Jolliegirl schreef:Wat een lacher.. over de huid van dieren

Of het paard nou schoon of smerig is..

Waarom een lachertje, dit is de reden:
Citaat:
In de ingewanden, in de uitwerpselen en op de vacht van gezonde dieren kunnen verschillende mogelijk schadelijke organismen voorkomen. Deze organismen, zoals bijvoorbeeld E. coli en in het bijzonder E. coli O157:H7, Salmonella en Campylobacter, kunnen voedselinfecties veroorzaken bij de mens.
Dieren die drager zijn van schadelijke organismen vertonen niet noodzakelijk ziektetekenen. Louter op basis van het uitzicht van de dieren kan geen onderscheid worden gemaakt tussen dieren die dragers zijn van schadelijke organismen en dieren die geen dragers zijn.
De huid in het algemeen en de met mest bezoedelde huid in het bijzonder is een mogelijke bron van contaminatie van het karkas tijdens het slachtproces. Hoe natter en hoe vuiler de huid van het dier, hoe groter het risico op karkascontaminatie en hoe groter het risico voor de menselijke gezondheid.
Omdat afgaande op het uitzicht van de dieren niet kan worden uitgemaakt of zij wel of geen drager zijn van schadelijke organismen, is het belangrijk dat erop wordt toegezien dat de dieren zo schoon en zo droog mogelijk voor de slacht worden aangeboden
Het ter slachting aanbieden van dieren met een huid in aanvaardbare staat, kortom van schone dieren, draagt bij tot de productie van veilig vlees en zal op die manier ook een gunstige invloed hebben op het consumentenvertrouwen in de vleesproductie.
Staat ook bij de regels van de PVE:
http://www.pve.nl/wdocs/dbedrijfsnet/up1/ZggmrubIU_wh_rund_deel_10_voorstel_30-06-09.pdf Hoofdstuk 3.2
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 12-01-12 16:40, in het totaal 1 keer bewerkt