Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Bokt:Berichten verwijderen

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Let op: als je berichten van andere mensen over jou of bijvoorbeeld je bedrijf verwijderd wilt hebben, geldt onderstaande niet, kijk voor meer informatie in het artikel over negatieve ervaringen.

Achtergrond

In principe worden alle berichten die je op Bokt plaatst bewaard, deze berichten maken een groot deel van de site. Dagelijks worden veel oude topics opgevraagd en doorgelezen, bijvoorbeeld door mensen die tegen een zelfde rijtechnisch probleem aanlopen, gebruikers die hun eigen berichten terug willen lezen of door mensen die een onderwerp hebben gezocht via bijvoorbeeld Google. Op het moment dat we berichten verwijderen, ontstaan er gaten in topics. Discussies lopen niet meer, het is niet meer duidelijk waarom mensen reageren zoals ze reageren en er gaat informatie verloren. Om die reden kunnen volledige accounts niet worden verwijderd.

Maar, we begrijpen dat er situaties kunnen ontstaan waarin informatie die je eerder op Bokt geplaatst hebt, niet meer gewenst is, om die reden zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot eerder geplaatste berichten. Wij houden ons hierbij aan de regels en richtlijnen die door de wetgever zijn opgesteld. [1].

Berichten verwijderen

Als je enkele berichten verwijderd wilt hebben, kun je een privébericht (PB) sturen naar één van de moderators. Voorbeelden van informatie die we altijd voor je kunnen verwijderen:

  • je volledige naam uit een aantal berichten (denk aan wedstrijduitslagen),
  • een topic dat hebt geopend over een ziekte waarvan je niet wilt dat een leidinggevende hierachter komt, met wat losse berichten in topics van anderen over hetzelfde onderwerp,
  • je woonplaats uit een reactie op een advertentie.
  • alle keren dat je de naam van een kind, je woonplaats, et cetera, genoemd hebt op Bokt.

Als je in die PB de directe link naar de berichten meestuurt en een korte motivatie geeft voor je verzoek waarin je aangeeft waarom je de berichten verwijderd wilt hebben, kunnen de moderators dit over het algemeen binnen korte tijd voor je in orde maken.

Gaat het om veel berichten (30+) of om namen uit al je berichten, dan kun je het beste contact opnemen met support@bokt.nl. Je hoeft in dit geval nog geen links mee te sturen, maar enkel duidelijk uit te leggen wat het probleem is zodat we kunnen kijken wat de beste oplossing is.

Een uitzondering zijn de 'Huiskamer' forums. Hier is het mogelijk je eigen berichten aan te passen als deze ouder zijn dan een jaar. Deze mogelijkheid is niet bedoeld om al je oude berichten te verwijderen, wel om privacygevoelige informatie zoals namen of data te verwijderen.

Alternatieven voor accounts verwijderen

Hierboven staat uitgelegd waarom we geen volledige accounts kunnen verwijderen: de berichten maken een te belangrijk onderdeel uit van de website. Als je probleem niet op te lossen is door het verwijderen van informatie uit berichten zijn er een aantal mogelijkheden.

Een nieuwe gebruikersnaam

Je kunt op Bokt altijd eenmalig je gebruikersnaam wijzigen. Als je probleem op te lossen is door een tweede naamswijziging, kun je daar één van de moderators een PB voor sturen. Het is het handigst als je alvast nadenkt over een nieuwe gebruikersnaam en controleert of deze nog vrij is zodat deze direct voor je aangepast kan worden.

Een nieuw account

Als je niet meer verder kunt of wilt op Bokt.nl onder je huidige account dan is het mogelijk om een nieuw account aan te vragen. Redenen om dit toe te staan zijn bijvoorbeeld excessen als stalking, maar ook commerciële redenen. Let wel, de moderators blijven op de hoogte van je oude account, eventuele waarschuwingen zullen naar het nieuwe account worden gekopieerd. Daarnaast willen we heel duidelijk stellen dat dit een eenmalige mogelijkheid is en een uitzondering die we niet voor iedereen zullen maken. Als je het account anoniem wilt houden, zul je daar dus zelf zorg voor moeten dragen. Als je interesse hebt, kun je contact op nemen met support@bokt.nl . Stuur in je mail in ieder geval je gebruikersnaam en een korte motivatie voor je keuze om voor een nieuw account te gaan.

Je account deactiveren

Als je niet verder wilt op Bokt of een oud account wilt afsluiten, is er de mogelijkheid om je account te laten deactiveren. Hierdoor is je profiel niet langer zichtbaar en kan er niet meer gezocht worden tussen je 'eigen berichten'. Dit kunnen we combineren met het verwijderen van informatie uit je berichten (zie hierboven bij berichten verwijderen) en/of met het (nogmaals) aanpassen van je gebruikersnaam in een neutrale naam of term. Ook hiervoor geldt, neem contact op met support@bokt.nl en zet in die mail weer je gebruikersnaam en een korte motivatie voor je keuze.

Contact opnemen

Als de bovenstaande oplossingen in jouw situatie niet voldoen, neem dan contact op met support@bokt.nl , ook hierbij is het belangrijk dat je ons kort uitlegt wat je situatie is en welke informatie je verwijderd zou willen hebben.

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. http://blog.iusmentis.com/2008/01/09/wanneer-mag-je-iemands-berichten-van-je-forum-verwijderen/