Wie heeft er tips...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 01:11

Maar als ze 24 uur met andere veulens kan spelen, waarom wil jij dan nog van alles met haar doen?

Haal je haar dan steeds even weg uit de groep ofzo? Toen mijn paard weg ging bij de moeder, heb ik haar bij ons op stal met andere veulens op de wei gelaten, en in een uitloopstal in de winter. Ik kwam gewoon elke dag kijken natuurlijk, maar haalde haar niet weg bij de groep. Pas nu ze sinds oktober binnen staat (ze is nu 2,5 jaar) doe ik van alles met haar. Natuurlijk had ik haar al opgevoed toen ze nog bij haar moeder liep, dus ze kende al van alles. Kan je je veulen niet beter bij e groep laten, dit opgroeien en elkaar opvoeden is best belangrijk.

Ik weet natuurlijk niet hoe jouw situatie precies is...

Ik vind trouwens fietsen of autorijden best gevaarlijk met een paard. Of hij moet echt ontzettend mak zijn. Maar met een veulen zou ik dit nooit doen, er kunnen zulke ongelukken mee gebeuren...
_________________
Wie het laatst lacht, denk het traagst Lachen

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jura op 2001-03-04 01:13 ]</font>


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-01 20:47

Hoi Nonnie
Dat is wel waar, het is goed dat ze al jong zelfstandig worden. Maar ik mocht van de staleigenaar mijn veulen er niet uit halen, omdat er dan onrust in de groep zou ontstaan. Dan zouden er misschien veulens mee willen en over de omheining springen enzo.

De jonge paarden staan nu met z'n zessen naast elkaar in boxen. Ik doe vrij veel met die van mij, laat haar ook alleen in de longeerbak los (is een binnenbak). In het begin werd ze hysterisch dat ze daar alleen in moest, maar inmiddels gaat het steeds beter. Ze wil er wel graag uit, maar raakt niet meer in paniek. Ze gaat gewoon lekker rollen en rennen. Maar die andere paarden zijn dat dus niet gewend. Ze moesten gisteren een voor een los in het bakje omdat een hengstenhouder ze kwam bekijken (van Uytert, als ik het zo goed schrijf). Nou die beesten waren zo gek dat ze gevaarlijk voor zichzelf en de mensen waren. Ben ik toch blij dat die van mij al heel wat gewend is. Klevende paarden zijn zo erg!!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BrandWatchBot, brittien, dancertje, Deniseee96, jessdaniels, Karma_k, Liesiep, Robin_Rikkie, spookyskippy, Talindos, Vagabondo en 19 bezoekers