlees VERWERKT in producten, dit vlees komt vaak van buitenaf. Die paarden zijn niet zo juist behandeld, let erop waar het vandaan komt al je het eet
jenn0dv schreef:xxMaxx schreef:Maar mensen, dat ligt eraan waar het vlees vandaan komt. Er is ook paardenvlees VERWERKT in producten, dit vlees komt vaak van buitenaf. Die paarden zijn niet zo juist behandeld, let erop waar het vandaan komt al je het eet
Juist!
En dat is het probleem. Als je er zeker van bent dat het een in Nederland geslacht paard is geweest, dan is het beter om dat vlees te kopen, dan welk ander vlees dan ook.
Maar mocht je dat niet zijn, dan komen die paarden vaak uit Zuid-Amerika en staan ze urenlang, broodmager, zonder voedsel en water op transport. Deze paarden hebben alles behalve een goed leven gehad. Vaak wordt dit vlees verkocht in Nederland, vanwege de prijs. Deze zijn ook verwerkt in snacks en worst!
Onze paarden, goed verzorgd en gevoed, worden vaak getransporteerd (dood of levend) naar Frankrijk etc. Waar mensen nog wel willen betalen voor hun vlees.
Dat een kip, koe, varken enz. in Nederland de prijs betalen voor het vlees, vind ik absurd!
Ik ben zelf geen vegetarier, maar eet ook niet elke dag vlees. Toen ik nog in Nederland woonde kocht ik het liefst de groene pakjes vlees bij AH, zodat het beste dier (waarschijnlijk)nog heeft mogen genieten van de groene weide.
Hij steelt namelijk nog weleens een broodje frikandel of kroket uit een voorbijgaande kinderhand
PriscaZ schreef:Ik eet alleen paardenvlees als het ergens in verwerkt zit. Niet gewoon zo, vind het gewoon niet lekker. Ik eet alleen vlees dat ik lekker vindEet ook veel runds en varkensvlees niet, omdat ik het niet lekker vind. (en ander runds en varkensvlees dus weer wel
)
Marion71 schreef:Ik eet ook geen paardenvlees, tenminste niet bewust. Ik check niet of het ergens in zit. Voor mij is een paard geen slachtdier, maar een huisdier zoals een hond of kat. Ook konijn smaakt me om die reden niet, teveel huisdier en m'n maatjes als klein kind.
Wat een ander doet, mag hij helemaal zelf weten. Ik doe het niet. Mijn paarden -ook de handelspaarden- gaan niet naar de slager maar laat ik thuis inslapen. Wat er daarna met het lichaam gebeurd, maakt me niet uit. De rit naar het slachthuis vergeet iedereen, maar die hoort ook bij 'het laten gaan' proces en dan is het toch niet zo snel meer. Vechten tegen een spuitje hoeft echt niet, in 1x de dodelijke injectie en het is gebeurd. Soms alleen een heftig gezicht, maar het paard voelt er helemaal niks meer van.
Met het schieten is een paard niet dood, hij is verdoofd en gaat dood door het leegbloeden maar dat ter zijde. In Frankrijk worden er paarden gefokt en geslacht voor het vlees. Niet elk paard dat geslacht wordt, heeft een goed leven gehad. Da's wel erg rooskleurig gedacht. Koop biologisch of scharrelvlees en ook koeien, varkens en kippen hebben een redelijk goed leven gehad.
. Mijn pony huppelde vrolijk de trailer in in de veronderstelling dat we iets leuks gingen doen en dat heeft ze tot ze op de grond lag daar ook gedacht. Dus de rit lijkt me niet aan de orde! Daar krijgt het paard niks van mee
Marion71 schreef:De rit naar het slachthuis vergeet iedereen, maar die hoort ook bij 'het laten gaan' proces en dan is het toch niet zo snel meer.
alleen vaak is een paardenbiefstuk wel taaier dan een runderbiefstuk dus dan gaat mijn voorkeur naar de rund
Ik houd van alle dieren, maak geen onderscheid tussen paard, koe, schaap of varken
Maar ook ik vind dat je beter paardenvlees kan eten dan varken omdat een paard een beter leven heeft gehad dan wel ander bio-dier ook
paarden worden niet gefokt voor het vlees (in nederland dan) en hebben meestal veel beweging gehad, zelfs liefde gekend en gaan voor een reden naar de slacht. Ik heb zelf ook de excursie bijgewoond op de paardenslachterij in Nijkerk. Ik vind, persoonlijk, dat als je iets eet, je ook echt moet weten waar het vandaan komt, hoe het heeft geleefd en hoe het leven is beëindigd
Dan heb je meer respect voor hetgeen dat op je bord ligt
xxMaxx schreef:PriscaZ schreef:Ik eet alleen paardenvlees als het ergens in verwerkt zit. Niet gewoon zo, vind het gewoon niet lekker. Ik eet alleen vlees dat ik lekker vindEet ook veel runds en varkensvlees niet, omdat ik het niet lekker vind. (en ander runds en varkensvlees dus weer wel
)
Eww... Dat vlees komt niet uit nederland
c_alsemgeest schreef:En mijn paard is het geheel met mij eens!Hij steelt namelijk nog weleens een broodje frikandel of kroket uit een voorbijgaande kinderhand

Je kan in de supermarkt er nooit zeker van zijn of je dier een goed leven heeft gehad, dus ja. Ook als ik een eigen paard zou hebben zou ik hem denk ik niet naar de slacht kunnen brengen als het zijn tijd is.. Nope
doe mij die crematie dan maar. Kan ik hem/haar tenminste nog een beetje bij me houden en uitstrooien op een weilandje 
des te minder vlees hoeft er geimporteerd te worden..!
Lara_Silver schreef:Wat een experts hier zeg.... Mag ik de bronnen van jullie info over de herkomst van vlees vragen?
Yeah! Daar schiet je dus niet zoveel mee op
Ik ben nogal lui, vegetarisch worden is dan een makkelijke oplossing