Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Bokt:Berichten verwijderen

Uit Bokt

Let op: als je berichten van andere mensen over jou of bijvoorbeeld je bedrijf verwijderd wilt hebben, geldt onderstaande niet, kijk voor meer informatie in het artikel over negatieve ervaringen.

Achtergrond

In principe worden alle berichten die je op Bokt plaatst bewaard, deze berichten maken een groot deel van de site. Dagelijks worden veel oude topics opgevraagd en doorgelezen, bijvoorbeeld door mensen die tegen een zelfde rijtechnisch probleem aanlopen, gebruikers die hun eigen berichten terug willen lezen of door mensen die een onderwerp hebben gezocht via bijvoorbeeld Google. Als er informatie wordt verwijderd dan lopen discussies niet meer, het is niet meer duidelijk waarom mensen reageren zoals ze reageren en er gaat informatie verloren.

Maar, we begrijpen dat er situaties kunnen ontstaan waarin informatie die je eerder op Bokt geplaatst hebt, niet meer gewenst is, om die reden zijn er verschillende mogelijkheden voor het verwijderen of aanpassen van accounts en berichten.

Berichten verwijderen

Als je enkele berichten of namen verwijderd wilt hebben, dan kan je dat over het algemeen zelf regelen. Posts die ouder zijn dan een jaar kan je zelf aanpassen. Wel willen we je vragen hier terughoudend in te zijn. Vaak is het voldoende om slechts een klein deel aan te passen om te zorgen dat je geen last meer ondervindt van dat bericht.

Bij berichten die minder dan een jaar oud zijn kan je het beste de 'TeM' functie gebruiken. Hiermee vraag je een van de moderators om een bericht voor jou aan te passen.

Gaat het om veel berichten (30+) of om namen uit al je berichten, dan kun je het beste contact opnemen met support@bokt.nl. Je hoeft in dit geval nog geen links mee te sturen, maar enkel duidelijk uit te leggen wat het probleem is zodat we kunnen kijken wat de beste oplossing is.

Een nieuwe gebruikersnaam

Je kunt op Bokt altijd eenmalig je gebruikersnaam wijzigen. Als je probleem op te lossen is door een tweede naamswijziging, kun je daar één van de moderators een PB voor sturen. Het is het handigst als je alvast nadenkt over een nieuwe gebruikersnaam en controleert of deze nog vrij is zodat deze direct voor je aangepast kan worden.

Een nieuw account

Als je niet meer verder kunt of wilt op Bokt.nl onder je huidige account dan is het mogelijk om een nieuw account aan te vragen. Redenen om dit toe te staan zijn bijvoorbeeld excessen als stalking, maar ook commerciële redenen. Let wel, de moderators blijven op de hoogte van je oude account, eventuele waarschuwingen zullen naar het nieuwe account worden gekopieerd.Als je het account anoniem wilt houden, zul je daar zelf zorg voor moeten dragen. Als je interesse hebt, kun je contact op nemen met support@bokt.nl . Stuur in je mail in ieder geval je gebruikersnaam en een korte motivatie voor je keuze om voor een nieuw account te gaan zodat we kunnen kijken of er ook een minder ingrijpende oplossing is.

Je account deactiveren

Als je niet verder wilt op Bokt of een oud account wilt afsluiten, is er de mogelijkheid om je account te laten deactiveren. Hierdoor is je profiel niet langer zichtbaar en kan er niet meer gezocht worden tussen je 'eigen berichten'. Dit kunnen we combineren met het verwijderen van informatie uit je berichten (zie hierboven bij berichten verwijderen) en/of met het (nogmaals) aanpassen van je gebruikersnaam in een neutrale naam of term. Ook hiervoor geldt, neem contact op met support@bokt.nl en zet in die mail weer je gebruikersnaam en een korte motivatie voor je keuze.

Contact opnemen

Als de bovenstaande oplossingen in jouw situatie niet voldoen, neem dan contact op met support@bokt.nl , geef aan wat je motivatie is om contact op te nemen en welke informatie je verwijderd zou willen hebben.