Omg. Haarlem, problemen met uw pony/paard?

Prijs: notk | Geplaatst: vr, 2012-10-05 14:31
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

LET OP: advertentie is nog geldig :) Bokt sluit het automatisch na een bepaalde periode.

paardengedragstherapie

Even voorstellen:
Lucia Vera Nieuwdorp, 29 jaar, paardentrainster in de regio's Noord-Holland en Utrecht. Ik houd mij bezig met: omgang, grondwerk, longeren, optuigen, basis van het rijden. Ik richt me op de zogeheten 'probleem paarden', alhoewel deze eigenlijk niet bestaan.
Van jongs af aan ben ik opgegroeid - en opgevoed - in de traditionele paardenhouderij. Gaandeweg kwam mijn omgeving erachter dat ik 'handig' was met paarden. Van nature kalm, assertief en consequent. Na verloop van tijd klopte men met 'moeilijke paarden' bij mij aan. Gaandeweg kwam ik erachter, dat een aantal 'problemen met paarden' ontstaan in de manier van huisvesten. Vandaar dat ik me vanuit het traditionele heb verdiept in de natuurlijke manier. Ik ken beide uitersten, en kies zelf voor de middenweg, met de neiging naar natuurlijk. Je moet je altijd aan de situatie, en aan de betreffende paard(en), aanpassen.

Waarom gedragstherapie:
Als ik het zou kunnen, dan zou ik handelaar zijn... 'Probleempaarden' kopen, en deze weer verkopen zodra ze braaf zijn. Kan dit dan niet..? Nou, ik ben niet zo goed in het verkopen (lees: alle dieren toch zelf willen houden), dus beter van niet. Maar ik heb de gulden middenweg gevonden.
Ik kom uit een nest van docenten, vandaar dat ik me ben gaan richten op het helpen van anderen met hun paarden. Dit doe ik met veel plezier én met uitstekende resultaten.
Waarom zou u problemen ervaren en laten bestaan, wanneer deze ook opgelost kunnen worden?

Werkwijze:
Ik werk niet star volgens één bepaalde methode, maar gebruik een combinatie van aspecten uit verscheidene bewezen stromingen. Al het gedrag - gewenst of ongewenst - is te herleiden, en vrijwel altijd te corrigeren.
Ik ben van mening dat paarden niet lichamelijk te dwingen zijn, maar dat je ze wel geestelijk op andere gedachten kunt brengen. Gewenst gedrag stimuleren, ongewenst gedrag ontmoedigen. Hoe precies, dat is per casus verschillend.
Allereerst kijk ik naar de dagelijkse omgang, hoe het paard is zeg maar. Wat voor karakter heeft het paard, en hoe staat het met de opvoeding? Dit is sowieso de basis voor alles, dus zal ik het paard 'van A tot Z' observeren. Ondertussen kunt u uiteraard nog uitgebreid vertellen waar u tegenaan loopt.
Gaandeweg ben ik zo ongeveer alle problemen wel eens tegen gekomen, en heb deze altijd weten op te lossen. Ik kom uit een nest van docenten, dus de kennis overbrengen naar u is totaal geen probleem. Zo werk ik, en zo hoort het ook. U moet - zodra ik weer weg ben - met goede uitleg verder kunnen gaan! Vervolgens staat mijn inbox altijd open voor vragen die eventueel nog te binnen schieten.
Observeren, analyseren, trainen, kennis overdragen. No cure, no pay!

Contact:
U kunt vrijblijvend contact opnemen wanneer u problemen ervaart met: de omgang, grondwerk, longeren, optuigen, en de basis van het rijden. Ik zie graag uw uitdaging tegemoet!
Omdat ik gaandeweg zeer veel ervaring heb opgedaan, en van alle ‘stromingen’ informatie meeneem (i.p.v. de methode van één enkele goeroe bestudeer), heb ik heel veel kennis opgedaan, maar zal voor u toch betaalbaar blijven.
Neem gerust contact op voor mijn mening in uw situatie, en een prijsopgave.
Lucia-Vera-1987@hotmail.com of PB.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina