Schitterend bijzonder groot Fries merrieveulen te koop

Prijs: notk | Geplaatst: vr, 2024-04-19 11:03
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
1 jaar
Stokmaat:
163 cm
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
Overige paarden
Stamboekpapier:
Nee
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Josje
Vader: 
Pier

Onze Yfke van Landgoed Twickel is te koop.

Yfke is ons prachtig Fries merrieveulen, uit de combinatie Josephine x Pier.

Josephine is onze merrie (stokmaat 1.70, in Italië geboren) en de alom bekende Pier 448 sport AA. Pier (inmiddels overleden) had een stokmaat van 1.77.

Yfke is geboren in februari 2023, wat betekent dat ze nu een jaarling is. De combinatie uit de barokke ouders met veel behang en grote maat hebben zich ruimschoots vertaald in Yfke. Ze heeft dikke manen en staart, volle sokken maar uniek en zeer uitzonderlijk is toch wel dat ze nu al 1.63 meet.

Desondanks is ze prachtig in verhouding en ze beweegt geweldig. De stap is ruim, in draf zien we prachtige zweefmomenten en in haar galop is ze lichtvoetig. Yfke heeft een prachtige zelfhouding zoals we dat graag zien bij het Friese ras.

Yfke is een lief veulen dat keurig vast kan staan, voetjes geeft en mee loopt aan het halster. Ze heeft de laatste maanden in de opfok gestaan zodat ze zich zowel lichamelijk als mentaal maximaal heeft kunnen ontwikkelen.

Ouders zijn vrij van staart en manen eczeem.

Wij zien Yfke bij voorkeur gaan naar een echte liefhebber; iemand die bewust kiest voor een jong paard, weidegang, beweging en begeleiding kan bieden en weet wat het hebben en houden van een paard inhoudt.

Yfke is uiteraard te bezichtigen. Vooraf hebben we dan wel eerst telefonisch contact.

Vragen die enkel de prijs betreffen worden niet als serieuze gegadigden gezien. Reacties gelieve via marktplaats, ik ben niet de eigenaar van deze merrie maar heb op verzoek deze advertentie voor ze geplaatst.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina